• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות?

• פותח הנושא פותח הנושא MajorMajor
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MajorMajor

משתמש סולידי
דירוג
15
התחלתי לקרוא את הסולידית לפני יותר מ-10 שנים, ואני פחות או יותר דובק באותה אסטרטגיה מאז, עם שינויים קלים. לאורך הזמן התיק הלך וגדל, ואני מנסה לחשוב אם יש עוד דרכים בהן אני יכול לפזר את הסיכונים שאני לוקח, בצורה שתמנע אובדן משמעותי בעתיד, בגלל סיבות שאני יכול לשלוט בהן.
כיום אני מפזר בדרכים הבאות:

- בין חשבונות השקעה, אחד בבנק ואחד ב IB.
- בין ETFים מחקים עולמית, גם בשקלים וגם בדולרים. כולם איריים ומחקים מדד בסגנון FTSE All-World או דומיו. נחמד לחשוב שהחברות מאחורי הקלעים שונות ואולי זה נותן עוד קצת פיזור של הסיכון מנפיק.
- בין קרן כספית לזמן חירום (~10%) למניות.
- בין נדלן (דירה למגורים) לבין שוק ההון.
- לאחרונה קצת השקעתי בETF שהוא לא בדיוק מחקה אינדקס, אלא עם factor tilt (אבל עדיין עולמי), למרות שקראתי הרבה דיונים והגעתי למסקנה שזה לאו דווקא הדבר הכי אופטימלי. יש משהו שמרגיע אותי בזה שאני מפוזר קצת מעבר להשקעה באינדקס הכי רחב, אבל עדיין שומר על חשיפה למניות ודמי ניהול נמוכים.
- בנוסף לכל זה, יש קרן השתלמות, קרן פנסיה ו RSU מהעבודה אותו אני מוכר לאורך הזמן.

אני יכול לחשוב על עוד דרכים לפזר, שמדי פעם אני שוקל אבל בסופו של דבר בוחר שלא להשקיע בהן. כדי שלפיזור תהיה משמעות כלשהי, אני ארצה להשקיע חלק לא זניח מהתיק, אחרת אין בזה הרבה ערך. מוסיף פה שאני לא מתכנן למכור את ההשקעות הקיימות, והשאלה נוגעת לכספים חדשים שנכנסים.

- זהב/ביטקוין. מתקשה להשקיע במשהו בלי להאמין בערך שהוא נותן לאנשים ביום יום, מתוך ספקולציה שהערך שלו יעלה, למרות שאני גם מבין את הצד השני של הדיון.
- מניות דיבידינדים. מפריעה לי חוסר היעילות במיסוי, במיוחד מס יסף כשאני עובד במקביל.
- להשקיע עוד בנדלן. לקנות דירה שניה נשמע לא יעיל מבחינת מיסוי, ואני לא רוצה להתעסק עם שוכרים ולחפש דירה להשקעה. האלטרנטיבה של להשקיע ב reit נשמעת לא מפתה מכל מיני בחינות.
- כל הניירות שאני משקיע בהם, הם איריים. אולי כדאי לקנות גם קצת ניירות אמריקאים למקרה של בעיות עם אירלנד, כמו שדובר פה בפורום בעבר? מצד שני, שוב יש את עניין הדיבידנד. וגם מס ירושה.
- להשקיע בקופת גמל להשקעה או מוצר השקעה מנוהל אחר. אולי עוזר קצת בהיבט של הניירות האיריים, ועוד קצת פיזור בין בתי השקעות. מצד שני, פחות יעיל מבחינת דמי ניהול.

יש עוד כל מיני סיכונים שאני יכול לחשוב עליהם, וכנראה שרובם לא רציונלים. האם יש הצעות לעוד דרכים לפזר את ההשקעה, שאני אולי מפספס? האם ייעוץ פיננסי זה משהו שיכול לעזור פה, או שיגידו לי את מה שאני כבר יודע?

