• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יומן מסע אל הלא נודע

• פותח הנושא פותח הנושא Descartes
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Descartes

משתמש רגיל
דירוג
51
שלום לכולם,

כבר תקופה שאני רוצה לפתוח יומן מסע כמו של אחרים פה בפורום (שקראתי בשקיקה) אבל לא אזרתי אומץ. חששתי שאין לי מה לתרום ואולי זה לא יעניין אף אחד, אבל אחרי הכל, אני אנונימי לגמרי, אז מה כבר יש לי להפסיד :)

קצת עליי: בתחילת שנות השלושים לחיי, עצמאי בתחום הפרסום באינטרנט, רשתות חברתיות, מדיה וכו'. עוסק בתחום כ5 שנים.

שכר נטו: 35-40K
הוצאה חודשית ממוצעת: 6.5-7K ללא הוצאות חד פעמיות כמו טיסות, טיפול לרכב וכו'.

השקעות:
אני יודע שהתיק מאוד מבולגן, מכיר את הדעה הרווחות פה בפורום ואפילו מסכים עם זה. בהמשך תבינו איך הגעתי לתיק כזה מבולגן.
סנופי: 155K (חלק קטן בVOO והשאר בקרן של בלאקרוק השקלית)
MSCIEURO: 56K
SCHD: 30K
תא125: 13K
תכ.תאנדלן: 12K
7 מניות ישראליות: 183K
17 מניות בוול סטריט: 267K
סה"כ תיק מניות: 717K
קרן פנסיה: 100K
קרן השתלמות: 40K לא נזילה

מוזמן: 300K בעו"ש למטרת רכישת דירה

הפעם הראשונה שנכנסתי לשוק ההון היתה בגיל 20, השקעתי כ20 אש"ח מבלי להבין שום דבר בשום ההון ומניות כי חשבתי שזה מגניב ושמעתי שאנשים עושים מזה כסף. כמובן שמהר מאוד הפסדתי כמה עשרות אחוזים מההשקעה שלי וכיאה לאדם שלא מבין כלום החלטתי למכור הכל ולהתרחק ממניות כמו מאש.
וכך היה, לא נכסתי לשוק ההון במשך יותר מעשור, עד שהקורונה הגיעה וריסקה את השווקים. בכל מקום דיברו על ההתרסקות ועל חברות שנחתכות ב20/30/40 אחוזים. זה מאוד עניין אותי ולא נראה לי הגיוני שדבר כזה קורה. אחרי שראיתי שאין גופות ברחובות כמו שהפחידו אותנו בתקשרות החלטתי לנצל את ההזדמנות ולקנות מניות. כי אפילו למישהו חסר השכלה פיננסית כמוני זאת היתה נראית הזמנות פז.

תחילה השקעתי במניות ישראליות גדולות, מוכרות ויציבות כמו חברות בנקים ונדלן מהגדולות בארץ. קניתי אותם במחירים מאוד נמוכים ובמשך חודשים הם היו במחירי רצפה. למזלי לא נתתי לפחד לשלוט בי ולא מכרתי את המניות. מה שהתברר כצעד נכון וכמעט כל המניות עלו ב50%-100% מאז ועד היום. זה גם מה שמסביר את הנתח הישראלי הגדול בתיק.

אחרי זמן מה החלטתי להשקיע גם בוול סטריט, התחלתי ללקט מניות שנראו לי אטרקיביות (מבלי באמת לנתח לעומק). לאט לאט צברתי עוד מניות, השקעתי עוד כספים. כך התיק גדל ותפח לו. אחרי כשנה בשוק ההון הייתי מורווח העשרות אחוזים שהיו שווים כבר אז כ100K ש"ח.

לאחר כשנה בשוק גילתי את הסולידית ולאט לאט התחלתי להבין שאני לא מבין כלום ואסטרטגיית ההשקעות שלי (שלא באמת היתה קיימת) גרועה ביותר. גילתי את עולם המדדים והETF. למדתי שלא חייבים להיות אקטיביים ולא צריך לחפש את הטסלה הבאה. מאוד התחברתי לקונספט ההשקעה הפסיבית והבנתי שזאת הדרך שלי.
לקח לי כמה חודשים ללמוד ולהבין שמעכשיו זאת האסטרטגיה שלי. לפני חצי שנה החלטתי שמעכשיו אני משקיע בעיקר בסנופי ומדד אירופאי. מאז כ80% מההפקדות החודשיות שלי הולכות למדדים ו20% למיצוע מניות שאני מחזיק בהן ומאמין בהן (קונה בעיקר רק כשיש ירידות משמעותיות).

כרגע החלטתי לא למכור ישר את כל המניות שאני מחזיק. אני מאמין שלפחות מחצי מהמניות האינדיבידואליות שאני מחזיק, אני אפטר בשנה הקרובה.

