• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

זוג + 2 יומן מסע

• פותח הנושא פותח הנושא Eyal_w
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eyal_w

משתמש רשום
דירוג
6
שלום לכולם,
זוג (38 ו 35) עם שניים (5 ו1.5) אני שכיר ואשתי שכירה עם פעילות פרטית במקביל.
לאורך חיי העולם הפיננסי לא היה במוקד תשומת הלב שלי, אני ראיתי בבית שני הורים שכירים שעובדים קשה ונותנים לי ולאחיי כל מה שצריך.
במקביל לעבודה הראשונה שלי התחלתי להתעמק בתחקיר של שאול אמסטרדמסקי בנושא הפנסיות והבנתי שאף על פי שאעבוד קשה, בהגיע לגיל פרישה, הכסף לא יספיק.
אני מודה, נלחצתי, ככה התחיל השלב הראשון במסע שלי - חיסכון בכל מיני מכשירים, פנסיות וקה"ש למסלולי מניות, משא ומתן אגרסיבי על דמי ניהול, וזהו.

אחרי שבת זוג שלי ואני הבנו שאנחנו רציניים אחד לגבי השניה ולהפך, התחלנו גם לחשוף את המצב הכלכלי שלנו ולנהל משק בית משותף.
השלב השני במסע היה להתחיל לבנות תקציב משפחתי ולהבין איך ממשיכים לחסוך להשתפר ועוד.
לטובת זה עשינו מגוון ניסיונות: הלכנו לסדנאות קבוצתיות של פעמונים ואפילו הצלחנו לקבל ליווי אישי לתקופה.
המצב שלנו לא היה קרוב לזה של האוכלוסיה שבדרך כלל הולכת לפעמונים - אבל למדנו המון מהתהליך, רכשנו כלים טובים להתנהלות כלכלית נכונה ולאט לאט התחלנו לראות פירות (הגדלת חסכון, יכולת לממש תוכניות לטווח קצר \ בינוני ללא נטילת הלוואות משום גוף, תואר שני גם לי וגם לאשתי)

השלב השלישי במסע שלנו התחיל לפני כ3-4 שנים, הבנו שלמרות שאנחנו מיישמים את כל מה שהשגנו בשלב 1 ו-2 , אנחנו רוצים להבין יותר, ולחפש דרכים להגדיל את ההון שלנו.
ככה התחיל מסע בבלוגוספירה, חיפוש ידע וגם תהליך של תכנון פיננסי ראשוני עם אשת מקצוע.
פה הבנו שעלינו להסתכל על מכלול הנכסים שלנו כתיק אחד ולהתחיל להסתכל גם לטווח רחוק יותר ולהגדיר מטרות עבור הילדים שלנו (עזרה בדירה, חופשות גדולות, לימודים ועוד)
הספקנו בדרך להביא שני ילדים, לקנות דירה ב50% מימון ולשפץ ולהמשיך להתנהל.
במקביל, אחרי הבנה שיעוץ פיננסי עמוק לא בתקציב שלנו, עשיתי קורס של רונן מרגוליס והתחלתי ליישם את התוכנית שלנו להשקעה פסיבית:
1. הגדרת הקצאת נכסים של 70\30 מניות ואג"ח לתקופה הקרובה במטרה לאזן את היחס ככל שהזמן יעבור
2. משיכת פוליסות חיסכון וקופ"ג השקעה + פתיחה של תיק השקעות עוקב מדדים בפיזור גלובאלי רחב ומדדים מוטים מניות ערך קטנות ובינוניות.
3. העברת קה"ש לIRA , ועשייה כנ"ל
4. עדכון פנסיות ממסלולים מנייתים למסלולים עוקבי מדדי מניות גלובאליים (ומעבר לגוף גמל שמציע מסלולים כאלו + התמקחות על דמי ניהול כרגיל)
5. פתיחת קרנות השתלמות חדשות על שם אשתי והפקדה של עודפים לשם.

עכשיו אחרי קריאה של פוסטים אחרונים בפורום ושיחות עם אנשים נוספים אנחנו מתלבטים, האם תווך כדי שאנחנו בונים את תיק ההשקעות שלנו - אולי כדאי להקצות חלק מהכסף למשהו יותר אקטיבי (איך אני בכלל יודע לבחור את המניות שרלוונטיות אליי, איזה חלק מהתיק צריך ללכת לכזה דבר, מניות דיבידנד \ לא דיבידנד)
זו הדילמה העיקרית שלנו כרגע....

אשמח לשמוע איך זוגות או אינדיבואלים הגדירו לעצמם את השלבים הבאים במסע, מה השאלות ששאלו עצמם כדי לבהר את היעד שלהם , שיקולים, חששות וכמובן מקורות מידע נוספים ואמינים ללמוד מהם על שוק המניות, סוגי השקעות וכד'.

עכשיו אחרי קריאה של פוסטים אחרונים בפורום ושיחות עם אנשים נוספים אנחנו מתלבטים, האם תווך כדי שאנחנו בונים את תיק ההשקעות שלנו - אולי כדאי להקצות חלק מהכסף למשהו יותר אקטיבי (איך אני בכלל יודע לבחור את המניות שרלוונטיות אליי, איזה חלק מהתיק צריך ללכת לכזה דבר, מניות דיבידנד \ לא דיבידנד)
זה כנראה מאוד אינדיבידואלי.
אני אישית מ״תחילת״ הדרך הייתי יותר ״אקטיבי״ במובן שקיבלתי הרבה מניות של חברה בה עבדתי (ולכן חלק משמעותי מהתיק שלי היה מניות של אותה החברה) וככל שעברתי מעסיקים צברתי מניות ואופציות של עוד חברות.
עם זאת, בכסף שהיה נגיש לי ישירות (או דרך פנסיה וקרן השתלמות) התמקדתי מאוד בקרנות מחקות מדד עולמי (vt בממוסה, vwra בפטור).
עם חלק יחסית קטן מהנכסים שיחקתי אבל אפילו הנכס ששמתי בו ״הכי הרבה״ (קרנות צמודות ל-bitcoin) שגם צמח בצורה מאוד משמעותית הגיע רק ל-5% מהנכסים שלנו.
כרגע הפיזור של הנכסים הוא בערך:
40% מניות בודדות של חברות בהן עבדתי
50% מחקה מדד עולמי
5% צמוד לביטקוין
5% דברים אחרים (כולל מזומן, נקודות במועדוני נאמנות, וכו׳)

@Eyal_w ברוך הבא לפורום.

4. עדכון פנסיות ממסלולים מנייתים למסלולים עוקבי מדדי מניות גלובאליים (ומעבר לגוף גמל שמציע מסלולים כאלו + התמקחות על דמי ניהול כרגיל)
מעניין אותי לדעת האם לפי הבדיקה שלך המסלולים האלו הם אכן פאסיביים וגלובאליים. כלומר, האם הם מייצגים בפועל פיזור עולמי רחב - לא נותנים משקל יתר לסקטורים מסוימים, ובנוסף האם הם לא ניתנים לשינוי בהרכבם על פי שיקולים שונים של מנהלי ההשקעות שלעיתים לא עולים בקנה אחד עם אלו של המשקיע הפאסיבי הפרטי. אם כן, אשמח לדעת מה שם המסלול ובמסגרת איזה בית השקעות הוא נמצא.

בכל אופן, המון בהצלחה בהמשך אייל, נהניתי לקרוא.

בהצלחה. כיף לקרוא.
למה אתה מרגיש שצריך להיות "צעד הבא"? למה לא להכניס כל כסף נוסף לתיק שיש לכם כרגע ולתת לו לעבוד?
יש קצת תסמונת של "אני צריך לעשות עוד דברים" ולפעמים אין באמת צורך בעוד סיבוך.

מה עם איפטום של הוצאות וניסיון להגדלת הכנסות? האם אתם במקסימום מהצד הזה?

שלום לכולם,
זוג (38 ו 35) עם שניים (5 ו1.5) אני שכיר ואשתי שכירה עם פעילות פרטית במקביל.
לאורך חיי העולם הפיננסי לא היה במוקד תשומת הלב שלי, אני ראיתי בבית שני הורים שכירים שעובדים קשה ונותנים לי ולאחיי כל מה שצריך.
במקביל לעבודה הראשונה שלי התחלתי להתעמק בתחקיר של שאול אמסטרדמסקי בנושא הפנסיות והבנתי שאף על פי שאעבוד קשה, בהגיע לגיל פרישה, הכסף לא יספיק.
אני מודה, נלחצתי, ככה התחיל השלב הראשון במסע שלי - חיסכון בכל מיני מכשירים, פנסיות וקה"ש למסלולי מניות, משא ומתן אגרסיבי על דמי ניהול, וזהו.

אחרי שבת זוג שלי ואני הבנו שאנחנו רציניים אחד לגבי השניה ולהפך, התחלנו גם לחשוף את המצב הכלכלי שלנו ולנהל משק בית משותף.
השלב השני במסע היה להתחיל לבנות תקציב משפחתי ולהבין איך ממשיכים לחסוך להשתפר ועוד.
לטובת זה עשינו מגוון ניסיונות: הלכנו לסדנאות קבוצתיות של פעמונים ואפילו הצלחנו לקבל ליווי אישי לתקופה.
המצב שלנו לא היה קרוב לזה של האוכלוסיה שבדרך כלל הולכת לפעמונים - אבל למדנו המון מהתהליך, רכשנו כלים טובים להתנהלות כלכלית נכונה ולאט לאט התחלנו לראות פירות (הגדלת חסכון, יכולת לממש תוכניות לטווח קצר \ בינוני ללא נטילת הלוואות משום גוף, תואר שני גם לי וגם לאשתי)

השלב השלישי במסע שלנו התחיל לפני כ3-4 שנים, הבנו שלמרות שאנחנו מיישמים את כל מה שהשגנו בשלב 1 ו-2 , אנחנו רוצים להבין יותר, ולחפש דרכים להגדיל את ההון שלנו.
ככה התחיל מסע בבלוגוספירה, חיפוש ידע וגם תהליך של תכנון פיננסי ראשוני עם אשת מקצוע.
פה הבנו שעלינו להסתכל על מכלול הנכסים שלנו כתיק אחד ולהתחיל להסתכל גם לטווח רחוק יותר ולהגדיר מטרות עבור הילדים שלנו (עזרה בדירה, חופשות גדולות, לימודים ועוד)
הספקנו בדרך להביא שני ילדים, לקנות דירה ב50% מימון ולשפץ ולהמשיך להתנהל.
במקביל, אחרי הבנה שיעוץ פיננסי עמוק לא בתקציב שלנו, עשיתי קורס של רונן מרגוליס והתחלתי ליישם את התוכנית שלנו להשקעה פסיבית:
1. הגדרת הקצאת נכסים של 70\30 מניות ואג"ח לתקופה הקרובה במטרה לאזן את היחס ככל שהזמן יעבור
2. משיכת פוליסות חיסכון וקופ"ג השקעה + פתיחה של תיק השקעות עוקב מדדים בפיזור גלובאלי רחב ומדדים מוטים מניות ערך קטנות ובינוניות.
3. העברת קה"ש לIRA , ועשייה כנ"ל
5. פתיחת קרנות השתלמות חדשות על שם אשתי והפקדה של עודפים לשם.

ברוכים הבאים!

אשמח לשמוע איך זוגות או אינדיבואלים הגדירו לעצמם את השלבים הבאים במסע, מה השאלות ששאלו עצמם כדי לבהר את היעד שלהם , שיקולים, חששות וכמובן מקורות מידע נוספים ואמינים ללמוד מהם על שוק המניות, סוגי השקעות וכד'.
ההצעה שלי היא לחפש יומני מסע כאן בפורום (יש המון), ובמיוחד להתמקד במשפחה במצב דומה לשלכם מבחינת תעסוקה והון התחלתי.

ועוד הצעה לא שגרתית - אחרי שאתה מוצא אנשים כאלה, תשלח להם הודעה בפרטי. למדתי המון ב 1x1 עם אנשים שהכרתי כאן בפורום.

הגדרת טווח השקעה, רמת סיכון ורמת סיבולת. זה הבסיס והתורה.
תמיד יופיע מוצר חדש או מנייה שכובשים את השוק, שמשיגים תשואה גבוהה יותר מהמדד.
תמיד יהיו שיחות עם אנשים מביני עניין שנותנים עצות, לעיתים טובות ולעיתים נוראיות.
במקום לשאול כיצד להיות אקטיבי יותר, שאל את עצמך מתי אני אקטיבי מדי.

אתן דוגמא על עצמי:
טווח ההשקעה שלי ארוך מאוד (30-40 שנים תלוי התקדמות בקריירה, מציאת זוגיות, ילדים), רמת הסיכון שאני מוכן לקחת די גבוהה אך לא מאוד, הסיבולת שלי גבוהה מאוד.
עקב רמת הסיבולת והאדישות לירידות ערך אין לי בעיה להיות מושקע ב100% מניות, אני לא אכנס לפאניקה בנפילות.
אך יחד עם זאת רמת הסיכון שאני מוכן לקחת לא גבוהה מדי, אני יודע שאצטרך לתמוך כלכלית בהורי מעוטי היכולת בעתיד וגם באחי ככל הנראה.
לכן לא אשקיע במוצר כמו קריפטו או "המוצר הלוהט בשוק". פעם זו אנבידיה, פעם זו פלנטיר. הן משיגות תשואות מטורפות!
מה יקרה בפעם שזה יהיה NFT והערך ירד ב100%? לא סיכון שאני מוכן לקחת או יכול להרשות לעצמי במצב הצבירה הנוכחי.

ממליץ על הבלוג "אמא טובה דיה, משקיעה טובה דיה" בנושא הזה.
אני מאוד מתחבר למשפט "אני לא רוצה להיות המשקיע הטוב ביותר - מכיוון ואני לא יכול להרשות לעצמי להיות משקיע גרוע".
אני חי בצניעות (הכל יחסי), משקיע מה שאפשר ושמח בחלקי - תשואת המדד.

אם אתה ממש מתעקש שיהיה חלק אקטיבי זה מובן לגמרי. גם אני הקצאתי חלק אקטיבי לאחרונה למען האמת. אחרי ש"חתמתי עם עצמי הסכם" - לא להקצות מעל 10% מהתיק לחלק האקטיבי.

ועוד הצעה לא שגרתית - אחרי שאתה מוצא אנשים כאלה, תשלח להם הודעה בפרטי. למדתי המון ב 1x1 עם אנשים שהכרתי כאן בפורום.
מהצד ש"מנצל" ולא תורם יותר מדי בחזרה - מצטרף להצעה הלא שגרתית! יש כאן אנשים נפלאים.

מעבר לכך, המון בהצלחה וברוך הבא לפורום! :)

תודה לכל המגיבים ! מחבק את העצות האלו . תודה !

