• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת

כן, הכסף מיועד לפיתוח העסק,
אז למה הוא מושקע בפיתוח של 500 עסקים בארה"ב?

82K מייצג מבחינתי את השווי הריאלי של אותם 75K מקוריים שהושקעו בהתחשבות באינפלציה וב25% מס רווח הון.
לא מבין מה זה "מייצג מבחינתי", ומה עניין מס רווחי הון להשקעה שנמצאת בהפסד.
בסופו של דבר יש 68k שמושקעים במניות, ויתנו תשואה לא ידועה (ההחלטה למכור ב-82 לא הופכת את התשואה לידועה) ומול זה הלוואה, שהחזר שלה יתן תשואה ודאית של פריים+1.3.

אתה לחלוטין צודק, יש תמיד להפריד בין כל ההכנסות/הוצאות של העסק לבית, העסק והבית מופרדים לחלוטין, כל אחד בחשבון בנק אחר.
בפוסט לא ממש הפרדת.
כמובן שאתה לא חייב לנו דין וחשבון. אם ברישומים שלך יש סדר זה מה שחשוב.

אז זה לא בדיוק מינוף, זה השקעה לצורך תשואה.
הלוואה לצורך פיתוח העסק שלך יכולה להשתלם ויכולה לא, אני בטח לא יודע. זאת בלי ספק פרקטיקה מקובלת.
הלוואה לצורך השקעה במניות זה עניין אחר. מינוף זול יכול להשתלם, אבל פריים+1.3 לא נראה הגיוני. לא משנה אם ההלוואה נלקחה במקור לצורך העסק, בפועל חלקה משמש למינוף בשוק ההון.

אם הייתי יודע שייפול ב15% ברור שלא הייתי עושה זאת, אבל מה לעשות, סה לה וי..
לא צריך חכמה בדיעבד פה.
אני לא יודע מה יעשה סנופי בחודשים הקרובים, מקווה שיעלה, ובשנים הקרובות גם מאמין שיעלה, אבל לא מתכוון לקחת הלוואה לצורך השקעה.

השלמתי עכשיו את כל השרשור ונשמע שאתם ממש בדרך הנכונה! וגם התיווך לילדים, שאפו! מאחל לכם הרבה הצלחה בעסק, אם תוכלו לשתף מה אתם עושים בעסק הראשי אשמח לדעת :)

כמו שאמר וודי אלן: "אם אתה רוצה שאלוהים יצחק - ספר לו על התוכניות שלך."
עבר הרבה מאז ההודעה האחרונה שלי
- אבא שלי עבר מספר אירועים מוחיים, הדבר הוביל אותי להיות לו שם לסעד למשך תקופה ארוכה ,איבדתי את הday job שלי בעקבות זה.
- הוצאות מפתיעות תקפו אותנו, הכריחו אותנו להשלים לחיסכון הפנסיוני, התחלת אכיפת החוק של העצמאיים מ2018 וההתחייבות שלנו לקיבוץ במעמד הקבלה לחברות בקיבוץ.
- ביטוח לאומי עשו טעות היסטורית בחיוב שלנו ועכב כך נאלצנו להשלים כמה עשרות אלפים.
- הבינה המלאכותית היוצרת (Generative AI) השפיעה מאוד לרעה על ההכנסה של זוגתי, היא קוצצה בחצי (ההכנסה לא הבת זוג ;) ), היא במהלך התייעלות משמעותי וניסיון לתעל את הGAI לתועלתה בינתיים התפנה לה קצת זמן שמתועל לעסק המשפחתי שמהווה את מירב ההכנסה שלנו.
- קריסה של תיק המניות (כ-16% מצרפי של כל החסכונות) בכל התקופה הזו.
- עליית הריבית + מדד שהגדילה משמעותית את החזר ההלוואה החיצונית ועל הלוואת המשכנתא
- המיתון שמתחיל להיות מורגש בעסק שלי (תיירותי) שצפוי להוריד את הכנסה ממנו
- סיימתי את התואר השני בהצטיינות :), אז לפחות ההוצאות עליו פסקו.

