• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

תיק ההשקעות (ההיפותטי) הראשון שלי

דר אהבהמוזרה

משתמש סולידי
דירוג
9
הקדמה
שלום לכולם,

מתרגש לכתוב פה פעם ראשונה אחרי כ"כ הרבה שוטטות.
כבר זמן רב שאני משחק בראשי עם הרעיון של הרכבת תיק השקעות.

לאחרונה נפל בחיקי זמן פנוי ללמוד ולחקור בנושא והייתי שמח לשמוע את דעתכם בנוגע למסקנות שלי.

רקע
קצת על עצמי, אני חייל בן 22, משרת ביחידה טכנולוגית והתחלתי קבע של 3 שנים לפני מספר חודשים.

לקראת הכניסה לקבע עשיתי חושבים עם עצמי והחלטתי שכדאי לתכנן איך אני גורם לכסף לעבוד בשבילי, הרי כבר לא מדובר בסכומים הזעומים של שירות החובה שחסכתי בפיקדונות עם ריבית נמוכה.

הפוסטים של הסולידית עזרו לפתוח לי את הראש מעבר להשקעה, התחלתי לחשוב גם על ההתנהלות הכלכלית שלי ועל הדרך בה אני רוצה לחלק את המשכורת.
אציין שאף פעם לא הייתי בזבזן גדול, מלבד טיול לחול פה ומסעדה שם, אני חי אורך חיים מדוד.

חזון פיננסי
מאוד קוסם לי הרעיון של פרישה חלקית בגיל מוקדם (40~), אני אוהב את מה שאני עושה אבל אני לגמרי יכול לראות את עצמי מוריד את הרגל מהגז בשלב מסוים ועובר להיות פרילנסר שעובד בצורה עצמאית ובשעות משלו, לטייל קצת בעולם אולי ולהרחיב אופקים.

אני עדיין לא בטוח מה דעתי לגבי קניית דירה או בית בשלב מסוים, זאת לא המטרה שלי כי אני חושב שאפשר לנשום ולהתקיים גם בשכירות, אני חושב שיש גם קסם בלא להיות כבול לדירה והאפשרות לעבור ביניהן ובין איזורים שונים למגורים, אני מודע לכך שהדעה הזאת עוד עלולה להשתנות - במיוחד עם התוספת של משפחה וילדים בשלב שיציבות היא חשובה.

אבל מרגיש לי שגם אם ארצה לקנות דירה בשלב מסוים אז תיק שהניב יפה בטווח רחוק של 15-20 שנה יכול לעזור לי להשיג את זה ואפילו להמשיך להניב לי כסף גם אחרי שאשתמש בו כדי לקנות דירה.

תכנון תקציב
חילקתי את התקציב לשתי תקופות:

קבע (3 שנים)
  • משכורת: ~7,700₪ נטו
    • 61%: הוצאות: 4,700₪
      • 45.5%: דירה + חשבונות: 3,500₪ מקסימום
        • לא מוכן לוותר על החוויה של לצאת מהבית בגיל מוקדם
        • מקווה למצוא דירה זולה מאוד עם שותפים, אבל בגלל שהמחירים קשים באיזור הבסיס שלי אני מתכונן למחיר גבוה יחסית
        • במידה וכן אמצא משהו זול יותר, היתרה מ-3,500₪ תתווסף למחייה
      • 15.5%: מחייה: 1,200₪
        • לא חושב שאפילו אנצל את כל הסכום
        • מתכנן להפקיד בסוף כל חודש את היתרה לחיסכון שמטרתו יהיה לממן חופשות ובילויים
          • סכום משוער של 500₪ בחודש?
    • נכסים
      • 26%: תיק השקעות: 2,000₪
        • אפרט על הרכב התיק בהמשך
    • התחייבויות
      • 13%: הלוואה ללא ריבית: 1,000₪
        • הלוואה שלקחתי מבנק אוצר החייל בכניסה לקבע
        • 30,000₪ ללא ריבית
          • חלק מההפקדה הראשונית לתיק ההשקעות
משכורת עתידית
התקופה מתייחסת לאחרי הקבע כשאתחיל לעבוד באזרחות. המשכורת משוערת והיא אף יכולה להיות גבוהה יותר מהמצופה.
  • משכורת: ~25,000₪ נטו
    • 28%: הוצאות: 7,000₪
      • 20%: דירה + חשבונות: 5,000₪ מקסימום
        • מדובר פה כנראה כבר על דירת יחיד או זוג, אולי עוד אשאר קצת עם שותפים, אין לדעת
        • במידה ואמצא משהו זול יותר, היתרה תתווסף למחייה או אולי לחיסכון בסיכון נמוך (אם היא תהיה ממש גבוהה)
      • 8%: מחייה: 2,000₪
        • קצת קשה לי להגיד בשלב הזה של החיים כמה הסכום הזה ריאלי?
        • מתכנן להפקיד בסוף כל חודש את היתרה לחיסכון שמטרתו יהיה לממן חופשות ובילויים
    • 68%: נכסים: 17,000₪
      • 60%: תיק השקעות: 15,000₪
        • נשמע לי כמו סכום מכובד
      • 8%: חיסכון נזיל בסיכון נמוך: 2,000₪
        • לא בטוח אם זה מספיק כסף?
    • התחייבויות
      • 4%: רכב: 1,000₪
        • אני לא חסיד גדול של רכבים ומקווה להסתדר עם תחבורה ציבורית
        • אבל במחשבה ריאלית יכול להיות שבשלב מסוים ארצה/אצטרך רכב
        • אני משער 1,000₪ בהינתן טיפולים למיניהם ודלק
        • במידה ולא אצטרך רכב כנראה שהכסף הזה יעבור לחיסכון בסיכון נמוך או למחייה
אני משער שהצפי של תקופה זאת תקף עד שאקים משפחה ואביא לעולם ילדים - מה שכנראה ישנה את המאזן.
אבל מרגיש לי שזה כן נותן גיבוי ריאלי להפרשה של 60% משכורת לתיק ההשקעות.

רמת סיכון
בכללי אני רואה את עצמי אדם די רציונלי שיכול להתמודד עם לחצים ותקופות קשות בבורסה, מכיוון שאני מתכנן להשקיע לטווח ארוך זה גם מגבה את רמת הסיכון הגבוהה שאני מתכנן לקחת.

כמובן שקל לדבר ולהגיד שאני אוכל להתמודד עם נפילות ולא למכור, אבל בתקופת הקבע שלי (שלוש השנים הקרובות) אני מפריש 26% מהמשכורת שהם סכום זניח ביחס ל-60% המתוכנן מהמשכורת העתידית.

ולכן נראה לי שזה זמן טוב להתנסות בלקיחת סיכונים ולראות אם אני אכן בנוי להשקעה שכזאת שתאפשר לי גם לישון טוב בלילה. ☺️

במידה וארצה להוריד ממידת הסיכון אוכל לאזן את התיק בהמשך הדרך.

נכסים

התיק מתבסס על מייק:
  • 100%: מניות בפיזור עולמי: iShares MSCI ACWI
    • הפקדה ראשונית: 45,000₪~
    • לשלוש שנים של קבע
      • הפקדה חודשית: 2,000₪
    • לעתיד
      • הפקדה חודשית: 15,000₪
  • פנסיה
    • עוקב S&P 500 אצל הראל
  • נזיל סיכון נמוך
    • עתידית מתכנן להפקיד 2,000₪ בצורה חודשית
    • לא בטוח אם פיקדון בבנק, קרן כספית, או כפי שאשאל בהמשך - פילוג אג"ח-י בתיק
עוד אוסיף על כך שאני מחזיק בפיקדון נזיל שמשקף את חיסכון שעת החירום שלי בגובה של בערך 50,000₪.