התלבטויות ומחשבות:
*אני מחזיק סכום די גדול בעו"ש למטרת קניית דירה, הסכום שוכב שם כבר כשנה ועדיין לא עשיתי שום צעד משמעותי חוץ מלחפש דירות באינטרנט ולקרוא קצת בתחום. המהלך קצת מפחיד אותי, בעיקר כי אני לא יודע איפה לקנות דירה, איזו דירה (חדשה או לא), למגורים או להשקעה.
*ב5 שנים העסק שלי קיים, הוא תמיד התפתח בקצב די מהיר, כל שנה עליה של כמה עשרות אחוזים. וב2020 התחלתי כבר להרוויח סכומים די מכובדים. בשנה האחרונה העסק די תקוע וההכנסות לא גדלות, זה מאוד משפיע על המוטיבציה, לא משנה מה אני עושה, זה פשוט לא עובד. נכון שאני עדיין מרוויח טוב והעסק מתפקד ואני מודה על מה שיש, אבל כשאתה עובד קשה ונמצא באותו מקום זה הורג את המוטיבציה.
*כרגע אני עוסק מורשה, חושב כבר זמן מה לפתוח חברה בע"מ אבל נתקל בקשיים. נאמר לי שאם אין לי 4-5 עובדים בעסק ו/או רוב ההכנסות מגיעות ממקור אחד אז החברה נחשבת כחברת ארנק ולכן אצטרך לשלם מס כמו עצמאי. אשמח לשמוע דעות מאנשים שמבינים בתחום.
*לאחרונה הצלחתי להוריד מעצמי את עומס העבודה ע"י חלוקת העבודה לפרילנסרים, מה שגרם לירידה משמעותית בזמן העבודה שלי ונשאר לי הרבה זמן פנוי. כיום אני עובד בערך 6 שעות, לפעמים קצת יותר או קצת פחות (תלוי במצב רוח). בעקבות זה שיש לי זמן פנוי, אני מוצא את עצמי חסר מעש, לכן חשבתי להתחיל להתנדב פעם בשבוע אבל לא באמת יודע איפה. כמו כן חשבתי לעשות קורסים/חוגים כלשהם על מנת למלא את הזמן. אשמח לשמוע הצעות למקומות התנדבות וקורסים מעשירים.

המטרות שלי:
1. להמשיך להשקיע כל חודש ולאזן את התיק כך שסנופי יהיה כ60-70% מהתיק, מדד אירופאי כ15-20%, חשיפה לישראל 5-10% והשאר מניות אינדיבידואליות (לא יותר מ5).
אני מודע שישראל היא ל5-10% מהשוק העולמי, אבל אני מאמין בכלכלת ישראל ומוכן שזה יהיה הנתח שלי בתיק.
מודע לזה שאין לי מידע עודף על השוק ועדיף לא להשקיע במניות פרטניות, אך עם זאת, מעדיף להשקיע חלק קטן מהתיק בזה.
2. להמשיך להשקיע בעסק, להמשיך לחשוב מחוץ לקופסה, לפתח ולא לתת לשום סטגנציה להשפיע עליי.
3. להחליט לגבי הדירה - אם אני מחליט שלא לקנות דירה אז להשקיע חלק מהסכום בשוק ההון.
4. למצוא מקום להתנדב בו.
5. למצוא קורס/חוג/תחביב חדש שיעסיק אותי ויעשיר אותי.

אשמח לשמוע את דעתכם על התיק שלי, על נושא הדירה, על העסק, ועל כל שאר הנושאים שדנתי בהם פה, וגם על אלה שלא דנתי בהם :)

תודה על השיתוף.
הוצאה חודשית ממוצעת: 6.5-7K ללא הוצאות חד פעמיות כמו טיסות, טיפול לרכב וכו'.
נראה שיש מצב שתוסיף כספים נוספים להשקעות וחיסכון.
נטו כ 35+ והוצאות כ 7K משאיר לך מרווח להשקעות נוספות.
כמובן שצריך לחשוב גם על הוצאות עתידיות להרחבת העסק ולאזן בין השקעות בשוק ההון, הרחבת העסק וגם זמן לניקוי ראש וטיול בין לבין...
בהצלחה.

תודה על השיתוף.

נראה שיש מצב שתוסיף כספים נוספים להשקעות וחיסכון.
נטו כ 35+ והוצאות כ 7K משאיר לך מרווח להשקעות נוספות.
כמובן שצריך לחשוב גם על הוצאות עתידיות להרחבת העסק ולאזן בין השקעות בשוק ההון, הרחבת העסק וגם זמן לניקוי ראש וטיול בין לבין...
בהצלחה.
היי יוסיק,
למה אתה מתכוון בהשקעות נוספות? הכוונה להשקעות מחוץ לשוק ההון או להגדיל את אחוז ההשקעה בשוק ההון?

