• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק המבורדק שלי

• פותח הנושא פותח הנושא gironimo
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
אתה יוצא בהצהרות מפוצצות, אבל אין מאחוריהם שום ביסוס רציני.
הצהרות מפוצצות?! דעת טען שכל הנתונים קיימים, אבל אף אחד מעולם לא עשה סדר בנתונים על הצהרות הדיבידנדים משחר ההיסטוריה. הטענות שלי היו בהקשר זה.
דעה כשמה כן היא-דעה. לא תוצר של מחקר כלשהו.
אני מתעקש לשאול את השאלה שוב משום שלדעתי התשובה לה חשובה לי ולמשקיעים אחרים שקוראים כאן בפורום. אין בכוונתי להתנגח או להתסיס אלא לבקש אינפורמציה. את לא חייבת לענות על השאלה.
האם יש לך ביסוס לטענה שפילוח תיק מדדי יפגע בתשואתו?
אני הסברתי מדוע אני חושב שההפך יתכן.
אני מניחה שאתה ציני
אני לא זוכר פעם אחת שהצגתי טענה לגבי השקעות שלא היתה מבוססת על נתונים. מה גרם לך לטעון שדברי הם חסרי שחר?

קיום אמורפי, מבולגן ולא נגיש, שקול מבחינתי ומבחינת רוב המשקיעים ללא קיים.
מבחינתי חוסר יכולת לאתר מידע עובדתי היסטורי על VT אינו שקול לחוסר רצון לאתר מידע עובדתי היסטורי על מניות דיבידנד.
למרות שבפועל אין לך (ולאף אחד אחר כאן בפורום) מידע עובדתי היסטורי על VT מעבר לכמה עשורים בודדים אתה עדיין מצדד בהשקעה במדד הרחב אבל אתה מתנגד לשקעה שעבורה יש לך מידע שאתה לא רוצה לאסוף.

איך אתה מסביר את הניגוד הקיצוני הזה?
* מצד אחד אתה בעד השקעה שאין לך עליה מידע גם אם תרצה לאסוף אותו.
* מצד שני אתה נגד השקעה שיש לך עליה מידע ואתה פשוט לא רוצה לאסוף אותו.

כמובן. אבל כאן הטעונים הם כמותיים ומבוססים על נתונם מעובדים
איזה נתונים מעובדים יש לך על VT משנת 1950? 1960? 1970?
איזה נתונים יש לך על VT משנות 18XX?

יש לך את כל המידע הזה נגיש וזמין על כל חברת דיבידנד...

שאף אחד, כולל אותך וכולל את גדולי תומכי השיטה, לא טרח לאסוף את הנתונים הכה זמינים.
אני מבקש שאל תדבר בשמי.
ציינתי כאן מספר פעמים שבדקתי נתונים עבור כל החברות שהיו קיימות בקובץ של דוד פיש מדצמבר 2007 ועד ספטמבר 2014.
אני כן טרחתי לאסוף את המידע והגעתי למסקנות שמתאימות לי.
העובדה שאתה לא רוצה לאסוף את המידע והעובדה שאני לא רוצה להאכיל אותך (או כל אחד אחר) בכפית לא סותרת את נכונות המידע שזמין לכולם בחינם.

הנתונים מראים שהשקעה בשוק האמריקאי במשך מאתיים שנים הובילה לתשואה (סמי) מונוטונית עולה מהר יותר מהאינפלציה. הנתונים מראים שהתשואה על פני כל תקופה ארוכה במדד המניות הכתה כל סוג אחר של השקעה בנכסים שאינם מנייתיים.
נכון - איך מנתונים על ה-SP500 אתה מסיק מסקנות על VT/VTUX ודומיהן?
הרי בפורום לא נידונות הקרנות שעוקבות אחרי ה-SP500 בצורה הטובה ביותר או הזולה ביותר אלא הקרנות שעוקבות אחרי כל העולם (שעל הביצועים שלו אין לך מידע היסטורי גם אם תחפש אותו).
שנינו יודעים טוב מאוד שמה שקרה בבורסה אחת לא אומר כלום על בורסה אחרת.
על אותו המטבע אני יכול להגיד שיש לנו נתונים מהשוק היפני שלא מתאודד כבר יותר מ-25 שנה ולכן אסור להשקיע במניות בכלל...
למה אתה מצדד במחקר על השוק האמריקאי בשביל השקעה בינלאומית ומתעלם מהשוק היפני שהוא חלק מאותו השוק הבינלאומי?

