היי, להלן התוכנית שלי, מוזמנים לקטול:
עליי - בן 27, רווק, מתכנת במקצועי (משכורת בסביבות ה-30K).
מטרה - הגעה לעצמאות כלכלית עד גיל 45.
קשה לדעת מה יהיו ההוצאות והסטטוס המשפחתי שלי בגיל הזה, אבל אני מעריך ש-10K בחודש (במונחים של היום) יספיקו לי.
סכום השקעה - 10K בחודש, יעודכן בהתאם לאינפלציה והעלאות בשכר.
קרן חירום - אשמור סכום בסך 4.5 חודשי מחייה (כרגע = 40K) בצד.
מטרת קרן החירום היא למנוע מצב שבו אני נאלץ למשוך כסף מהתיק בעת משבר.
הקצאת נכסים - כדי לעמוד במטרה אצטרך להיחשף באחוז גבוה מאוד למניות, מתוך הבנה ותקווה שגם כאשר השוק נופל, בסופו של דבר הוא מתאושש.
עם הזמן כאשר אתקרב לעבר המטרה, אצמצם את אחוז החשיפה למניות בהדרגה כדי למתן את התנודתיות בתיק ולאפשר רכישה של מניות בזול בזמן נפילות.
מתחיל מ-100% מניות (בחרתי להשקיע ב-VT דרך IB) וכל שנה אצמצם את החשיפה להן ב-3% לטובת אפיק סולידי כלשהו עד שאגיע ל-50/50 בגיל 44.
אני עדיין לא בטוח במה להשקיע את החלק הסולידי, האופציות שחשבתי עליהן: מזומן, אג"ח ישראל קצר טווח (אולי עם חלוקה בין צמוד מדד לרגיל), אג"ח ארה"ב קצר טווח.
קרן השתלמות - קרן ההשתלמות תושקע בקרן אירית מחקה (הקרן השקלית של בלאקרוק שעוקבת אחרי מדד MSCI ACWI).
לרוב נדרש הון ראשוני יחסית גבוה (100-200K) כדי לפתוח קרן השתלמות IRA, לכן עד שאגיע לסכום זה אשקיע בקרן מחקה מדד S&P 500 בדמי ניהול נמוכים ככל הניתן.
פנסיה - הפנסיה תועבר להשקעה בניהול עצמי (IRA) ותוקצה באופן הבא:
100% מנייתי (קרן בלאקרוק בדומה לקרן השתלמות) עד גיל 37 ומשם צמצום של 4% כל שנה לטובת אג"ח קצר טווח עד הגעה ל-50 / 50.
איזונים - אשאף תמיד לאזן באמצעות הפקדות, במידה והן לא יספיקו אאזן אחת לשנה.
בירידות (אולי גם עליות?) של יותר מ-20% באחד הנכסים, אבצע איזון.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים
עליי - בן 27, רווק, מתכנת במקצועי (משכורת בסביבות ה-30K).
מטרה - הגעה לעצמאות כלכלית עד גיל 45.
קשה לדעת מה יהיו ההוצאות והסטטוס המשפחתי שלי בגיל הזה, אבל אני מעריך ש-10K בחודש (במונחים של היום) יספיקו לי.
סכום השקעה - 10K בחודש, יעודכן בהתאם לאינפלציה והעלאות בשכר.
קרן חירום - אשמור סכום בסך 4.5 חודשי מחייה (כרגע = 40K) בצד.
מטרת קרן החירום היא למנוע מצב שבו אני נאלץ למשוך כסף מהתיק בעת משבר.
הקצאת נכסים - כדי לעמוד במטרה אצטרך להיחשף באחוז גבוה מאוד למניות, מתוך הבנה ותקווה שגם כאשר השוק נופל, בסופו של דבר הוא מתאושש.
עם הזמן כאשר אתקרב לעבר המטרה, אצמצם את אחוז החשיפה למניות בהדרגה כדי למתן את התנודתיות בתיק ולאפשר רכישה של מניות בזול בזמן נפילות.
מתחיל מ-100% מניות (בחרתי להשקיע ב-VT דרך IB) וכל שנה אצמצם את החשיפה להן ב-3% לטובת אפיק סולידי כלשהו עד שאגיע ל-50/50 בגיל 44.
אני עדיין לא בטוח במה להשקיע את החלק הסולידי, האופציות שחשבתי עליהן: מזומן, אג"ח ישראל קצר טווח (אולי עם חלוקה בין צמוד מדד לרגיל), אג"ח ארה"ב קצר טווח.
קרן השתלמות - קרן ההשתלמות תושקע בקרן אירית מחקה (הקרן השקלית של בלאקרוק שעוקבת אחרי מדד MSCI ACWI).
לרוב נדרש הון ראשוני יחסית גבוה (100-200K) כדי לפתוח קרן השתלמות IRA, לכן עד שאגיע לסכום זה אשקיע בקרן מחקה מדד S&P 500 בדמי ניהול נמוכים ככל הניתן.
פנסיה - הפנסיה תועבר להשקעה בניהול עצמי (IRA) ותוקצה באופן הבא:
100% מנייתי (קרן בלאקרוק בדומה לקרן השתלמות) עד גיל 37 ומשם צמצום של 4% כל שנה לטובת אג"ח קצר טווח עד הגעה ל-50 / 50.
איזונים - אשאף תמיד לאזן באמצעות הפקדות, במידה והן לא יספיקו אאזן אחת לשנה.
בירידות (אולי גם עליות?) של יותר מ-20% באחד הנכסים, אבצע איזון.
אשמח לשמוע מה אתם חושבים

נערך לאחרונה ב: