בעשר אצבעות
משתמש רגיל
- דירוג
- 37
אז אחרי שהגעתי לצומת מסוים, מניח שזה זמן טוב להתחיל כאן יומן ולשמוע קצת דעות, כמובן לא המלצות וכו.. 
בן 41, נשוי+2 מתגוררים בצפון. אני עובד בהייטק כך גם אשתי. שנינו בנינו את עצמנו מאפס והצלחנו ב 7 שנים האחרונות להתקדם יפה מבחינה כלכלית. אני תמיד הייתי מחושב מטבעי ועוד מגיל צעיר קראתי כמו רבים מכם את אבא עשיר, ואפילו את ספרי ההמשך הפחות מוצלחים שלו ואפשר להגיד שזה שינה משהו בתפיסה שלי.
למרבה ההפתעה (ואולי זה לא מפתיע) דווקא ככל שההכנסה שלנו עלתה כך מצאתי את עצמי פחות נהנה מהדרך ויותר מסתכל על כל הוצאה, חוסך יותר כדי להגיע לאיזשהו יעד אמורפי. אני אומר אמורפי כי מצד אחד אני רוצה חופש כלכלי אבל מצד שני אני גם רוצה להתעשר, להגיע למצב שבו הכסף אשכרה עובד חזק בשבילי ומכניס אותי למסלול צמיחה אקספוננציאלי.
עד עכשיו הניסיון שלי בהשקעות היה די דל אם לומר את האמת, ומתמקד רק בנדל"ן
קנינו בית פרטי בישוב ויש לי 2 יח"ד שאני משכיר, פרט לזה ברשותינו גם דירה בחו"ל
אנחנו מצליחים לחסוך לא מעט כל חודש ועדיין לחיות ברמת הוצאות גבוהה והיעד שלי כרגע הוא המשך יצירת תזרימי הכנסות עד למצב בו לא נהיה חייבים לעבוד (כלומר עוד כ 20,000 ש"ח בחודש נטו) אנחנו בהחלט יכולים לרדת בהוצאות אבל אני מרגיש שזה יגבה מחיר מהזוגיות שלי. אשתי לא בזבזנית גדולה אבל רחוקה מחשיבה סולידית וגם אני בתקופה האחרונה חושב שבכל זאת מרוויחים יפה והחיים קצרים אז כן כדאי להנות גם אם זה מרחיק אותך קצת מהיעד (הלא ברור)
הדרך לשם כפי שאני רואה אותה עוברת דרך המשך השקעות בנדל"ן בארץ/בעולם - למה? כי אין לי רעיון טוב יותר. וגם הרבה מסיבות פסיכולוגיות. יותר קל לי לדמיין מצב בו יש לי הרבה נכסים מניבים מאשר תיק מניות גדול שאני אמור למשוך ממנו מדי פעם או לחלופין תיק מניות דיבידנד. אבל אני מבין שזה צריך להשתנות כי אני מוטה חזק לכיוון נדל"ן.
בכל אופן, אחד הדברים שמעסיקים אותי רבות זה מיקסום הפוטנציאל הכלכלי שלנו. אני מבין לזה שעם חסכון חודשי כזה אפשר להגיע רחוק אבל אני בתחושה שאין לי אסטרטגיית פעולה מגובשת מספיק. במילים אחרות יש פה כל כך הרבה ידע שאני חושב שאנשים אחרים עם הכנסה פנויה דומה היו חושבים אולי על דרכים טובות יותר להגדיל את ההון.
קצת מספרים
הכנסה נטו משכורות ממוצעת - 44,000
הכנסה נטו יח"ד - 7,000
הכנסות נטו דירה בחו"ל- 3,000
סך הכל כ 55,000 ש"ח
הוצאות שוטפות בפריסה חודשית
משכנתא - 12,500
קניות - 2,400
הוצאות שונות - 3,000
ביטוחים - 1,100
ארנונה - 1,350
חופשות - 2,500
חינוך - 2,000
אוכל בחוץ ובילויים- 2,000
דלק - 1,600
חוגים - 250
חשמל - 500
מנקה 550
תקשורת - 200
קוסמטיקה - 250
כ - 30,000 ש"ח הוצאות בחודש
נכסים:
שווי בית - 4,500,000 ש"ח
שווי דירה בחו"ל (ללא משכנתא) - 540,000 ש"ח
משכנתא - (1,500,000 ש"ח)
קה"ש שלי מסלול כללי אלטשולר (כן פח אני יודע) - 86,000 ש"ח
קה"ש אשתי כללי אלטשולר - 198,000 ש"ח
פנסיה שלי - 493,000 ש"ח - מחולקת לפניקס SNP 500 ומנהלים של מגדל
פנסיה אשתי - 330,000 ש"ח
סך שווי נקי בלי פנסיות - 3,824,000
כולל פנסיות - 4,647,000
זהו כתבתי מספיק
אשמח לשמוע מכם מה אתם הייתם עושים במצב דומה לשלי? מה צורם אולי ממבנה ההוצאות שלי ובכלל כך תובנה תתקבל בברכה

בן 41, נשוי+2 מתגוררים בצפון. אני עובד בהייטק כך גם אשתי. שנינו בנינו את עצמנו מאפס והצלחנו ב 7 שנים האחרונות להתקדם יפה מבחינה כלכלית. אני תמיד הייתי מחושב מטבעי ועוד מגיל צעיר קראתי כמו רבים מכם את אבא עשיר, ואפילו את ספרי ההמשך הפחות מוצלחים שלו ואפשר להגיד שזה שינה משהו בתפיסה שלי.