אז לסיכום, לא רק כל מה שחסכנו בזמן הזה נעלם בגלל תיק המניות שקרס, והאינפלציה ששחקה את החסכונות בעוד 8% וההוצאות הנוספות, לרבות משיכה מהחיסכון עקב אובדן עבודה סך הכל ההפסד הנומינלי עומד על כ 120,000 ש"ח בשנה החולפת.
אם לפני 3 שנים לא היינו עושים את המהלך ההוא, היום היינו במצב כלכלי קשה מאוד מאוד, פשוט מדהים איך החיים מובילים אותך לפעמים, פעם למעלה ופעם למטה.

כרגע המצב נרגע ויחסית אנחנו ביישורת, לכן הגיע הזמן לבקרת נזקים ובניית תוכנית פעולה, ולא מזיק שאנחנו לפני תחילת העונה של העסק שלנו.

קיצר, המצב הנוכחי הוא:
נכסים:

קרנות השתלמות: 272,000 ש"ח
נזיל: 104,300 ש"ח
סך נכסים (פרט לבית + רכב): 376,300 ש"ח

התחייבויות:
משכנתא:
446,000 ש"ח
שמורכבת מ:
קל"צ (ריבית 2.13%) - 158,000 ש"ח החזר של 1,850 ש"ח בחודש
ק"צ סבבה (ריבית 3.17%) - 70,000 ש"ח החזר של 355 ש"ח בחודש
ק"צ לא סבבה (ריבית 7.2%) - 69,000 ש"ח החזר של 460 ש"ח בחודש
פריים (ריבית 4.8%) - 149,000 ש"ח החזר של 1,280 ש"ח בחודש
הלוואה: (ריבית 7.35%) - 168,000 ש"ח החזר של 3,650 ש"ח בחודש
סך התחייבויות: 614,000 ש"ח

ההכנסות שלנו עומדות על כ23,000 ש"ח אחרי מיסים בחודש
ההוצאות שלנו (כולל כל החזרי ההלוואות, ללא חסכונות) עומדות על 21,250 ש"ח

אנחנו ממש על הקשקש, המצב מהווה כמצב חרום מבחינתנו
, הבוקר החלטנו שחוזרים לאותה גישה שהייתה לנו לפני כשלוש שנים, שהתחלתי את סיפור המסע הזה.
מקצצים בהוצאות, מגדילים הכנסות, וכל שקל פנוי יתועל להחזר הלוואות, נתחיל בהלוואה של ריבית 7.35% ע"ס 88,000 ש"ח, זה הדבר שייספק את התועלת הגבוהה ביותר, גם יוריד החזר חודשי.

זו תוכנית הפעולה שלנו:
1. 85,000 מההון הנזיל יתועל לכסות מההלוואה (ריבית 7.35%), כך שיוריד את ההחזר החודשי בכ1,800 ש"ח.
2. נקטין משמרות לעובדים, וניקח משמרות בעצמנו בעסק - חיסכון של כ3,500ש"ח בעסק (עליית הכנסה למשק בית של 3,500 ש"ח)
3. הוצאות על אוכל יירדו מ3,500 ש"ח (כולל לאכול בחוץ) ל2,500 ש"ח.

4. נשאיר קרן קטסטרופה של 20,000 ש"ח נזילים.
5. כל שקל מיותר (פרט לקרן הקטסטרופה) יתועל לכיסוי ההלוואה של ה88,000 ש"ח (מה שנותר מ7.35% אחרי סעיף 1)
6. חייבים לזכור כי בשנה וחצי הקרובות צפויים להיכנס להתחייבות של כ150,000 ש"ח נוספים, בניית העסק החדש, בינתיים זה תקוע, אם אתם זוכרים האכלוס היה צפוי להיות לפני יותר משנה, כרגע זה תקוע לא בגללנו, המימון שלו ייפתר שנגיע לרגע הרלוונטי אולי הלוואה מהקרן השתלמות, אולי הלוואה מהמשפחה, עד אז אלוהים גדול.
*7. חלק מההכנסה שלנו נובעת מהכנסה שלי מעבודה בחצי משרה שצפויה לגדול בחודשים הקרובים למשרה מלאה, כך שמצד אחד הזמן שלי יתמעט וישפיע קצת על ההכנסה מהעסק, אבל יספק ביטחון תעסוקתי ומשכורת קבועה וגבוה יותר, בערך צפוי להתכזז, אולי לעלות בכ2,000 ש"ח בנטו.