קצת שאלות
  1. אולי נסחפתי עם 100% מניות?
    1. שוקל לשנות את האיזון ל80% מניות ו-20% אג"ח
קראתי על חוק התועלת השולית הפוחתת ונשמע לי הגיוני פתאום לשנות את איזון התיק.
אשמח אם תוכלו לצרף לינקים למאמר דומה ל-מייק שמפרט אג"חים מומלצים לתמהיל של 80%-20%.
  1. האם אני מפריש מספיק לחיסכון הנזיל? (2,000₪ חודשי בעתידי)
  2. האם המטרה שלי צריכה להיות ברורה יותר (סכום כסף נקוב בתאריך מסוים) אפילו שאני לא בטוח שהמטרות הנוכחיות ישמרו ל5 שנים הקרובות?
  3. האם יש כלי backtest שיאפשר לי לבדוק תיקים ישראליים עם אג"חים מקומיים?
שימו לב
תיק זה הוא היפותטי לחלוטין ואין לראות פוסט זה כבקשה למתן ייעוץ השקעות, אני מודע לעצם זה שבקשה כזאת עוברת על כללי הפורום והיא כשלעצמה אינה חוקית.
אני מעריך את ידע חברי הפורום ולכן רוצה לקבל חוות דעת על התיק ועל סיפור ההתנהלות הפיננסי שאני מציג כדי לראות האם יש חורים כלשהם שפספסתי בתכנון שלי.

מודה לכם מראש על קריאת המגילה ותודה למגיבים. שבוע טוב

התקופה מתייחסת לאחרי הקבע כשאתחיל לעבוד באזרחות.
לימודים?

אולי נסחפתי עם 100% מניות?
לדעתי לא.
תיק קטן + משכורת קבועה + גיל צעיר = חשיפה מנייתית גבוהה

עוד טיפ:
כשאני הייתי בקבע עשיתי טעות וקרן ההשתלמות שלי הייתה ב"מסלול כללי" שהיה ברירת המחדל. לא התעניינתי אז בהשקעות.
הייתי מרוויח משמעותית יותר אם הייתי במסלול מנייתי.

חושב ללמוד בפתוחה במקביל לשגרה, לא דרישה לעבודה אבל בעיקר מתוך רצון.
כשאני הייתי בקבע עשיתי טעות וקרן ההשתלמות שלי הייתה ב"מסלול כללי" שהיה ברירת המחדל.
מעניין, לפי מה שהכרתי אין לי קרן השתלמות אבל אברר, תודה!
תיק קטן + משכורת קבועה + גיל צעיר = חשיפה מנייתית גבוהה
ומה לגבי עוד 3 שנים כשההפרשה החודשית כבר עומדת על 15,000₪?

מעניין, לפי מה שהכרתי אין לי קרן השתלמות אבל אברר, תודה!
אמורה להיות החל משנת הקבע השנייה.

ומה לגבי עוד 3 שנים כשההפרשה החודשית כבר עומדת על 15,000₪?
מה ההבדל? אם יש לך הכנסה קבועה ובטוחה אז אפשר לקחת סיכון בתיק.

אמורה להיות החל משנת הקבע השנייה.

מה ההבדל? אם יש לך הכנסה קבועה ובטוחה אז אפשר לקחת סיכון בתיק.
צודק פעמיים, אוסיף ואשאל
נזיל סיכון נמוך
מה דעתך לגבי תהיית החיסכון הנזיל? האם יש באמת בשר בשאלה או שבסכומים כאלה גם פיקדון יעשה את העבודה?

מה דעתך לגבי תהיית החיסכון הנזיל? האם יש באמת בשר בשאלה או שבסכומים כאלה גם פיקדון יעשה את העבודה?
אין יותר מדי הבדלים בין האופציות. אני אוהב כספית כי הסיכון נמוך והריבית סבירה (נכון להיום).

