קיום אמורפי, מבולגן ולא נגיש, שקול מבחינתי ומבחינת רוב המשקיעים ללא קיים.
מבחינתי חוסר
יכולת לאתר מידע עובדתי היסטורי על VT אינו שקול לחוסר
רצון לאתר מידע עובדתי היסטורי על מניות דיבידנד.
למרות ש
בפועל אין לך (ולאף אחד אחר כאן בפורום) מידע עובדתי היסטורי על VT מעבר לכמה עשורים בודדים אתה עדיין מצדד בהשקעה במדד הרחב אבל אתה מתנגד לשקעה שעבורה
יש לך מידע שאתה לא רוצה לאסוף.
איך אתה מסביר את הניגוד הקיצוני הזה?
* מצד אחד אתה בעד השקעה
שאין לך עליה מידע גם אם תרצה לאסוף אותו.
* מצד שני אתה נגד השקעה
שיש לך עליה מידע ואתה פשוט
לא רוצה לאסוף אותו.
כמובן. אבל כאן הטעונים הם כמותיים ומבוססים על נתונם מעובדים
איזה נתונים מעובדים יש לך על VT משנת 1950? 1960? 1970?
איזה נתונים יש לך על VT משנות 18XX?
יש לך את כל המידע הזה נגיש וזמין על כל חברת דיבידנד...
שאף אחד, כולל אותך וכולל את גדולי תומכי השיטה, לא טרח לאסוף את הנתונים הכה זמינים.
אני מבקש שאל תדבר בשמי.
ציינתי כאן מספר פעמים שבדקתי נתונים עבור כל החברות שהיו קיימות בקובץ של דוד פיש מדצמבר 2007 ועד ספטמבר 2014.
אני כן טרחתי לאסוף את המידע והגעתי למסקנות שמתאימות לי.
העובדה שאתה לא רוצה לאסוף את המידע והעובדה שאני לא רוצה להאכיל אותך (או כל אחד אחר) בכפית לא סותרת את נכונות המידע
שזמין לכולם בחינם.
הנתונים מראים שהשקעה בשוק האמריקאי במשך מאתיים שנים הובילה לתשואה (סמי) מונוטונית עולה מהר יותר מהאינפלציה. הנתונים מראים שהתשואה על פני כל תקופה ארוכה במדד המניות הכתה כל סוג אחר של השקעה בנכסים שאינם מנייתיים.
נכון - איך מנתונים על ה-SP500 אתה מסיק מסקנות על VT/VTUX ודומיהן?
הרי בפורום לא נידונות הקרנות שעוקבות אחרי ה-SP500 בצורה הטובה ביותר או הזולה ביותר אלא הקרנות שעוקבות אחרי
כל העולם (שעל הביצועים שלו
אין לך מידע היסטורי גם אם תחפש אותו).
שנינו יודעים טוב מאוד שמה שקרה בבורסה אחת לא אומר כלום על בורסה אחרת.
על אותו המטבע אני יכול להגיד שיש לנו נתונים מהשוק היפני שלא מתאודד כבר יותר מ-25 שנה ולכן אסור להשקיע במניות בכלל...
למה אתה מצדד במחקר על השוק האמריקאי בשביל השקעה בינלאומית ומתעלם מהשוק היפני שהוא חלק מאותו השוק הבינלאומי?
קיימים נתונים דומים להשקעה עולמית לתקופה של יותר ממאה שנים, כולל את המחיקות של גרמניה ורוסיה.
אני לא ראיתי בפורום דיונים על מחקרים אלו בכלל ואני לא מודע על קיום של מחקרים יסודיים שכאלו.
יש לך קישורים לספק?
קיומם של נתונים אלו, ולא גודל התשואה הספציפי, הוא המצדיק את ההשקעה במניות לטווח הארוך.
אני מסכים עם המשפט הבא:
קיומם של נתונים אלו, ולא גודל התשואה הספציפי, הוא המצדיק את ההשקעה במניות
דיבידנד לטווח הארוך.
המחקר על מניות דיבידנד הינו ראשוני, שטחי ובעל מסקנות חלקיות בלבד.
מניות דיבידנד קיימות עוד מלפני מלחמות העולם (הראשונה והשנייה) רק בשם אחר - קצבת יתומים ואלמנות.
זה רחוק מרחק שנות אור מלהיות משהו חדש אם הוא היה קיים מלפני יותר מ-100 שנה...
...A rose in any other name
כאשר יבוא אדם, ינתח את הנתונים ויראה את המשמעות המלאה של בחירה של מניות דיבידנד לפי פילטר דומה לשלך, נוכל להתקדם. עד אז הנתונים האמרופיים חשובים כאילו לא היו.
העובדה שהנתונים קיימים וזמינים לכולם לא נעלמת רק בגלל שאתה טוען שהנתונים לא קיימים...
אף אחד מעולם לא עשה סדר בנתונים על הצהרות הדיבידנדים משחר ההיסטוריה. הטענות שלי היו בהקשר זה.
עשו לך סדר בהמון אתרים - אתה לא טורח לבדוק אותם.
אפילו הגדילו וווידאו שהנתונים מעודכנים בעקבות פיצולים...