היי יוסיק,
למה אתה מתכוון בהשקעות נוספות? הכוונה להשקעות מחוץ לשוק ההון או להגדיל את אחוז ההשקעה בשוק ההון?
להגדיל כי יש לך הרבה 'עודף' הכנסות שלא מנוצל ואתה צעיר...
אפשר גם לבחון השקעות נדלן מניב.

חששתי שאין לי מה לתרום
ודאי שיש לך מה לתרום לחיוב ולשלילה (שיפור/שימור) כמו לכל אדם, בפרט שילמדו גם מהתגובות אליך.

בדרך כלל זה לא קורה כי מי שמרים עסק לא שש להפטר מהבייבי שלו אבל אם אולי להגדיר איזו נקודת זמן (עוד שנתיים נניח) שאם עד אז אתה עדיין חסר מוטיבציה לגבי העסק, לחפש משקיע שיקנה אותו. אני מניח שעסק יציב שמכניס 30-40 אלף לחודש שווה הרבה וחבל שתהיה במקום לא אידיאלי מבחינתך כשיש לך אפשרויות אחרות.

מניח שעסק יציב שמכניס 30-40 אלף לחודש שווה הרבה
למה למכור תרנגולת שמטילה ביצי זהב? במיוחד שהוא אמר שהוא עובד רק 6 שעות ביום בשביל זה...
בשנה האחרונה העסק די תקוע וההכנסות לא גדלות
ככל עסק יותר גדול זה יותר קשה להצמיח אותו. מי אמר שזו צריכה להיות המטרה? גם לשמור על מצב קיים זה הישג בפני עצמו.

ודאי שיש לך מה לתרום לחיוב ולשלילה (שיפור/שימור) כמו לכל אדם, בפרט שילמדו גם מהתגובות אליך.

בדרך כלל זה לא קורה כי מי שמרים עסק לא שש להפטר מהבייבי שלו אבל אם אולי להגדיר איזו נקודת זמן (עוד שנתיים נניח) שאם עד אז אתה עדיין חסר מוטיבציה לגבי העסק, לחפש משקיע שיקנה אותו. אני מניח שעסק יציב שמכניס 30-40 אלף לחודש שווה הרבה וחבל שתהיה במקום לא אידיאלי מבחינתך כשיש לך אפשרויות אחרות.
יצא לי לחשוב על האפשרות הזאת לא מעט, וגם היו כל מיני גופים שהתעניינו (ללא הצעה מספרית) אך כרגע זה בכלל לא על הפרק.
אני מאוד אוהב את העבודה שלי, יש פה תהליך של יצירה יום יומית, למידה של דברים חדשים וזה די מספק. מה גם שזה מכניס לי לא מעט כסף.
לא רואה את עצמי מוכר את העסק בשנים הקרובות. מה גם שאם העסק ימשיך לשגשג, עוד 5-10 שנים הוא יהיה שווה המון כסף. סכום שיכול לשנות חיים. מצד שני יכול להיות שהעסק ידעך ולא יהיה שווה הרבה, אבל אני מוכן לקחת את הסיכון ולא למכור.

למה למכור תרנגולת שמטילה ביצי זהב? במיוחד שהוא אמר שהוא עובד רק 6 שעות ביום בשביל זה...

ככל עסק יותר גדול זה יותר קשה להצמיח אותו. מי אמר שזו צריכה להיות המטרה? גם לשמור על מצב קיים זה הישג בפני עצמו.
זאת המטרה כי זה נותן לי דרייב ותחושת סיפוק אדירה.
אני יכול לנוח על זרי הדפנה ולהיות מבסוט ממה שיש, אבל באיזשהו שלב זה מתחיל להיות משעמם. התחום שלי הוא מאוד תחרותי ואם לא תתקדם יכול להיות גם שתעלם.

למה למכור תרנגולת שמטילה ביצי זהב? במיוחד שהוא אמר שהוא עובד רק 6 שעות ביום בשביל זה
אין לי ניסיון בזה אבל אני מניח שמי שקונה עסק, כמו כל השקעה אחרת זה מתומחר לפי תשואה. אבל בניגוד לדירה או מדד שסומכים בדרך כלל על תשואה סבירה לפי הניסיון ההיסטורי בעסק השמיים הם הגבול מבחינת היכולת לפתח ולגדול (ומצד שני גם היכולת להכשל..) כך שאני מניח שהתמחור יכול להיות לפי תשואה נמוכה יחסית, במיוחד לעסק יציב.

אפילו אם נניח תמחור לפי תשואה שנתית של 10% שנשמע לי נמוך זה אומר מכירה ב3.5M שאותם הוא ישקיע במשהו אחר ש"מטיל ביצי זהב". זה יכול להיות פתיחת יזמות נוספת כדי להכניס עניין לחיים, דירה להשקעה או בשוק ההון.
בכל מקרה זה עדיף מאשר "להיסחף עם החיים", להתנוון ולקום בבוקר בלי חשק. יש גם סיכוי טוב שעם הזמן זה ישפיע באופן שלילי על העסק שצריך שפות"ש ינווט אותו בצמתים ובסערות.

זרקתי שנתיים בעיקר בשביל שההחלטה הזו לא תתקבל בלי חשיבה והזדמנות לעורר עניין מחדש (כפי שפות"ש עצמו הציע כאופציה). אבל יש לזה גם משמעות פיננסית. אם נניח חסכון חודשי ממוצע של 20K (פסימיות זהירה) זה אומר חיסכון של חצי מיליון. נקודת פתיחה טובה להרפתקאות או סתם לסולידיות רגועה.

נאמר לי שאם אין לי 4-5 עובדים בעסק ו/או רוב ההכנסות מגיעות ממקור אחד אז החברה נחשבת כחברת ארנק
לגבי כמות עובדים, זה לא נכון. אתה יכול לעבוד לבד בחברה שלך.
לגבי הכנסות - מדובר על מצב שבו יש לך הכנסות רק מלקוח אחד. האם אתה נותן שירות רק ללקוח אחד?
ההחלטה אם להישאר כעוסק מורשה או להפוך לחברה בע"מ צריכה להילקח אחרי שמבינים את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהסוגים ורואים מה מתאים יותר לך.
מה זה שכר נטו אצל עצמאי? אין מושג כזה, יש רווח נקי.
האם הרווח שאתה לוקח הביתה הוא אחרי כל ההוצאות ותשלומי המיסים? אם כן - מצבך מצוין! זה אומר שהרווח לפני מס הוא בערך 90K ש"ח.
הרבה אנשים היו מוכנים להתחלף איתך, אפילו מעשירי הפורום :)
בשנה האחרונה העסק די תקוע וההכנסות לא גדלות, זה מאוד משפיע על המוטיבציה, לא משנה מה אני עושה, זה פשוט לא עובד. נכון שאני עדיין מרוויח טוב והעסק מתפקד ואני מודה על מה שיש, אבל כשאתה עובד קשה ונמצא באותו מקום זה הורג את המוטיבציה.
כעסק של איש אחד, כנראה הגעת די קרוב למיצוי היכולת להכניס עוד כסף (כי זה תלוי רק בזמן האישי שלך). במצב כזה יש שתי אפשרויות:
1. לשמוח בחלקך ולשמור על הקיים
2. להרוויח על ידי זמן של אחרים, כמו שכבר התחלת לעשות
*לאחרונה הצלחתי להוריד מעצמי את עומס העבודה ע"י חלוקת העבודה לפרילנסרים,
השאלה היא האם אתה מרוויח על עבודתם או פשוט מעביר להם את ההכנסות שהתקבלו. כי אם אתה רוצה להגדיל את ההכנסות והרווחים של העסק שלך - אתה צריך להרוויח על הזמן שלהם. מצד שני, נראה שבחרת דווקא להוריד שעות עבודה מעצמך (רעיון לא רע) ולכן לא ברור לי האם המטרה שלך כרגע היא להגדיל רווחים או למצוא איזון חדש בין עבודה לשאר החיים. אלה לא מטרות זהות, אם כי בתכנון נכון אפשר לבצע את שתיהן.

לגבי חברת ארנק, הסעיף הרלוונטי בפקודת מס הכנסה הוא סעיף זה, חתכתי והדגשתי בסעיף מה שמעניין אותך:

בעל מניות מהותי בחברת מעטים (תיקון מס' 235) תשע"ז-2016

62א. (א) הכנסה חייבת של חברת מעטים כמשמעותה בסעיף 76, שאינה חברת משלח יד זרה כהגדרתה בסעיף 75ב1, הנובעת מפעילות של יחיד שהוא בעל מניות מהותי בה כהגדרתו בסעיף 88, תיחשב כהכנסתו של היחיד כמפורט להלן:

(1) הכנסה מיגיעה אישית לפי סעיף 2(1), (2), או (10), לפי העניין – אם הכנסת חברת המעטים נובעת מפעילות היחיד בחבר בני אדם אחר, לרבות בצד קשור לאותו חבר בני אדם, כנושא משרה או הענקת שירותי ניהול וכיוצא באלה, והיחיד או חברת המעטים היו נושאי משרה באותו חבר בני אדם; הוראות פסקה זו לא יחולו על יחיד שהוא בעל מניות מהותי במישרין או בעקיפין, בחבר בני האדם האחר;

(2) הכנסה מיגיעה אישית לפי סעיף 2(2) – אם הכנסת חברת המעטים נובעת מפעילות אותו יחיד בעבור אדם אחר, לרבות בעבור צד קשור לאותו אדם, והיא מסוג הפעולות הנעשות בידי עובד בעבור מעסיקו; לעניין זה, "אדם אחר" – למעט מי שהיחיד הוא בעל מניות מהותי בו, במישרין או בעקיפין, או שותף בו;

(3) לעניין פסקה (2), יראו את פעולות היחיד כפעולות הנעשות בידי עובד בעבור מעסיקו, על אף כל דין או הסכם, אם מקורן של 70% או יותר מסך כל הכנסתה או הכנסתה החייבת של חברת המעטים בשנת המס, למעט הכנסות מיוחדות או רווחים מיוחדים, הוא בשירות שניתן על ידי היחיד או קרובו כהגדרתו בסעיף 76, לרבות עובדי החברה, במישרין או בעקיפין, לרבות באמצעות חברת מעטים קשורה, לאדם אחד או לקרובו כהגדרתו בסעיף 88, במשך 30 חודשים לפחות, מתוך תקופה של ארבע שנים, ובלבד שבתום 30 החודשים יראו את פעולות היחיד כפעולות הנעשות בידי עובד בעבור מעסיקו מיום תחילת מתן השירות, וזאת לצורך דיני המס בלבד; לעניין זה –

(5) הוראות פסקה (3) לא יחולו על חברת מעטים המעסיקה ארבעה מועסקים או יותר; לעניין זה –

*אם אתה נכנס לקטגוריה של חברת ארנק, אזי אתה גם נכנס לחוזר של ביטוח לאומי

חברות ארנק

ב 29.11.2021 פרסם הביטוח הלאומי חוזר בעניין חיוב בדמי ביטוח בגין הכנסות המיוחסות לבעל שליטה מחברת ארנק בשליטתו לפי סעיף 62א לפקודה.​

שם נקבעו שלל פרמטרים לחיוב הנישום.

כמובן כל זה לא יעוץ!

ב5 שנים העסק שלי קיים, הוא תמיד התפתח בקצב די מהיר, כל שנה עליה של כמה עשרות אחוזים. וב2020 התחלתי כבר להרוויח סכומים די מכובדים. בשנה האחרונה העסק די תקוע וההכנסות לא גדלות, זה מאוד משפיע על המוטיבציה, לא משנה מה אני עושה, זה פשוט לא עובד. נכון שאני עדיין מרוויח טוב והעסק מתפקד ואני מודה על מה שיש, אבל כשאתה עובד קשה ונמצא באותו מקום זה הורג את המוטיבציה.
אולי כדאי לקחת באופן חד פעמי יועץ עסקי ולנתח איתו את העסק-מה לא עובד, מה אפשר או צריך לשנות, על מה לוותר, איזה מוצרים\שירותים נוספים אפשר להציע\לפתח, בדיקת תזרים מזומנים, רווח\הפסד ועוד...

אולי אם תכתוב מה אתה מוכר בעסק נוכל לעזור לך עם כיוונים חדשים?

חושב כבר זמן מה לפתוח חברה בע"מ
קח בחשבון שלחברה בע''מ יש יותר הוצאות מאשר לעוסק מורשה. כדאי לבדוק עם רו''ח האם משתלם לך, כי צריך לעשות הנה''ח כפולה, תקנון חברה וכו' אאל''ט.

לגבי כמות עובדים, זה לא נכון. אתה יכול לעבוד לבד בחברה שלך.
לגבי הכנסות - מדובר על מצב שבו יש לך הכנסות רק מלקוח אחד. האם אתה נותן שירות רק ללקוח אחד?
ההחלטה אם להישאר כעוסק מורשה או להפוך לחברה בע"מ צריכה להילקח אחרי שמבינים את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהסוגים ורואים מה מתאים יותר לך.
למעלה מ90% מהככנסות שלי הן מגוגל. פה ושם יש לקוחות מזדמנים.
יצא לי לחשב יחד עם יועץ מס האם להישאר כעוסק מורשה או חברה בע"מ ויש כדאיות לעבור לחברה בע"מ. זה מאוד תלוי גם אם ההכנסות ימשיכו לגדול/ישארו כמו שהן או יתחילו לדעוך.
לאחר החישובים הללו יצא לי לפנות לרואה חשבון להתייעוץ ועל סמך מה שהוא אמר לי, החברה שלי תחשב כחברת ארנק.
עכשיו אני יכול להסתמך על המילים שלו, אבל התחום שאני עוסק בו הוא לא נפוץ ולא כולם מכירים את כל החוקים לכן אני עדיין רוצה לבדוק את זה.
אשמח אם תוכלי להאיר קצת בנושא.
מה זה שכר נטו אצל עצמאי? אין מושג כזה, יש רווח נקי.
האם הרווח שאתה לוקח הביתה הוא אחרי כל ההוצאות ותשלומי המיסים? אם כן - מצבך מצוין! זה אומר שהרווח לפני מס הוא בערך 90K ש"ח.
הרבה אנשים היו מוכנים להתחלף איתך, אפילו מעשירי הפורום :)
הכוונה לרווח נקי.
אכן זה הרווח אחרי כל ההוצאות והמיסים (ויש הרבה מיסים). ההכנסה השנתית לפני הוצאות ולפני מיסים היא כמיליון ש"ח ב2021.
כעסק של איש אחד, כנראה הגעת די קרוב למיצוי היכולת להכניס עוד כסף (כי זה תלוי רק בזמן האישי שלך). במצב כזה יש שתי אפשרויות:
1. לשמוח בחלקך ולשמור על הקיים
2. להרוויח על ידי זמן של אחרים, כמו שכבר התחלת לעשות
אני מאוד שמח בחלקי. לפני כמה שנים כל זה היה בגדר חלום. אך אם זאת אשמח להמשיך לפתח את העסק שלי.
השאלה היא האם אתה מרוויח על עבודתם או פשוט מעביר להם את ההכנסות שהתקבלו. כי אם אתה רוצה להגדיל את ההכנסות והרווחים של העסק שלך - אתה צריך להרוויח על הזמן שלהם. מצד שני, נראה שבחרת דווקא להוריד שעות עבודה מעצמך (רעיון לא רע) ולכן לא ברור לי האם המטרה שלך כרגע היא להגדיל רווחים או למצוא איזון חדש בין עבודה לשאר החיים. אלה לא מטרות זהות, אם כי בתכנון נכון אפשר לבצע את שתיהן.
אני מעביר להם חלק מהעבודה שהייתי עושה בעצמי עד לא מזמן. זה מפנה לי זמן לפיתוח העסק. וגם ככה אני נמצא במדרגות המס הגבוהות אז יוצא לי משתלם.
אין בעיה לעבור יותר שעות כמו בעבר, פשוט זה לא באמת משנה מבחינה כלכלית אם אני אעבוד עוד כמה שעות ביום או שהם יעשו את העבודה, הרווח הנקי יצא כמעט אותו הדבר. הבדלים זניחים.
המטרה היא להגדיל רווחים, מאמין שכל בעל עסק צריך לחשוב ככה, לא בגלל תאוות בצע, אלא בגלל רצון למצות את הפונטציאל שלי ושל העסק שלי, למתוח גבולות, רצון להצליח. אין כמו הרגשה של להציב יעד ולכבוד אותו. לי זה מאוד עושה את זה.

לגבי חברת ארנק, הסעיף הרלוונטי בפקודת מס הכנסה הוא סעיף זה, חתכתי והדגשתי בסעיף מה שמעניין אותך:

בעל מניות מהותי בחברת מעטים (תיקון מס' 235) תשע"ז-2016

62א. (א) הכנסה חייבת של חברת מעטים כמשמעותה בסעיף 76, שאינה חברת משלח יד זרה כהגדרתה בסעיף 75ב1, הנובעת מפעילות של יחיד שהוא בעל מניות מהותי בה כהגדרתו בסעיף 88, תיחשב כהכנסתו של היחיד כמפורט להלן:

(1) הכנסה מיגיעה אישית לפי סעיף 2(1), (2), או (10), לפי העניין – אם הכנסת חברת המעטים נובעת מפעילות היחיד בחבר בני אדם אחר, לרבות בצד קשור לאותו חבר בני אדם, כנושא משרה או הענקת שירותי ניהול וכיוצא באלה, והיחיד או חברת המעטים היו נושאי משרה באותו חבר בני אדם; הוראות פסקה זו לא יחולו על יחיד שהוא בעל מניות מהותי במישרין או בעקיפין, בחבר בני האדם האחר;

(2) הכנסה מיגיעה אישית לפי סעיף 2(2) – אם הכנסת חברת המעטים נובעת מפעילות אותו יחיד בעבור אדם אחר, לרבות בעבור צד קשור לאותו אדם, והיא מסוג הפעולות הנעשות בידי עובד בעבור מעסיקו; לעניין זה, "אדם אחר" – למעט מי שהיחיד הוא בעל מניות מהותי בו, במישרין או בעקיפין, או שותף בו;