קודם כל ברוך הבא לפורום ובהצלחה!
אהבתי את הפירוט, ההשקעה והמחשבה :)
מאוד קוסם לי הרעיון של פרישה חלקית בגיל מוקדם (40~), אני אוהב את מה שאני עושה אבל אני לגמרי יכול לראות את עצמי מוריד את הרגל מהגז בשלב מסוים ועובר להיות פרילנסר שעובד בצורה עצמאית ובשעות משלו, לטייל קצת בעולם אולי ולהרחיב אופקים.
בדיוק היום קראתי (שוב) פוסט של הסולידית בעניין. אני מניח בהיותך ביחידה טכנולוגית, יש לך תחומי עניין שלא מסובך מדי להרוויח מהם. אם אתה מתכנן לפרוש מוקדם ולעסוק בזה בעתיד, אין סיבה לא להתחיל עכשיו, גם אם על אש קטנה :)
(לא יודע אם אפשרי תוך כדי הצבא, מניח שכן כי כבר סיימת סדיר, אם בכלל יש הגבלה לחיילים בסדיר, לא יודע).
גם לא הייתי מתעסק יותר מדי בחישובים של הוצאות עתידיות, הכנסות עתידיות וכו'. כל כך הרבה יכול להשתנות עד אז.
הייתי משקיע בללמוד איך לעקוב אחרי הוצאות והכנסות. כרגע זה פחות רלוונטי, אבל כשיתחילו להיות הוצאות משמעותיות יותר יהיה לך את הבסיס.
אולי נסחפתי עם 100% מניות?
לא, למה? עכשיו זה הזמן. (מבחינת גיל והתחיבויות)
תשאל את עצמך את השאלות הרלוונטיות:
לכמה זמן אני משקיע? מה הסיבולת שלי? עד כמה אני אתן לסביבה להשפיע עלי? עד כמה אני יכול להיות אדיש?
בהתחשב בכך שלרוב השאלות האלה אין באמת תשובה עד שתחווה אותן באופן אישי, אין לתת להם יותר מדי חשיבות. אבל הם כן בסיס לכללי בסיס מנחים עבור "האני העתידי".
לדוגמא אני חתמתי עם עצמי הסכם שכל עוד אין לי שינוי סטטוס (זוגיות, ילדים), וכל עוד אני עדיין לא מעוניין בדירה, אני אמשיך להשקיע גם בירידות באותו אופן. פשוט להתעלם מרעשי הרקע. עד כמה שאפשר. אם אתה כותב שאתה רציונלי, ומתכנן להשקיע לטווח ארוך, אני לא רואה סיבה להוריד רמת סיכון מ100% מניות.
מה שכן, תמיד טוב להשאיר קצת כסף בצד. למשל שלושה חודשי שכ"ד ומחייה או כל סכום אחר שתרגיש בנוח איתו. (כנראה פחות קריטי שאתה בקבע כי לא תפוטר).
קראתי על חוק התועלת השולית הפוחתת ונשמע לי הגיוני פתאום לשנות את איזון התיק.
או שלא הבנתי, או שאתה לא הבנת. אני לא מבין מה הקשר למדדים מחקים. אם יש לך 5 ניירות או 500 ניירות של אותו מדד הם לא מתחרים אחד בשני על תפוקה או תשואה. הם לא מפריעים אחד לשני או מונעים ממך משהו אחר. מה שכן, ניתן לפזר ולהגן בדרכים שונות.

נזיל סיכון נמוך
לדעתי מוגזם ולא הכרחי, אבל שוב זה עניין אישי.
  1. האם יש כלי backtest שיאפשר לי לבדוק תיקים ישראליים עם אג"חים מקומיים?
לדעתי באתר גלובס אתה יכול לנהל תיק דמה לאג"ח, אם אתה לא מוצא תעדכן ואנסה למצוא לך את הקישור. לפני כמה שבועות התעניינתי ומצאתי.
* אין צורך לשלם את המנוי לגלובס עבור ניהול תיק הדמה.

המון בהצלחה!

אם אתה מתכנן לפרוש מוקדם ולעסוק בזה בעתיד, אין סיבה לא להתחיל עכשיו, גם אם על אש קטנה :)
(לא יודע אם אפשרי תוך כדי הצבא, מניח שכן כי כבר סיימת סדיר, אם בכלל יש הגבלה לחיילים בסדיר, לא יודע).
אני מתכנן בזמן שירות הקבע למקסם על התפקיד הצבאי גם מכיוון שהוא מקנה לי הכשרה שתשמש אותי בעתיד וגם בגלל שאני רוצה לתת את המירב, במיוחד עם המצב במדינה. במקסימום אתחיל ללמוד במקביל.

הייתי משקיע בללמוד איך לעקוב אחרי הוצאות והכנסות. כרגע זה פחות רלוונטי, אבל כשיתחילו להיות הוצאות משמעותיות יותר יהיה לך את הבסיס.
מסכים, מרגיש לי גם שאם אצטרך בצורה חודשית להפקיד את היתרה לפיקדון חופשות אז זה ישמש גם כאחלה תמריץ למבצע מעקב הוצאות הכנסות שוטף.

