• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

הפניקס - יומן מסע

• פותח הנושא פותח הנושא kicker
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kicker

משתמש סולידי
דירוג
16
היי לכולם

אחרי הרבה זמן של קריאה מהצד, החלטתי לקפוץ גם כן אל המים כדי לייצר לעצמי מחוייבות לתהליך.

קצת פרטים יבשים - אנחנו זוג באמצע שנות ה30 עם תינוק. לפני כארבע-חמש שנים סיימנו את הדוקטורט (כל אחד בתחומו) ו"יצאנו" לשוק העבודה. עד סיום הדוקטורט לא היו לנו חסכונות כלל, חיינו ממה שהכנסנו ומכל מיני עבודות מזמדנות. התחלנו לעבוד כל אחד בתחומו שלו ועם העבודה בשוק הפרטי התחלנו להכניס הרבה יותר וכך גם להשקיע.

כיום ברמת התזרים, ההכנסה החודשית נטו שלנו עומדת על 46 אלף ש"ח מתוכם חוסכים בהעברה ישירה לתיק ההשקעות שלנו כ-18 אלף באופן חודשי (37.5% חיסכון חודשי) וזה לא כולל תשלומי משכנאות על דירות להשקעה (ראו בהמשך). בנוסף, יש לנו בונוסים שנתיים ומענקי מניות (שנפדות באופן אוטומטי) המסתכמים בסכום שנתי נטו של כ-150 אלף ש"ח מתוכם העברנו בשלוש השנים האחרונות לחיסכון כ-80-90% מסכומי הבונוסים והמענקים כשהשאר יוצא על הוצאות גדולות כמו שיפוץ קטן בבית, חופשה משפחתית, תשלום ראשוני להחלפת רכב וכו.

ברמת ההשקעות אנחנו גרים כרגע בדירה שכורה וגם מחזיקים ב-2 דירות קטנות להשקעה.

ההון העצמי שלנו ב-2 דירות להשקעה שנקנו לפני כ-3 שנים מסתכם ל-600 אלף ש"ח (זה לאחר ירידת ערך משמעותית בגלל העלאות הריבית ובניכוי המשכנתא + הלוואה קטנה מקרוב משפחה שעזר לנו ושמחזירים לו את הקרן בתוספת ריבית בתנאים נוחים יחסית). תשלומי המשכנתא וההלוואות מתכסים כמעט כולם על ידי השכירות מהדירות (מושכרות בתשואות גבוהות על השקעה כך שה-IRR שלהם גבוה מאוד, 17% בממוצע) כאשר אנחנו מוסיפים מכיסינו כ-2000 ש"ח בחודש לטובת תשלומי המשכנתאות.

תיק השקעות: 400 אלף ש"ח, מעולם לא השקעתי יותר מדי מחשבה בתיק והוא כיום התיק מרוכז רובו במדדים (S&P, NASDAQ) וחלק קטן ממנו מושקע בכמה מניות גדולות.

פילוסופיית ההשקעה שלי ממוקדת כרגע בעיקר בלחסוך כמה שיותר בתיק ההשקעות ולאחר הצטברות הון משמעותי בתיק ההשקעות - להעביר חלק ממנו לנדלן כך שבסופו של דבר פיזור ההשקעות יהיה בערך 50-50 בין הנדלן למניות.

יש לנו עוד כמה השקעות קטנות יחסית שלא החשבתי וכמובן חסכונות פנסיה כחוק אותם אני לא "מחשיב" כחיסכון.