(3) לעניין פסקה (2), יראו את פעולות היחיד כפעולות הנעשות בידי עובד בעבור מעסיקו, על אף כל דין או הסכם, אם מקורן של 70% או יותר מסך כל הכנסתה או הכנסתה החייבת של חברת המעטים בשנת המס, למעט הכנסות מיוחדות או רווחים מיוחדים, הוא בשירות שניתן על ידי היחיד או קרובו כהגדרתו בסעיף 76, לרבות עובדי החברה, במישרין או בעקיפין, לרבות באמצעות חברת מעטים קשורה, לאדם אחד או לקרובו כהגדרתו בסעיף 88, במשך 30 חודשים לפחות, מתוך תקופה של ארבע שנים, ובלבד שבתום 30 החודשים יראו את פעולות היחיד כפעולות הנעשות בידי עובד בעבור מעסיקו מיום תחילת מתן השירות, וזאת לצורך דיני המס בלבד; לעניין זה –

(5) הוראות פסקה (3) לא יחולו על חברת מעטים המעסיקה ארבעה מועסקים או יותר; לעניין זה –

*אם אתה נכנס לקטגוריה של חברת ארנק, אזי אתה גם נכנס לחוזר של ביטוח לאומי

חברות ארנק

ב 29.11.2021 פרסם הביטוח הלאומי חוזר בעניין חיוב בדמי ביטוח בגין הכנסות המיוחסות לבעל שליטה מחברת ארנק בשליטתו לפי סעיף 62א לפקודה.​

שם נקבעו שלל פרמטרים לחיוב הנישום.

כמובן כל זה לא יעוץ!
תודה רבה על התוגבה.

זה מה שהרואה חשבון שהתייעצתי איתו הסביר לי.
למעלה מ90% מההכנסות שלי מגיעות ממקור אחד (גוגל) ואין לי עובדים בכלל בעסק. אם אני מבין נכון, החברה תהיה מוגדרת כחברת ארנק.

האם התשלום לביטוח לאומי יהיה זהה לזה של שכיר/מורשה? כרגע אני משלם את תקרת התשלום המוגדרת בחוק (7 ומשהו בחודש).

אולי כדאי לקחת באופן חד פעמי יועץ עסקי ולנתח איתו את העסק-מה לא עובד, מה אפשר או צריך לשנות, על מה לוותר, איזה מוצרים\שירותים נוספים אפשר להציע\לפתח, בדיקת תזרים מזומנים, רווח\הפסד ועוד...

אולי אם תכתוב מה אתה מוכר בעסק נוכל לעזור לך עם כיוונים חדשים?

קח בחשבון שלחברה בע''מ יש יותר הוצאות מאשר לעוסק מורשה. כדאי לבדוק עם רו''ח האם משתלם לך, כי צריך לעשות הנה''ח כפולה, תקנון חברה וכו' אאל''ט.
לקחת יועץ עסקי בתחום שלי זה מאוד מסובך. זאת נישה מאוד ייחודית ואין עוד הרבה אנשים בארץ שמתעסקים במה שאני מתעסק, בטח לא בקנה מידה כמו שלי.

אני מעדיף לא לפרט יותר מדי על העסק, כי אני די מוכר בחוגים מסויימים ולא רוצה שיזהו אותי.
אומר רק שאני לא מוכר כלום, יש לי רשת של אתרי אינטרנט ורשתות חברתיות בתחומים מאוד מסויימים והאתרים האלה די גדולים גם בקנה מידה עולמי. האתר לא בעברית ומיועדים לקהל בחו"ל.

אני מודע להוצאות שיש לחברה בע"מ, עדיין כנראה משתלם לי יותר חברה בע"מ מאשר עצמאי. כרגע ההבדלים ברווח הנקי לא יהיו גדולים אבל ככל שההכנסה תגדל, כך יהיה יותר משתלם לפתוח חברה.
יש רק שני דברים שמרתיעים אותי:
1. נושא חברת הארנק
2. שההכנסות שלי ירדו ואז אני סתם משלם עלויות של חברה