לדוגמא אני חתמתי עם עצמי הסכם שכל עוד אין לי שינוי סטטוס (זוגיות, ילדים), וכל עוד אני עדיין לא מעוניין בדירה, אני אמשיך להשקיע גם בירידות באותו אופן. פשוט להתעלם מרעשי הרקע. עד כמה שאפשר. אם אתה כותב שאתה רציונלי, ומתכנן להשקיע לטווח ארוך, אני לא רואה סיבה להוריד רמת סיכון מ100% מניות.
מתכנן גם לכתוב הסכם כזה.

או שלא הבנתי, או שאתה לא הבנת. אני לא מבין מה הקשר למדדים מחקים. אם יש לך 5 ניירות או 500 ניירות של אותו מדד הם לא מתחרים אחד בשני על תפוקה או תשואה. הם לא מפריעים אחד לשני או מונעים ממך משהו אחר. מה שכן, ניתן לפזר ולהגן בדרכים שונות.
הכוונה שלי היא שכשאתה משקיע מעל 80% מניות מידת התשואה הפוטנציאלית לא גדלה באופן ישר עם מידת הסיכון שנלקח. הסולידית כתבה על זה מאמר בשם "למה לא 100% מניות?".

לדעתי מוגזם ולא הכרחי, אבל שוב זה עניין אישי.
יכול לפרט?
לדעתי באתר גלובס אתה יכול לנהל תיק דמה לאג"ח, אם אתה לא מוצא תעדכן ואנסה למצוא לך את הקישור. לפני כמה שבועות התעניינתי ומצאתי.
* אין צורך לשלם את המנוי לגלובס עבור ניהול תיק הדמה.
אשמח לקבל קישור (:

תודה על התשובה המפורטת עידו!

נערך לאחרונה ב:
הכוונה שלי היא שכשאתה משקיע מעל 80% מניות מידת התשואה הפוטנציאלית לא גדלה עם מידת הסיכון שנלקח. הסולידית כתבה על זה מאמר בשם "למה לא 100% מניות?".
אני זוכר שקראתי בימים עברו את המאמר, אני מתנצל שבשעה זו אני לא אקרא אותו אז תגובתי היא "חצי עניינית" על סמך זכרוני בלבד.
באותו מאמר מדובר על הקושי בלהתעלם מרעשי הרקע (שכנים, משפחה, חברים) שמוכרים ומשכנעים למכור בזמן הנפילה הגדולה של 2008.
אם אתה חושש, עוד לפני שזה קרה, שלא תוכל לעמוד בקושי, אולי עדיף לך להקצות נכסים מסויימים למוצר אחר לא מנייתי. השאלה מה תעשה איתו?

אם אני זוכר גם באותו מאמר נתנה דוגמא שדווקא עבור בחור צעיר המאמר פחות רלוונטי, כי כן יש זמן לתקן, כי כמות ההשקעה בגיל הזה (ההון שכבר צבור) היא כל כך קטנה ביחס להון שיהיה לך בגיל 40-50, זה הזמן לקחת את הסיכון. בהמשך אתה יכול להקצות משאבים למוצרים יותר סולידיים. אין צורך כבר מגיל 22 להתגונן (לדעתי, לא ממליץ).

אני שומר סכום כסף קטן מאוד בעו"ש (תשלום שכ"ד וויזה - בסביבול 3000 שקל בממוצע). מעבר לכך אני משאיר סכום שיספיק לי לX חודשים בקרן כספית (פשוט מוצר טוב בסביבת הריבית כיום). במידה ואצטרך, אקח כסף מקופת החירום של הקרן הכספית. לא נוגע במניות שלי.

סליחה על התשובה קצת מוזרה. לקחתי כדור שינה לפני לא מעט זמן ואני קצת מעורפל D:

לגבי גלובס ניהול תיקי דמה - תיק דמה סביר להניח שאתה צריך להרשם עם מייל בלבד. בכל מקרה אם אתה לא מסתדר, תלחץ על "גלובס שלי" ואז "תיק ההשקעות שלי" :)
לילה טוב לך ולכל בית ישראל

אמרו לפני, ונכון שקשה לחזות הוצאות עתידיות, לא הייתי שובר את הראש יותר מידי על סימולציות כאלה כרגע (זה נחמד לקבל מושג כללי על "איפה אתה עומד" בשביל פרופורציות, אבל אל תשקיע בזה יותר מידי זמן).

נשמע שאתה עושה בשכל שאתה מתעסק בזה עכשיו. כן הייתי בודק (לפי הסימולציה שלך, או ההערכות) מתי תגיע להון שיספיק לך פרישה מוקדמת. נשמע השכר שלך צפוי להיות גבוה, ואולי זה בניגוד לרוח הפורום, אבל אני ממליץ לך לשים לב שאתה לא נשאב למקסום החסכון, ודואג ליהנות מהחיים ומהזמן שלך גם כרגע. אני מ(מאוד) מסכים שיש תועלת שולית פוחתת לכסף, אם הבנתי נכון את הנקודה שהעלת, ויכול להיות שבגיל 22 או 23 ל"בזבז" עוד קצת על רכב או דירה בלי שותפים או כל וריאציה של איכות חיים כזו או אחרת תורגש יותר מפרישה בגיל 41 במקום 40. מעבר לעובדה שאתה עצמך נהנה מהעבודה שלך והעיסוק שלך כרגע. אולי תשקיע את הכסף והזמן לעבוד בצורה שאתה מפיק ממנה הנאה, לפתח את ההון האישי שלך למקום שיוביל אותך למקצוע שאתה נהנה ומפתח בו, ותוודא שאתה עובד בצורה ובתחום שאתה נהנה ממנו. וכמובן תשתמש בכסף כדי לחסוך זמן איפה שאפשר (מדיח, מגורים קרובים, רכב כשמשתלם).

זה השנקל שלי אליך, בהצלחה

אני זוכר שקראתי בימים עברו את המאמר, אני מתנצל שבשעה זו אני לא אקרא אותו אז תגובתי היא "חצי עניינית" על סמך זכרוני בלבד.
באותו מאמר מדובר על הקושי בלהתעלם מרעשי הרקע (שכנים, משפחה, חברים) שמוכרים ומשכנעים למכור בזמן הנפילה הגדולה של 2008.
אם אתה חושש, עוד לפני שזה קרה, שלא תוכל לעמוד בקושי, אולי עדיף לך להקצות נכסים מסויימים למוצר אחר לא מנייתי. השאלה מה תעשה איתו?

אם אני זוכר גם באותו מאמר נתנה דוגמא שדווקא עבור בחור צעיר המאמר פחות רלוונטי, כי כן יש זמן לתקן, כי כמות ההשקעה בגיל הזה (ההון שכבר צבור) היא כל כך קטנה ביחס להון שיהיה לך בגיל 40-50, זה הזמן לקחת את הסיכון. בהמשך אתה יכול להקצות משאבים למוצרים יותר סולידיים. אין צורך כבר מגיל 22 להתגונן (לדעתי, לא ממליץ).

אני שומר סכום כסף קטן מאוד בעו"ש (תשלום שכ"ד וויזה - בסביבול 3000 שקל בממוצע). מעבר לכך אני משאיר סכום שיספיק לי לX חודשים בקרן כספית (פשוט מוצר טוב בסביבת הריבית כיום). במידה ואצטרך, אקח כסף מקופת החירום של הקרן הכספית. לא נוגע במניות שלי.

סליחה על התשובה קצת מוזרה. לקחתי כדור שינה לפני לא מעט זמן ואני קצת מעורפל D:
שוב תודה עידו, התשובה שלך ושל שאר הגולשים באמת מחזקת את ההחלטה שלי להתחיל ב-100% ובמקרה הצורך לאזן בהמשך.

המוח החמדן שלי גורם לי להתלבט האם לשנות את קרן הסל העולמית לקרן סל עוקבת סנופי...
בעיקר בגלל העלויות הגבוהות יותר של העולמית (אני יודע שהן תכלס זניחות, אבל קוף רואה מספר גבוה יותר = רע) וזה שהיא בעיקר מחזיקה חברות אמריקאיות גם ככה (אני יודע שאף אחד לא מבטיח לי שנים של פריחה במניות האמריקאיות, אבל בכל זאת).

השאלה שלי היא כזאת, במידה ואני כן הולך על סנופי, האם לדעתכם נדרש פיזור נוסף?
קצת חושש לחלק בין העולמית לסנופי בגלל קושי באיזון מאוחר יותר (אבל יכול להיות שגם פה אני מגזים?)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
כ תיק ההשקעות שלי שוק ההון 20
B מעקב אחר תיק ההשקעות/portfolio שוק ההון 6
tsachi123 התלבטות לגבי הפלח הסולידי של תיק ההשקעות שלי שוק ההון 11
ס האם תהיו מעוניינים בטבלת חינמית שמנתחת את תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 13
ס האומנם - "במקרה חירום, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך" אוף טופיק 40
P הסתמכות על השקעה במדדים - לבנות על תיק ההשקעות לעתיד. פוסטים מאיכות נמוכה 5
yossik מעבר לדיור מוגן - האם למכור את הדירה או את תיק ההשקעות? צרכנות פיננסית 19
B תיק ההשקעות שלי, או: איפה טעיתי שוק ההון 7
A [סקר] איפה נמצא תיק ההשקעות הממוסה שלכם? שוק ההון 34
ס תיק ההשקעות של סרגיי הלוי שוק ההון 8
ר התלבטות מה לעשות עם תיק ההשקעות שלי בהיבט הון עצמי לקניית דירה להשקעה שוק ההון 2
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
R ייעול תיק ההשקעות שוק ההון 7
Z האם נישום יכול לבחור שנה אחת לדרוש הוצאות על תיק ההשקעות ואז לשלם 30% מס על רווח הון ושנה הבאה לא לדרוש מיסים 0
י תיק ההשקעות שלי שוק ההון 18
Michel קופת גמל ישנה + תיק השקעות לאדם מבוגר. איך לנהל את ההשקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
C אם הייתם מהגרים למדינה עם 0% מס רווחי הון האם הייתם משנים את תמהיל ואופי תיק ההשקעות שלכם? מיסים 8
A במה להשקיע את החלק הסולידי של תיק ההשקעות? שוק ההון 10
I תיק ההשקעות המורכב שלי שוק ההון 7
The Thinker ניוד תיק ההשקעות מבית השקעות לבנק ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
בייניש עברה שנה מאז פתיחת תיק ההשקעות שלי, איפה והאם אני יכול לייעל? שוק ההון 5
ס רכישת דירה למגורים ומכירת תיק ההשקעות נדל"ן 10
B שאלות על גיוון תיק ההשקעות שוק ההון 0
S צומת דרכים עם תיק ההשקעות - אשמח לעזרה שוק ההון 0
T דרכים להזין את תיק ההשקעות שוק ההון 18
G חוות דעת תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 2
T האם תיק ההשקעות (+רווחים,ריבית דריבית) צמוד למדד המחירים לצרכן? שוק ההון 2
Gambit אז… איך אתם עוקבים אחרי תיק ההשקעות שלכם? שוק ההון 36
יבגני_ל שאלת היתכנות מימון משכנתא אגרסיבי תוך העמדת תיק ההשקעות בשוק ההון כביטחונות נדל"ן 6
ת שיקולים בהשקעה במדד ממונף במסגרת תיק ההשקעות שוק ההון 6
ח שאלה בסיסית על תיק ההשקעות פוסטים מאיכות נמוכה 4
Y תיק ההשקעות הראשון שלי שוק ההון 10
RICOnERT מה עושים עם תיק ההשקעות הסולידי אחרי המוות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
O ויזואליזציה של תיק ההשקעות שוק ההון 1
E תיק ההשקעות שלי(העתידי) שוק ההון 5
O תיק ההשקעות גדל ואיתו מחשבה על שינוי שוק ההון 11
E השפעת מט"ח על תיק ההשקעות שוק ההון 1
M תיק ההשקעות שלי שוק ההון 3
מרק סרפדים ריוויזיה על תיק ההשקעות שוק ההון 0
Y תיק ההשקעות של משקיע בתחילת דרכו - אשמח לכל ביקורת שהיא! שוק ההון 12
ס יתרונות חסרונות בלקיחת משכנתא אם תיק ההשקעות שלי לא 100% מניות נדל"ן 6
D ניהול כלל תיק ההשקעות בקרן השתלמות שוק ההון 1
D מבקש לקבל חו"ד בבניית תיק ההשקעות והפנסיה שלי (מעט מורכב) שוק ההון 10
ג דעתכם על תיק ההשקעות שוק ההון 2
S פיזור סיכונים - האם יש טעם לפזר את תיק ההשקעות בבתי השקעות שונים? שוק ההון 4