תוך חודש מהיום בשאיפה, נגיע למצב הבא:
נכסים: 296,3000
התחייבויות: 534,000
הכנסות: 26,500 ש"ח
הוצאות: 18,450 ש"ח (שמתוכם הלוואות ומשכנתא ע"ס 5,800 ש"ח)
ההפרש ע"ס 8,000 ש"ח יתועל להחזר ההלוואה של 88,000 ש"ח, כך ש11 חודשים מהיום היא תהיה מאחורינו וירדו לנו עוד 1,800 ש"ח מהוצאות החודשיות.

עכשיו אני בדילמה, אחרי שנחזיר את ההלוואה הקטסטרופלית, מה לדעתכם נכון יותר:
1. לחסל הלוואות רעות (ריבית גבוהה) שרגישות לעליית ריבית/עליית מדד, למשל ק"צ עם ריבית 7.2% - לא יוריד מהותית את ההחזר החודשי, אבל כלכלית זו החלטה נכונה יותר
2. לחסל הלוואות עם החזר חודשי גבוה שיוריד את ההוצאה החודשית על החזרי הלוואות שתתועל להחזר הלוואות אחרות עם ריבית גבוהה, למשל פריים עם ריבית 4.8%.

בכללי, מה חושבים על תוכנית הפעולה?
תודה מראש

נערך לאחרונה ב:
מה מטרת הכסף הנזיל בסכום כה גבוה?למה לא לסגור עם רובן הלוואות יקרות?
האם בקרן ההשתלמות כל הכספים הם פטורים או שיש בה כספים חייבים?
הייתי שוקל למשוך מקרן ההשתלמות כדי לכסות הלוואות מעל 5% ריבית (או 3% ריבית פלוס הצמדה למדד).

מה מטרת הכסף הנזיל בסכום כה גבוה?למה לא לסגור עם רובן הלוואות יקרות?
האם בקרן ההשתלמות כל הכספים הם פטורים או שיש בה כספים חייבים?
הייתי שוקל למשוך מקרן ההשתלמות כדי לכסות הלוואות מעל 5% ריבית (או 3% ריבית פלוס הצמדה למדד).
בעו"ש יש כ15K לשימושים שוטפים.שאר הכסף בפפר אינווסט בסנופי.

כל הכסף בקרן השתלמות הוא פטור, חבל לנו לוותר על ההטבה לטווח הארוך.
וכן, הסעיף הראשון בתוכנית פעולה זה לסגור חלק מההלוואה של ה7.35% ריבית עם חלק ניכר מהכסף הנזיל.

לא קראתי הכל אז קופצת לשיח: האם ניתן לקבל איזו עזרה כלכלית מהקיבוץ?
יש דרך, היא שמורה למקרים קטסטרופלים כמו סרטן לבן משפחה ללא ביטוח מתאים, וכ'ו.
וזה כולל גם חשיפה של המצב שלנו, כולל של העסק שלנו בפני כולם, לא רעיון טוב בקיבוץ.

וגם, אני לא חושב שאנחנו במצב חמור כל כך שאי אפשר לפתור בעזרת עבודה קשה של צמצום הוצאות והגדלת הכנסות.
בתחילת השרשור תוכלי לראות את המצב שהיינו פעם, חסכונות פחות הלוואות היה פעם 640K-, היום זה 237K-.
זה פשוט פרוייקט...

נערך לאחרונה ב:
כל הכסף בקרן השתלמות הוא פטור, חבל לנו לוותר על ההטבה לטווח הארוך.
לרוב הייתי מסכים, אבל בסופו של דבר ההטבה לא שווה הרבה כשעל אותו כסף אתה משלם מעל 7% צמוד מדד בצד של ההלוואה.

כשקראתי את הפוסט הזה כבר הכרתי את הבלוג, אבל חוץ מלא לגעת בקרנות ההשתלמות (ולהפוך אותן למניתיות) ולעקוב אחרי ההוצאות הגדולות שלנו, כמשק בית, לא עשינו יותר מדי.
הפוסט הזה שינה משהו אצלנו, זוג בני 35 עם שני ילדים בני 5 ו-7, הוא גרם לנו לעצור ולזהות איפה אנו נמצאים, ולאן אנו רוצים להגיע.
אמ;לק: שמנו לעצמנו יעד לחסל הלוואות בגובה 90 אש"ח עם החזרים של 2,900 ש"ח תוך שנה.