הייתי שמח לשמוע מחכמי הפורום:
1. בהתאם לקצב החיסכון הגבוה שלנו (כ-320-250 אלף ש"ח בשנה) האם הייתם ממליצים להמשיך באסטרטגיה של חיסכון בתיק ולאחר מכן העברה לנדל"ן? התכנון הוא בעוד כחצי שנה, כשתיק ההשקעות יגיע לכ-700 אלף ש"ח להעביר סכום כלשהו ממנו לטובת השקעה בדירה נוספת כך ששוב נגיע ל-50-50 ביחס נדל"ן / מניות. ככל שאני ממשיך באסטרטגיה הזו אני חושב שאולי היא יותר מדי משעממת וחסרת סיכון כך שלא נגיע באמת לרמת חיסכון גבוהה (היעד הוא 10 מיליון ש"ח).
2. אני שוקל לצאת לדרך עצמאית במקצועי, המצב בשוק לא מזהיר אבל מדגדג לי לצאת לדרך עצמאית ולנסות את מזלי. אני מאוד טוב במה שאני עושה ואוהב את העבודה. אני כרגע במשרה מאוד נחשקת שמכניסה די טוב אבל זה לא שמחכים לי הרבה משרות כאלה בשוק. אם לא אצליח בדרך עצמאית - יש סיכוי שאחזור לשכר של 50-60% מהשכר הנוכחי. אם כן אצליח בדרך העצמאית - השמיים הם הגבול שכן קל מאוד to scale up בעסק הזה, גם אם מדובר בחברה קטנה ניתן להגיע להכנסות משמעותיות מאוד שיהיו game changer לחיים שלי ושל המשפחה שלי. אספקט נוסף הוא שזה יפגע לנו בהכנסות בשנה-שנתיים הראשונות עד שאצליח (בתקווה) לייצר הכנסה כלשהי.

אשמח לשמוע את דעתכם ואמשיך לעדכן כמובן!

בפוסט הבא אנסה קצת לתת רקע עלינו ואיך היה המסע שלנו עד לנקודת הזמן הזו.

נערך לאחרונה ב:
נשמע שאתם בכיוון הנכון. אני מסכים לפיזור אחיד בין שוק ההון לנדל"ן אם אין לך בעייה עם תנודתיות שוק ההון בחלק נכבד מההון שלך.

אני חושב שתוכל לשפר את האסטרטגיה אם תנצל הזדמנויות גלובליות וברורות, אם יקרו ואחרי שיקרו:
אני למשל מכרתי דירה אחת ואף לקחתי הלוואה ונכנסתי לשוק ההון אחרי נפילות הקורונה. (אגב המרתי חזרה לכשהן הסתיימו, לא חובה...)
בתיקון של 21/22 נכנסתי יותר בצניעות לשוק ההון (ושוב יצאתי לאחרונה...)

לגבי היציאה לדרך העצמאית אין לי ידע לייעץ. אני ידעתי ויודע רק להיות שכיר ולהשקיע פסיבית במקביל.

שיהיה בהצלחה!

היי לכולם

אחרי הרבה זמן של קריאה מהצד, החלטתי לקפוץ גם כן אל המים כדי לייצר לעצמי מחוייבות לתהליך.

קצת פרטים יבשים - אנחנו זוג באמצע שנות ה30 עם תינוק מאזור המרכז. לפני כארבע-חמש שנים סיימנו את הדוקטורט (כל אחד בתחומו) ו"יצאנו" לשוק העבודה. עד סיום הדוקטורט לא היו לנו חסכונות כלל, חיינו ממה שהכנסנו ומכל מיני עבודות מזמדנות. התחלנו לעבוד כל אחד בתחומו שלו ועם העבודה בשוק הפרטי התחלנו להכניס הרבה יותר וכך גם להשקיע.

כיום ברמת התזרים, ההכנסה החודשית נטו שלנו עומדת על 46 אלף ש"ח מתוכם חוסכים בהעברה ישירה לתיק ההשקעות שלנו כ-18 אלף באופן חודשי (37.5% חיסכון חודשי) וזה לא כולל תשלומי משכנאות על דירות להשקעה (ראו בהמשך). בנוסף, יש לנו בונוסים שנתיים ומענקי מניות (שנפדות באופן אוטומטי) המסתכמים בסכום שנתי נטו של כ-150 אלף ש"ח מתוכם העברנו בשלוש השנים האחרונות לחיסכון כ-80-90% מסכומי הבונוסים והמענקים כשהשאר יוצא על הוצאות גדולות כמו שיפוץ קטן בבית, חופשה משפחתית, תשלום ראשוני להחלפת רכב וכו.

