• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יומן מסע בעשר אצבעות

בעשר אצבעות

משתמש רגיל
דירוג
37
אז אחרי שהגעתי לצומת מסוים, מניח שזה זמן טוב להתחיל כאן יומן ולשמוע קצת דעות, כמובן לא המלצות וכו.. :)

בן 41, נשוי+2 מתגוררים בצפון. אני עובד בהייטק כך גם אשתי. שנינו בנינו את עצמנו מאפס והצלחנו ב 7 שנים האחרונות להתקדם יפה מבחינה כלכלית. אני תמיד הייתי מחושב מטבעי ועוד מגיל צעיר קראתי כמו רבים מכם את אבא עשיר, ואפילו את ספרי ההמשך הפחות מוצלחים שלו ואפשר להגיד שזה שינה משהו בתפיסה שלי.
למרבה ההפתעה (ואולי זה לא מפתיע) דווקא ככל שההכנסה שלנו עלתה כך מצאתי את עצמי פחות נהנה מהדרך ויותר מסתכל על כל הוצאה, חוסך יותר כדי להגיע לאיזשהו יעד אמורפי. אני אומר אמורפי כי מצד אחד אני רוצה חופש כלכלי אבל מצד שני אני גם רוצה להתעשר, להגיע למצב שבו הכסף אשכרה עובד חזק בשבילי ומכניס אותי למסלול צמיחה אקספוננציאלי.
עד עכשיו הניסיון שלי בהשקעות היה די דל אם לומר את האמת, ומתמקד רק בנדל"ן
קנינו בית פרטי בישוב ויש לי 2 יח"ד שאני משכיר, פרט לזה ברשותינו גם דירה בחו"ל

אנחנו מצליחים לחסוך לא מעט כל חודש ועדיין לחיות ברמת הוצאות גבוהה והיעד שלי כרגע הוא המשך יצירת תזרימי הכנסות עד למצב בו לא נהיה חייבים לעבוד (כלומר עוד כ 20,000 ש"ח בחודש נטו) אנחנו בהחלט יכולים לרדת בהוצאות אבל אני מרגיש שזה יגבה מחיר מהזוגיות שלי. אשתי לא בזבזנית גדולה אבל רחוקה מחשיבה סולידית וגם אני בתקופה האחרונה חושב שבכל זאת מרוויחים יפה והחיים קצרים אז כן כדאי להנות גם אם זה מרחיק אותך קצת מהיעד (הלא ברור)
הדרך לשם כפי שאני רואה אותה עוברת דרך המשך השקעות בנדל"ן בארץ/בעולם - למה? כי אין לי רעיון טוב יותר. וגם הרבה מסיבות פסיכולוגיות. יותר קל לי לדמיין מצב בו יש לי הרבה נכסים מניבים מאשר תיק מניות גדול שאני אמור למשוך ממנו מדי פעם או לחלופין תיק מניות דיבידנד. אבל אני מבין שזה צריך להשתנות כי אני מוטה חזק לכיוון נדל"ן.

בכל אופן, אחד הדברים שמעסיקים אותי רבות זה מיקסום הפוטנציאל הכלכלי שלנו. אני מבין לזה שעם חסכון חודשי כזה אפשר להגיע רחוק אבל אני בתחושה שאין לי אסטרטגיית פעולה מגובשת מספיק. במילים אחרות יש פה כל כך הרבה ידע שאני חושב שאנשים אחרים עם הכנסה פנויה דומה היו חושבים אולי על דרכים טובות יותר להגדיל את ההון.

קצת מספרים

הכנסה נטו משכורות ממוצעת - 44,000
הכנסה נטו יח"ד - 7,000
הכנסות נטו דירה בחו"ל- 3,000

סך הכל כ 55,000 ש"ח

הוצאות שוטפות בפריסה חודשית

משכנתא - 12,500
קניות - 2,400
הוצאות שונות - 3,000
ביטוחים - 1,100
ארנונה - 1,350
חופשות - 2,500
חינוך - 2,000
אוכל בחוץ ובילויים- 2,000
דלק - 1,600
חוגים - 250
חשמל - 500
מנקה 550
תקשורת - 200
קוסמטיקה - 250
כ - 30,000 ש"ח הוצאות בחודש

נכסים:

שווי בית - 4,500,000 ש"ח
שווי דירה בחו"ל (ללא משכנתא) - 540,000 ש"ח
משכנתא - (1,500,000 ש"ח)
קה"ש שלי מסלול כללי אלטשולר (כן פח אני יודע) - 86,000 ש"ח
קה"ש אשתי כללי אלטשולר - 198,000 ש"ח

פנסיה שלי - 493,000 ש"ח - מחולקת לפניקס SNP 500 ומנהלים של מגדל
פנסיה אשתי - 330,000 ש"ח

סך שווי נקי בלי פנסיות - 3,824,000
כולל פנסיות - 4,647,000

זהו כתבתי מספיק :)
אשמח לשמוע מכם מה אתם הייתם עושים במצב דומה לשלי? מה צורם אולי ממבנה ההוצאות שלי ובכלל כך תובנה תתקבל בברכה

-למה קרן השתלמות של אשתך במסלול כללי, האם יש צפי לשימוש בשנים הקרובות? במידה ולא יותר נכון לשמור לפנסיה ולעבור למסלול המנייתי על מנת להגדיל תשואה ולמקסם הטבות מס.
באיזה מסלולים אתם בפנסיה?
לא נהיה חייבים לעבוד
האם בפועל תפסיקו לעבוד? במידה ותמשיכו לעבוד יצירת תזרים נוסף, שלא תצרוך אותו ,זה לא יעיל מיסויית.

יותר קל לי לדמיין מצב בו יש לי הרבה נכסים מניבים מאשר תיק מניות גדול שאני אמור למשוך ממנו מדי פעם או לחלופין תיק מניות דיבידנד
למה?

. אבל אני מבין שזה צריך להשתנות כי אני מוטה חזק לכיוון נדל"ן.
ענית לעצמך.

מה הריביות שיש לך המשכנתא?
מה אתה עושה עם ה 20000 שח פנויים שיש לך היום כל חודש?

לא ייעוץ לא המלצה.

נערך לאחרונה ב:
כל יועץ פנסיוני בלתי תלוי יוכל לעזור לך המון

שנינו בנינו את עצמנו מאפס והצלחנו ב 7 שנים האחרונות להתקדם יפה מבחינה כלכלית.
יפה מאד!
דווקא ככל שההכנסה שלנו עלתה כך מצאתי את עצמי פחות נהנה מהדרך ויותר מסתכל על כל הוצאה, חוסך יותר כדי להגיע לאיזשהו יעד אמורפי. אני אומר אמורפי כי מצד אחד אני רוצה חופש כלכלי אבל מצד שני אני גם רוצה להתעשר, להגיע למצב שבו הכסף אשכרה עובד חזק בשבילי ומכניס אותי למסלול צמיחה אקספוננציאלי.
איך זה מתחבר ל
אנחנו בהחלט יכולים לרדת בהוצאות אבל אני מרגיש שזה יגבה מחיר מהזוגיות שלי. אשתי לא בזבזנית גדולה אבל רחוקה מחשיבה סולידית וגם אני בתקופה האחרונה חושב שבכל זאת מרוויחים יפה והחיים קצרים אז כן כדאי להנות גם אם זה מרחיק אותך קצת מהיעד (הלא ברור)
יש כאן דיסוננס שאתם צריכים לפתור. תחליטו מה יותר חשוב לכם - נהנתנות עכשיו או התעשרות מחר כך.
אם לא היית מדמיין שאתה צריך להתעשר או להפסיק לעבוד, הנתונים מראים שאין לכם דאגות כלכליות גדולות.
פנסיה אשתי - 330,000 ש"ח
זה נשמע לי די נמוך. משכתם כסף משם לצורך הון עצמי לנדל"ן? אגב, אם אתם חוסכים כל חודש 25K מהנטו - איפה הכסף? גם יתרת מזומנים בעו"ש זה נכס.
אחד הדברים שמעסיקים אותי רבות זה מיקסום הפוטנציאל הכלכלי שלנו. אני מבין לזה שעם חסכון חודשי כזה אפשר להגיע רחוק אבל אני בתחושה שאין לי אסטרטגיית פעולה מגובשת מספיק
אם אתה רוצה להגיע למצב שיש לך תזרים של 30K ש"ח בחודש בלי שאתה עובד, יש לכך כמה אפשרויות.
ראשית, לאיזה גיל אתה מתכנן הפסקת עבודה של שניכם? תצטרך לעשות חישוב שכולל גם את קצבאות בט"ל ופנסיה החל מגיל מסויים כך שזה יפחית את התזרים ההכרחי מהנכסים עצמם.
שנית, האם צפויות ירושות בשלב כלשהו? אם כן, גם אותן תכלול בתחשיב.
שלישית, הנכס שלך בחו"ל עושה תשואה יפה מאד. בהנחה שזאת לא תשואה אקראית של שנה מסויימת (כלומר, הנטו מתחשב בשיפוצים ותחזוקה), אולי שווה להמשיך להשקיע בחו"ל. עם החסכון השנתי שלכם, אפשר כל 3 שנים לקנות נכס נוסף במחיר אפילו יקר יותר.
לגבי התעשרות בבורסה, הייתי מניחה לזה. גם לא מתאים לכם וגם נדרש זמן הבשלה ארוך (אם קונים מדדי מניות רחבים). להתעסק בהימורים אני מניחה ומקווה שאתה לא רוצה. אבל אם תמצא שזאת כן אפשרות - תוכל להזרים לשם את החסכון החודשי ולהשתמש לפי כלל ה-3% בעוד נניח 20 שנה. יש סיכוי סביר שתוכל להגיע לצבירה של כ-10M ש"ח כולל תשואה, כך שתוכל לממן את היתרה החסרה.

זה נשמע לי די נמוך. משכתם כסף משם לצורך הון עצמי לנדל"ן? אגב, אם אתם חוסכים כל חודש 25K מהנטו - איפה הכסף? גם יתרת מזומנים בעו"ש זה נכס
צודקת, זה אכן נמוך
הסיבה היא שההכנסה שלנו עלתה משמעותית בעיקר בשנים האחרונות. לגבי יתרות מזומן ששאלו אותי פה, יתרת המזומן שברשותי דומה ליתרה בקהש של אשתי אבל הסיבה שלא רשמתי אותה היא כי אני לוויתי לטובת רכישת הדירה בחול ואני צריך להחזיר את הכסף הזה.
הנכס שלך בחו"ל עושה תשואה יפה מאד. בהנחה שזאת לא תשואה אקראית של שנה מסויימת (כלומר, הנטו מתחשב בשיפוצים ותחזוקה), אולי שווה להמשיך להשקיע בחו"ל. עם החסכון השנתי שלכם, אפשר כל 3 שנים לקנות נכס נוסף במחיר אפילו יקר יותר
זה אכן הכיוון, עם זאת מדובר בשנה הראשונה והתשואה תרד מעט כי דמי הניהול לשנה הראשונה כבר מגולמים במחיר הרכישה.
, האם צפויות ירושות בשלב כלשהו? אם כן, גם אותן תכלול בתחשיב
לשמחתי לא בעתיד הנראה לעין. אבל אקח אותם בתחשיב
תחליטו מה יותר חשוב לכם - נהנתנות עכשיו או התעשרות מחר כך
כמו שאני רואה את זה גם אם נצמצם 2000 שח או אפילו 3000 זה לא יקדם אותנו משמעותית ליעד אבל ההשפעה השולית בתחושה היומיומית תהיה חזקה יחסית. אז מניח שהתשובה לשאלה שלך היא נהנתנות סבירה
האם בפועל תפסיקו לעבוד? במידה ותמשיכו לעבוד יצירת תזרים נוסף, שלא תצרוך אותו ,זה לא יעיל מיסויית
מסכים, ואני לא חושב שאפסיק לעבוד אבל אני מאוד רוצה את התחושה הזאת, ללכת לעבוד למרות שאני לא חייב. אז מה אתה מציע בעצם בהנחה וכן נמשיך לעבוד בהיקף מסוים?
מה הריביות שיש לך המשכנתא?
מה אתה עושה עם ה 20000 שח פנויים שיש לך היום כל חודש
יש לא מעט מסלולים, אבל בגדול יש לי מרכיב צמוד על 180 אשח, יש לי מרכיב פריים על 355 אשח גרייס לעוד 5 שנים (כואב) ומסלול קבוע. בגדול הריביות הן 3% על הקבוע, פריים פחות 0.6 על הגרייס ו 2.65% על הצמודה. אחד השיקולים הוא אכן לפרוע משכנתא אבל אני בגישה שעדיף לקנות תזרים אינסופי של מזומנים על פני עצירת תשלומים שהיו נעצרים לתקופה מוגבלת. הריבית כרגע בעליה אבל אני צופה ירידה לקראת 2023

למה קרן השתלמות של אשתך במסלול כללי, האם יש צפי לשימוש בשנים הקרובות? במידה ולא יותר נכון לשמור לפנסיה ולעבור למסלול המנייתי על מנת להגדיל תשואה ולמקסם הטבות מס.
באיזה מסלולים אתם בפנסיה?
טעות עבר, אני משכנע אותה לעבור. לשאלתך גם בפנסיה היא במסלול כללי. כיצד ימוקדמו הטבות המס?

מה אתה עושה עם ה 20000 שח פנויים שיש לך היום כל חודש?
חוסך, כרגע לטובת דירה נוספת באותו איזור אבל חייב להודות שהשקל החזק שוחק את ההשקעה שלי וגם עלול לשחוק את השכירות. מצד שני כל עוד כסף הולך רק בכיוון אחד שקלים מומרים למטח, אז אולי יש אדישות מסוימת

טעות עבר, אני משכנע אותה לעבור. לשאלתך גם בפנסיה היא במסלול כללי. כיצד ימוקדמו הטבות המס?
במסלול מנייתי תוחלת התשואה הצפויה היא גבוהה יותר ממסלול שמשלב אגח ולכן הפטור ממס יפיק יותר שקלים. אם אתה רוצה אגח אז תשים במוצר שהוא לא פטור.

. אז מה אתה מציע בעצם בהנחה וכן נמשיך לעבוד בהיקף מסוים?
שוק ההון. גם יגוון לך את ההשקעות, גם יותר יעיל מיסויית. גם עכשיו נקודת כניסה טובה.
והכל בהתאם לסיבולת הסיכון שלך וטווח ההשקעה.

לא ייעוץ לא המלצה. זה מה שאני הייתי עושה אבל לא בהכרח מתאים לכם.

במסלול מנייתי תוחלת התשואה הצפויה היא גבוהה יותר ממסלול שמשלב אגח ולכן הפטור ממס יפיק יותר שקלים. אם אתה רוצה אגח אז תשים במוצר שהוא לא פטור
עכשיו הבנתי את כוונתך, צודק ואכן יותר הגיוני.

חוסך, כרגע לטובת דירה נוספת באותו איזור אבל חייב להודות שהשקל החזק שוחק את ההשקעה שלי וגם עלול לשחוק את השכירות. מצד שני כל עוד כסף הולך רק בכיוון אחד שקלים מומרים למטח, אז אולי יש אדישות מסוימת
איפה אתה חוסך? באיזה מוצר? לטובת מה? נדלן בחול?
למה שקל חזק? השקל נחלש מול הדולר מתחילת השנה.

כרגע יתרת המזומנים ברשותי היא 0 (בניכוי ההלוואה שאני צריך להחזיר 200,000) מתלבט לגבי אפיק החסכון. מושך אותי מאוד לקנות מניות כרגע ואולי לפתוח חשבון ב BI ובבוא העת להתמנף ולקנות דירה בחו"ל בהלוואה דרכו. השקל התחזק מאוד מול הפאונד..

הכי קל זה לפתוח קופת גמל להשקעה אבל רק אם זה לתווך ארוך;)

אז אחרי שהגעתי לצומת מסוים, מניח שזה זמן טוב להתחיל כאן יומן ולשמוע קצת דעות, כמובן לא המלצות וכו.. :)

בן 41, נשוי+2 מתגוררים בצפון. אני עובד בהייטק כך גם אשתי. שנינו בנינו את עצמנו מאפס והצלחנו ב 7 שנים האחרונות להתקדם יפה מבחינה כלכלית. אני תמיד הייתי מחושב מטבעי ועוד מגיל צעיר קראתי כמו רבים מכם את אבא עשיר, ואפילו את ספרי ההמשך הפחות מוצלחים שלו ואפשר להגיד שזה שינה משהו בתפיסה שלי.
למרבה ההפתעה (ואולי זה לא מפתיע) דווקא ככל שההכנסה שלנו עלתה כך מצאתי את עצמי פחות נהנה מהדרך ויותר מסתכל על כל הוצאה, חוסך יותר כדי להגיע לאיזשהו יעד אמורפי. אני אומר אמורפי כי מצד אחד אני רוצה חופש כלכלי אבל מצד שני אני גם רוצה להתעשר, להגיע למצב שבו הכסף אשכרה עובד חזק בשבילי ומכניס אותי למסלול צמיחה אקספוננציאלי.
עד עכשיו הניסיון שלי בהשקעות היה די דל אם לומר את האמת, ומתמקד רק בנדל"ן
קנינו בית פרטי בישוב ויש לי 2 יח"ד שאני משכיר, פרט לזה ברשותינו גם דירה בחו"ל

אנחנו מצליחים לחסוך לא מעט כל חודש ועדיין לחיות ברמת הוצאות גבוהה והיעד שלי כרגע הוא המשך יצירת תזרימי הכנסות עד למצב בו לא נהיה חייבים לעבוד (כלומר עוד כ 20,000 ש"ח בחודש נטו) אנחנו בהחלט יכולים לרדת בהוצאות אבל אני מרגיש שזה יגבה מחיר מהזוגיות שלי. אשתי לא בזבזנית גדולה אבל רחוקה מחשיבה סולידית וגם אני בתקופה האחרונה חושב שבכל זאת מרוויחים יפה והחיים קצרים אז כן כדאי להנות גם אם זה מרחיק אותך קצת מהיעד (הלא ברור)
הדרך לשם כפי שאני רואה אותה עוברת דרך המשך השקעות בנדל"ן בארץ/בעולם - למה? כי אין לי רעיון טוב יותר. וגם הרבה מסיבות פסיכולוגיות. יותר קל לי לדמיין מצב בו יש לי הרבה נכסים מניבים מאשר תיק מניות גדול שאני אמור למשוך ממנו מדי פעם או לחלופין תיק מניות דיבידנד. אבל אני מבין שזה צריך להשתנות כי אני מוטה חזק לכיוון נדל"ן.

בכל אופן, אחד הדברים שמעסיקים אותי רבות זה מיקסום הפוטנציאל הכלכלי שלנו. אני מבין לזה שעם חסכון חודשי כזה אפשר להגיע רחוק אבל אני בתחושה שאין לי אסטרטגיית פעולה מגובשת מספיק. במילים אחרות יש פה כל כך הרבה ידע שאני חושב שאנשים אחרים עם הכנסה פנויה דומה היו חושבים אולי על דרכים טובות יותר להגדיל את ההון.

קצת מספרים

הכנסה נטו משכורות ממוצעת - 44,000
הכנסה נטו יח"ד - 7,000
הכנסות נטו דירה בחו"ל- 3,000

סך הכל כ 55,000 ש"ח

הוצאות שוטפות בפריסה חודשית

משכנתא - 12,500
קניות - 2,400
הוצאות שונות - 3,000
ביטוחים - 1,100
ארנונה - 1,350
חופשות - 2,500
חינוך - 2,000
אוכל בחוץ ובילויים- 2,000
דלק - 1,600
חוגים - 250
חשמל - 500
מנקה 550
תקשורת - 200
קוסמטיקה - 250
כ - 30,000 ש"ח הוצאות בחודש

נכסים:

שווי בית - 4,500,000 ש"ח
שווי דירה בחו"ל (ללא משכנתא) - 540,000 ש"ח
משכנתא - (1,500,000 ש"ח)
קה"ש שלי מסלול כללי אלטשולר (כן פח אני יודע) - 86,000 ש"ח
קה"ש אשתי כללי אלטשולר - 198,000 ש"ח

פנסיה אשתי - 330,000 ש"ח

סך שווי נקי בלי פנסיות - 3,824,000
כולל פנסיות - 4,647,000

זהו כתבתי מספיק :)
אשמח לשמוע מכם מה אתם הייתם עושים במצב דומה לשלי? מה צורם אולי ממבנה ההוצאות שלי ובכלל כך תובנה תתקבל בברכה
משהו לא הגיוני.. איך מנקה זה 550?
מעבר לזה יש לכם דלק על 1600 שח מאמין שהכוונה לשני רכבים? אם כן לא הכללת פה כמה אלפי שח פחת חודשי. גם אם זה רכב אחד לא נראה שהכללת

מעבר לזה יש לכם דלק על 1600 שח מאמין שהכוונה לשני רכבים? אם כן לא הכללת פה כמה אלפי שח פחת חודשי. גם אם זה רכב אחד לא נראה שהכללת
מנקה פעם בשבועיים :)
אכן 2 רכבים יד שניה בני 7 ו 9 ולא הכנסתי הוצאות פחת. הכנסתי הוצאות תזרימיות /שוטפות בלבד

שאלה טכנית אבל למה להכניס פחת? זה לא שהוא החשיב את הרכב כנכס. מטרת הפחת היא לא להעריך את שווי הרכב?

