Pothos
משתמש רשום
- דירוג
- 8
היי לכולם,
קצת פרטים יבשים עליי - בן 28, גר במרכז, הייטקיסט ורווק.
במקור מגיע ממשפחה גדולה בפריפריה, והייתי צריך לעבוד מאוד קשה כדי להשלים בגרויות, להתקבל לאוניברסיטה ולסיים בהצטיינות תואר במדעי המחשב
לאחר השחרור מהצבא עבדתי כמעט שנתיים על מנת לחסוך כסף ללימודים, אבל לשמחתי קבלתי מלגה משובחת, ולכן הצלחתי אפילו לחסוך קצת במהלך הלימודים.
לאחרונה הצטרפתי לחברת טק מוכרת למדי, כמפתח תוכנה (ג'וניור) ובמשרה מלאה.
במהלך השנים האחרונות יצא לי לצרוך מעט תוכן כלכלי, בין אם מדובר בבלוג הסולידית, פוסטים בקבוצות פייסבוק, וכו'.
יש לי עוד המון מה ללמוד בתחום הפיננסי, והצבתי את זה לעצמי כיעד - להכניס למידה לשגרה שלי.
אחרי כל החפירות, קצת נתונים:
- שכר ברוטו 30K בחודש (שנה ראשונה יותר קרוב ל-35K אם משקללים מענקים).
- מענק RSU של איזור ה-100K דולר (ל-4 שנים) שאני מתכנן להחזיק (לפחות בשלב ראשוני).
- תוכנית ESPP שאני מתכנן לעשות עליה Quick-Sell.
- 24,200 ש"ח בקרן כספית (קרן בטחון, בערך הוצאות של 3 חודשים). לאומי טרייד.
- תיק השקעות 145,000 ש"ח, כמעט הכל בקרן אירית S&P של אינבסקו (1183441), חלק קטנטן על קרן עולמית של אינבסקו (1209220). IBI בית השקעות - לא בטוח כמה המסלול שלי טוב, הבנתי שיש טובים יותר היום, השאלה אם משתלם לעבור.
- קרן פנסיה - 48,300 ש"ח - מגדל מקפת אישית עוקב מדד S&P500 - דמי ניהול של 1% מפרמיה 0.11% מצבירה
- קרן השתלמות - 0 ש"ח
- הראל השתלמות עוקב מדד S&P 500 - דמי ניהול של 0.4% מצבירה
וקצת הוצאות נוכחיות:
- שכירות + חשבונות - באיזור ה-4,200 בחודש
- עוד כל מיני הוצאות קבועות (טלפון, ספוטיפי, קופ"ח, וכו') - 160 ש"ח בחודש
- הוצאות על אוכל כנראה באיזור ה-2,500 בחודש (כולל קניות, ארוחות בעבודה ויציאות). לא מבסוט על זה.
זהו.
המשימה הגדולה שלי לזמן הקרוב זה לגבש תוכנית השקעה לשנים הקרובות, להבין מה היעדים שלי ואיך לבנות תיק מאוזן.
אשמח לשמוע על טיפים והצעות שעולים ברוחכם, והייתם רוצים להגיד לעצמכם בגיל 28
קצת פרטים יבשים עליי - בן 28, גר במרכז, הייטקיסט ורווק.
במקור מגיע ממשפחה גדולה בפריפריה, והייתי צריך לעבוד מאוד קשה כדי להשלים בגרויות, להתקבל לאוניברסיטה ולסיים בהצטיינות תואר במדעי המחשב
לאחר השחרור מהצבא עבדתי כמעט שנתיים על מנת לחסוך כסף ללימודים, אבל לשמחתי קבלתי מלגה משובחת, ולכן הצלחתי אפילו לחסוך קצת במהלך הלימודים.
לאחרונה הצטרפתי לחברת טק מוכרת למדי, כמפתח תוכנה (ג'וניור) ובמשרה מלאה.
במהלך השנים האחרונות יצא לי לצרוך מעט תוכן כלכלי, בין אם מדובר בבלוג הסולידית, פוסטים בקבוצות פייסבוק, וכו'.
יש לי עוד המון מה ללמוד בתחום הפיננסי, והצבתי את זה לעצמי כיעד - להכניס למידה לשגרה שלי.
אחרי כל החפירות, קצת נתונים:
- שכר ברוטו 30K בחודש (שנה ראשונה יותר קרוב ל-35K אם משקללים מענקים).
- מענק RSU של איזור ה-100K דולר (ל-4 שנים) שאני מתכנן להחזיק (לפחות בשלב ראשוני).
- תוכנית ESPP שאני מתכנן לעשות עליה Quick-Sell.
- 24,200 ש"ח בקרן כספית (קרן בטחון, בערך הוצאות של 3 חודשים). לאומי טרייד.
- תיק השקעות 145,000 ש"ח, כמעט הכל בקרן אירית S&P של אינבסקו (1183441), חלק קטנטן על קרן עולמית של אינבסקו (1209220). IBI בית השקעות - לא בטוח כמה המסלול שלי טוב, הבנתי שיש טובים יותר היום, השאלה אם משתלם לעבור.
- קרן פנסיה - 48,300 ש"ח - מגדל מקפת אישית עוקב מדד S&P500 - דמי ניהול של 1% מפרמיה 0.11% מצבירה
- קרן השתלמות - 0 ש"ח
וקצת הוצאות נוכחיות:
- שכירות + חשבונות - באיזור ה-4,200 בחודש
- עוד כל מיני הוצאות קבועות (טלפון, ספוטיפי, קופ"ח, וכו') - 160 ש"ח בחודש
- הוצאות על אוכל כנראה באיזור ה-2,500 בחודש (כולל קניות, ארוחות בעבודה ויציאות). לא מבסוט על זה.
זהו.
המשימה הגדולה שלי לזמן הקרוב זה לגבש תוכנית השקעה לשנים הקרובות, להבין מה היעדים שלי ואיך לבנות תיק מאוזן.
אשמח לשמוע על טיפים והצעות שעולים ברוחכם, והייתם רוצים להגיד לעצמכם בגיל 28