ברמת ההשקעות אנחנו גרים כרגע בדירה שכורה וגם מחזיקים ב-2 דירות קטנות להשקעה.

ההון העצמי שלנו ב-2 דירות להשקעה שנקנו לפני כ-3 שנים מסתכם ל-600 אלף ש"ח (זה לאחר ירידת ערך משמעותית בגלל העלאות הריבית ובניכוי המשכנתא + הלוואה קטנה מקרוב משפחה שעזר לנו ושמחזירים לו את הקרן בתוספת ריבית בתנאים נוחים יחסית). תשלומי המשכנתא וההלוואות מתכסים כמעט כולם על ידי השכירות מהדירות (מושכרות בתשואות גבוהות על השקעה כך שה-IRR שלהם גבוה מאוד, 17% בממוצע) כאשר אנחנו מוסיפים מכיסינו כ-2000 ש"ח בחודש לטובת תשלומי המשכנתאות.

תיק השקעות: 400 אלף ש"ח, מעולם לא השקעתי יותר מדי מחשבה בתיק והוא כיום התיק מרוכז רובו במדדים (S&P, NASDAQ) וחלק קטן ממנו מושקע בכמה מניות גדולות.

פילוסופיית ההשקעה שלי ממוקדת כרגע בעיקר בלחסוך כמה שיותר בתיק ההשקעות ולאחר הצטברות הון משמעותי בתיק ההשקעות - להעביר חלק ממנו לנדלן כך שבסופו של דבר פיזור ההשקעות יהיה בערך 50-50 בין הנדלן למניות.

יש לנו עוד כמה השקעות קטנות יחסית שלא החשבתי וכמובן חסכונות פנסיה כחוק אותם אני לא "מחשיב" כחיסכון.

הייתי שמח לשמוע מחכמי הפורום:
1. בהתאם לקצב החיסכון הגבוה שלנו (כ-320-250 אלף ש"ח בשנה) האם הייתם ממליצים להמשיך באסטרטגיה של חיסכון בתיק ולאחר מכן העברה לנדל"ן? התכנון הוא בעוד כחצי שנה, כשתיק ההשקעות יגיע לכ-700 אלף ש"ח להעביר סכום כלשהו ממנו לטובת השקעה בדירה נוספת כך ששוב נגיע ל-50-50 ביחס נדל"ן / מניות. ככל שאני ממשיך באסטרטגיה הזו אני חושב שאולי היא יותר מדי משעממת וחסרת סיכון כך שלא נגיע באמת לרמת חיסכון גבוהה (היעד הוא 10 מיליון ש"ח).
2. אני שוקל לצאת לדרך עצמאית במקצועי, המצב בשוק לא מזהיר אבל מדגדג לי לצאת לדרך עצמאית ולנסות את מזלי. אני מאוד טוב במה שאני עושה ואוהב את העבודה. אני כרגע במשרה מאוד נחשקת שמכניסה די טוב אבל זה לא שמחכים לי הרבה משרות כאלה בשוק. אם לא אצליח בדרך עצמאית - יש סיכוי שאחזור לשכר של 50-60% מהשכר הנוכחי. אם כן אצליח בדרך העצמאית - השמיים הם הגבול שכן קל מאוד to scale up בעסק הזה, גם אם מדובר בחברה קטנה ניתן להגיע להכנסות משמעותיות מאוד שיהיו game changer לחיים שלי ושל המשפחה שלי. אספקט נוסף הוא שזה יפגע לנו בהכנסות בשנה-שנתיים הראשונות עד שאצליח (בתקווה) לייצר הכנסה כלשהי.

