סרגיי הלוי
משתמש סולידי
- דירוג
- 8
היי כולם,
רקע: התיק מורכב מ-650K ש"ח, החסכונות של המשפחה הקטנה שלנו. אני, בן 37, ואם.
מסיבה זו חוץ מה-650K יש בצד עוד 125K ש"ח בערך שיושקעו בינתיים במק"מ (נזילות ותשואה, נכון לכרגע).
אופי ההשקעה הוא פאסיבי ושמרני, תכף תראו על פי הפיזור, והרעיון הוא להתגבר על שחיקת אינפלציה ולהעלות את ערכו של הכסף בטווח הרחוק.
אין פה ניסיון לנצח את השוק, רק ניסיון לבנות תיק השקעות פאסיבי יציב שיצבור לאט ובטווח הרחוק, כמו גם שיש ניסיון שהתיק יהיה בעל התנגדות לעליות ומורדות של השוק.
ההשראה לתיק היא בגורואים של השקעה פאסיבית כמו ריי דאליו והארי בראון.
החשיפה היא מקסימלית, לרוחב שוק כמה שיותר רחב, בעדיפות עולמי איפה שניתן, על מנת לצמצם סיכונים.
ההשקעה עצמה היא דרך האתר של IBKR (לא השלוחה הישראלית), למען צמצום עמלות.
באופן כללי סביב התיק יש פילוסופיה של צמצום עמלות, ולכן נבחרו קרנות סל עם עמלות נמוכות בעיקר (איפה שהיה ניתן).
כל הקרנות בסל הם קרנות צוברות (בניגוד למחלקות) במטרה לדחות אירוע מס עד כמה שניתן.
השאיפה היא לעשות REBALANCING (איזון מחדש) של התיק כל שנתיים, גם כן כדי לצמצם אירועי מס.
לא יודע אם זה משנה, אבל בניית התיק הזה, זה תוצר של דרך ארוכה.
3-4 שנים של לימוד עצמי על שוק ההון, בעצימות נמוכה.
ושנה אחרונה של בדיקות, קריאה ומחקר שעזרו בבניית התיק.
אין לי הקשרות כזו או אחרת לרכיבים שונים בתיק, אז יכול להיות עוד שאבצע שינויים בו, אבל כנראה לא שינויים גדולים מדי.
---
---
---
לגבי התיק עצמו ההקצאה של הכסף תעבוד בדרך הבאה (התיק יוצא לדרך בחודש הבא, ע"פ התכנון):
* מדד מניות שווקים מפותחים – 18 אחוז
*מדד מניות SMALL CAP – 2 אחוז
* מדד ESG – 7 אחוז
* מדד מניות שווקים מתפתחים – 6 אחוז
33 אחוז מהתיק זה מניות
* מדד ריט-נדל"ן – 5 אחוז
* אולי מטבעות דיגיטליים בקטנה חצי-חצי אתריום וביטקוין – 2 אחוז
ביחד מניות, נדל"ן וקריפטו 40 אחוז מתיק נכסי סיכון
* מדד אג"ח עולמי, קצר, בינוני וארוך – 21 אחוז
* מדד אג"ח אמריקאי, קצר, בינוני וארוך – 21 אחוז
42 אחוז מהתיק זה אג"ח
* מדד זהב– 13 אחוז
* מדד סחורות – 5 אחוז
ביחד אג"ח, זהב וסחורות 60 אחוז מתיק נכסי ביטחון
---
---
---
מבחינת קרנות הסל הספציפיות שמרכיבות את התיק, היה לא פשוט למצוא קרנות סל צוברות, גדולות דיין, ובעלות עמלות נמוכות.
עשיתי כמיטב יכולתי.
אגב כל הקרנות הן אירופאיות, עקב רצון להימנע ממס ירושה אמריקאי.
כרגע קרנות הסל שמרכיבות את התיק הן (לפי החלוקה באחוזים שמופיעה למעלה - שימו לב על איזה קרן מדובר ותדעו כמה אחוזים אני מקצה):
קרן זהב
www.justetf.com
קרן סחורות (אם אני לא טועה עולמית)
www.justetf.com
קרן נדל"ן עולמית
www.justetf.com
קרן מניות שווקים מתפתחים
www.justetf.com
קרן ESG עולמית
https://www.justetf.com/en/etf-prof...e=true&from=search&isin=IE00BJBYDQ02#overview
קרן מניות שווקים מפותחים LARGE & MID CAP
www.justetf.com
קרן מניות שוק ארה"ב SMALL CAP
www.justetf.com
אג"ח עולמי
www.justetf.com
אג"ח פדרלי אמריקאי TREASURIES
www.justetf.com
השקעה קטנה במטבעות דיגיטלים ביטקוין ואתריום, כתוסף קטן לתיק
www.justetf.com
---
www.justetf.com
אני מתלבט לגבי קרנות הסל של זהב ושל אתריום, אלו המקושרות בלינק למעלה.
שני אלו מציעות 0% דמי ניהול, אבל אני שוקל להחליף אותם בקרנות הבאות, אליהם לפי מה שהבנתי נוספים פחות סיכונים נלווים (מעבר לכך שדמי הניהול גבוהים יותר).
קרן זהב חלופית:
www.justetf.com
קרן אתריום חלופית:
www.justetf.com
מה דעתכם?
אני בהחלט מודע לכך שזה תיק מסובך, אבל כיוון שרכיבי התיק השונים חשובים לי בפרופורציות אלו, אני מוכן להתמודד עם התיק למרוב הסיבוכיות שבו.
אדם שליו / moderators: מוזמנים להוסיף את ה-THREAD לדיון "גלריית התיקים שלנו".
רקע: התיק מורכב מ-650K ש"ח, החסכונות של המשפחה הקטנה שלנו. אני, בן 37, ואם.
מסיבה זו חוץ מה-650K יש בצד עוד 125K ש"ח בערך שיושקעו בינתיים במק"מ (נזילות ותשואה, נכון לכרגע).
אופי ההשקעה הוא פאסיבי ושמרני, תכף תראו על פי הפיזור, והרעיון הוא להתגבר על שחיקת אינפלציה ולהעלות את ערכו של הכסף בטווח הרחוק.
אין פה ניסיון לנצח את השוק, רק ניסיון לבנות תיק השקעות פאסיבי יציב שיצבור לאט ובטווח הרחוק, כמו גם שיש ניסיון שהתיק יהיה בעל התנגדות לעליות ומורדות של השוק.
ההשראה לתיק היא בגורואים של השקעה פאסיבית כמו ריי דאליו והארי בראון.
החשיפה היא מקסימלית, לרוחב שוק כמה שיותר רחב, בעדיפות עולמי איפה שניתן, על מנת לצמצם סיכונים.
ההשקעה עצמה היא דרך האתר של IBKR (לא השלוחה הישראלית), למען צמצום עמלות.
באופן כללי סביב התיק יש פילוסופיה של צמצום עמלות, ולכן נבחרו קרנות סל עם עמלות נמוכות בעיקר (איפה שהיה ניתן).
כל הקרנות בסל הם קרנות צוברות (בניגוד למחלקות) במטרה לדחות אירוע מס עד כמה שניתן.
השאיפה היא לעשות REBALANCING (איזון מחדש) של התיק כל שנתיים, גם כן כדי לצמצם אירועי מס.
לא יודע אם זה משנה, אבל בניית התיק הזה, זה תוצר של דרך ארוכה.
3-4 שנים של לימוד עצמי על שוק ההון, בעצימות נמוכה.
ושנה אחרונה של בדיקות, קריאה ומחקר שעזרו בבניית התיק.
אין לי הקשרות כזו או אחרת לרכיבים שונים בתיק, אז יכול להיות עוד שאבצע שינויים בו, אבל כנראה לא שינויים גדולים מדי.
---
---
---
לגבי התיק עצמו ההקצאה של הכסף תעבוד בדרך הבאה (התיק יוצא לדרך בחודש הבא, ע"פ התכנון):
* מדד מניות שווקים מפותחים – 18 אחוז
*מדד מניות SMALL CAP – 2 אחוז
* מדד ESG – 7 אחוז
* מדד מניות שווקים מתפתחים – 6 אחוז
33 אחוז מהתיק זה מניות
* מדד ריט-נדל"ן – 5 אחוז
* אולי מטבעות דיגיטליים בקטנה חצי-חצי אתריום וביטקוין – 2 אחוז
ביחד מניות, נדל"ן וקריפטו 40 אחוז מתיק נכסי סיכון
* מדד אג"ח עולמי, קצר, בינוני וארוך – 21 אחוז
* מדד אג"ח אמריקאי, קצר, בינוני וארוך – 21 אחוז
42 אחוז מהתיק זה אג"ח
* מדד זהב– 13 אחוז
* מדד סחורות – 5 אחוז
ביחד אג"ח, זהב וסחורות 60 אחוז מתיק נכסי ביטחון
---
---
---
מבחינת קרנות הסל הספציפיות שמרכיבות את התיק, היה לא פשוט למצוא קרנות סל צוברות, גדולות דיין, ובעלות עמלות נמוכות.
עשיתי כמיטב יכולתי.
אגב כל הקרנות הן אירופאיות, עקב רצון להימנע ממס ירושה אמריקאי.
כרגע קרנות הסל שמרכיבות את התיק הן (לפי החלוקה באחוזים שמופיעה למעלה - שימו לב על איזה קרן מדובר ותדעו כמה אחוזים אני מקצה):
קרן זהב