קיימים נתונים דומים להשקעה עולמית לתקופה של יותר ממאה שנים, כולל את המחיקות של גרמניה ורוסיה.
אני לא ראיתי בפורום דיונים על מחקרים אלו בכלל ואני לא מודע על קיום של מחקרים יסודיים שכאלו.
יש לך קישורים לספק?

קיומם של נתונים אלו, ולא גודל התשואה הספציפי, הוא המצדיק את ההשקעה במניות לטווח הארוך.
אני מסכים עם המשפט הבא:
קיומם של נתונים אלו, ולא גודל התשואה הספציפי, הוא המצדיק את ההשקעה במניות דיבידנד לטווח הארוך.

המחקר על מניות דיבידנד הינו ראשוני, שטחי ובעל מסקנות חלקיות בלבד.
מניות דיבידנד קיימות עוד מלפני מלחמות העולם (הראשונה והשנייה) רק בשם אחר - קצבת יתומים ואלמנות.
זה רחוק מרחק שנות אור מלהיות משהו חדש אם הוא היה קיים מלפני יותר מ-100 שנה...
...A rose in any other name​

כאשר יבוא אדם, ינתח את הנתונים ויראה את המשמעות המלאה של בחירה של מניות דיבידנד לפי פילטר דומה לשלך, נוכל להתקדם. עד אז הנתונים האמרופיים חשובים כאילו לא היו.
העובדה שהנתונים קיימים וזמינים לכולם לא נעלמת רק בגלל שאתה טוען שהנתונים לא קיימים...

אף אחד מעולם לא עשה סדר בנתונים על הצהרות הדיבידנדים משחר ההיסטוריה. הטענות שלי היו בהקשר זה.
עשו לך סדר בהמון אתרים - אתה לא טורח לבדוק אותם.
אפילו הגדילו וווידאו שהנתונים מעודכנים בעקבות פיצולים...

אני לא ראיתי בפורום דיונים על מחקרים אלו בכלל ואני לא מודע על קיום של מחקרים יסודיים שכאלו.
יש לך קישורים לספק?
אני רואה שהטיעון החוזר שלך הוא חוסר בנתונים עולמיים. אחזור ואגיב כשאמצא את הנתונים שאני זוכר, כדי לא לצטט שטויות.

אני רואה שהטיעון החוזר שלך הוא חוסר בנתונים עולמיים. אחזור ואגיב כשאמצא את הנתונים שאני זוכר, כדי לא לצטט שטויות.
תיקון - הטיעון החוזר שלך הוא חוסר בנתונים היסטוריים בנוגע למניות דיבידנד.
הטיעון שלי הוא שעל מניות דיבידנד יש יותר מידע היסטורי מאשר על מדדים בינלאומיים - כולל מאשר על ה-SP500.
כל המחקרים שמתבססים על ה-SP500 מלפני 200 שנה אינם מדויקים כי לפני 200 שנה לא היה דבר כזה שנקרה SP500 בכלל (גם לא לפני 100 שנה) אבל זה לא מונע ממך מלהציג אותם כעובדות מוגמרות.
מצד שני יש לך נתונים על חברות כמו BNS כבר מ-1833 רק לצורך הדוגמה וזה 124 שנים לפני ה-SP500.

תיקון - הטיעון החוזר שלך הוא חוסר בנתונים היסטוריים בנוגע למניות דיבידנד.
הטיעון שלי הוא שעל מניות דיבידנד יש יותר מידע היסטורי מאשר על מדדים בינלאומיים - כולל מאשר על ה-SP500.
כרגיל אתה מסתכל על המידע שנוח לך.
קשה מאד למצוא מאד מהימן על חברות (ויש הרבה מאד כאלה) שפשוט לא קיימות יותר וכיוון שהם לא קיימות יותר אתה מניח שהם גם לא היו קיימים בתיק הוירטואלי שלך בעבר.
זה כמו שתשווה בין מדד מניות שמפלטר החוצה את כל החברות שנעלמו (פשטו רגל ועוד) אל מול המדד הרחב שכמובן שכולל את כל המניות, זה לא בר השוואה בכלל.
AKA BACKDATING

