• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

תיק ההשקעות שלי - תיק עצלנית

• פותח הנושא פותח הנושא אלכס ח
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מברור שלי מול שני בנקים, זה לא נכון.
יכול להיות שזה תלוי בבנק. לפני כמה חודשים מישהו העלה כאן צילום של החישובים של הבנק על מכירה של קרן כלשהי על מניות חו"ל, והחישוב היה צמוד לשער הדולר (זו לא היתה קרן נקובת מט"ח). זה באמת היה מפתיע ולכן אני זוכר את זה בבירור, אבל לצערי לא מוצא כעת את הדיון המדובר.
ואוווו עכשיו אני רואה באמת שכל הקרנות נסגרו ונשארה רק מיטב זהב עם 2.5 דמי ניהול!
מסתבר דווקא שיש, חפשי gold במקום זהב. הכי "זולה" 0.8% - 1147875 של פסגות.

אם זה, כמו שאתה אומר, כי מורידים את הריבית בעת קריסה בשוק המניות ונכון לעכשיו אין ריבית להוריד אז אתה בהחלט צודק.
לא רק זה, גם כי אם אנשים לא רוצים יותר מניות אז אג"ח זאת האופציה האחרת שלהם. כמובן שגם על זה הריבית משפיעה - מצב המניות צריך להיות ממש ממש רע כדי שמישהו יעדיף את תשואת אג"ח עליהן

אז מה כן יכול להיות פתרון לדעתך? אג"ח עם מחמ נמון יותר? זהב? נדל"ן?
דיי פופולארי להחזיק קרנות מחקות כלל שוק אג"ח (למשל BND), למרות שאני אישית סולד מזה. נראה לי שכולם יכולים להסכים על אג"ח בינוני ומטה (כתלות בסיבולת הסיכון שלך)
נדל"ן באיזה אופן? קרנות REIT למשל את יכולה להיווכח בעצמך שהן לא פחות תנודתיות ממניות אחרות
זהב אני לחלוטין נגד, לדעתי זה ספקולטיבי, אבל אם הסיבות נגד בפוסט של הסולידית לא שיכנעו אותך גם אני לא אצליח

קראתי שם הלאה והתמונה מאוד לא ברורה, בפרט בהשקעה במניות ארה"ב. אני נטיתי להשתכנע שם שבמקרה זה האיריות מפסידות לישראליות גם בטווח הארוך בגלל מיסוי ריאלי.
זה לא נכון. לפחות לא לפי הסימולציה המאוד פופולרית (בצדק) של @adamshalev וסימולציה שאני בניתי אישית על מנת לוודא שאדם לא טעה. התוצאות (מלבד באג אחד שמצאתי אצל אדם שאמור לשפר את התוצאה הסופית של ישראליות) היו זהות אצלי ואצלו גם בחישוב של סכומים אבסולוטיים וישראליות מפסידות בגדול לאיריות צוברות ואמרקאיות מחלקות (ששומרות פחות או יותר על שוויון ביניהם, תלוי בטווח השקעה). כמובן, אם מניחים אינפלציה גבוהה מאוד בטווח ארוך אז אטרקטיביות של ישראליות עולה ועדיין (הרצתי סימולציה כרגע עם הנחות אינפלציה גבוהה לאורך שנים) ישראליות לא מנצחות. החולשה שלהם היא בדמי ניהול יותר גבוהים ומיסוי כפול וגבוה (מס ישראלי מוטל על 30% מס של החוזים שכל הקרנות הישראליות מחזיקות לעומת מעקב פיזי באיריות ואמריקאיות). ואם מניחים ערכי אינפלציה סבירים יותר (כמובן, אין לדעת אבל חייבים לעשות הנחות כלשהן כשמריצים סימולציה לעשרות שנים קדימה) אז ישראליות מפגרות בהפרש מאוד גבוה ובחשבונות פטורים הן בכלל מובסות בענק.

זה לא נכון.
זה תלוי בהרבה מאוד הנחות.
לדוגמה, בהנחת אינפלציה של 3%, תשואה שנתית (ברוטו) של 7% מתוכה 3% דיבידנד, האיריות הופכות לעדיפות רק אחרי כ-30 שנה. מה שכן, בתרחיש הזה, היתרון של הישראליות הוא קטן (כמה אחוזים), ואילו היתרון של האיריות הולך וגדל באופן משמעותי.
ככל שהתשואה הריאלית נמוכה יותר (בין אם יותר אינפלציה ובין אם פחות תשואה) - יותר יתרון לישראליות, ולהיפך.
מס רווחי הון (בישראל, כמובן) גם הוא משפיע - אם המס ירד, היתרון ייטה לאיריות, ולהיפך.

מתייחס רק לחשבונות חייבים. בהנחה של דמי ניהול והוצאות השקעה דומים (בניגוד למקובל בפורום, ההנחה הזו סבירה בעיניי בתנאי השוק והרגולציה כיום). בהנחה שהמיסוי על קרנות ישראליות על מדדים זרים הוא אכן ריאלי)

לדוגמה, בהנחת אינפלציה של 3%, תשואה שנתית (ברוטו) של 7% מתוכה 3% דיבידנד
בהנחות האלה איריות עדיפות החל משנה שמינית (ועד אז ההפרש לטובת ישראליות הוא בשברי אחוז). התוצאה גם כמובן מאוד מושפעת מדמי ניהול שאותם הנחתי 0.34% (זה הכי זול שיש למחקה MSCI WORLD בבורסה ישראלית לפי funder). אחרי שלושים שנה ההפרש (בכסף של היום ו*אחרי* תשלום מס בהנחת שמוכרים הכל) הוא כ-450,000 על השקעה של מיליון ללא הפקדות לאורך שנים לטובת IWDA. אם תניח הפקדות שנתיות אז ההפרש יגדל עוד. ד"א אמרקאית מחלקת (שילוב של VTI ו-VXUS) מנצח החל משנה שנייה ואירית משיגה אותה (אמריקאית) בשנה ה-28. כל זה בהתחשב במיסוי ריאלי בישראלית והתעלמות משינוי שקל/דולר ארה"ב (תוחלת שינוי אפס)

בהנחות האלה איריות עדיפות החל משנה שמינית (ועד אז ההפרש לטובת ישראליות הוא בשברי אחוז). התוצאה גם כמובן מאוד מושפעת מדמי ניהול שאותם הנחתי 0.34% (זה הכי זול שיש למחקה MSCI WORLD בבורסה ישראלית לפי funder). אחרי שלושים שנה ההפרש (בכסף של היום ו*אחרי* תשלום מס בהנחת שמוכרים הכל) הוא כ-450,000 על השקעה של מיליון ללא הפקדות לאורך שנים לטובת IWDA. אם תניח הפקדות שנתיות אז ההפרש יגדל עוד. ד"א אמרקאית מחלקת (שילוב של VTI ו-VXUS) מנצח החל משנה שנייה ואירית משיגה אותה (אמריקאית) בשנה ה-28. כל זה בהתחשב במיסוי ריאלי בישראלית והתעלמות משינוי שקל/דולר ארה"ב (תוחלת שינוי אפס)
כמו שאמרתי- הכל עניין של הנחות. לדוגמה:
ראשית, דובר כאן על מחקה סנופי, לא MSCI World (בקרן עולמית יש יותר יתרון לאיריות, בלי קשר לדמי ניהול, בגלל שמיסוי הדיבידנד בהן נמוך יותר מבקרן על מניות אמריקאיות).
שנית (ובהתאם), הדגשתי שהנחתי דמי ניהול דומים (הנחה שאני עומד מאחורי ההיתכנות שלה).
שלישית, בטעות לא רשמתי - כשציינתי כ-30 שנה, התייחסתי להפקדות שנתיות (זהות נומינלית בכל שנה, ללא סכום התחלתי). בלי הפקדות שנתיות (אלא רק סכום התחלתי), האירית דווקא מקבלת יתרון מהר יותר (להיפך ממה שכתבת, תחת ההנחות שהצגתי) - אחרי כ-20 שנה.
אני לא מנסה לטעון שישראליות עדיפות, ואישית אני מחזיק אמריקאיות. רק מציין שההשוואה לא טריוויאלית.

מתכננים פרישה מוקדמת בטווח שבין שנה ל-3 שנים.
מאותו רגע נרצה לחיות מתיק ההשקעות (2.5-3 אחוז משיכה גג) וקצת פרוייקטים מכניסים מהצד. מקסימום בעלי יוכל לעבוד פה ושם מהבית. כשנחליט על מועד פרישה מדוייק נתחייב לעצמו על כל הפרטים האלה.

ראשית כל הכבוד. לפרוש בגיל כזה צעיר אומר שאתם ממש טובים ובטוח לא עצלנים מבחינת התנהלות פיננסית.
אם אתם מתכננים למשוך 3% או פחות זה אומר שהצלחתם עד היום לצבור כמה מיליונים טובים. אז סתם מסקרן להבין: מה עשיתם עם הכסף עד היום?

לגופו של התיק, את בעצם מתכננת תיק שמאוד מהר יעבור מצבירה למשיכה. זה בדיוק הזמן הנכון להקטין את אחוז המניות בתיק. מאוד שווה לך לחפש ולקרא קצת על סיכון רצף התשואות.

אם המטרה שלך היא נכס פחות תנודתי, שלא יתן הרבה תשואה (אם בכלל) אבל יהיה די יציב וזמין לאיזורים, אז אג"ח קצר יותר מתאים יותר.
ממ זאת לא בדיוק המטרה, אחרת יכולתי פשוט להחזיק מזומן. המטרה היא לאזן את התיק לא עם פחות תנודתיות אלא עם נכסים שנעים בכיוונים הפוכים. התיאוריה אומרת שאג"ח לטווח ארוך מסורתית נע בכיוון הפוך ממניות. וגם זהב. אלו שלושה נכסים תנודתיים מאוד ולא יציבים כל אחד בפני עצמו אך ביחד הם מביאים ליציבות של כלל התיק ביחד.
עכשיו נותרתי עם סימן השאלה אם עדיין, גם בסביבה של ריבית נמוכה, אפשר לראות באג"ח לטווח ארוך נכס שנע בכיוון הפוך משוק המניות. גם זהב או נדל"ן (כן התכוונתי לריט) - לא מפחיד אותי שהם לא יציבים. מעניין אותי שאין להם קורלציה למניות ועוד יותר מושלם אם יש להם אנטיקורלציה.

אבל את דיברת על החשש מלנעול הפסדים, כלומר שאחרי שתמכרי בהפסד, הנכס שמכרת יתאושש אבל לא תהני מההתאוששות כי מכרת אותו. כלומר, ה"חשש" שלך הוא לא ירידה של האג"ח אלא עליה שלו. על זה עניתי שמה שיעלה את האג"ח שמכרת, ככל הנראה יעלה גם את האג"ח שקנית במקומו (ואפילו יותר, בגלל המח"מ).
הבנתי עכשיו. מעניין. נשמע נכון :)

בתיק סולידי אתה ניזון מהתנודתיות בשביל איזון. זו בדיוק המטרה. ובגלל זה התיק הקלאסי של השקעה מחקת מדד - הוא מניות ואג"ח ממשלתי ארוך! אנא הסתכל ובדוק.
בדיוק :) תודה :)