Xetra-Gold | A0S9GB | DE000A0S9GB0
Key facts and comparisons for Xetra-Gold (4GLD | DE000A0S9GB0) ➤ justETF – The ETF Screener
קרן סחורות (אם אני לא טועה עולמית)

L&G All Commodities UCITS ETF | A2DQ7M | IE00BF0BCP69
Key facts and comparisons for L&G All Commodities UCITS ETF (ETLF | IE00BF0BCP69) ➤ justETF – The ETF Screener
קרן נדל"ן עולמית

Amundi Index FTSE EPRA NAREIT Global UCITS ETF DR | A2ATZC | LU1437018838
Key facts and comparisons for Amundi Index FTSE EPRA NAREIT Global UCITS ETF DR (A4H5 | LU1437018838) ➤ justETF – The ETF Screener
קרן מניות שווקים מתפתחים

HSBC MSCI Emerging Markets UCITS ETF USD (Acc) | A3DN5N | IE000KCS7J59
Key facts and comparisons for HSBC MSCI Emerging Markets UCITS ETF USD (Acc) (H4Z3 | IE000KCS7J59) ➤ justETF – The ETF Screener
קרן ESG עולמית
https://www.justetf.com/en/etf-prof...e=true&from=search&isin=IE00BJBYDQ02#overview
קרן מניות שווקים מפותחים LARGE & MID CAP

Amundi Prime Global UCITS ETF DR (C) | A2PWMK | LU2089238203
Key facts and comparisons for Amundi Prime Global UCITS ETF DR (C) (PRAW | LU2089238203) ➤ justETF – The ETF Screener
קרן מניות שוק ארה"ב SMALL CAP

JPMorgan BetaBuilders US Small Cap Equity UCITS ETF USD (acc) | A3DQ08 | IE000JNKVS10
Key facts and comparisons for JPMorgan BetaBuilders US Small Cap Equity UCITS ETF USD (acc) (JPSC | IE000JNKVS10) ➤ justETF – The ETF Screener
אג"ח עולמי

iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF USD Hedged (Acc) | A2DWBL | IE00BZ043R46
Key facts and comparisons for iShares Core Global Aggregate Bond UCITS ETF USD Hedged (Acc) (QDVJ | IE00BZ043R46) ➤ justETF – The ETF Screener
אג"ח פדרלי אמריקאי TREASURIES

Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Accumulating | A2PCCK | IE00BGYWFS63
Key facts and comparisons for Vanguard USD Treasury Bond UCITS ETF Accumulating (VAGT | IE00BGYWFS63) ➤ justETF – The ETF Screener
השקעה קטנה במטבעות דיגיטלים ביטקוין ואתריום, כתוסף קטן לתיק

WisdomTree Physical Bitcoin | A3GKGK | GB00BJYDH287
Key facts and comparisons for WisdomTree Physical Bitcoin (WBIT | GB00BJYDH287) ➤ justETF – The ETF Screener

CoinShares Physical Staked Ethereum | A3GQ2N | GB00BLD4ZM24
Key facts and comparisons for CoinShares Physical Staked Ethereum (CETH | GB00BLD4ZM24) ➤ justETF – The ETF Screener
אני מתלבט לגבי קרנות הסל של זהב ושל אתריום, אלו המקושרות בלינק למעלה.
שני אלו מציעות 0% דמי ניהול, אבל אני שוקל להחליף אותם בקרנות הבאות, אליהם לפי מה שהבנתי נוספים פחות סיכונים נלווים (מעבר לכך שדמי הניהול גבוהים יותר).
קרן זהב חלופית:

Invesco Physical Gold A | A1AA5X | IE00B579F325
Key facts and comparisons for Invesco Physical Gold A (8PSG | IE00B579F325) ➤ justETF – The ETF Screener
קרן אתריום חלופית:

WisdomTree Physical Ethereum | A3GQ45 | GB00BJYDH394
Key facts and comparisons for WisdomTree Physical Ethereum (WETH | GB00BJYDH394) ➤ justETF – The ETF Screener
מה דעתכם?
אני בהחלט מודע לכך שזה תיק מסובך, אבל כיוון שרכיבי התיק השונים חשובים לי בפרופורציות אלו, אני מוכן להתמודד עם התיק למרוב הסיבוכיות שבו.
אדם שליו / moderators: מוזמנים להוסיף את ה-THREAD לדיון "גלריית התיקים שלנו".