אני מאוד לא מרוצה ממנו וחושב שאני צריך לעשות דברים אחרת, בעיקר לפשט אותו. כעקרון העדפת הסיכון שלי היא כ-50% מניות / 50% לא מניות.
לא כל כך ברור לי על סמך מה אתה מרוצה מהתיק והייתי שמח לשמוע על זה, ומעבר לזה סיכון לא נמדד בכמות האג"ח שיש לך בתיק ולכן החלוקה של 50:50 היא חסרת משמעות מבחינת סיכון השקעה לטווח ארוך (אני מניח שזה לא תיק שאתה צריך להנזיל בשנים הקרובות). זה בגלל שתנודתיות לא קשורה לסיכון, סיכון זה ההסתברות להפסיד כסף.

אשמח לקבל כל פידבק (ברמה התאורטית בלבד) -- כמובן שאינני מבקש המלצות או ייעוץ.
פרקטית, אין לי מה להגיד כי אני לא חושב שאתה תעשה ותתמיד במה שאני אגיד כאן בכל מקרה אם לשפוט לפי התיק הנוכחי ותפיסת הסיכון בתיק.

אבל אם אני הייתי בעלים של תיק כזה בדיוק ולא הייתי רוצה להתעסק איתו יותר מידי, מה שהייתי עושה זה הדבר הבא:

1. דואג שיש לי 3-5 שנים של הוצאות במזומן בבנק. יכול לשבת בפק"מ, זה לא משנה. אפשר פחות אם יש לי הכנסה שוטפת משמעותית שאפשר לבנות עליה.

2. יתר הכסף צריך לשבת במניות. לא כל כך קריטי איזה כל עוד לא מדובר במדינות עולם שלישי.

אפשר לשים הכל ב-VOO ו-VGK, או במניה של ברקשייר התאווי (BRK). פרקטית, זה אומר שכל התיק החייב במס מושקע ב-BRK, קרן ההשתלמות ב-VGK+VOO (כי אסור מניה אחת), וקופת הגמל במדד מנייתי כלשהו שניתן להשקיע בו. פשוט, קל למעקב, והתשואה תהיה יותר טובה בהרבה ממה שתקבל על תיק 50:50 לאורך זמן. התיק יהיה יותר תנודתי אבל זה לא מעניין אותי.

זה בגלל שתנודתיות לא קשורה לסיכון, סיכון זה ההסתברות להפסיד כסף.
זה מעניין, איפה למדת את זה?
יש תנודתיות = הפסד כסף כמעט בוודאות (בשלב זה או אחר).

אני חושב שאדוארד התכוון להפסד כסף ממשי לטווח ארוך ולא להפסד זמני על הנייר.
אם יש נכס תנודתי מאוד שמניב 10% בתוחלת לפני אינפלציה, ונכס תנודתי פחות שמניב 3% לשנה בתוחלת לפני אינפלציה, באיזה משני הנכסים יש סיכוי גבוה יותר להפסד ריאלי אחרי 30 שנות השקעה נניח? באיזה משני הנכסים סבירות גבוהה יותר לא לעמוד ביעד רווח ריאלי של 1% 3% 5% 7% לאחר 30 שנה?
לדעתי התשובה לא ברורה דווקא וזה כן גם פונקציה של עד כמה הנכס תנודתי, כי אם הנכס של ה - 10% תשואה בתוחלת יכול בסבירות הגיונית להכנס גם לריצה של 50 שנים עם תשואה שלילית אז התוחלת באינסוף לא עוזרת לנו, אבל בפועל ממה שהיה עד עכשו זה לא המצב, כלומר, ע"ג טווח של 30 שנים המניות תמיד הניבו יפה חרף התנודתיות.
די ברור למשל שלקנות את שוק המניות העולמי לטווח ארוך פחות מסוכן מלקנות נניח את שוק הסחורות העולמי לטווח ארוך, גם אם נניח ששני השווקים תנודתיים בדיוק באותה מידה. אז הסיכון הוא בטוח לא רק פונקציה של התנודתיות אלא גם של הפיצוי: תוחלת התשואה.
בכל מקרה, כמה הגיגים מעניינים על הקשר שבין תנודתיות לסיכון והעדרו אפשר לקרוא פה:
http://thebigpicture.co.il/blog/בניית-תיק-השקעות-פרק-25-סיכון-הקדמה-וע/