אז סתם מסקרן להבין: מה עשיתם עם הכסף עד היום?
הכסף לפרישה מגיע ממקורות שונים ולא כולם היו לנו עד היום אבל בעיקרון עד היום החזקנו את החסכונות שלנו בתיק השקעות בבנק שניהלה יועצת ההשקעות שלו. אחרי שקראתי פה ולמדתי קצת עיינתי בתיק וראיתי שרובו היה בקרנות נאמנות עם 0.8-1.0% דמי ניהול וכמובן שעמלת הפצה בכ-ו-ל-ם, אפילו במעט הקרנות הפאסיביות היו עמלות הפצה ודמי ניהול של 0.4-יש. כמובן שגם דמי ניהול החשבון היו גבוהים (יחסית לבית השקעות). אז אמנם נהנינו מעליות בשוק המניות בשנים האחרונות אבל לא כמו שיכולנו להינות.

מאוד שווה לך לחפש ולקרא קצת על סיכון רצף התשואות.
תודה! אחפש על זה.

התיאוריה אומרת שאג"ח לטווח ארוך מסורתית נע בכיוון הפוך ממניות
מול השוק האמריקאי/עולמי - אג״ח אמריקאיות, כן?

עכשיו נותרתי עם סימן השאלה אם עדיין, גם בסביבה של ריבית נמוכה, אפשר לראות באג"ח לטווח ארוך נכס שנע בכיוון הפוך משוק המניות.
אני חושב שעוד לא ברור ממש...

@אלכס ח , (סליחה אם פספסתי משהו בשרשור - רפרפתי בזריזות), את מתכננת למשוך מהתיק בתקופה הקרובה או שהתיק נועד לצבירת הון?

(סליחה אם פספסתי משהו בשרשור - רפרפתי בזריזות), את מתכננת למשוך מהתיק בתקופה הקרובה או שהתיק נועד לצבירת הון?
הכל בסדר, שרשור ארוך :) אני מתכוונת להתחיל למשוך מהתיק בטווח של שנה עד שלוש שנים מפברואר האחרון.

תנסי לשנות את שנת ההתחלה של הbacktesting שלך ל2009. כעת תראי שפער התשואה הוא עצום. את תולה יותר מדי משמעות בבדיקות לאחור, מה שחשוב להבין את הסיבות לאיך שזה התנהג ולחשוב האם זה ימשיך להתנהג ככה בעתיד.

עכשיו נותרתי עם סימן השאלה אם עדיין, גם בסביבה של ריבית נמוכה, אפשר לראות באג"ח לטווח ארוך נכס שנע בכיוון הפוך משוק המניות.

טוב, ניסיתי לראות כמה שאפשר בכלים שמצאתי (אם יש עוד כלים שאפשר להסתכל עליהם אשמח לקישור) איך היה היחס בין שוק המניות לאג"ח לטווח ארוך (ישראלי ואמריקאי) בשנים האחרונות. זה מדגם ממש לא מייצג אמנם כי מדובר על שנים בודדות אבל זה מה שיש.
אני נוטה להסיק שגם בשנים האחרונות, למרות הריבית האפסית, אג"ח לטווח ארוך מהווה הגנה סבירה ממפולות בשוק המניות.
הסתכלתי על 5 שנים בלבד לצערי, באתר של לאומי טרייד: גרף שמציג מחקה סנופי, ממשלתי שקלי 0142 (ישיר טווח ארוך) ומחקה אג"ח ממשלתי 5+. כמובן שזה לא אחד לאחד אבל אני כן מזהה אנטיקורלציה בין המניות לאג"ח. וגם ממש רואים איך הקנייה הישירה של 0142 הייתה מספקת יותר אפסייד מאשר מחקה 5+ (אם עובדים ל-3 שנים אחורה רואים את זה יותר בבירור).
למישהו יש רעיון איך אפשר לבדוק את זה יותר זמן אחורה?

הסתכלתי גם ב-portfoliovisualizer שכמובן מתעסק עם אג"ח ארה"ב ואפשר לזהות את אותה התבנית: פה ניתן לראות שלרוב יש מגמה הפוכה בין סנופי לאג"ח וטווח ארוך נותן יותר אפסייד.