בפוסט הבא אנסה קצת לתת רקע עלינו ואיך היה המסע שלנו עד לנקודת הזמן הזו.
ברוך הבא לפורום! (לפחות ככותב)

כמה מחשבות שעולות לראש:
1. מבחינה מיסויית, כנראה שעדיף לכם להחזיק דירה אחת יקרה מאשר מספר (כיום 2 בהמשך אולי יותר) דירות קטנות. אם אתה מאמין שתוכל לקבל תשואות גבוהות משמעותית באסטרטגיה של ריבוי דירות, אז לכו על זה. מה שכן, צריך לחשוב לא רק על התשואה התזרימית אלא גם על עליית ערך ומכירה (עבור יותר משתי דירות קטנות תספגו מס שבח).
2. שים לב שמדינת ישראל מגדירה את מי שמחזיק מספר דירות (מעל חמש נדמה לי) בתור עסק ודורשת מיסוי פירותי. ככה שיש לכם חסם עליון. רכישת נכסים יקרים יותר היא גם פיגוע מס כיוון שתשלמו עליהם מס רכישה גבוה. הגיוני יותר לעשות הפוך (קודם דירה יחידה יקרה ואז דירות זולות יותר).
3. תוכל לשתף פה את החישוב שלך של ה IRR? המספר שכתבת לא ממש עושה שכל לגבי דירה בישראל מחוץ לשנים 2021-2022, מה גם שיש לך התחייבות של 2000 שקלים בכל חודש כפי שציינת שאני לא בטוח איך אתה משקלל אותם בחישוב.
4. אם מפקידים עבורכם לקה"ש מעל התקרה, אלו כנראה גם הגיעו לסכום לא מבוטל שכדאי להתחשב בו (ולחשוב עליו בהמשך).
5. לא כל אסטרטגיה משעממת וחסרת סיכון עבורכם היא יעילה - ראה לדוגמא חסכון בבנק. נשמע שהאסטרטגיה מתאימה לכם, אם כי שיש בה סיכונים לא מבוטלים שכדאי להכיר בהם. למשל ביחס למאפייני הדירות שאתם שקונים (זולות -> כנראה פריפריה), ליכולת ולסבלנות שלכם לנהל אותם תוך כדי עבודה תובענית וגידול ילדים, לחרטה מבחינת מס והוצאות עסקה במידה ותחליטו לשנות אסטרטגיה בהמשך ולעובדה שמדובר בהשקעה בנכסים ספציפיים במדינה ספציפית.
6. לגבי הדרך כעצמאי - האם אתה יכול להתחיל במשרה חלקית מאוד ומשם לצמוח? לעזוב את העבודה רק אחרי שאתה מתחיל לראות לקוחות והכנסות?

בהצלחה!

ברוך הבא לפורום! (לפחות ככותב)

כמה מחשבות שעולות לראש:

היי Therealdeal
תודה על התגובה המפורטת! לגבי השאלות הנוגעות לדירות ומיסוי - אנחנו מתגוררים בחו"ל הדירות עצמן בחו"ל (למען הסר ספק- כתבתי שאנחנו מאזור המרכז כי אני עדיין מחשיב את עצמנו מאזור ה"מרכז".. הרגלים), לכן ההנחות בנוגע למיסוי / קה"ש בארץ לא רלוונטי עבורנו. בנוגע לחישוב הIRR, זה על בסיס CF עם הנחות מאוד קונסרבטיביות (עליית ערך נמוכה מאינפלציה ממוצעת וcap rate ביציאה גבוה מהמקובל בשוק). הIRR המשוגע נובע בעיקר כי נעלתי את רכיב הריבית על רכיב קבוע ולתקופה ארוכה מתקופת ההשקעה הצפוייה.