אני חושב שאדוארד התכוון להפסד כסף ממשי לטווח ארוך ולא להפסד זמני על הנייר.
אם יש נכס תנודתי מאוד שמניב 10% בתוחלת לפני אינפלציה, ונכס תנודתי פחות שמניב 3% לשנה בתוחלת לפני אינפלציה, באיזה משני הנכסים יש סיכוי גבוה יותר להפסד ריאלי אחרי 30 שנות השקעה נניח? באיזה משני הנכסים סבירות גבוהה יותר לא לעמוד ביעד רווח ריאלי של 1% 3% 5% 7% לאחר 30 שנה?
לדעתי התשובה לא ברורה דווקא וזה כן גם פונקציה של עד כמה הנכס תנודתי, כי אם הנכס של ה - 10% תשואה בתוחלת יכול בסבירות הגיונית להכנס גם לריצה של 50 שנים עם תשואה שלילית אז התוחלת באינסוף לא עוזרת לנו, אבל בפועל ממה שהיה עד עכשו זה לא המצב, כלומר, ע"ג טווח של 30 שנים המניות תמיד הניבו יפה חרף התנודתיות.
די ברור למשל שלקנות את שוק המניות העולמי לטווח ארוך פחות מסוכן מלקנות נניח את שוק הסחורות העולמי לטווח ארוך, גם אם נניח ששני השווקים תנודתיים בדיוק באותה מידה. אז הסיכון הוא בטוח לא רק פונקציה של התנודתיות אלא גם של הפיצוי: תוחלת התשואה.
בכל מקרה, כמה הגיגים מעניינים על הקשר שבין תנודתיות לסיכון והעדרו אפשר לקרוא פה:
http://thebigpicture.co.il/blog/בניית-תיק-השקעות-פרק-25-סיכון-הקדמה-וע/
הבעיה בתנודתיות היא לא רק ברמה הפסיכולוגית
משיכה מהשקעות יכולה לקרות לא רק מלחץ אלא כי זקוקים לתזרים מזומנים או כי יש הוצאות מתוכננות ולא מתוכננות ולכן מימוש בתזמון" לא נכון" יפגע התוחלת התיק בטווח הארוך ולכן זה לא רק עניין של X חודשי/שנות מחייה
נניח צעיר בן 25 אלהורי וצרכן מינימליסטי שאחרי 5 שנים מגלה שדווקא בא לו להתחתן עם בת זוגתו ולהביא ילדים לעולם ומתאים לו לגור בדירה משלו עם מים חמים ונופש בחול פעם בשנה ?
(רגע לפני שמדיחים את הדרייפוס מהפורום וקורעים את דרגותיו) עד אות רגע הוא החזיק 100% מניות ו 3 שנות מחייה מינימלית
פתאום הוא צריך לשנות גישה
נכון שבמצב כזה לא חייבים לממש הכל במכה
אבל זה בגלל שבחרתי תרחיש חיובי ולא חוח חוב כספי ענק שנפל עקב מחלה תאונה הסתבכות
שלו או של בני משפחתו ונבעך דווקא שהבורסה נפלה (סיכון רצף התשואות)
יש מעט יחידי שסגולה שיש להם כדור בדולח שיכול לתזמן משיכות בתזמון טוב בשוק ההון
בגלל זה פיזור לאפיקים עם תוחלת תשואה חיובית ובקורלציה נמוכה (וגם הפוכה) יהוו גידור טוב על חשבון תוחלת התשואה ,
כמה - כל אחד ומידת הצורך ובלבד שלא נופלים לאיבוד תשואה וודאי (מזומן בפקם)

נערך לאחרונה ב:
הבעיה בתנודתיות היא לא רק ברמה הפסיכולוגית
האמת שבכלל לא התייחסתי לפן הפסיכולוגי. אותי אישית יותר מטריד הסיכוי לסיכון לא מפוצה, וניסיתי לטעון שלטווח השקעה מספיק ארוך, ע"פ העבר לפחות, הסיכוי לכך נראה נמוך מאוד חרף התנודתיות. אם מישהו לא יודע מה טווח ההשקעה שלו (ואני מסכים גם שאף אחד לא יודע בבטחון מוחלט כמה הוא ימשוך מתי, אם בכלל) זה סיפור אחר. הגידור שדיברת עליו בהמשך בהחלט נועד בין היתר להערך גם לתרחישים שעולים במובלעת ממה שכתבתי בסוגריים. בכל מקרה שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו מהי מידת גמירות הדעת הקיימת, ושהוא דורש שתתקיים, ביחס לטווח ההשקעה, וזה מן הסתם אחד השיקולים המכריעים ביותר בהחלטת האלוקציה הבסיסית.
בכל מקרה, אני חושב שהסיכון בתנודתיות נכס הבסיס הרבה יותר משמעותי למרבית השחקנים (א) במישור הפסיכולוגי (כי הם נלחצים ומושכים בעיתוים הכי גרועים)
(ב) לשחקנים עם טווח השקעה קצר. (ג) לשחקנים שאין להם מושג מה טווח ההשקעה שלהם ברמת וודאות מניחה את הדעת.

