• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

האומנם - "במקרה חירום, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך"

• פותח הנושא פותח הנושא סמבה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

סמבה

משתמש רגיל
דירוג
168
אני מוצא המון פעמים אמירות כמו "במקרה חירום/מלחמה, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך". הרבה אנשים משום מה מאמינים בזה. אפילו הציטוט הספציפי הזה לקוח מפוסט של הסולידית.

אז האמירה הזו לא מחזיקה מים ולטעמי המצב הוא בדיוק הפוך. בשבוע אחרי ה7 באוקטובר, היינו מאד מודאגים וחששנו ממלחמה כוללת ומכך שהמוסדות הפיננסיים הישראליים לא יתפקדו. ושאולי נצטרך לקחת את המשפחה והילדים לחו״ל למספר חודשים או יותר. מאד הצטערנו שדחיינו את הנושא של החזקת חלק נכבד מתיק ההשקעות בחו"ל. ומכך שאין לנו גם חשבון בחול אשר ממנו ניתן לבצע העברת / משיכת כספים ללא תלות במוסדות הישראליים.

באותו שבוע התחלנו לפעול כדי לפתוח חשבונות בחו"ל, אבל עם המצב בארץ ושלנו באותו זמן, והבירוקרטיה, זה לקח משהו כמו 3 שבועות בסך הכל עד שהחשבונות נפתחו והכסף עבר. ועוד חודש-חודשיים עד שקיבלנו דביט קארד.

בקיצור,לטעמי, אם האפוקליפסה תגיע, הדבר הראשון שיעניין אותי הוא שאני כמה שיותר נזיל. ואם אתם חושבים שתרצו לפתוח חשבונות בחו"ל, אז אין טעם לדחיין.

אני מוצא המון פעמים אמירות כמו "במקרה חירום/מלחמה, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך". הרבה אנשים משום מה מאמינים בזה. אפילו הציטוט הספציפי הזה לקוח מפוסט של הסולידית.

אז האמירה הזו לא מחזיקה מים ולטעמי המצב הוא בדיוק הפוך. בשבוע אחרי ה7 באוקטובר, היינו מאד מודאגים וחששנו ממלחמה כוללת ומכך שהמוסדות הפיננסיים הישראליים לא יתפקדו. ושאולי נצטרך לקחת את המשפחה והילדים לחו״ל למספר חודשים או יותר. מאד הצטערנו שדחיינו את הנושא של החזקת חלק נכבד מתיק ההשקעות בחו"ל. ומכך שאין לנו גם חשבון בחול אשר ממנו ניתן לבצע העברת / משיכת כספים ללא תלות במוסדות הישראליים.

באותו שבוע התחלנו לפעול כדי לפתוח חשבונות בחו"ל, אבל עם המצב בארץ ושלנו באותו זמן, והבירוקרטיה, זה לקח משהו כמו 3 שבועות בסך הכל עד שהחשבונות נפתחו והכסף עבר. ועוד חודש-חודשיים עד שקיבלנו דביט קארד.

בקיצור,לטעמי, אם האפוקליפסה תגיע, הדבר הראשון שיעניין אותי הוא שאני כמה שיותר נזיל. ואם אתם חושבים שתרצו לפתוח חשבונות בחו"ל, אז אין טעם לדחיין.
האם יש לך אזרחות אמריקאית? איך פתחת חשבון בנק בארה״ב?

לא אומרים את זה בהקשר של קטסטרופה עולמית ופיזור רחב?

אנשים מתייחסים לדברים בצורה בינארית. או מצב שבו הכל סבבה, או קריסה וכאוס עולמי.
המציאות היא יותר מורכבת. בהסתכלות היסטורית, קריסה טוטאלית באה בחלקים.

בהסתכלות היסטורית, במצבים כאוטיים במיוחד הדבר היחיד שעמד זה זהב ומשאבי טבע יקרים.
הבדל תהומי בין זהב פיזי ללא.

