דר אהבהמוזרה
משתמש סולידי
- דירוג
- 9
הקדמה
שלום לכולם,
מתרגש לכתוב פה פעם ראשונה אחרי כ"כ הרבה שוטטות.
כבר זמן רב שאני משחק בראשי עם הרעיון של הרכבת תיק השקעות.
לאחרונה נפל בחיקי זמן פנוי ללמוד ולחקור בנושא והייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע למסקנות שלי.
רקע
קצת על עצמי, אני חייל בן 22, משרת ביחידה טכנולוגית והתחלתי קבע של 3 שנים לפני מספר חודשים.
לקראת הכניסה לקבע עשיתי חושבים עם עצמי והחלטתי שכדאי לתכנן איך אני גורם לכסף לעבוד בשבילי, הרי כבר לא מדובר בסכומים הזעומים של שירות החובה שחסכתי בפיקדונות עם ריבית נמוכה.
הפוסטים של הסולידית עזרו לפתוח לי את הראש מעבר להשקעה, התחלתי לחשוב גם על ההתנהלות הכלכלית שלי ועל הדרך בה אני רוצה לחלק את המשכורת.
אציין שאף פעם לא הייתי בזבזן גדול, מלבד טיול לחול פה ומסעדה שם, אני חי אורך חיים מדוד.
חזון פיננסי
מאוד קוסם לי הרעיון של פרישה חלקית בגיל מוקדם (40~), אני אוהב את מה שאני עושה אבל אני לגמרי יכול לראות את עצמי מוריד את הרגל מהגז בשלב מסוים ועובר להיות פרילנסר שעובד בצורה עצמאית ובשעות משלו, לטייל קצת בעולם אולי ולהרחיב אופקים.
אני עדיין לא בטוח מה דעתי לגבי קניית דירה או בית בשלב מסוים, זאת לא המטרה שלי כי אני חושב שאפשר לנשום ולהתקיים גם בשכירות, אני חושב שיש גם קסם בלא להיות כבול לדירה והאפשרות לעבור ביניהן ובין איזורים שונים למגורים, אני מודע לכך שהדעה הזאת עוד עלולה להשתנות - במיוחד עם התוספת של משפחה וילדים בשלב שיציבות היא חשובה.
אבל מרגיש לי שגם אם ארצה לקנות דירה בשלב מסוים אז תיק שהניב יפה בטווח רחוק של 15-20 שנה יכול לעזור לי להשיג את זה ואפילו להמשיך להניב לי כסף גם אחרי שאשתמש בו כדי לקנות דירה.
תכנון תקציב
חילקתי את התקציב לשתי תקופות:
קבע (3 שנים)
התקופה מתייחסת לאחרי הקבע כשאתחיל לעבוד באזרחות. המשכורת משוערת והיא אף יכולה להיות גבוהה יותר מהמצופה.
אבל מרגיש לי שזה כן נותן גיבוי ריאלי להפרשה של 60% משכורת לתיק ההשקעות.
רמת סיכון
בכללי אני רואה את עצמי אדם די רציונלי שיכול להתמודד עם לחצים ותקופות קשות בבורסה, מכיוון שאני מתכנן להשקיע לטווח ארוך זה גם מגבה את רמת הסיכון הגבוהה שאני מתכנן לקחת.
כמובן שקל לדבר ולהגיד שאני אוכל להתמודד עם נפילות ולא למכור, אבל בתקופת הקבע שלי (שלוש השנים הקרובות) אני מפריש 26% מהמשכורת שהם סכום זניח ביחס ל-60% המתוכנן מהמשכורת העתידית.
ולכן נראה לי שזה זמן טוב להתנסות בלקיחת סיכונים ולראות אם אני אכן בנוי להשקעה שכזאת שתאפשר לי גם לישון טוב בלילה.
במידה וארצה להוריד ממידת הסיכון אוכל לאזן את התיק בהמשך הדרך.
נכסים
התיק מתבסס על מייק:
קצת שאלות
אשמח אם תוכלו לצרף לינקים למאמר דומה ל-מייק שמפרט אג"חים מומלצים לתמהיל של 80%-20%.
תיק זה הוא היפותטי לחלוטין ואין לראות פוסט זה כבקשה למתן ייעוץ השקעות, אני מודע לעצם זה שבקשה כזאת עוברת על כללי הפורום והיא כשלעצמה אינה חוקית.
אני מעריך את ידע חברי הפורום ולכן רוצה לקבל חוות דעת על התיק ועל סיפור ההתנהלות הפיננסי שאני מציג כדי לראות האם יש חורים כלשהם שפספסתי בתכנון שלי.