ש רק שני דברים שמרתיעים אותי:
1. נושא חברת הארנק
2. שההכנסות שלי ירדו ואז אני סתם משלם עלויות של חברה
1. לזכרוני, חברת ארנק היא בהגדרה כשיש לך מעסיק אחד שקובע לך את המטלות והלו"ז. לדוגמא - שר בכיר בממשלה כיום פתח בזמנו חברת ארנק לצורך קבלת שכר עבור טור קבוע בעתון נפוץ. מנכ"ל של חברת תקשורת ידועה, פתח חברת ארנק כדי לקבל את שכרו ממנה. בשביל כל המצבים שבהם למעשה האדם עובד בשביל עסק מסוים ואמור לקבל ממנו תלוש משכורת - החוק תוקן כדי לא לאפשר את הפירצה הזאת.
לפי מה שאתה מתאר, גוגל היא לא המעסיק שלך ולא קובעת לך כלום. גוגל משלמת לאתרים וערוצי יוטיוב עפ"י הפרמטרים שלה. כדאי להתייעץ עם רו"ח/עו"ד שמבין בתחום הזה של הכנסות דיגיטליות. אולי @גרהם יכול לעזור כאן.
2. אם חשוב לך להצמיח עוד הכנסות בעסק - אתה צריך שאנשים אחרים יעבדו בשבילך, או במקרה הספציפי שלך - יעבירו לך אחוז מסויים מהתגמול שלהם בגוגל.
המשמעות היא שצומח לך כסף מזמנם של אחרים, כך שאתה יכול להתפנות כדי לבנות תכניות עתידיות, להבין כשלים קיימים ולתקן את הדרוש, להכין מעקב תזרים מזומנים, לעקוב אחרי דו"חות חודשיים מהנהלת חשבונות, להתפתח מקצועית (קורסים, מיגלינג, שת"פ) - בקיצור, לפנות חלק מזמנך לטובת ניהול ופיתוח העסק ע"ח עשיית העבודה עצמה.

אני מניח שאתה יודע את זה, אבל רק אומר את זה ליתר ביטחון - הסיכון המרכזי כמו שאני מבין אותו הוא שהעסק תלוי בלקוח יחיד שמהווה 90% מההכנסות. זה סיכון מהותי ומשמעותי, וכנראה גם חסם לגידול.

אני מניח שאתה יודע את זה, אבל רק אומר את זה ליתר ביטחון - הסיכון המרכזי כמו שאני מבין אותו הוא שהעסק תלוי בלקוח יחיד שמהווה 90% מההכנסות. זה סיכון מהותי ומשמעותי, וכנראה גם חסם לגידול.
זה מצד אחד נשמע נכון, אבל מצד שני מי שמרוויח מגוגל בסופו של דבר מוכר טראפיק, היום הוא מוכר לגוגל ומחר הוא יכול לבחור למכור את שטחי הפרסום שלו למישהו אחר.

חשבת על השקעה בעוד אתרים? כלומר לרכוש אתרים של אחרים. יש לך את הידע בתחום אז אני מאמין שתוכל להניב שם תשואה טובה, למרות שזה ללא ספק עסק ולא פסיבי כמו השקעה בבורסה למשל. כמו כן, תוכל לרשום את ההוצאה הזאת כהוצאה מוכרת ואז תוריד את כמות המס שאתה משלם, התחום הזה מאוד לא מוסדר ואנשים בתחום שלך נהנים מזה.

למה החלטת שאתה רוצה להשקיע בנדלן? זאת השאלה הראשונה שתצטרך לענ7ת עליה כדי להתקדם, או להחליט לא להתקדם בתחום.

נערך לאחרונה ב:
לחפש משקיע שיקנה אותו. אני מניח שעסק יציב שמכניס 30-40 אלף לחודש שווה הרבה וחבל שתהיה במקום לא אידיאלי מבחינתך כשיש לך אפשרויות אחרות.

אם הוא העסק אז העסק לא שווה כלום או מכפיל נמוך מאוד, משקיעים מחפשים השקעה לא לקנות לעצמם עבודה.
אם העסק היה רץ עצמאי בלעדיו לגמרי עם מנהל בשכר זה משהו אחר, אבל לפי מה שכתוב אני מסיק שלא כך הדבר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 44
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 47
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 52
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 17
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
ב יומן מסע בעשר אצבעות יומני מסע אישיים 41
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
D יומן מסע - לחתונה אוף טופיק 18
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 22
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
R צעדיי הראשונים בחיים הבוגרים - יומן מסע רנדומלי יומני מסע אישיים 4
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
H יומן מסע | דור ה-Y יומני מסע אישיים 17
Wizard יומן מסע החל מ-30 יומני מסע אישיים 13
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע - מהגנה להתקפה יומני מסע אישיים 58
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ל יומן מסע שלי - לשם ובחזרה יומני מסע אישיים 37
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 305
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
Shay36 יומן מסע - הדרך לחיות ולהתעשר מעולם ממניות. יומני מסע אישיים 17
ז יומן מסע משעמם יומני מסע אישיים 19
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
ב יומן מסע שלי יומני מסע אישיים 5
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
ח יומן מסע - טווח ארוך או קצר יומני מסע אישיים 9
אומרית יומן מסע- ההתחלה יומני מסע אישיים 48
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 148
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
ו יומן מסע אישי - שלב א' יומני מסע אישיים 4
O יומן של חבר חדש בפורום יומני מסע אישיים 22
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
C יומן יבש יומני מסע אישיים 6