יש משהו שמרגיע אותי בזה שאני מפוזר קצת מעבר להשקעה באינדקס הכי רחב
מצד אחד, אם זה מרגיע אותך זה הכי חשוב (בשיא הרצינות).
מצד שני, אין שום היתכנות פיסיקלית למה שתיארת (לפזר מעבר לאינדקס הכי רחב) :)

בהגדרה כל קרן שתקנה שהיא לא מדד עולמי, מכניס אותך לתת-פיזור (גם אם אתה מחזיק מדד עולמי לצדו).

כידוע, חשוב לפזר אבל גם לפיזור יש אופק, שבו הוא כבר לא יעיל.
נשמע שאתה בנקודה הזו פחות או יותר, ואולי אפילו מידי. (יותר מידי מקומות, יותר מידי עמלות).
כל עוד אתה שומר על פיזור אנכי ואופקי במקביל, מיצית.

כן חושב שאתה צריך לשקול זהב\ביטקוין\קרן דיב'.
לגבי זהב וביטקוין, נכון שהם לא נכס באותו מובן כמו חברה, אבל לביטקוין יש ערך בזה שלממשלות אין עליו יד (תמיד יכול להשתנות), וזהב לא מתואם כמעט עם שוק המניות ויש לו אחלה תשואה (תמיד יכול להשתנות).
קרן דיב', נשמע שאתה מחפש חיזוק פסיכולוגי, וזה בדיוק מה שהכנסה מדיב' עושה.
למרות שאין יעילות מס, ועקרונית תמיד אפשר למכור מניות ולייצר הכנסה, יש משהו בכך שמידי רבעון נכנס אליך סכום מכובד, ללא תלות בתפקוד השוק, ובאחוז תשואה נאה

יש לך מספיק כסף?
נכנס לך כסף חדש שאתה רוצה לפזר?
אם התשובה היא "לא", אל תעשה כלום. עשית את כל הדברים הנכונים, ונראה לי שאתה מרגיש שאם אתה לא עושה משהו אז אתה דורך במקום, הסיכון הוא שסתם תעשה פעולות בלי לקבל תמורה הולמת.
אם אתה מרגיש שיש לך מספיק כסף, או שנכנס לך כסף חדש שאתה רוצה לפזר, אז אפשר להשקיע בזהב, ביטקוין, אומנות, רולקסים...
וכמובן, אפשר גם להשתמש בכסף לשפר את רמת החיים עכשיו, ולא לחכות לאחר כך: לשלוח ילדים למסגרת פרטית טובה יותר, לדאוג להורים.... תמיד יש מה לעשות עם כסף

נשמע שכל התיק שלך מנייתי בלי אגח וזהב, אם כל המשתמע מכך, כל עוד אתה מודע זה נשמע בסדר.

מצד אחד, אם זה מרגיע אותך זה הכי חשוב (בשיא הרצינות).
מצד שני, אין שום היתכנות פיסיקלית למה שתיארת (לפזר מעבר לאינדקס הכי רחב) :)

בהגדרה כל קרן שתקנה שהיא לא מדד עולמי, מכניס אותך לתת-פיזור (גם אם אתה מחזיק מדד עולמי לצדו).
תודה! פרסמתי פה פוסט לפני כמה שבועות לגבי חשש פוטנציאלי מקרנות אינדקס. התשובות שקיבלתי טובות, אבל בכל זאת אולי יש תועלת פיזור בלהשקיע בקרן שהיא נגיד סמי אקטיבית, כל עוד דמי הניהול נמוכים והיא משקיעה באופן מפוזר, כי בצורה הזאת היא פחות מחויבת להצמד לאינדקס מסוים. ואולי גם תהיה פחות חשופה לאפקטים שיכולים לקרות במצבי קיצון. גם בזמן שאני כותב את זה אני לא לגמרי מאמין בכך, אז זה באמת לא רציונלי.