נכון לתאריך פרסומו, כמשק בית היו לנו ההלוואות הבאות עם התנאים הבאים:
התחייבויות:
הלוואת משכנתא בגובה 550 אש"ח בתנאים לא טובים במיוחד (התנאים שקיבלנו כזוג ב2013 עם מימון 75% מערך הבית והכנסה נטו של 6.5 אש"ח בחודש)
הלוואה למשפחה של כ 120 אש"ח ללא ריבית והצמדה, החזר של הקרן בלבד.
הלוואה לבנק לאומי בגובה של כ 45 אש"ח בריבית פריים פלוס חצי
הלוואה על חשבון קרן ההשתלמות בגובה של כ 25 אש"ח בריבית פריים מינוס חצי
הלוואה חוץ בנקאית בגובה 20 אש"ח בגובה עם ריבית 4.7 צמוד מדד
נכסים:
בית בשווי ריאלי של 1 מיליון (לא רלוונטי כי לא ניתן למימוש)
קרנות השתלמות לא נזילות בגובה 120 אש"ח - לא נגענו
פיצויים (מרכיב הפיצויים שבפנסיה) נזילים בגובה 60 אש"ח - לא נגענו
קרנות פנסיה בגובה 95 אש"ח לא נזילים - לא נגענו (יעלה לנו 30% מס)
ללא חסכונות שעת חרום

מה עשינו:
חיסלנו את ההלוואות הכואבות יותר, התחלנו ב4.7 + מדד, המשכנו עם פריים מינוס חצי (הייתה הלוואה ותיקה יותר שבשל שיטת שפיצר כבר שילמנו את מירב הריבית עליה) וסיימנו עם פריים פלוס חצי.

איך חיסלנו את רוב ההלוואות תוך כשנה ורבע?
חיסכון אגרסיבי, ההכנסה הנטו של שנינו (זוגתי ואני) עומדת על 20 אש"ח בחודש, מגדלים 2 ילדים.
לפני ההחלטה להגיע להתבססות כלכלית, הוצאנו בממוצע בחודש על צריכה + החזר הלוואות כ- 18 אש"ח, הצלחנו לצמצם את זה ל14.5 אש"ח, על ידי וויתור על רכב משני, וויתור על חו"ל, צמצום בצריכה הביתית (חשמל, מים וכ'ו), וויתור על חופשות, וויתור על חוגים לילדים וכ'ו. והעלנו את ההכנסה מ20 אש"ח לכ22 אש"ח בעזרת עבודות נוספות בשעות הערב ובסופי שבוע (גינון, צביעה ושיפוצים פשוטים לשכנים בסביבה).
היו הוצאות לא צפויות במהלך השנה הזאת (קניית אופציה למניה בקיבוץ שבו אנו גרים, נכס דיבידנטי פוטנציאלי לעתיד במחיר מצויין בגובה), וטיפול שיניים.

מה הלאה לפי עדיפות?
1. מחזור משכנתא עם העלאה של החזר חודשי, דרש מאיתנו לעבור בנק, אבל קיבלנו הצעה מצויינת במעבר (למשל זכאות ל75 אש"ח למשכנתא בריבית 0.11 צמוד מדד וקל"צ של 2.17% ל190 אש"ח). חיסכון בתשלום הסופי מ760 אש"ח ל580 אש"ח להלוואה מקורית של 520 אש"ח.
2. מיסדנו החזר להלוואה המשפחתית, 1500 ש"ח בחודש. החזר שנעלה עם הזמן (כסף רגשי, עם פוטנציאל נפיץ מדי).
3. בניית קרן חיסכון לשעת חירום תעסוקתי בגובה 3 חודשי הוצאות מינימליות (משכנתא ומחיה בסיסית, כ7,500 ש"ח לחודש).
4. בניית קרן קטסטרופה נזילה בגובה 5,000 ש"ח לטיפולי שיניים למשל.
5. הורדת הילוך עם החיסכון האגרסיבי, לא צפויים לחזור לרכב נוסף אבל כן מאפשרים לילדים חוגים, נטפליקס ומזגן בימים שלא הסכמנו לעצמנו קודם לכן, ואפילו מסעדה באירועים חשובים.
6. בניית קרן שנתית לחופשה משפחתית גרעינית בארץ (3,000 ש"ח) - בגובה של 250 ש"ח לחודש.
7. בניית קרן לחופשה משפחתית גרעינית בחו"ל פעם ב5 שנים (30,000 ש"ח) - בגובה חיסכון של 500 ש"ח לחודש.