האמת שבכלל לא התייחסתי לפן הפסיכולוגי. אותי אישית יותר מטריד הסיכוי לסיכון לא מפוצה, וניסיתי לטעון שלטווח השקעה מספיק ארוך, ע"פ העבר לפחות, הסיכוי לכך נראה נמוך מאוד חרף התנודתיות. אם מישהו לא יודע מה טווח ההשקעה שלו (ואני מסכים גם שאף אחד לא יודע בבטחון מוחלט כמה הוא ימשוך מתי, אם בכלל) זה סיפור אחר. הגידור שדיברת עליו בהמשך בהחלט נועד בין היתר להערך גם לתרחישים שעולים במובלעת ממה שכתבתי בסוגריים. בכל מקרה שכל אחד יעשה את החשבון לעצמו מהי מידת גמירות הדעת הקיימת, ושהוא דורש שתתקיים, ביחס לטווח ההשקעה, וזה מן הסתם אחד השיקולים המכריעים ביותר בהחלטת האלוקציה הבסיסית.
בכל מקרה, אני חושב שהסיכון בתנודתיות נכס הבסיס הרבה יותר משמעותי למרבית השחקנים (א) במישור הפסיכולוגי (כי הם נלחצים ומושכים בעיתוים הכי גרועים)
(ב) לשחקנים עם טווח השקעה קצר. (ג) לשחקנים שאין להם מושג מה טווח ההשקעה שלהם ברמת וודאות מניחה את הדעת.

ולשחקנים שמצלמים את מצבם הבריאותי, כלכלי, קוגנטיבי, משפחתי בגיל 30 ומקפיאים אותו עד גיל 120 .... בקיצור אופטימיות לא זהירה ופסימיות קשה שתיהן אסטרטגיות מסוכנות ( דרך המיצוע ...)

נערך לאחרונה ב:
זה משהו שכל משקיע ערך יגיד לך. באפט אומר את זה, מאנגר אומר את זה, זה גם די הגיוני.

הסיבה שתנודתיות לא קשורה לסיכון היא שכל מה שמעניין משקיע בתכלס זה נקודת ההתחלה והסיום שלו, וגם אז רק כלפי מטה ולא כלפי מעלה. למשל, אם יש נייר ערך שבו אני קונה אותו ב-100 והוא נסחר בין 100 ל-90, הוא ייחשב פחות מסוכן מנייר שבו אני קונה ב-100 אבל מיד קופץ ל-150 וממשיך להיסחר בין 150 ל-300. זה כי הנייר השני יותר תנודתי מבחינה מתמטית. תסריט א מבחינה טכנית יותר "סולידי" אבל צריך להיות מטומטם כדי לבחור בו או לחשוב שזה באמת "סולידי".

העניין השני עם תנודתיות שאי אפשר למדוד בעזרתה סיכון באופן אובייקטיבי, כי צריך להחליט על איזה בסיס מודדים וזו החלטה שרירותית ללא שום הגיון. אני יכול למדוד תנודתיות על בסיס יומי, שעתי, חודשי או שבועי ובכל פעם אני אקבל תוצאה שונה לגבי ה"סיכון" שלי.

בשורה התחתונה לא מעניין אותי מה הנייר עושה כשאני מחזיק אותו, כל מה שמעניין אותי זה בכמה אני מוכר אותו.

זה משהו שכל משקיע ערך יגיד לך. באפט אומר את זה, מאנגר אומר את זה, זה גם די הגיוני.

הסיבה שתנודתיות לא קשורה לסיכון היא שכל מה שמעניין משקיע בתכלס זה נקודת ההתחלה והסיום שלו, וגם אז רק כלפי מטה ולא כלפי מעלה. למשל, אם יש נייר ערך שבו אני קונה אותו ב-100 והוא נסחר בין 100 ל-90, הוא ייחשב פחות מסוכן מנייר שבו אני קונה ב-100 אבל מיד קופץ ל-150 וממשיך להיסחר בין 150 ל-300. זה כי הנייר השני יותר תנודתי מבחינה מתמטית. תסריט א מבחינה טכנית יותר "סולידי" אבל צריך להיות מטומטם כדי לבחור בו או לחשוב שזה באמת "סולידי".

העניין השני עם תנודתיות שאי אפשר למדוד בעזרתה סיכון באופן אובייקטיבי, כי צריך להחליט על איזה בסיס מודדים וזו החלטה שרירותית ללא שום הגיון. אני יכול למדוד תנודתיות על בסיס יומי, שעתי, חודשי או שבועי ובכל פעם אני אקבל תוצאה שונה לגבי ה"סיכון" שלי.

בשורה התחתונה לא מעניין אותי מה הנייר עושה כשאני מחזיק אותו, כל מה שמעניין אותי זה בכמה אני מוכר אותו.
אז בעצם אין יתרון בהשקעה בשווקים מתעוררים ומניות קטנות ? הרי מה שנטען זה שמכיוון שהן יותר תנודתיות הן יותר מסוכנות ולכן הן מייצרות יותר תשואה בטווח הארוך, אולי פספסתי משהו ...

@Koby Paris אם אתה מקבל את הנחת המוצא של "תנודתיות והתשואה גבוההים יותר" ובנוסף אתה יכול להתעלם מהתנודתיות - אז בתיאוריה אתה יכול להינות מהתשואה הגבוהה יותר בטווח הארוך.
האם תנודתיות (שהיא מאפיין טכני/מתמטי) שקולים בעיניך לסיכון - אבדן כספי או אי השגת מטרות כלכליות כלשהן, זה כבר לגמרי תלוי בהתנהגות שלך כמשקיע.

@Koby Paris
משקיע ערך / אקטיבי לא מאמין בהליכת אקראי ובהיפוטיזת השוק היעיל ולכן שיקולי התשואה לעומת סטיית התקן או במלים אחרת ה snr הממוצע לא רלבנטי עבורם.
הם מאמינים בבחירת שווקים לא יעילים ובחירת חברות ספציפיות שאותו משקיע מעריך שתתן לו תשואה.
אני באופן אישי מאמין שהשוק הוא יעיל במובן החלש , כלומר היכולת למשקיע הרגיל לנצל חוסר יעילות אינה גבוהה (אבל אפשרית לאנשים בעלי כישרון) אין שיטה להצלחה אחרת כל מי שקרא את ספרו של גרהם היה משקיע מדהים ..
מניסיוני בעולמות תוכן דומים , מאוד קל לסנן רעש ושטויות (או במונחי השקעות מניות ואגחים שלא שווים השקעה) אבל לזהות את הדוגמאות החשובות זה קצת יותר מורכב ולא פשוט

בנוסף אני מאמין שהתשואות מגיעות בצורה אקראית ולכן מתנהגות פואסיונית ולכן יש קורלציה בין תשואה לסטיית תקן כמו בקצב המכוניות שעוברות צומת או בקצב הפוטונים שיורה מקור לייזר

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז בעצם אין יתרון בהשקעה בשווקים מתעוררים ומניות קטנות ? הרי מה שנטען זה שמכיוון שהן יותר תנודתיות הן יותר מסוכנות ולכן הן מייצרות יותר תשואה בטווח הארוך, אולי פספסתי משהו ...
היסטורית זה לא נכון שיש יותר תשואה בשווקים מתעוררים. זה כן נכון שממש בהתחלה כשיש ניצנים של צמיחה בשוק חדש יש תשואת יתר אבל זה לא מחזיק מים כשכל הכסף המוסדי נשפך לשוק ה"מתעורר" שהיה "ער" כבר עשור או שניים. לכן זה לא פרקטי להשקיע באופן הזה וגם די מסוכן לדעתי.

לגבי מניות קטנות, אני לא חושב שיש להן תשואה עודפת משמעותית אם דואגים לספור גם את אלה שנושרים מהמדד או פושטים רגל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 42
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19