נשמע שכל התיק שלך מנייתי בלי אגח וזהב, אם כל המשתמע מכך, כל עוד אתה מודע זה נשמע בסדר.
אגח זה עוד נקודה באמת. כרגע הקרן כספית מחליפה את האגח מבחינתי, אבל אולי זו עוד אופציה לשקול לפיזור רחב יותר.

תודה לכולם על התשובות. אשמח לשמוע אם יש עוד אמצעי פיזור שאני לא חושב עליהם. אולי באמת אשקול יותר בחיוב קרנות דיבידנד. זהב וביטקוין עדיין מרגיש לי רחוק ממני, מהבחינה שזו השקעה שאני לא מאמין בה כל כך, באופן עקרוני, למרות שאני מבין את היתרונות גם.

מבחינת המספיק כסף, התשובה היא שכן, כלומר אני כן במקום שאני יכול להרשות לעצמי קצת יותר פיזור גם אם הוא לא אופטימלי.

לביטקוין יש ערך בזה שלממשלות אין עליו יד
ואולי דווקא יש ערך ליציבות? למטבע פיאט שהממשלות והבנקים המרכזיים מעדיפים שישאר יציב במסגרת הפיחות מאשר "מטבע" תזזיתי שאולי כמה "לוויתנים" גדולים יכולים לשחק בערכו כדי לגרוף הון?

גילוי נאות מחזיק מדד עוקב ביטקוין כחלק מפיזור השקעות.

ואולי דווקא יש ערך ליציבות? למטבע פיאט שהממשלות והבנקים המרכזיים מעדיפים שישאר יציב במסגרת הפיחות מאשר "מטבע" תזזיתי שאולי כמה "לוויתנים" גדולים יכולים לשחק בערכו כדי לגרוף הון?

גילוי נאות מחזיק מדד עוקב ביטקוין כחלק מפיזור השקעות.
זו ודאי שאלה טובה. אבל לא סותר את דבריי.
פות"ש קבע שזהב\ביטקוין הם רק ספקולציה, אני הסברתי איך אפשר לראות בהם משהו מעבר

אני מנסה לחשוב אם יש עוד דרכים בהן אני יכול לפזר את הסיכונים שאני לוקח, בצורה שתמנע אובדן משמעותי בעתיד
יש לך תכניות לכספים בתיק ההשקעות? למה ולמתי הם נועדו?
מה תרגיש אם במשך כמה שנים תשואת התיק תחתך באחוזים גבוהים? וכמה זה יהיה קריטי לחייך?

יש לך תכניות לכספים בתיק ההשקעות? למה ולמתי הם נועדו?
מה תרגיש אם במשך כמה שנים תשואת התיק תחתך באחוזים גבוהים? וכמה זה יהיה קריטי לחייך?
אין תוכנית לחלקו הגדול, אולי רק במקרה של פנסיה מוקדמת אבל כרגע לא באופק. אני מאמין שארגיש בסדר, בהנחה שאחשוב שפעלתי באופן הגיוני.

אני מקבל את זה שהשוק יכול לתת תשואה נמוכה במשך הרבה זמן, וששום דבר לא מובטח. אני עלול להרגיש רע אם יהיה תרחיש קיצוני שימחק אחוז גבוה מהתיק, שיכלתי גם להתכונן אליו. לדוגמא תרחישי קיצון ממש, כמו הדברים שלפעמים עולים פה בפורום: אירלנד רוצה לסגור קרנות להשקעה של ישראלים, ארה"ב מעלה מיסים על משקיעים זרים, בנק שאני משקיע דרכו קורס, וכו'.

לטעמי, יש טעם להחזיק גם ניירות אמריקאיים כדי לגדר סיכון גיאופוליטי (מונפץ ככל שיהיה).