למרבה ההפתעה (ואולי זה לא מפתיע) דווקא ככל שההכנסה שלנו עלתה כך מצאתי את עצמי פחות נהנה מהדרך ויותר מסתכל על כל הוצאה, חוסך יותר כדי להגיע לאיזשהו יעד אמורפי. אני אומר אמורפי כי מצד אחד אני רוצה חופש כלכלי אבל מצד שני אני גם רוצה להתעשר, להגיע למצב שבו הכסף אשכרה עובד חזק בשבילי ומכניס אותי למסלול צמיחה אקספוננציאלי.
עד עכשיו הניסיון שלי בהשקעות היה די דל אם לומר את האמת, ומתמקד רק בנדל"ן
קנינו בית פרטי בישוב ויש לי 2 יח"ד שאני משכיר, פרט לזה ברשותינו גם דירה בחו"ל
אנחנו מצליחים לחסוך לא מעט כל חודש ועדיין לחיות ברמת הוצאות גבוהה והיעד שלי כרגע הוא המשך יצירת תזרימי הכנסות עד למצב בו לא נהיה חייבים לעבוד (כלומר עוד כ 20,000 ש"ח בחודש נטו) אנחנו בהחלט יכולים לרדת בהוצאות אבל אני מרגיש שזה יגבה מחיר מהזוגיות שלי. אשתי לא בזבזנית גדולה אבל רחוקה מחשיבה סולידית וגם אני בתקופה האחרונה חושב שבכל זאת מרוויחים יפה והחיים קצרים אז כן כדאי להנות גם אם זה מרחיק אותך קצת מהיעד (הלא ברור)
הדרך לשם כפי שאני רואה אותה עוברת דרך המשך השקעות בנדל"ן בארץ/בעולם - למה? כי אין לי רעיון טוב יותר. וגם הרבה מסיבות פסיכולוגיות. יותר קל לי לדמיין מצב בו יש לי הרבה נכסים מניבים מאשר תיק מניות גדול שאני אמור למשוך ממנו מדי פעם או לחלופין תיק מניות דיבידנד. אבל אני מבין שזה צריך להשתנות כי אני מוטה חזק לכיוון נדל"ן.
בכל אופן, אחד הדברים שמעסיקים אותי רבות זה מיקסום הפוטנציאל הכלכלי שלנו. אני מבין לזה שעם חסכון חודשי כזה אפשר להגיע רחוק אבל אני בתחושה שאין לי אסטרטגיית פעולה מגובשת מספיק. במילים אחרות יש פה כל כך הרבה ידע שאני חושב שאנשים אחרים עם הכנסה פנויה דומה היו חושבים אולי על דרכים טובות יותר להגדיל את ההון.
קצת מספרים
הכנסה נטו משכורות ממוצעת - 44,000
הכנסה נטו יח"ד - 7,000
הכנסות נטו דירה בחו"ל- 3,000
סך הכל כ 55,000 ש"ח
הוצאות שוטפות בפריסה חודשית
משכנתא - 12,500
קניות - 2,400
הוצאות שונות - 3,000
ביטוחים - 1,100
ארנונה - 1,350
חופשות - 2,500
חינוך - 2,000
אוכל בחוץ ובילויים- 2,000
דלק - 1,600
חוגים - 250
חשמל - 500
מנקה 550
תקשורת - 200
קוסמטיקה - 250
כ - 30,000 ש"ח הוצאות בחודש
נכסים:
שווי בית - 4,500,000 ש"ח
שווי דירה בחו"ל (ללא משכנתא) - 540,000 ש"ח
משכנתא - (1,500,000 ש"ח)
קה"ש שלי מסלול כללי אלטשולר (כן פח אני יודע) - 86,000 ש"ח
קה"ש אשתי כללי אלטשולר - 198,000 ש"ח
פנסיה שלי - 493,000 ש"ח - מחולקת לפניקס SNP 500 ומנהלים של מגדל
פנסיה אשתי - 330,000 ש"ח
סך שווי נקי בלי פנסיות - 3,824,000
כולל פנסיות - 4,647,000
זהו כתבתי מספיק

אשמח לשמוע מכם מה אתם הייתם עושים במצב דומה לשלי? מה צורם אולי ממבנה ההוצאות שלי ובכלל כך תובנה תתקבל בברכה