אני מאוד אוהב את השירשור הזה. אנחנו זוג הייטקיסטים די באותו מצב, כמה שנים מאחור (או מלפנים תלוי איך מסתכלים על זה חח), בני 33-34.
אפשר לקרוא פה את השירשור שלנו.
ממש אותה רמת הכנסה והוצאה, עם קצת פחות נכסים כרגע.

אני מתחבר מאוד למחשבות על "המטרה". כרגע אנחנו מדברים על לשדרג את המחייה שלנו עוד כמה שנים, אבל מעין מרדף לא ברור אחרי ההתעשרות גורם לנו לחשוב על דחיה של זה, או על קניה של נכס זול יותר.
מתי האופטימום לשימוש בכסף שאנחנו עובדים קשה בשבילו, והאם זה יהיה "בית החלומות" שלנו. ומהצד השני, כמה זה יעכב אותנו בפרישה, או לפחות בהורדת רגל מהגז. מהצד השלישי, אפשר להמשיך להרוויח טוב ולחיות יותר בנהנתנות

ממש אשמח לעקוב ולשמוע לאן אתם מתפתחים מפה.

שאלה אליך, האם הגישה לחיים השתנתה בשנים האחרונות כלפי כסף ו"איך בא לי לנצל אותו"? רשמת שכן קצת קורץ לך "לחיות" אבל מעניין אותי איך זה בא לידי ביטוי ומה הויתורים.

מצד שני אתה מרוויח בשקלים, אז זה מתקזז בצורה מסוימת.

איך שלא תסתכל על זה, אתה יכול להמר על איזה מטבע הולך להיות יותר חזק בעתיד, או להבין שאתה לא שולט על הכל, ופשוט להמשיך בדרך שלך.

שאלה טכנית אבל למה להכניס פחת? זה לא שהוא החשיב את הרכב כנכס. מטרת הפחת היא לא להעריך את שווי הרכב?
רכב חדש/ יד שנייה, אני מעריך שתקנה מתישהו.. ואתה קונה אותו אחת לכמה שנים.. ההפרש בין מחיר הקנייה למחיר המכירה זה איזשהו פחת שהפסדת על הרכב(נגיד קנית רכב חדש ומכרת אחרי 5 שנים ב60000 פחות, אז כל חודש בפועל שילמת 1000 שח על הרכב, בלי תיקונים ביטוחים דלק וחניה, אם הרכב כבר מאוד זקן ועולה מעט אז כל חודש נוסף שאתה משתמש בו כמעט ולא יורד ערכו, מצד שני יכול להיות שתאלץ לשלם יותר בטיפולים) .
אז אם אני קונה רכב פעם ב5 שנים בממוצע, ערכו יורד ב60000 וכל שנה יש לי הוצאות של 24000 על דלק וביטוח. ב5 שנים הוצאתי 180000 שח בשביל להחזיק ברכב שהם 3000 שח לחודש

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 18
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 11
ב יומן מסע - טעויות , מסקנות ופעולות אקטיביות להתפתחות יומני מסע אישיים 42
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 14
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
D יומן מסע - לחתונה אוף טופיק 18
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 21
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
R צעדיי הראשונים בחיים הבוגרים - יומן מסע רנדומלי יומני מסע אישיים 4
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
H יומן מסע | דור ה-Y יומני מסע אישיים 14
Wizard יומן מסע החל מ-30 יומני מסע אישיים 10
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
D יומן מסע אל הלא נודע יומני מסע אישיים 50
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 21
D יומן מסע - מהגנה להתקפה יומני מסע אישיים 53
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ל יומן מסע שלי - לשם ובחזרה יומני מסע אישיים 37
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 291
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
Shay36 יומן מסע - הדרך לחיות ולהתעשר מעולם ממניות. יומני מסע אישיים 17
ז יומן מסע משעמם יומני מסע אישיים 19
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
ב יומן מסע שלי יומני מסע אישיים 5
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
ח יומן מסע - טווח ארוך או קצר יומני מסע אישיים 9
אומרית יומן מסע- ההתחלה יומני מסע אישיים 41
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 133
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
ו יומן מסע אישי - שלב א' יומני מסע אישיים 4
ט יומן של התחלה מהוססת יומני מסע אישיים 17
ח יומן חיים יומני מסע אישיים 94
סול יומן המסע של סול יומני מסע אישיים 35