- זהב/ביטקוין. מתקשה להשקיע במשהו בלי להאמין בערך שהוא נותן לאנשים ביום יום, מתוך ספקולציה שהערך שלו יעלה, למרות שאני גם מבין את הצד השני של הדיון.
הערך שלו לא עולה. הערך של כסף הפיאט של כולנו יורד, וזו עובדה, זו ממש הדרך בה הוא עובד, לפחות 2% בשנה. ובתכלס הרבה יותר.
כמובן, אולי זו לא השקעה במובן המסורתי, אתה לא נותן למישהו כסף תמורת האופציה שהוא ירוויח לך איתו עוד כסף, אתה פשוט מצמיד את הערך שלך לנכס שפחות יורד.
- כל הניירות שאני משקיע בהם, הם איריים. אולי כדאי לקנות גם קצת ניירות אמריקאים למקרה של בעיות עם אירלנד, כמו שדובר פה בפורום בעבר? מצד שני, שוב יש את עניין הדיבידנד. וגם מס ירושה.
לטעמי, יש טעם להחזיק גם ניירות אמריקאיים כדי לגדר סיכון גיאופוליטי (מונפץ ככל שיהיה).
מסכים. אבל אני לא דוגמא, דיברתי בעבר על זה כאן. מה שבטוח הוא שלא תעביר עכשיו את כל הכסף שלך לאמריקאיות. אז אולי קרן חירום קטנה.
אני מוצא שיש קורלציה לא רעה בין הצד הפוליטי שלך לבין ממה אתה חושש.
יש צד שמעביר את ימיו בחרדות, והגיוני לו להיות חרד ממשהו שכלל לא נולד. אף אחד לא יודע אם בכלל יאכפו מס ירושה אי פעם. ואם כן? שום דבר חוץ מהמוות ומיסים לא בטוח.
ויש צד שמפמפם תרחישי יום דין, כי הם מצדיקים את תפיסת עולמו, למרות שגם הם עוד לא נולדו.
אישית, אני לא רואה צורך להתמגן ממה שעוד לא נולד, אבל די ברור לי לאיזה כיוון אנחנו צועדים ("בהריון"). זה עדיין תרחיש קיצון, אבל בעיניי סנקציות איריות יותר סבירות ממס ירושה.
- מניות דיבידינדים. מפריעה לי חוסר היעילות במיסוי, במיוחד מס יסף כשאני עובד במקביל.
תמיד טוב ליצור תזרים מזומנים נוסף. אבל אם כל חודש תסתכל על ההפסד במס, ותצטרך לשלם מס יסף כי זה יעלה לך את הרף, אז עזוב, זה עניין פסיכולוגי בעיקרו.
לאחרונה קצת השקעתי בETF שהוא לא בדיוק מחקה אינדקס, אלא עם factor tilt (אבל עדיין עולמי),
בגדול, זה פסיכולוגי מאין כמוהו, אתה לא באמת מרוויח משהו מהפיזור המדומיין הזה, אולי עוד שברירי אחוז. אבל ניכר שאתה כבר יודע את זה.
אג"ח צמוד מדד יגוון את התיק.
כלי נהדר. צריך לדעת איך לקנות ומה לקנות, כי זה עולם שלם. אבל מי שרוצה להנות מכמעט כל העולמות, יכול להיות שיתאהב.

לא ממליץ כלום.

אין תוכנית לחלקו הגדול, אולי רק במקרה של פנסיה מוקדמת אבל כרגע לא באופק. אני מאמין שארגיש בסדר, בהנחה שאחשוב שפעלתי באופן הגיוני.
אם זה כך, אתה בהחלט מפוזר כבר מעל ומעבר (לדעתי) ואפשר להניח לעניין הזה.
הבעיה שאתה מציג היא לא פיזור אלא חשש משינויים בחוקי מס ו/או כל מיני גורמים חיצוניים שיאלצו אותך למכור את הקרנות (כמו סנקציות על ישראל) טרם זמנן.
בעצם, נראה שהחשש העיקרי שלך הוא תשלומי מס גבוהים יותר ממה שהיה צפוי כשפתחת את תיק ההשקעות וקנית דירה.
החשש הזה קיים אצל כולם והוא חלק מהסיכונים בהשקעות, אבל עדיין עדיף מאשר לא להשקיע. נתנחם בעובדה שהמיסים המדוברים משולמים על רווח (ריאלי) ולא על כל הקרן, בכך שיש לנו רווחים, ובכך שלא שחקנו את הכסף העודף בעו"ש.

קרן כספית לזמן חירום (~10%) ?

נניח שיש 10 מיליון אז בקרן תשים 1 מיליון ? ואם יש 1000 שקל אז שם בקרן 100 ? מה המשמעות של אחוזים בכסף לחרום ? זה לא צריך להיות סכום כסף שיספיק לטיסות ? או טיפולי שיניים ? או שנות מחיה ? ולמה בשקלים, במקרה החרום תצטרך שקלים ? לדעתי אין משמעות לאחוזים אם אתה מחזיק כסף בצד לחירום.

כלי נהדר. צריך לדעת איך לקנות ומה לקנות, כי זה עולם שלם. אבל מי שרוצה להנות מכמעט כל העולמות, יכול להיות שיתאהב.
תוכל להרחיב פה או לקשר למקום שאוכל לקרוא בו עוד? בלי המלצה כמובן, רק כדי להבין אם אני מפספס פה משהו בהבנה של המוצר

אם זה כך, אתה בהחלט מפוזר כבר מעל ומעבר (לדעתי) ואפשר להניח לעניין הזה.
הבעיה שאתה מציג היא לא פיזור אלא חשש משינויים בחוקי מס ו/או כל מיני גורמים חיצוניים שיאלצו אותך למכור את הקרנות (כמו סנקציות על ישראל) טרם זמנן.
בעצם, נראה שהחשש העיקרי שלך הוא תשלומי מס גבוהים יותר ממה שהיה צפוי כשפתחת את תיק ההשקעות וקנית דירה.
החשש הזה קיים אצל כולם והוא חלק מהסיכונים בהשקעות, אבל עדיין עדיף מאשר לא להשקיע. נתנחם בעובדה שהמיסים המדוברים משולמים על רווח (ריאלי) ולא על כל הקרן, בכך שיש לנו רווחים, ובכך שלא שחקנו את הכסף העודף בעו"ש.
תודה. אולי אנסח את השאלה קצת אחרת. אם היה לך/לאחד מהמשתתפים האחרים בדיון הרבה יותר כסף ממה שכנראה תוציאו במהלך החיים, נניח 100 מליון שקלים (לא שזה המצב אצלי, ובלי להיכנס לכיס של אף אחד). האם ה-100 מליון האלו עדיין היו מושקעים בניירות איריים, דירה אחת למגורים וקרן כספית לחירום. או שהיית פוזלת לפיזור קצת רחב יותר. או שהדבר הנכון במצב הזה הוא כבר ללכת לייעוץ מסודר יותר.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S איך מגרדים עוד 10K בשנה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 31
M עוד לא בת 60 חוזרת והפעם הרפתקת פתיחת IRA הפניקס אקסלנס (תיקון 190), פקודות וסוגי מערכות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H באסה עקב הירידות בתיק לאחרונה. עוד מישהו? שוק ההון 66
N עוד בנושא קרנות ללא TICKER עבור מעקב בפורטפוליו שוק ההון 1
N עוד לגבי קרנות שאין להם TICKER, אבל רוצים לשתף במעקב הפורטפוליו (GoogleSheets) שוק ההון 0
אגוז_קוקוס דעה על תמהיל משכנתא (עוד אחד) נדל"ן 12
S איך לבדוק אילו תביעות וביטוחים של אבא ז"ל עוד לא מוצהו או כספים שלא נמשכו פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
P עוד מישהו לא מצליח להתחבר לאיביאי? (IBI) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
N עוד מישהו חושב שמערכת המסחר של אקסלנס לא טובה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
E הלוואה כנגד נכס בכדי לקנות עוד נכס נדל"ן 3
מ חלק סולידי בתיק לפרישה עוד 10 שנים שוק ההון 7
M האם אפשר לשפר עוד את הריביות? נדל"ן 7
A עוד אחד שהגיע למשבר גיל ה 40. התפתחות אישית 13
S עוד צעיר בהתלבטות לגבי לימודים. להיות זנב לאריות או ראש לשועלים? התפתחות אישית 16
