יבגני_ל
משתמש רגיל
- דירוג
- 393
היי,
יש פרויקט דירות מסוים בתל אביב שמצא חן בעיניי. בעיקר בגלל קירבתו לפארק דרום.
אני מעוניין לשקול קניית דירה חדשה מהקבלן או מיד ראשונה בפרויקט למטרת מגורים, והייתי רוצה לשמוע על היתכנות רעיון המימון שלי.
ללא דירות בבעלותי.
עלות הנכס הרצוי כ 2.4 מיליון ש"ח.
משכורת חודשית של כ 12 אלף שח נטו.
הנכסים שבבעלותי:
הון מושקע בשוק ההון כ 1.45 מיליון שח. (חלקו יהיה חייב במס).
כ 435 אלף שח בפנסיה, כאשר את רכיב הפיצוים לא משכתי עד כה (אם זה משנה לבנק).
כמו כן, ישנה דירה בשווי של כ 600 אלף שח שמיועדת לירושה לנכדים. חלקי בדירה הוא שליש. הסב בן 83 בבית אבות. שיזכה לחיים ארוכים.
העדפות המימון שלי:
מעדיף לקחת מימון של 75% ואת השאר לממן באופן חודשי על ידי שוק ההון והמשכורת.
יכול להביא את הורי כערבים במידת הצורך. שניהם עובדים ומעל גיל 60 (מנהלים שני משקי בית נפרדים).
מה הסבירות לקבלת משכנתא במצב כזה?
כמו כן, הבנתי שעל מנת לקבל הצעות למשכנתאות, אהיה חייב לבוא עם חוזה רכישה. זה נכון?
אני מתחיל לחשוב שאולי כדאי לי לחסוך עוד לפחות שנתיים, כי המקדמה תפגע לי משמעותית בתיק ההשקעות בשוק ההון.
בכל זאת, הייתי רוצה לקבל את דעתם של המבינים על מנת שלא אסתובב עם רעיונות שאולי לא נכונים.
תודה.
יבגני
יש פרויקט דירות מסוים בתל אביב שמצא חן בעיניי. בעיקר בגלל קירבתו לפארק דרום.
אני מעוניין לשקול קניית דירה חדשה מהקבלן או מיד ראשונה בפרויקט למטרת מגורים, והייתי רוצה לשמוע על היתכנות רעיון המימון שלי.
ללא דירות בבעלותי.
עלות הנכס הרצוי כ 2.4 מיליון ש"ח.
משכורת חודשית של כ 12 אלף שח נטו.
הנכסים שבבעלותי:
הון מושקע בשוק ההון כ 1.45 מיליון שח. (חלקו יהיה חייב במס).
כ 435 אלף שח בפנסיה, כאשר את רכיב הפיצוים לא משכתי עד כה (אם זה משנה לבנק).
כמו כן, ישנה דירה בשווי של כ 600 אלף שח שמיועדת לירושה לנכדים. חלקי בדירה הוא שליש. הסב בן 83 בבית אבות. שיזכה לחיים ארוכים.
העדפות המימון שלי:
מעדיף לקחת מימון של 75% ואת השאר לממן באופן חודשי על ידי שוק ההון והמשכורת.
יכול להביא את הורי כערבים במידת הצורך. שניהם עובדים ומעל גיל 60 (מנהלים שני משקי בית נפרדים).
מה הסבירות לקבלת משכנתא במצב כזה?
כמו כן, הבנתי שעל מנת לקבל הצעות למשכנתאות, אהיה חייב לבוא עם חוזה רכישה. זה נכון?
אני מתחיל לחשוב שאולי כדאי לי לחסוך עוד לפחות שנתיים, כי המקדמה תפגע לי משמעותית בתיק ההשקעות בשוק ההון.
בכל זאת, הייתי רוצה לקבל את דעתם של המבינים על מנת שלא אסתובב עם רעיונות שאולי לא נכונים.
תודה.
יבגני
נערך לאחרונה ב: