מוריארטי
משתמש רגיל
- דירוג
- 494
הבעיה שלי עם המדגמים זה לא אורך התקופה אלא מה שעומד מאחורי האג"ח. אם הייתה לך היסטוריה עם ריביות אפסיות באמצע אז היה אפשר לדבר על backtesting. אם להשתמש באנלוגיה, זה כמו לנסות להמר על קבוצת כדורגל על פי מידע היסטורי. להסתכל אחורה 10, 15 ואפילו 50 שנים לא יתן לך שום מידע שימושי, כי כל השחקנים והמאמן כבר התחלפו.טוב, ניסיתי לראות כמה שאפשר בכלים שמצאתי (אם יש עוד כלים שאפשר להסתכל עליהם אשמח לקישור) איך היה היחס בין שוק המניות לאג"ח לטווח ארוך (ישראלי ואמריקאי) בשנים האחרונות. זה מדגם ממש לא מייצג אמנם כי מדובר על שנים בודדות אבל זה מה שיש.
אני נוטה להסיק שגם בשנים האחרונות, למרות הריבית האפסית, אג"ח לטווח ארוך מהווה הגנה סבירה ממפולות בשוק המניות.
הסתכלתי על 5 שנים בלבד לצערי, באתר של לאומי טרייד: גרף שמציג מחקה סנופי, ממשלתי שקלי 0142 (ישיר טווח ארוך) ומחקה אג"ח ממשלתי 5+. כמובן שזה לא אחד לאחד אבל אני כן מזהה אנטיקורלציה בין המניות לאג"ח. וגם ממש רואים איך הקנייה הישירה של 0142 הייתה מספקת יותר אפסייד מאשר מחקה 5+ (אם עובדים ל-3 שנים אחורה רואים את זה יותר בבירור).
למישהו יש רעיון איך אפשר לבדוק את זה יותר זמן אחורה?
הסתכלתי גם ב-portfoliovisualizer שכמובן מתעסק עם אג"ח ארה"ב ואפשר לזהות את אותה התבנית: פה ניתן לראות שלרוב יש מגמה הפוכה בין סנופי לאג"ח וטווח ארוך נותן יותר אפסייד.
אל תתני לסטיות תקן מחירים וקורלציות לבלבל אותך, בלי לשים לב את עושה ניתוח טכני. מסוכן לקבל החלטות רק על סמך הסתכלות על מחירים. אני מרגיש בין השורות שיש לך סיבולת סיכון גבוהה אבל את מנסה לקבל ארוחת חינם של אותה תשואה עם הרבה פחות סיכון, אבל אין ארוחות כאלה.
קחי את המשפט האחרון בערבון מוגבל, אני פשוט חושב שאג"ח ארוך זה גרוע נקודה (המון סיכון, וקצת תשואה אם בכלל) ואני לא מסוגל לחשוב על סיבה אחת עבור משקיע ארוך טווח להחזיק בו. או שאין לי מושג על מה אני מדבר, או שהעולם השתגע. מנסיון העבר אנשים כמוני בדרך כלל לא יודעים על מה הם מדברים... אם מישהו יכול לשכנע אותי אחרת אני אשמח