מודה לכם מראש על קריאת המגילה ותודה למגיבים. שבוע טוב
שלום לכולם,
מתרגש לכתוב פה פעם ראשונה אחרי כ"כ הרבה שוטטות.
כבר זמן רב שאני משחק בראשי עם הרעיון של הרכבת תיק השקעות.
לאחרונה נפל בחיקי זמן פנוי ללמוד ולחקור בנושא והייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע למסקנות שלי.
רקע
קצת על עצמי, אני חייל בן 22, משרת ביחידה טכנולוגית והתחלתי קבע של 3 שנים לפני מספר חודשים.
לקראת הכניסה לקבע עשיתי חושבים עם עצמי והחלטתי שכדאי לתכנן איך אני גורם לכסף לעבוד בשבילי, הרי כבר לא מדובר בסכומים הזעומים של שירות החובה שחסכתי בפיקדונות עם ריבית נמוכה.
הפוסטים של הסולידית עזרו לפתוח לי את הראש מעבר להשקעה, התחלתי לחשוב גם על ההתנהלות הכלכלית שלי ועל הדרך בה אני רוצה לחלק את המשכורת.
אציין שאף פעם לא הייתי בזבזן גדול, מלבד טיול לחול פה ומסעדה שם, אני חי אורך חיים מדוד.
חזון פיננסי
מאוד קוסם לי הרעיון של פרישה חלקית בגיל מוקדם (40~), אני אוהב את מה שאני עושה אבל אני לגמרי יכול לראות את עצמי מוריד את הרגל מהגז בשלב מסוים ועובר להיות פרילנסר שעובד בצורה עצמאית ובשעות משלו, לטייל קצת בעולם אולי ולהרחיב אופקים.
אני עדיין לא בטוח מה דעתי לגבי קניית דירה או בית בשלב מסוים, זאת לא המטרה שלי כי אני חושב שאפשר לנשום ולהתקיים גם בשכירות, אני חושב שיש גם קסם בלא להיות כבול לדירה והאפשרות לעבור ביניהן ובין איזורים שונים למגורים, אני מודע לכך שהדעה הזאת עוד עלולה להשתנות - במיוחד עם התוספת של משפחה וילדים בשלב שיציבות היא חשובה.
אבל מרגיש לי שגם אם ארצה לקנות דירה בשלב מסוים אז תיק שהניב יפה בטווח רחוק של 15-20 שנה יכול לעזור לי להשיג את זה ואפילו להמשיך להניב לי כסף גם אחרי שאשתמש בו כדי לקנות דירה.
תכנון תקציב
חילקתי את התקציב לשתי תקופות:
קבע (3 שנים)
- משכורת: ~7,700₪ נטו
- 61%: הוצאות: 4,700₪
- 45.5%: דירה + חשבונות: 3,500₪ מקסימום
- לא מוכן לוותר על החוויה של לצאת מהבית בגיל מוקדם
- מקווה למצוא דירה זולה מאוד עם שותפים, אבל בגלל שהמחירים קשים באיזור הבסיס שלי אני מתכונן למחיר גבוה יחסית
- במידה וכן אמצא משהו זול יותר, היתרה מ-3,500₪ תתווסף למחייה
- 15.5%: מחייה: 1,200₪
- לא חושב שאפילו אנצל את כל הסכום
- מתכנן להפקיד בסוף כל חודש את היתרה לחיסכון שמטרתו יהיה לממן חופשות ובילויים
- סכום משוער של 500₪ בחודש?
- 45.5%: דירה + חשבונות: 3,500₪ מקסימום
- נכסים
- 26%: תיק השקעות: 2,000₪
- אפרט על הרכב התיק בהמשך
- 26%: תיק השקעות: 2,000₪
- התחייבויות
- 13%: הלוואה ללא ריבית: 1,000₪
- הלוואה שלקחתי מבנק אוצר החייל בכניסה לקבע
- 30,000₪ ללא ריבית
- חלק מההפקדה הראשונית לתיק ההשקעות
- 13%: הלוואה ללא ריבית: 1,000₪
- 61%: הוצאות: 4,700₪
התקופה מתייחסת לאחרי הקבע כשאתחיל לעבוד באזרחות. המשכורת משוערת והיא אף יכולה להיות גבוהה יותר מהמצופה.