נערך לאחרונה ב:
אני מתכוונת להתחיל למשוך מהתיק בטווח של שנה עד שלוש שנים מפברואר האחרון.
נדמה לי שכיום השקעה בקרן אג״ח ארוכת טווח (EDV לדוגמא) היא לא לחלוטין בטוחה מבחינת המטרה שלך (אנטי קורלציה למניות). זהב זה בכלל נכס ספקולטיבי...
מכיוון שנשמע שהמצב שלך מאפשר טיפה גמישות (לא דבקה ב100% פרישה מלאה אם אני מבין נכון?) אני אישית הייתי הולך על רכיב אג״חי יותר יציב שיתן לך קופון אבל גם לא יהיה תנודתי מדי. NEAR או MINT יכולים לעשות את העבודה או BND אם את טיפה נועזת יותר.

אני כמובן לא ממליץ אלא רק משתף את מחשבותי. הניירות הספציפיים שציינתי הם רק לשם הדוגמא וכמובן שיש להם תחליפים רבים וטובים.

(EDV לדוגמא) היא לא לחלוטין בטוחה מבחינת המטרה שלך (אנטי קורלציה למניות). זהב זה בכלל נכס ספקולטיבי...
זה נכון, אבל זה כבר מתקרב ל-permanent portfolio של הארי בראון. אם @אלכס ח לא מחפשת נכס יציב אלא נכסים לא קורלטיביים, אז זה יכול לעבוד.
(לא ממליץ, כמובן)

זה נכון, אבל זה כבר מתקרב ל-permanent portfolio של הארי בראון. אם @אלכס ח לא מחפשת נכס יציב אלא נכסים לא קורלטיביים, אז זה יכול לעבוד.
(לא ממליץ, כמובן)
אני לא בטוח שה-permanent portfolio ישיג את מטרתו עם אג״ח ארוכות כיום (אולי רק באופן חלקי). מניות, זהב ומזומן (או אג״ח קצרות) כן, אבל שווה לחשוב על תחליף לאג״ח ארוכות.

מאוד שווה לך לחפש ולקרא קצת על סיכון רצף התשואות.
אני מתכוונת להתחיל למשוך מהתיק בטווח של שנה עד שלוש שנים מפברואר האחרון.
תודה! אחפש על זה.
מחזק מאוד. בראיה על אורך חיים של תיק לפרישה מוקדמת(יותר או פחות)לפי כול המחקרים זאת הנקודה הקריטית כמה שנים לפני\אחרי הפרישה.
שווה להתעמק בעניין הזה,והשמח עם תשתפי במסקנות\תובנות כשיהיו(אין כמו דעה של מישהו שממש מתמודד עם הבעיה כרגע :) )

אני לא בטוח שה-permanent portfolio ישיג את מטרתו עם אג״ח ארוכות כיום (אולי רק באופן חלקי). מניות, זהב ומזומן (או אג״ח קצרות) כן, אבל שווה לחשוב על תחליף לאג״ח ארוכות.
אני חושב כמוך (בתיאוריה בלבד. לא מחזיק אג"ח), אבל אזכיר את @adamshalev שמאמין שלאג"ח הארוך יש עוד הרבה לרדת במשבר הבעל"ט.
זה לא תזמון שוק קלאסי, כי אתה לא לגמרי טוען ששווי השוק של הנכס שגוי אלא מעלה ספקולציות על ההתנהגות העתידית שלו (אם כי אני חושב שהתמחור הנוכחי טוען אחרת ממך), אבל זה לא רחוק מזה.

(בתיאוריה בלבד. לא מחזיק אג"ח)
כנ״ל

כי אתה לא לגמרי טוען ששווי השוק של הנכס שגוי אלא מעלה ספקולציות על ההתנהגות העתידית שלו (אם כי אני חושב שהתמחור הנוכחי טוען אחרת ממך), אבל זה לא רחוק מזה.
נכון. אבל באמת שאין לי ממש מושג :)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אבל אז גם אין יתרון לאיריות מחלקות מול האמריקאיות.
היתרון (למי שמחפש כזה) הוא שהאמריקאיות לרוב צמודות לדולר, ואצל האיריות זה פחות נפוץ (למשל AGGG מול BNDW).
זו הסיבה שלי לפחות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
כ דעה על תיק ההשקעות שלי שוק ההון 2
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42
כ תיק ההשקעות שלי שוק ההון 20
B מעקב אחר תיק ההשקעות/portfolio שוק ההון 6
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
ס האומנם - "במקרה חירום, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך" אוף טופיק 40
דר אהבהמוזרה תיק ההשקעות (ההיפותטי) הראשון שלי שוק ההון 14
P הסתמכות על השקעה במדדים - לבנות על תיק ההשקעות לעתיד. פוסטים מאיכות נמוכה 5
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
B תיק ההשקעות שלי, או: איפה טעיתי שוק ההון 7
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
ס תיק ההשקעות של סרגיי הלוי שוק ההון 8
ר התלבטות מה לעשות עם תיק ההשקעות שלי בהיבט הון עצמי לקניית דירה להשקעה שוק ההון 2
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
R ייעול תיק ההשקעות שוק ההון 7
Z האם נישום יכול לבחור שנה אחת לדרוש הוצאות על תיק ההשקעות ואז לשלם 30% מס על רווח הון ושנה הבאה לא לדרוש מיסים 0
י תיק ההשקעות שלי שוק ההון 18
Michel קופת גמל ישנה + תיק השקעות לאדם מבוגר. איך לנהל את ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
A במה להשקיע את החלק הסולידי של תיק ההשקעות? שוק ההון 10
I תיק ההשקעות המורכב שלי שוק ההון 7
The Thinker ניוד תיק ההשקעות מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
בייניש עברה שנה מאז פתיחת תיק ההשקעות שלי, איפה והאם אני יכול לייעל? שוק ההון 5
ס רכישת דירה למגורים ומכירת תיק ההשקעות נדל"ן 10
B שאלות על גיוון תיק ההשקעות שוק ההון 0
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
D דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18
G חוות דעת תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 2
D האם תיק ההשקעות (+רווחים,ריבית דריבית) צמוד למדד המחירים לצרכן? שוק ההון 2
Gambit אז… איך אתם עוקבים אחרי תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 36
יבגני_ל שאלת היתכנות מימון משכנתא אגרסיבי תוך העמדת תיק ההשקעות בשוק ההון כביטחונות נדל"ן 6
ת שיקולים בהשקעה במדד ממונף במסגרת תיק ההשקעות שוק ההון 6
ח שאלה בסיסית על תיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 4
Y תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 10
RICOnERT מה עושים עם תיק ההשקעות הסולידי אחרי המוות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
O ויזואליזציה של תיק ההשקעות שוק ההון 1
E תיק ההשקעות שלי(העתידי) שוק ההון 5
O תיק ההשקעות גדל ואיתו מחשבה על שינוי שוק ההון 11
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
M תיק ההשקעות שלי שוק ההון 3
מרק סרפדים ריוויזיה על תיק ההשקעות שוק ההון 0
Y תיק ההשקעות של משקיע בתחילת דרכו - אשמח לכל ביקורת שהיא! שוק ההון 12
ס יתרונות חסרונות בלקיחת משכנתא אם תיק ההשקעות שלי לא 100% מניות נדל"ן 6
D ניהול כלל תיק ההשקעות בקרן השתלמות שוק ההון 1
D מבקש לקבל חו"ד בבניית תיק ההשקעות והפנסיה שלי (מעט מורכב) שוק ההון 10
ג דעתכם על תיק ההשקעות שוק ההון 2
S פיזור סיכונים - האם יש טעם לפזר את תיק ההשקעות בבתי השקעות שונים? שוק ההון 4