אגב, ההכנסה של אשתי מבוססת בעיקרה על עסק עצמאי שלה, שגם שם גידרנו את עצמנו טוב יחסית, אבל עדיין נפגע באופן קשה מהקורונה אבל זה פוסט אחר לחלוטין, ומה שמזל זה שחיסלנו את ההלוואות המלחיצות לפני שהתפרצה המגיפה, והמיחזור של המשכנתא עכשיו, כשהריביות נמוכות עקב המגפה.

מוזמנים לשאול כל שאלה שעולה ברוחכם.
אלוף! גאה בך!

עדכון תקופתי

המכוער, הרע והטוב.
המכוער: המלחמה טרפה את הקלפים, אני במילואים (כלוחם) מאז ה7.10, צפוי להשתחרר בסוף החודש, לאחר מעל ל260 ימים ואולי יקראו לי בהמשך אם המלחמה תחריף בצפון.
הרע: הקיבוץ שלנו פונה יחד עם משפחתי. והעסק העיקרי שלנו נסגר, המענקים זה בדיחה, כל העונה הלכה לפח, הפסדתי הכנסות של שנה ואיבדתי את כל צוות העובדים המדהים שלי.
הטוב: כולנו חיים, המשפחה בטוב גם פיזית וגם נפשית וזה יכל להיות הרבה יותר גרוע.

בתחילת המלחמה נכנסנו למוד הישרדותי, אנחנו יודעים לעשות את זה טוב, ככה התחלנו את יומן המסע הזה שלנו.
- צימצמנו הוצאות
- מיצינו כל הזדמנות להכנסות ממענקים
- מיצינו זכויות בהקפאת חשבונות והלוואות
- התחננו בפני המשכיר שלנו לקבל הנחה.
- **הכי חשוב** קיבלנו החלטה שרק במקרה קיצוני מאוד נפתח את החסכונות לשעת חירום

לא רק שלא נאלצנו לפתוח חסכונות. הצלחנו אפילו לצמצם את החובות שלנו באופן משמעותי, דבר שהתחלנו בו גם לפני כן בעדכון הקודם ממרץ 2023, כך שנשארה לנו רק משכנתא :)

תמונת מצב נוכחית:
נכסים:
בית: 2M
פנסיות: 287,000
קרנות השתלמות: 372,680
נזיל: 71,500 (כ20,000 בעו"ש 5,000 מזומן מוסלק והשאר בקרן כספית)
סך נכסים נזילים (פרט לבית + רכב): 444,180

התחייבויות:
משכנתא: 421,170
שמורכבת מ:
קל"צ (ריבית 2.13%) - 140,300 ש"ח החזר של 1,860 ש"ח בחודש
ק"צ סבבה (ריבית 3.05%) - 67,000 ש"ח החזר של 480 ש"ח בחודש
ק"צ לא סבבה (ריבית 8.35%) - 71,400 ש"ח החזר של 370 ש"ח בחודש
פריים (ריבית 5.4%) - 143,000 ש"ח החזר של 1,350 ש"ח בחודש

תובנות:
1. כיף לדעת שבהחלטה של דקה אפשר לפרוע את כל החסכונות הנזילים ולמחוק את החובות, זו נקודת אור ביום יום. אבל ברור שזו החלטה לא חכמה אז לא אעשה אותה.
2. בגלל שאני משתחרר ושאיבדתי את מקור ההכנסה העיקרי (העסק) אז הגיע הזמן לחפש מקום עבודה אחר באתר הפינוי או לעשות רילוקיישן עם המשפחה לאזור אחר בארץ שבו אמציא את עצמי מחדש, למרות שיש לי תאר שני בהצטיינות (אני עדיין גאה להשוויץ בזה :) ) אין לי בעיה בלעבוד בשוק, להעמיס עגלות בשופרסל ולצבוע בתים, מה שצריך בשביל לפרנס את המשפחה. טרם השחרור, ההכנסות אל מול ההוצאות השוטפות עומד על כעודף של 7,000 ש"ח של הכנסות אל מול הוצאות. כשמורידים את ההכנסה מהמילואים, אני צפוי להיות בגירעון של כ3,000 ש"ח
המטרה שלי בשלב ראשון היא לבלום ולא להיות בגירעון, לצמצם בהוצאות ולהגדיל הכנסות כך שבמינימום אהיה בשיוויון של הוצאות מול הכנסות.
3. לפני המלחמה רצינו לגדול בעסק, מצאנו מקום שהיינו אמורים להיכנס אליו בנובמבר שעבר ובפסח האחרון היינו אמורים להשיק אותו. אפילו השגתי מענק של 150,000 ש"ח לפרוייקט. אבל כרגע זה מת, מה שהיה היה וצריך להתקדם הלאה.

