DaniAckman
משתמש רשום
- דירוג
- 1
מבקש את עזרת המומחים והקהילה. מתנצל שמעט ארוך.
בן 45, שכיר, נשוי, גר בשכירות וללא נכס נדל"ני בבעלותי, ללא חובות/הלוואות, משקיע בשוק ההון למעלה מעשר שנים. למטה מצורף פירוט כלל הנכסים שעומדים לרשותי.
אשמח לקבל התייחסותכם ולשמוע רעיונות:
1. אני רוצה לקחת את כל קרנות ההשתלמות ולהפוך אותן ל IRA. האם עדיף בגלל הטבת המס המשמעותית, לעשות בכסף הזה שימוש להשקעה לטווח ארוך (10-20 שנים) או לטווח בינוני עד 10 שנים? לפי זה גם אבין האם עדיף להשקיע באמצעות ה IRA במדדים (טווח ארוך) או במניות ספציפיות (טווח קצר-בינוני).
והאם עדיף לסחור דרך IRA ואת הכסף שיש לי בחשבון המסחר הרגיל (הממוסה) להשאיר כאופציה להגדלת החשיפה לשוק ההון, רק לאחר שאשקיע את כל הכסף שיש לי ב IRA.
2. מה מומלץ לעשות עם הכסף שנצבר בביטוחי המנהלים שלי, הפסקתי את ההפקדות השוטפות שם. האם כדאי להעביר לקופ"ג כלשהי דוגמת מחקה מדד, או כלי חיסכון אחר ללא המרכיב של הביטוח?
3. מה מומלץ לעשות עם הקופ"ג הנזילה? להעביר גם אותה למחקה מדד? (אני מעדיף לפזר סיכון ולא לשים את כל הכסף במדד אחד או בשוק אחד)
4. האם יש אלטרנטיבות טובות יותר מאשר המשך ההפרשה מהשכר לקרן פנסיה?
5. שימוש נכון ומושכל יותר לעשות עם המזומן?
6. איזה סוג של איש מקצוע יכול לעזור ולרכז את כל הנתונים בכדי לבנות איתי את הפורטפוליו השלם שלי? אם יש המלצות קונקרטיות אשמח לקבל בתגובות.
אודה לכל מי שיכול לעזור ולתרום מהידע והניסיון שלו. תודה רבה לכולם וחג שמח.
*פירוט סה"כ הפורטפוליו שלי*:
קופ"ג גמל וותיקה ונזילה – סה"כ צבירה 40,000 ₪
מספר קרנות השתלמות שכבר נזילות – סה"כ צבירה 180,000 ₪
קרן השתלמות "צעירה" שממשיכה לצבור (וותק 2.5 שנים) – צבירה 60,000 ₪
מזומן בבנק "כסף שלא עובד" – 330,000
חשבון מסחר-תיק השקעות – 300,000 ₪ כמחצית מהסכום מושקע (מניות ומדדים), כרגע רק מחצית במזומן.
מרכיב פנסיוני:
2 ביטוחי מנהלים (הופסקו ההפרשות לשם) – סה"כ צבירה 200,000 ₪
קרן פנסיה (ממשיך להפריש בכל חודש) – צבירה 40,000 ₪
תודה על כל עזרה.
בן 45, שכיר, נשוי, גר בשכירות וללא נכס נדל"ני בבעלותי, ללא חובות/הלוואות, משקיע בשוק ההון למעלה מעשר שנים. למטה מצורף פירוט כלל הנכסים שעומדים לרשותי.
אשמח לקבל התייחסותכם ולשמוע רעיונות:
1. אני רוצה לקחת את כל קרנות ההשתלמות ולהפוך אותן ל IRA. האם עדיף בגלל הטבת המס המשמעותית, לעשות בכסף הזה שימוש להשקעה לטווח ארוך (10-20 שנים) או לטווח בינוני עד 10 שנים? לפי זה גם אבין האם עדיף להשקיע באמצעות ה IRA במדדים (טווח ארוך) או במניות ספציפיות (טווח קצר-בינוני).
והאם עדיף לסחור דרך IRA ואת הכסף שיש לי בחשבון המסחר הרגיל (הממוסה) להשאיר כאופציה להגדלת החשיפה לשוק ההון, רק לאחר שאשקיע את כל הכסף שיש לי ב IRA.
2. מה מומלץ לעשות עם הכסף שנצבר בביטוחי המנהלים שלי, הפסקתי את ההפקדות השוטפות שם. האם כדאי להעביר לקופ"ג כלשהי דוגמת מחקה מדד, או כלי חיסכון אחר ללא המרכיב של הביטוח?
3. מה מומלץ לעשות עם הקופ"ג הנזילה? להעביר גם אותה למחקה מדד? (אני מעדיף לפזר סיכון ולא לשים את כל הכסף במדד אחד או בשוק אחד)
4. האם יש אלטרנטיבות טובות יותר מאשר המשך ההפרשה מהשכר לקרן פנסיה?
5. שימוש נכון ומושכל יותר לעשות עם המזומן?
6. איזה סוג של איש מקצוע יכול לעזור ולרכז את כל הנתונים בכדי לבנות איתי את הפורטפוליו השלם שלי? אם יש המלצות קונקרטיות אשמח לקבל בתגובות.
אודה לכל מי שיכול לעזור ולתרום מהידע והניסיון שלו. תודה רבה לכולם וחג שמח.
*פירוט סה"כ הפורטפוליו שלי*:
קופ"ג גמל וותיקה ונזילה – סה"כ צבירה 40,000 ₪
מספר קרנות השתלמות שכבר נזילות – סה"כ צבירה 180,000 ₪
קרן השתלמות "צעירה" שממשיכה לצבור (וותק 2.5 שנים) – צבירה 60,000 ₪
מזומן בבנק "כסף שלא עובד" – 330,000
חשבון מסחר-תיק השקעות – 300,000 ₪ כמחצית מהסכום מושקע (מניות ומדדים), כרגע רק מחצית במזומן.
מרכיב פנסיוני:
2 ביטוחי מנהלים (הופסקו ההפרשות לשם) – סה"כ צבירה 200,000 ₪
קרן פנסיה (ממשיך להפריש בכל חודש) – צבירה 40,000 ₪
תודה על כל עזרה.