זה לא מקרה חירום. מקרה חירום זה כשיש לך 20 שניות להחליט אם לאבד את כל רכושך ולברוח, או להכריז "טוב למות בעד מניותנו" ולקבל כדור בראש.
במקרה שלך היה לך חודשיים ושלושה שבועות להתארגן. איפה ה"חירום" בסיפור?
אתה בסך הכל קיבלת פוש לעשות את מה שממילא תכננת לעשות כבר תקופה והתעצלת.

בקיצור,לטעמי, אם האפוקליפסה תגיע, הדבר הראשון שיעניין אותי הוא שאני כמה שיותר נזיל.
לקראת האפוקליפסה תשקיע בפחיות אוכל משומר, בבונקר תת-קרקעי ושיעורי עזרה ראשונה והגנה עצמית.
* לא ממליץ או מייעץ

זה לא מקרה חירום. מקרה חירום זה כשיש לך 20 שניות להחליט אם לאבד את כל רכושך ולברוח, או להכריז "טוב למות בעד מניותנו" ולקבל כדור בראש.
ה"חירום" הוא בסיפור אחר, בו לא ניתן להעביר כסף/ני"ע מהמדינה החוצה (כמו שקרה מרוסיה).
כשאין הזדמנות לברוח, תיק המניות באמת לא מעניין, אך כשיש - תעדיף לברוח בלי לאבד את כולו.

ה"חירום" הוא בסיפור אחר, בו לא ניתן להעביר כסף/ני"ע מהמדינה החוצה (כמו שקרה מרוסיה).
כשאין הזדמנות לברוח, תיק המניות באמת לא מעניין, אך כשיש - תעדיף לברוח בלי לאבד את כולו.
חברה אתם שבויים בקונספציה של הכלכלה המודרנית-מערבית.
המערכת הבנקאית משמשת ככלי ממשלתי פר אקסלנס.

הדרך להתמודד עם מקרה רוסיה הוא לא להעביר נכסים מבעוד מועד, אלא פשוט לצאת מהמערכת.
תשאלו את הסבים והסבתות שלכם על זהב ויהלומים.

אתה בסך הכל קיבלת פוש לעשות את מה שממילא תכננת לעשות כבר תקופה והתעצלת.

לקראת האפוקליפסה תשקיע בפחיות אוכל משומר, בבונקר תת-קרקעי ושיעורי עזרה ראשונה והגנה עצמית.
* לא ממליץ או מייעץ

בונקר תת קרקעי עם אוכל משומר זה אחלה דרך להפוך למטרה.
במקרים כאלה אני חשוב שלמזל תפקיד הרבה יותר משמעותי מאשר שיעורי הגנה עצמית

חברה אתם שבויים בקונספציה של הכלכלה המודרנית-מערבית.
המערכת הבנקאית משמשת ככלי ממשלתי פר אקסלנס.

הדרך להתמודד עם מקרה רוסיה הוא לא להעביר נכסים מבעוד מועד, אלא פשוט לצאת מהמערכת.
תשאלו את הסבים והסבתות שלכם על זהב ויהלומים.
לעבור גבולות עם מאות אלפים-מיליונים בזהב ויהלומים. רעיון מעולה.

השביעי באוקטובר הוא אסון (גדול), הוא לא קרוב ללהיות אפוקליפסה.

אפוקליפסה היא כשהכלכלה הארצית כולה קורסת ו/או הכלכלה העולמית קורסת ו/או הסדר העולמי קורס (כנראה אותו תרחיש ממילא).

במצב כזה, אכן לא יהיה כל כך רלוונטי אם תיק המניות שלך עלה ב-50% או ירד ב-50%.

ה-"ססמא" הזו נאמרת בד"כ בהקשר הבא:
1. אנשים מזלזלים בהסתמכות על צמיחת עבר של שוק המניות (והכלכלה בכלל) כדי לנבא צמיחה עתידית
2. בגלל שאם תהיה קטסטרופה בלתי-הפיכה, אולי שום דבר לא יהיה דומה יותר למה שהיה בעבר
3. לכן - הם מסיקים לוגית (באופן שגוי) שכדאי להתנהל כאילו הקטסטרופה מן הסוג הזה היא מעבר לפינה ולכן להמנע מהשקעה מאסיבית באפיקים ארוכי טווח כמו מניות

התשובה לזה היא שקטסטרופה כזו ממילא תהפוך כל אלטרנטיבה (מזומן? זהב? ביטקוין? אג"ח? נדל"ן?) ללא רלוונטית באותה מידה. ולכן אומרים שבמצב כזה הצרה הכי קטנה שלך תהיה בכמה עשרות אחוזים ירד התיק שלך. הצרה האמיתית שלך תהיה איך לברוח / לשרוד / למצוא מזון / וכו'.

לכן הדבר היחיד שרציונאלי למעשה הוא להניח שהכלכלה העולמית תמשיך להתקיים ולשגשג פחות או יותר כפי שעשתה בעבר.
כן צריך לפזר סיכונים, להחזיק בסוגי נכסים שונים, להתאים את רמת הסיכון לגיל ולנסיבות החיים, וכו' -
אבל אי אפשר להתנהל כאילו אם תהיה קטסטרופה זה באמת יהיה רלוונטי אם יש לנו 90% במניות או 10% במניות.

אגב, להחזיק חלק מהנכסים בחו"ל זה בדיוק חלק מעניין פיזור הסיכונים. אבל אין לזה קשר לעניין האפוקליפסה: באפוקליפסה אמיתית זה לא ישנה אם הכסף שלך יוחזק כמטילי זהב בתוך בונקר אטומי על אי: הכלכלה עצמה מתאיידת, אז מה בדיוק תקנה עם הכסף הזה?
דמיין שקציני SS בדרך לבית שלך ובדיוק ראית שתיק המניות שלך (בחו"ל כמובן) עלה ב-50%. סיבה למסיבה?

האם יש לך אזרחות אמריקאית? איך פתחת חשבון בנק בארה״ב?
לא צריך להיות אזרח אמריקאי כדי לפתוח חשבון כזה. גם לי יש אחד שפתחתי כשביקרתי בארה"ב לפני כמה שנים.

לא צריך להיות אזרח אמריקאי כדי לפתוח חשבון כזה. גם לי יש אחד שפתחתי כשביקרתי בארה"ב לפני כמה שנים.

ניתן לעשות את זה בכל בנק בארה״ב? האם צריך להיות נוכח פיזית בשביל זה?

ניתן לעשות את זה בכל בנק בארה״ב?
לא, רק כאלה שמאפשרים
האם צריך להיות נוכח פיזית בשביל זה?
בעקרון כן - יש שירותים (יקרים) שמאפשרים לך לפתוח לכאורה בלי להיות נוכח בעזרת מיופה כח כלשהו - אבל מעולם לא התנסיתי בזה ולכן לא יכול להגיד על זה כלום.

לעבור גבולות עם מאות אלפים-מיליונים בזהב ויהלומים. רעיון מעולה.
וגם זה לא יעזור במדינת אי כמו שלנו. מכאן אפשר לצאת רק בטיסה. ובשביל זה צריך דרכון, כרטיס אשראי והרבה מזל אם רוב הטיסות מתבטלות, וכולם רוצים לצאת.

כלומר אני מסכים עם הסרקסטיות בתגובה הזו

אפוקליפסה היא כשהכלכלה הארצית כולה קורסת ו/או הכלכלה העולמית קורסת ו/או הסדר העולמי קורס (כנראה אותו תרחיש ממילא).

במצב כזה, אכן לא יהיה כל כך רלוונטי אם תיק המניות שלך עלה ב-50% או ירד ב-50%.
נסה לחשוב על אזרח סורי שלפני 15 שנה התלבט איך להשקיע את כספו.

לדעתי לפני אסון ה-7 באוקטובר היינו לפני הפיכה שהיתה יכולה בקלות להתדרדר למלחמת אזרחים וקריסת הכלכלה הישראלית. ואם הממשלה הנוכחית תמלא את ימיה חו"ח, ייתכן שעוד נגיע לכך.

לדעתי לפני אסון ה-7 באוקטובר היינו לפני הפיכה שהיתה יכולה בקלות להתדרדר למלחמת אזרחים וקריסת הכלכלה הישראלית. ואם הממשלה הנוכחית תמלא את ימיה חו"ח, ייתכן שעוד נגיע לכך.

מה שיביא לקריסת הכלכלה הישראלית הוא החרדים, לא מלחמת אזרחים.
ממלחמת אזרחים קל להמנע במדינה כמו שלנו: אנשים פשוט יעזבו (חלקם כבר עושים את זה).
למה לך לסכן את חייך אם אתה יכול פשוט להעתיק אותם למקום אחר?

מי שנלחם במלחמות אזרחים הם בד"כ אלה שאין להם שום ברירה אחרת.

נסה לחשוב על אזרח סורי שלפני 15 שנה התלבט איך להשקיע את כספו.

טוב שהמחשת את הנקודה שלי: זו אכן הייתה טעות עבורו להמנע מלהשקיע בשוק מניות (האמריקאי או המערבי בכלל).
ובכל מקרה, אין דין אזרח של דיקטטורה ערבית שנשלטת בידי מיעוט אתני בכח הזרוע (ושכבר ידעה בעבר טיהורים אתניים שונים, הפיכות צבאיות וכיו"ב) כדין אזרח של דמוקרטיה.

אפשר לקבל כרטיס דביט עם חשבון השקעות בינל של שוואב. יש על זה הרבה פוסטים בפורום
תקן אותי אם אני טועה, אבל Schwab מאפשר לסחור רק בארה״ב בלי אירופה?

במקרה חירום/מלחמה, תיק ההשקעות שלך יהיה הדבר האחרון שיעניין אותך
בשנייה הראשונה הוא לא יעניין אותך
אחרי חודש זה יהיה ההבדל בין לשמור על רמת החיים הקודמת שלך לבין לחיות במחנה פליטים

הגנה עצמית.
נראה לי יותר פשוט ויותר אפקטיבי לקנות נשק (מה שנהיה פשוט יותר בשנים האחרונות)

לפי ה Commission Pricing אין אפשרות למסחר מחוץ לארה״ב
שאלת על מסחר, התשובה היא כן אפשר לסחור מחוץ לארה"ב. אם היית שואל על מסחר עם עלות אפסית אז התשובה לא, זה יעלה לך, גם שוואב רוצים להרוויח.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה iShares Core Global Aggregate Bond נפלת 3% האומנם? שוק ההון 7
ח האומנם תיק עצמאי עדיף על תיק מנוהל? שוק ההון 17
S תיק מסחר עצמאי עדיף על קופת גמל להשקעה - האומנם? שוק ההון 40
Y מחיר המניה וחלוקת הדיבידנד אינם תלויים זה בזה - האומנם? שוק ההון 3
K השקעה דרך חברה - האומנם יותר משתלם? שוק ההון 11
L "אל תצא כשהשווקים קורסים" - האומנם?! שוק ההון 3
הירהורים דירה להשקעה - עם משכנתא או בלי? אשמח לשמוע מה דעתכם במקרה שלי נדל"ן 18
J פגיעה בקצבה מקרן פנסיה במקרה של קריסה בשוק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
singleton שחרור ממורשה חתימה במקרה של מתמודד/ת נפש צרכנות פיננסית 1
ב מה החוק אומר במקרה של פגיעת טיל בבניין בבניה? נדל"ן 5
2 IB - ******************* - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D מה קורה לפנסיה במקרה של משבר פיסקאלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ל מי ישלם היטל השבחה במקרה שלי? נדל"ן 5
S קרן כספית כנגד פיקדון בנקאי - במקרה של קריסת בנק שוק ההון 5
sharon האם כדאי להעביר כספים במקרה שלי למרות מס רווחי ההון? שוק ההון 15
C ביטוח מנהלים ישן במקרה מוות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
sharon ניהול התיק במקרה לא צפוי שאני לא אוכל לנהל אותו בעצמי שוק ההון 20
T ETF של ishares במקרה של פשיטת רגל שוק ההון 3
M ביטוח לכסף בברוקרים ישראלים במקרה של פריצה לחשבון פוסטים מאיכות נמוכה 3
Shnizelia מדריך הישרדות במקרה של מלחמה גרעינית אוף טופיק 42
A ביטול הקצאת אשראי וקרבה למינוס, מה עושים במקרה כזה שאי אפשר להכנס למינוס אך יש תשלום שמכניס למינוס ? צרכנות פיננסית 14
E האם ניתן לקזז מס במקרה הבא? צרכנות פיננסית 12
מ אחריות הברוקר במקרה של פריצה לחשבון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 52
stamEhad מה צפוי לקרות לקרן מחקה אג"ח ממשלת ישראל במקרה של העלאת ריבית? שוק ההון 4
י מה עושים במקרה שרוצים חופש ארוך? צרכנות פיננסית 8
J שאלת מס במקרה של שנת הפסד לאחר שנת רווח מיסים 4
S ביטוח צד ג' במקרה נזילה נדל"ן 2
O השארת סכום מינימלי בעו"ש והתבססות על תיק השקעות במקרה חירום שוק ההון 13
M מס רווח הון במקרה של מכירה של חלק מהמניות שוק ההון 9
G האם יש בעצם סוג של קיזוז בקניה של בלאקרוק שקלית שלא מגודרת לשקל במקרה של ירידות? שוק ההון 9
Henchman34 קופת גמל וקרן השתלמות במקרה של פטירה בטרם עת צרכנות פיננסית 8
E האם יש משמעות למועדי ההפקדה בקופ"ג להשקעה בהשוואה למועדי הפקדה *** (במקרה של ירידות ושיטת DCA)? שוק ההון 7
ק הגנה במקרה גירושים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 186
F כמה שאלות בנוגע לקרן פנסיה במקרה של מוות צרכנות פיננסית 1
Gari מיסוי על דירה שנייה לעומת שוק ההון במקרה שלי נדל"ן 5
גל מ מה סכום הכיסוי הביטוחי במקרה שברוקר ישראלי נופל שוק ההון 5
ג דיון תיאורטי: מה יקרה לשקל במקרה של משבר נדל"ן? שוק ההון 4
מ קרן פנסיה - במקרה של מוות לפני פרישה - גרוש ללא ילדים מתחת לגיל 21 צרכנות פיננסית 21
amidar מה קורה בקופת גמל להשקעה במקרה מוות מבחינת מיסוי? מיסים 3
O IB vs Schwab vs TD - החזר כספי במקרה של פריצת סייבר שוק ההון 13
I מה קורה לחשבון *** במקרה של מוות? שוק ההון 56
Y האם צריך במקרה הזה ביטוח מקיף? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 37
R עמלת מינימום כפולה במקרה של פיצול פקודת קניה/מכירה שוק ההון 6
AlexNOSAM שוק הנדל"ן הקטנטן שלנו והבורסה במקרה של התגברות החרם ואף סנקציות על ישראל שוק ההון 38
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
L ניהול חסכונות למקרי חירום/ הוצאות מחזוריות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
ב האם קרן חירום היא הכרחית? צרכנות פיננסית 96
N קרן חירום- שאלות שהצטברו ומה הלאה צרכנות פיננסית 3
N סגירת חובות באמצעות קרן חירום מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12

נושאים דומים

Back
למעלה