• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם?

מצב
הנושא נעול.
דירוג
2
לאחרונה בניתי טבלה בGoogle Sheets, שלתוכה הזנתי את כל הנכנסים שלי, והיא מתעדכנת אוטומטית.
יש בה כמה פיצ'רים משוכללים:
1. שולחת את המידע לנייד ומציגה את הערך הנוכחי של התיק על גבי מסך הבית, בתצוגת גרף שבועי יפה.
2. מפלחת את ההשקעות לפי סוג השקעה/ סקטור/ רמת סיכון.
3. מסמנת את חמשת הנכנסים המשפיעים ביותר על התיק מבחינה הונית.
3. מציגה את הרווחיות של הנכסים מול רמת הסיכון/תנודתיות שלהם.
4. מנתחת את השפעת המטבעות הזרים על ערך התיק.
5. מחשבת רווח אחרי הורדת מס.
ועוד.

חשבתי להציע את הטבלה בחינם ולראות האם יש בה עניין,
ומי שאכן מוצא בה עניין אולי יאות לתרום סכום כסף לתמיכה.
זה משהו שעשוי לעזור לכם? הייתם רוצים שאמשיך לפתח את זה?

אם כן, אז אמשיך להוסיף עוד כל מיני אלמנטים.
כך לדוגמא:
1. להקרין את רווחיות הנכסים אל מול מדדים מובלים, ולראות את רמת הביצועים של התיק.
2. להתריע על נכס שמגיע לערך היעד שלו, או שהתנודתיות שלו עלתה לאחרונה, או שתנודתיות הסקטור שלו עלתה.
3. אולי לבנות אפליקציה מתאימה.
4. כבר הוספתי ממשק נוח להוספת נכסים חדשים, ללא צורך בהתעסקות עם הטבלה עצמה.

בקיצור, מה דעתכם?

1. שולחת את המידע לנייד ומציגה את הערך הנוכחי של התיק על גבי מסך הבית, בתצוגת גרף שבועי יפה.

אני מניח שזה יועיל לאנשים מסויימים.

אבל ההמלצה שלי היא להסתכל על התיק כמה שפחות, מכיוון שאז מתפתים לעשות פעולות שבדרך כלל יותר מזיקות מאשר מועילות.
מחקרים מראים קורלציה ברורה בין מיעוט פעולות והצלחה בהשקעה.

אני מניח שזה יועיל לאנשים מסויימים.

אבל ההמלצה שלי היא להסתכל על התיק כמה שפחות, מכיוון שאז מתפתים לעשות פעולות שבדרך כלל יותר מזיקות מאשר מועילות.
מחקרים מראים קורלציה ברורה בין מיעוט פעולות והצלחה בהשקעה.
אז אולי דווקא טבלה שמראה לך עד כמה הניסיונות שלך מוצלחים לעומת מדד ה-S&P500 יכולה להיות טובה בהפחתה של ההתנהגות הזו?

אז אולי דווקא טבלה שמראה לך עד כמה הניסיונות שלך מוצלחים לעומת מדד ה-S&P500 יכולה להיות טובה בהפחתה של ההתנהגות הזו?
לא חושב, צריך הרבה שנים כדי לראות את הסטטיסטיקה.
תאר לך שהניסיון הראשון לתזמן את השוק דווקא מצליח (וזה קורה בהסתברות חצי בערך) אז תקבע אצל המשתמש את ההתנהגות הרעה הזו.

לא חושב, צריך הרבה שנים כדי לראות את הסטטיסטיקה.
תאר לך שהניסיון הראשון לתזמן את השוק דווקא מצליח (וזה קורה בהסתברות חצי בערך) אז תקבע אצל המשתמש את ההתנהגות הרעה הזו.
אני לא מסכים. הקיבעון יכול להיות בשני המקרים, אם כי במקרה שאתה ממשיך לקבל פידבק מדויק על ההצלחה שלך מעלה את הסיכוי שתשנה התנהגות.
בכל אופן, הטבלה תראה עוד כמה דברים חשובים. רמת חשיפה למטבע זר, חישוב מס, וכו'. אתה לדוגמא לא משתמש באיזשהי טבלת אקסל שמאגדת את כל הנכסים שלך? למעשה אני שואל פה האם יש משהו נוסף שאתה חושב שעשוי לעזור למי שמנהל תיק השקעות באופן עצמאי?

תלוי.
אם התיק הוא על מדד - הכי טוב יהיה לבצע אוטומציה של ההשקעה ולשכוח ממנה.

אתה לדוגמא לא משתמש באיזשהי טבלת אקסל שמאגדת את כל הנכסים שלך?
פורסמו פה בפורום שלל גליונות, כל אחת עם פונקציונאליות כזאת או אחרת. מוזמן לחפש ולהתרשם.
בנוסף, גם שני אתרים פורסמו (שווי.ביז ודונטלו).

אני נוטה להסכים עם @חתול לילה שהמטריקות שאתה מחשב לא יעניינו מאוד משקיע פאסיבי ארוך טווח.

לגבי הצעה למכירה, זה עובר על חוקי הפורום. אתה יכול לפנות לסולידית ולבקש אישור החרגה.

פורסמו פה בפורום שלל גליונות, כל אחת עם פונקציונאליות כזאת או אחרת. מוזמן לחפש ולהתרשם.
בנוסף, גם שני אתרים פורסמו (שווי.ביז ודונטלו).

אני נוטה להסכים עם @חתול לילה שהמטריקות שאתה מחשב לא יעניינו מאוד משקיע פאסיבי ארוך טווח.

לגבי הצעה למכירה, זה עובר על חוקי הפורום. אתה יכול לפנות לסולידית ולבקש אישור החרגה.
האמת שראיתי כבר שיש כמה כאלה. ואולי באמת מיותר להכין עוד אחת.
ניסיתי להביא את הגיליון שלי לרמת ממשק מאוד נוחה וקלה, עם אופציות ניתוח נוספות שעדיין לא ראיתי.
אבל ניכר שבאמת אין צורך בעוד אחת.
בנוגע לכסף לא התכוונתי למכור, גם בהודעה המקורית. התכוונתי להפיץ אותה בחינם, ומי שירצה יחזיר קצת על העבודה, אבל זה בכלל לא עיקר העניין, אפשר להתעלם מזה.

אני דווקא שמח לכל שיתוף של גליון משוכלל.
מכל גליון ששותף איתי למדתי משהו בין אם באופן התצוגה, בשיטת הניתוח או בנוסחאות של הגליון.

אני גם אוהב ללמוד מכל גליון שמשותף.

מה שחסר לי (לא ראיתי עד היום אבל יכול להיות שפיפסתי) זה פירוק של נכסים כמו פנסיה וגמל לפי המרכיבים שלהם. כלומר, ברוב הגליונות יש חלוקה לסוגי נכסים (מניות, אג"ח, נדל"ן, מזומן וכו) אבל הפירוט הוא תמיד חד ערכי. כל נכס משתייך לקטגוריה אחת. אבל אם לדוגמא קרן הפנסיה שלי מחזיקה ב 70% מניות ו 30% אג"ח הייתי רוצה שבגליון האקסל זה ישתקף בהתאם. כך שאקבל תמונה מדויקת של הרכב הנכסים.

מצב
הנושא נעול.
Back
למעלה