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
K יומן של זוג צעיר + ילד יומני מסע אישיים 10
א מיסוי השכרת שתי דירות - זוג נשוי מיסים 4
A בן זוג רשום מיסים 1
A הסכם ממון וקניית 2 דירות על הנייר טרום נישואין בין בני זוג מיסים 2
מ מתרחבים ומצטמצים - זוג עם ילד בדרך יומני מסע אישיים 7
ה ניהול השקעות בני זוג אמריקאית וישראלי שוק ההון 5
מ מס יסף בני זוג שכירים מיסים 1
I זוג נשוי ישראלי-אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ישראלי מצוי הרכב סל קניות להזמנה לבית - זוג בתל אביב ללא ילדים מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 23
להשיג - כסף בשקל האם זוג נשוי שחתם על הסכם הפרדה ממונית יכול לקנות דירה על שם כל אחד ללא מיסוי מיסים 15
ח דו"ח שנתי לבני זוג בשנה שבה אחד מבני הזוג נפטר מיסים 2
N זוג נשוי בגיל 28 מחפש את ההתכנות הכלכלית שלו יומני מסע אישיים 6
Z קרנות אמריקאיות או איריות עבור זוג חצי אמריקאי שוק ההון 0
B בת זוג לא עובדת פוסטים מאיכות נמוכה 4
מ דוח למס הכנסה -בן זוג רשום במערכת צרופות לרווק פוסטים מאיכות נמוכה 2
E מתלבט איך להשקיע- בן זוג אמריקאי מיסים 11
D חברה בעמ בבעלות בני זוג מיסים 6
H משכנתא על שני בני זוג כאשר הדירה רשומה רק על אחד מבני הזוג נדל"ן 3
Z בת זוג אמריקאית כנהנית בחשבון מיסים 4
א תכנון מס - זוג אמריקאי למחצה נדל"ן 3
D לעבור לגור עם הבת זוג ולהיכנס לבור כלכלי או להמשיך לגור עם ההורים? אוף טופיק 45
I מיסוי בין בני זוג מיסים 11
O מס רכישה בדירה של בן זוג אחד עם הסכם ממון מיסים 18
Michel פטור רווח הון ע"י שימוש בתיקון 90 לבן זוג שאינו עובד. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
נגב איך מסתדר בן זוג הייטקיסט של קרייריסטית שקיבלה משרה בארה"ב מבחינת ויזת עבודה ומיסים? מיסים 13
T זוג סולידי עם שאיפות לעצמאות כלכלית יומני מסע אישיים 13
ג זוג צעיר מחפש איפה לקנות דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
I חשבון השקעות משותף לבני זוג צעירים - ברוקר נפרד? איך לפזר? שוק ההון 0
G זוג פנסיונרים עם 600 אש"ח - איך שומרים על הערך בתקופת אינפלציה? שוק ההון 16
M זוג צעיר - אפיקי השקעה אפשריים? נדל"ן 3
צ חשבון בנק משותף - זוג לקראת חתונה צרכנות פיננסית 7
צ קניית דירה - זוג לפני חתונה נדל"ן 24
ישראלי מצוי זוג אזרחים אירופאים עם נכות - מעבר לחו״ל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
י לאקונה? רווחי הון קטין, ובן זוג רשום מיסים 9
R חובת דיווח על הוצאת כספים לחו"ל לבני זוג מיסים 1
K איפה לגור בגוש דן?- זוג צעיר אוף טופיק 13
ה בת זוג סולידית אוף טופיק 41
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
L הכנסות משקי בית (זוג) מיגיעה אישית בשנת 2022 ממוצע חודשי פוסטים מאיכות נמוכה 24
W זוג בני כמעט 30 שרוצים להתפתח כלכלית- חוסכים כל חודש 14 אלף ורוצים להשקיע שוק ההון 12
D זוג צעיר בצומת דרכים- האם לקנות דירה? נדל"ן 23
B גרין קארד לבן זוג - תזמון מועד ההגירה אוף טופיק 3
ב זוג שמנסה לחיות בחיסכון יומני מסע אישיים 32
ה הגשת בקשה להחזר מס- זוג נשוי מיסים 26
C בת זוג נוסעת לחו"ל ותשתמש בכרטיס אשראי שעל שמי, זה בעייתי? צרכנות פיננסית 25
A זוג באמצע הדרך יומני מסע אישיים 27
O הפעלת ביטוח נסיעות לחו"ל - אופן התייחסות חב' הביטוח לבן/בת זוג לצורך כיסוי הוצאות צרכנות פיננסית 3

נושאים דומים

Back
למעלה