אשמח לשמוע תובנות שלכם.

נערך לאחרונה ב:
אני במילואים (כלוחם) מאז ה7.10, צפוי להשתחרר בסוף החודש, לאחר מעל ל260 ימים ואולי יקראו לי בהמשך אם המלחמה תחריף בצפון
תודה לך שעזבת את הכל, התייצבת לדגל, ונלחמת למען כולנו!
מאחל לך שהגורל יאיר לך פנים כמו שמגיע לך, גם בזכות השירות וגם בלי קשר אליו - ההקרבה, שינוי הגישה (כבר מזמן) והצמצומים:
לי בעיה בלעבוד בשוק, להעמיס עגלות בשופרסל ולצבוע בתים, מה שצריך בשביל לפרנס את המשפחה
מקווה שבקרוב יהיה יותר טוב לכם ולכולנו..

אשמח לשמוע תובנות שלכם
הפורום הזה הוא הדבר הכי קרוב שיש לי בחיים למכונת זמן.
לצערי, רק עכשיו נתקלתי בפוסט הראשון וקיוויתי שהסוף ייראה קצת יותר צבעוני, בלי קשר, תודה על העדכונים.

א. לא קראתי לעומק אז אולי לא הבנתי... אתם מפונים מהדרום או מהצפון? שיהיה בהצלחה. ותודה שאתה שומר עלינו
ב. במה אתה מתעסק? איזה עסק זה היה והאם אין סיכוי לפתיחה מחודשת? יש פה הרבה נינג'ות שאולי יוכלו לעזור ולפנות בפרטי.
ג. בעוונותי אני מתעסק בסיורים בג'רוזי. חוץ מחיבוק וסיור לך ולאשתך אין לי עוד מה להציע :-) תצליחו וסליחה שפישלנו.

הפורום הזה הוא הדבר הכי קרוב שיש לי בחיים למכונת זמן.
לצערי, רק עכשיו נתקלתי בפוסט הראשון וקיוויתי שהסוף ייראה קצת יותר צבעוני, בלי קשר, תודה על העדכונים.

א. לא קראתי לעומק אז אולי לא הבנתי... אתם מפונים מהדרום או מהצפון? שיהיה בהצלחה. ותודה שאתה שומר עלינו
ב. במה אתה מתעסק? איזה עסק זה היה והאם אין סיכוי לפתיחה מחודשת? יש פה הרבה נינג'ות שאולי יוכלו לעזור ולפנות בפרטי.
ג. בעוונותי אני מתעסק בסיורים בג'רוזי. חוץ מחיבוק וסיור לך ולאשתך אין לי עוד מה להציע :) תצליחו וסליחה שפישלנו.
אין ספק שהוא צבעוני, לא משעמם אצלנו.

א. לא פירטתי בשביל לעמעם את האנונימיות שלי, אבל אני יכול לציין שאני מהצפון.
ב. ההשכלה שלי היא מתחום השיווק, אני מעביר סדנאות לעסקים קטנים וייעוץ עסקי לעמותות, זוגתי עוסקת בתחום האיור/אנימציה/עיצוב והושפעה רבית מכניסת הAI למיניהם, פירטתי על זה בפוסט קודם. העסק המרכזי שמכניס לנו את רוב ההכנסה הוא עסק תיירותי שמעסיק בשוטף 5 עובדים ותוכנית ההתרחבות שלנו תשלש את ההכנסה ותכפיל את הרווח הנקי, ונעסיק בסך הכל 10 עובדים (לפי הנתונים ההיסטוריים לפני המלחמה). הדבר דורש השקעה של כ350 אש"ח. שהתיירות תחזור ושהשקט יחזור נקבל החלטה אם מתחשק לנו להיכנס לזה שוב.
ג. מדהים! אשתי הגיבורה זכאית ליום כיף, אפילו ליומיים . אשמח לתאם איתך מה זה ג'רוזי?