קצת רקע עלינו - שנינו גדלנו בבתים שלא היה בהם הרבה, משפחות תומכות וחמות אבל ההורים של שנינו היו במעמד כלכלי לא חזק במיוחד. לא חושב שזה יהיה מוגדר כ"עוני" אבל ללא ספק בחלק התחתון של מעמד הביניים. מגיל מאוד צעיר הייתי עצמאי כלכלית, עבדתי למחייתי בערך מגיל 17 כולל בצבא כשיצאתי חמשושים ואשתי הייתה במצב לא יותר טוב מכך. את הלימודים באוניברסיטה היינו צריכים לממן לבד (שם הכרנו) כולל שכ"ד וכיוצ"ב. לפני כמה שנים עזבנו את הארץ לטובת הקריירה האקדמית של אשתי שמאז גם עזבה את האקדמיה ועברה לשוק הפרטי. מזה כשנתיים אני עובד בבנק השקעות גדול בתחום ההשקעות האלטרנטיביות. עד לא מזמן לא היו ברשותנו בכלל סכומי כסף שחשבנו שיהיו לנו ולכן חשוב לי לשמוע דעות אחרות בכדי לא לעשות טעויות של טירונים. אני כרגע בmode של לנסות להמשיך במצב הנוכחי (הכנסה גבוהה וחיסכון אגרסיבי) כמה שאפשר כי שוק התעסוקה לא מזהיר במיוחד ואני לא יודע כמה החגיגה תימשך...

לגבי עניין העצמאי - אני כרגע שוקד על מציאת לקוח אחד גדול ומרכזי שאוכל לצאת איתו לדרך עצמאית ומשם אולי למצוא לקוחות נוספים. זה קשה מאוד למצוא לקוח בתחום שלי אבל אני בכל הכוח על זה.

נערך לאחרונה ב:
כמה מחשבות שעולות לראש:
1. מבחינה מיסויית, כנראה שעדיף לכם להחזיק דירה אחת יקרה מאשר מספר (כיום 2 בהמשך אולי יותר) דירות קטנות. אם אתה מאמין שתוכל לקבל תשואות גבוהות משמעותית באסטרטגיה של ריבוי דירות, אז לכו על זה. מה שכן, צריך לחשוב לא רק על התשואה התזרימית אלא גם על עליית ערך ומכירה (עבור יותר משתי דירות קטנות תספגו מס שבח).
בתכנון מראש ממצב שאין לך בוא דירות אכן ככהה עדיף לפעול כך. בהינתן שכבר יש להם שתי דירות, ובכל מכירה יש עלות עסקה ובקנייה יש עלות עסקה אפילו גבוהה יותר אז סביר שלא כדאי להם לעשות את השינוי עכשיו, צריך לעשות סימולציה באקסל.

*עריכה- אני מבין שהדירות לא בארץ אז התגובה לא רלבנטית.

בתכנון מראש ממצב שאין לך בוא דירות אכן ככהה עדיף לפעול כך. בהינתן שכבר יש להם שתי דירות, ובכל מכירה יש עלות עסקה ובקנייה יש עלות עסקה אפילו גבוהה יותר אז סביר שלא כדאי להם לעשות את השינוי עכשיו, צריך לעשות סימולציה באקסל.

*עריכה- אני מבין שהדירות לא בארץ אז התגובה לא רלבנטית.
אני תמיד עם אקסל :lol: כיוונתי לפטור ממש שבח במכירת שתי דירות "זולות" וקניית אחת יקרה. כאמור לא רלוונטי כיוון שהנ"ל לא בישראל...

היי Therealdeal
תודה על התגובה המפורטת! לגבי השאלות הנוגעות לדירות ומיסוי - אנחנו מתגוררים בחו"ל הדירות עצמן בחו"ל (למען הסר ספק- כתבתי שאנחנו מאזור המרכז כי אני עדיין מחשיב את עצמנו מאזור ה"מרכז".. הרגלים), לכן ההנחות בנוגע למיסוי / קה"ש בארץ לא רלוונטי עבורנו. בנוגע לחישוב הIRR, זה על בסיס CF עם הנחות מאוד קונסרבטיביות (עליית ערך נמוכה מאינפלציה ממוצעת וcap rate ביציאה גבוה מהמקובל בשוק). הIRR המשוגע נובע בעיקר כי נעלתי את רכיב הריבית על רכיב קבוע ולתקופה ארוכה מתקופת ההשקעה הצפוייה.