ח עוד שרשור פוליטי פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 223
I נטפליקס "קנו עוד היום: קנוניית הקניות" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 0
S עוד מבולבל התפתחות אישית 6
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
הירהורים דירה ראשונה להשקעה - מה עוד לבדוק לפני שמתחילים ענייני חוזים עם עו"ד ? נדל"ן 12
N איפה אתם חושבים שהביטקוין יהיה עוד 5-7 שנים מהיום קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 39
פ עוד על זיכוי מס ששולם בחו"ל מיסים 13
A מיסוי דירה שניה - שהדירה הראשונה עוד בבנייה. נדל"ן 2
Z בשעתיים אחרונות לא מצליח לקבל קוד אימות חד פעמי לאיזור אישי במס הכנסה, מישהו עוד נתקל בבעיה כזו? מיסים 0
ו קווים מנחים לשכירות בפעם הראשונה - עוד אדם פיקח נפל מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 139
R תיק מנייתי - כל כמה זמן לקנות עוד ניירות? שוק ההון 1
Z עוד סיבה לא להיות רשום כנשוי בישראל. אוף טופיק 41
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
B אחוז משכנתא רצוי עוד 2-6 שנים + השקעה עד אז נדל"ן 5
I שער הדולר\שקל + לקנות VT (כן... עוד שרשור על זה) שוק ההון 16
P עוד בנק אונלייני חדש בארץ: esh / אש ישראל צרכנות פיננסית 4
G עוד שאלות על מניות ערך שוק ההון 0
S תיק השקעות ראשון- עוד הייטקיסטית יומני מסע אישיים 15
I רכישת דירה להשקעה וקניית דירה למגורים עוד כעשור נדל"ן 2
tomer111 האם עוד מישהו כאן חושש ממצב שחשבון ההשקעות נעלם? שוק ההון 12
א יש עוד טעם להשקיע את החלק הכי סולידי בתיק בקרנות של אג"ח ממשלתי? שוק ההון 45
M אופטימיזציה של הפרשות לפנסיה - עוד פוסט עם טוויסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Body Solid בנק ישראל בטיוטת הוראות לבנקים: לא יוכלו עוד לסרב באופן גורף לפעול בתחום הקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 56
F חוץ מהייטק איזה תחומים רווחים עוד היום בסקטור השכיר ? התפתחות אישית 70
E לא יכול לקנות עוד מנייר ערך מסוים שוק ההון 3
שם משתמש בעייתי כמעט מוכן לפתוח תיק השקעות. מה עוד צריך לדעת? שוק ההון 10
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
K להשכיר או למכור? עוד התלבטות נדל"ן 37
J יומנו של 'סתם עוד אחד' יומני מסע אישיים 7
P עוד זליגת תמונות ת"ז של אזרחים? אוף טופיק 24
deussex מה עוד חסר לי לאושר ? פוסט שיתוף התפתחות אישית 20
S אז מה עוד אפשר לעשות עם הפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
Y האם אפשר היום לקחת הלוואה בריבית קבועה ולהתחיל לשלם אותה רק עוד כמה שנים? צרכנות פיננסית 5
unrealx עוד אשכול על אופציות: חישוב שווי אוף טופיק 1
M שאלה לגבי מה עוד ניתן לעשות על מנת להגיע לפרישה מוקדמת. פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 73
S עוד לא החלטתי למי להצביע ורוצה לשמוע דעות של אחרים פוסטים מאיכות נמוכה 154

נושאים דומים

Back
למעלה