כולנו פישלנו, כולנו נכשלנו, אבל אין לנו ארץ אחרת, נחזור וניישב את הגליל, ונקים עסק גדול יותר שמעסיק יותר עובדים, נחסוך ונכין את עצמו לקטסטרופות שונות ומשונות.

המכוער: המלחמה טרפה את הקלפים, אני במילואים (כלוחם) מאז ה7.10, צפוי להשתחרר בסוף החודש, לאחר מעל ל260 ימים ואולי יקראו לי בהמשך אם המלחמה תחריף בצפון.
אנשים כמוך הם הסיבה שיש תקווה למקום הזה. אתם עמודי התווך עליהם בנויה המדינה הזו.
תודה על ההקרבה שלך, על העשייה והתרומה!

כולנו פישלנו, כולנו נכשלנו, אבל אין לנו ארץ אחרת, נחזור וניישב את הגליל, ונקים עסק גדול יותר שמעסיק יותר עובדים, נחסוך ונכין את עצמו לקטסטרופות שונות ומשונות.
יישר כח! נעשה יום כיף סולידי לכולם פה.

ג'רוזי = ג'רוז = ג'רוזלם היא ירושלים :-)
זה סיור/שיטוט שמתקיים בעיר העתיקה - "Bluez Of Jeruz".

ההכנסה הוא עסק תיירותי שמעסיק בשוטף 5 עובדים ותוכנית ההתרחבות שלנו תשלש את ההכנסה ותכפיל את הרווח הנקי, ונעסיק בסך הכל 10 עובדים (לפי הנתונים ההיסטוריים לפני המלחמה). הדבר דורש השקעה של כ350 אש"ח.
תחום קשוח. מקווה שתוכל בהתחלה למצוא משהו יותר רגוע. מאז הקורונה לא התרומם.

תחום קשוח
בהחלט.
היה לנו עסק תיירותי בגבול הצפון שהלך מצוין עד מלחמת לבנון השניה. אני לא יודעת כמה זמן לקח לישראלים לשכוח את המלחמה ולחזור באחוזים יפים, אבל זה קרה לפחות 5 שנים אחרי שהמלחמה נגמרה (פשוט עזבנו את האזור כמה שנים אחרי המלחמה, בלי קשר אליה). במלחמה הנוכחית, שהיא כל-כך הזויה שנדמה לי שאני לא לגמרי ערה, אין לי מושג כמה זמן היא תימשך וכמה זמן יקח עד שהתיירות בצפון תתאושש.
כולנו פישלנו, כולנו נכשלנו, אבל אין לנו ארץ אחרת, נחזור וניישב את הגליל
אתה נותן לי זריקת עידוד במילים שלך. עוד לא פסו החבר'ה הטובים.
בתחילת המלחמה נכנסנו למוד הישרדותי, אנחנו יודעים לעשות את זה טוב, ככה התחלנו את יומן המסע הזה שלנו.
אתם נפלאים, באמת!
מלחמה כזאת היא המבחן הגדול לאי-שבירות. בטח לכל הפליטים, הפצועים והשרוטים. לדעתי, כוחה של הקהילה (המשפחה, הישוב, העובדים, המעסיקים, תושבי המדינה) הוא חלק משמעותי בחוזק הנפשי הנדרש.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
במקום לפתוח יומן חדש החלטתי לפתוח תת דיון ביומן הזה.

בטח אתם זוכרים כי לקראת סוף החודש אני אמור להשתחרר מהמילואים, וכי בשנתיים האחרונות רוב ההכנסה שלי הגיעה מהעסק שלי שהושבת בעקבות המלחמה וייתכן מאוד שלא יחזור לעצמו. וכי אני צפוי להיות בגירעון של 3,000 ש"ח מדי חודש, אז מצאתי פתרון והצלחתי להגדיל את ההכנסה שלי מאחד ההעסקים (על ידי ייעול שלו) בכ3,400 ש"ח בעלות של 6 שעות עבודה שבועיות דבר שמאפשר לי לפנות זמן למיזם חדש.
העבודה היומית שלי סתם גוזלת ממני זמן יקר, ובעיקר משאבי חשק וזמן אני מרוויח שם מעט מדי ביחס לפוטנציאל ההכנסה שלי, אז הפסקתי איתה, אני מכיר את עצמי יש לי יכולות גבוהות מזה ואני יכול למצות את עצמי טוב יותר במקום אחר.