- משכורת: ~25,000₪ נטו
- 28%: הוצאות: 7,000₪
- 20%: דירה + חשבונות: 5,000₪ מקסימום
- מדובר פה כנראה כבר על דירת יחיד או זוג, אולי עוד אשאר קצת עם שותפים, אין לדעת
- במידה ואמצא משהו זול יותר, היתרה תתווסף למחייה או אולי לחיסכון בסיכון נמוך (אם היא תהיה ממש גבוהה)
- 8%: מחייה: 2,000₪
- קצת קשה לי להגיד בשלב הזה של החיים כמה הסכום הזה ריאלי?
- מתכנן להפקיד בסוף כל חודש את היתרה לחיסכון שמטרתו יהיה לממן חופשות ובילויים
- 20%: דירה + חשבונות: 5,000₪ מקסימום
- 68%: נכסים: 17,000₪
- 60%: תיק השקעות: 15,000₪
- נשמע לי כמו סכום מכובד
- 8%: חיסכון נזיל בסיכון נמוך: 2,000₪
- לא בטוח אם זה מספיק כסף?
- 60%: תיק השקעות: 15,000₪
- התחייבויות
- 4%: רכב: 1,000₪
- אני לא חסיד גדול של רכבים ומקווה להסתדר עם תחבורה ציבורית
- אבל במחשבה ריאלית יכול להיות שבשלב מסוים ארצה/אצטרך רכב
- אני משער 1,000₪ בהינתן טיפולים למיניהם ודלק
- במידה ולא אצטרך רכב כנראה שהכסף הזה יעבור לחיסכון בסיכון נמוך או למחייה
- 4%: רכב: 1,000₪
- 28%: הוצאות: 7,000₪
אבל מרגיש לי שזה כן נותן גיבוי ריאלי להפרשה של 60% משכורת לתיק ההשקעות.
רמת סיכון
בכללי אני רואה את עצמי אדם די רציונלי שיכול להתמודד עם לחצים ותקופות קשות בבורסה, מכיוון שאני מתכנן להשקיע לטווח ארוך זה גם מגבה את רמת הסיכון הגבוהה שאני מתכנן לקחת.
כמובן שקל לדבר ולהגיד שאני אוכל להתמודד עם נפילות ולא למכור, אבל בתקופת הקבע שלי (שלוש השנים הקרובות) אני מפריש 26% מהמשכורת שהם סכום זניח ביחס ל-60% המתוכנן מהמשכורת העתידית.
ולכן נראה לי שזה זמן טוב להתנסות בלקיחת סיכונים ולראות אם אני אכן בנוי להשקעה שכזאת שתאפשר לי גם לישון טוב בלילה.

במידה וארצה להוריד ממידת הסיכון אוכל לאזן את התיק בהמשך הדרך.
נכסים
התיק מתבסס על מייק:
- 100%: מניות בפיזור עולמי: iShares MSCI ACWI
- הפקדה ראשונית: 45,000₪~
- לשלוש שנים של קבע
- הפקדה חודשית: 2,000₪
- לעתיד
- הפקדה חודשית: 15,000₪
- פנסיה
- עוקב S&P 500 אצל הראל
- נזיל סיכון נמוך
- עתידית מתכנן להפקיד 2,000₪ בצורה חודשית
- לא בטוח אם פיקדון בבנק, קרן כספית, או כפי שאשאל בהמשך - פילוג אג"ח-י בתיק
קצת שאלות
- אולי נסחפתי עם 100% מניות?
- שוקל לשנות את האיזון ל80% מניות ו-20% אג"ח
אשמח אם תוכלו לצרף לינקים למאמר דומה ל-מייק שמפרט אג"חים מומלצים לתמהיל של 80%-20%.
- האם אני מפריש מספיק לחיסכון הנזיל? (2,000₪ חודשי בעתידי)
- האם המטרה שלי צריכה להיות ברורה יותר (סכום כסף נקוב בתאריך מסוים) אפילו שאני לא בטוח שהמטרות הנוכחיות ישמרו ל5 שנים הקרובות?
- האם יש כלי backtest שיאפשר לי לבדוק תיקים ישראליים עם אג"חים מקומיים?
תיק זה הוא היפותטי לחלוטין ואין לראות פוסט זה כבקשה למתן ייעוץ השקעות, אני מודע לעצם זה שבקשה כזאת עוברת על כללי הפורום והיא כשלעצמה אינה חוקית.
אני מעריך את ידע חברי הפורום ולכן רוצה לקבל חוות דעת על התיק ועל סיפור ההתנהלות הפיננסי שאני מציג כדי לראות האם יש חורים כלשהם שפספסתי בתכנון שלי.
מודה לכם מראש על קריאת המגילה ותודה למגיבים. שבוע טוב