אז מה הלאה.
יש לי: השכלה (תואר שני במנהל עסקים בהתמחות בשיווק), ניסיון כעצמאי בתחום תיירות ואטרקציות תיירותיות, ניסיון כעצמאי בשיווק - אוטומציה שיווקית וכיוצ"ב. ניסיון עשיר כשכיר בהייטק (כעשור בהייטק בתפקידים שונים בפיתוח תוכנה), זכות לחתום אבטלה. והכי חשוב, יש לי זמן ואמביציה.

נשמע שאני ברגע המושלם הזה של להקים עסק חדש, משהו שדורש ממני המון זמן בשלב ראשון של פיתוח קונספט, מודל עסקי וייצור ואח"כ לתחזק אותו.

התהליך שלי של יצירת מיזם הוא די דומה לתהליך אפיית לחם.

כל פעם שעולה לי רעיון למיזם, אני מתלהב, מפתח אותו לפחות למשך שעה וחצי בתהליך של ניסוי מחשבתי מבוקר (לפעמים שוט וויסקי עוזר לפתוח את הראש), אוסף את כל המרכיבים, שם אותם יחדיו ומערבב, רושם את הדברים (לפעמים על מפית ולפעמים כתוכנית עסקית מפורטת) ועוצר.
אז אני נותן למימד הזמן לעבוד, יש מיזמים שלוקח להם שבוע לתפוח יש כאלו שלוקח להם שנה ויש כאלו שלא תופחים. כלל אצבע - ככל שהסיכון גדול יותר כך מימד הזמן יהיה ארוך יותר.
וכמו לחם כך גם המיזם, אם תפח אז ממשיכים אם לא אז לפח וממשיכים למיזם הבא.
אחרי שתפח הגיע הזמן להוציא את ה"אוויר" מהלחם, כך גם מהמיזם, צריך להתחיל לתקוף אותו, להפוך להיות איש ה"למה לא" להתייעץ עם אנשים שמבינים ושלא מבינים, לדבר עם אנשים חכמים וחכמים "מדעת עצמם" על המיזם, לנסות להפיק מסקנות. ואז שוב לחכות, לתת לו לתפוח.
אם הוא תפח שוב, אז נהדר! יש מיזם, ואם לא אז אין מיזם וקדימה הגיע הזמן להמשיך למיזם הבא, לא משנה כמה זמן וכסף השקעת בו.

אז יש לי מיזם בקנה, שבינתיים הוא הצליח לעבור את "ההתפחה הראשונה" - מימד הזמן, הסיכון הכספי שם לא גבוה, הוא עבר כבר את מבחן החוק והרגולציה, ההשקעה לא גבוהה במיוחד - עד 50,000 ש"ח עד שאכניס את השקל הראשון ואני מאמין שאחזיר את המיזם תוך 3 חודשים. אני יודע איך ליישם אותו, לפחות בשלבים הראשונים ותחושת הבטן שלי אומרת שאני צריך חודש אחד מרוכז על מנת שהמיזם יתחיל לרוץ. אגב בתוך 50,000 ש"ח יש גם את פוטנציאל הפסד ההכנסה שלי בזמן הזה.

אז הגיע הזמן להתפחה השניה, אני מאמין שייקח לה עד שבוע, ואז אחליט אם לרוץ על זה או לאו.

מה חושבים? חושבים שאני עושה את המעשה הנכון של מיזם חדש או שהכי נכון זה דווקא להיות שכיר בתקופה הזו של אי הוודאות? מה אתם הייתם עושים?

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Pothos יומן מסע - פוטוס בתחילת דרכו יומני מסע אישיים 7
צ יומן מסע - המסע הארוך יומני מסע אישיים 7
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 24
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
א מסע של ברנש צעיר יומני מסע אישיים 100
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 108
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 63
T עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 98
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
yossik חוויות מסע - נמיביה יומני מסע אישיים 9
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 36