קצת רקע עלינו - שנינו גדלנו בבתים שלא היה בהם הרבה, משפחות תומכות וחמות אבל ההורים של שנינו היו במעמד כלכלי לא חזק במיוחד. לא חושב שזה יהיה מוגדר כ"עוני" אבל ללא ספק בחלק התחתון של מעמד הביניים. מגיל מאוד צעיר הייתי עצמאי כלכלית, עבדתי למחייתי בערך מגיל 17 כולל בצבא כשיצאתי חמשושים ואשתי הייתה במצב לא יותר טוב מכך. את הלימודים באוניברסיטה היינו צריכים לממן לבד (שם הכרנו) כולל שכ"ד וכיוצ"ב. לפני כמה שנים עזבנו את הארץ לטובת הקריירה האקדמית של אשתי שמאז גם עזבה את האקדמיה ועברה לשוק הפרטי. מזה כשנתיים אני עובד בבנק השקעות גדול בתחום ההשקעות האלטרנטיביות. עד לא מזמן לא היו ברשותנו בכלל סכומי כסף שחשבנו שיהיו לנו ולכן חשוב לי לשמוע דעות אחרות בכדי לא לעשות טעויות של טירונים. אני כרגע בmode של לנסות להמשיך במצב הנוכחי (הכנסה גבוהה וחיסכון אגרסיבי) כמה שאפשר כי שוק התעסוקה לא מזהיר במיוחד ואני לא יודע כמה החגיגה תימשך...

לגבי עניין העצמאי - אני כרגע שוקד על מציאת לקוח אחד גדול ומרכזי שאוכל לצאת איתו לדרך עצמאית ומשם אולי למצוא לקוחות נוספים. זה קשה מאוד למצוא לקוח בתחום שלי אבל אני בכל הכוח על זה.
אוקיי, אם אתם בחו"ל הסיפור אחר לגמרי.

מציע גם לבחון את ההשלכות של ניתוק תושבות ומה תהיינה ההשפעות (גם בצד של לעזוב את ישראל, וגם לעזוב את המדינה הנוכחית).

אם אתה עוסק במימון למחייתך, ברור לי למה נוח לך עם בניית פורטפוליו נדל"ן אם יש לך דרך לנצל את המקצועיות/קשרים שלך זה יתרון אדיר.

מזדהה עם מצבכם, גם אנחנו עברנו מ 0 ל 100 בנושא של הכנסות גבוהות וחסכון, ולמידה מאחרים לגבי אפשרויות והתבוננות עצמית לגבי צרכים, סיבולת וכו' עזרו לנו מאוד.

סגרנו נכס נוסף לרכישה, להלן התפלגות הנכסים כרגע, עדכנתי את שווי הנכסים למטה בהתאם לירידות המחירים הנוכחיות:
נכס 1: שווי: 1מ׳, הלוואה שנותרה לתשלום: 800א׳. שכירות חודשית: 4100 ש״ח.
נכס 2: שווי: 950א׳, הלוואה שנותרה לתשלום: 800א׳. שכירות חודשית: 3900 ש״ח.
נכס 3: שווי: 650א׳, הלוואה שנותרה לתשלום: 300א׳. שכירות חודשית: 2500 ש״ח.

תזרים חודשי משלושת הנכסים: +1000 ש״ח חודשי.

נכס 4 (הנכס החדש): שווי: 3.6מ׳, הלוואה לתשלום: כמעט כל שווי הנכס, שכירות חודשית צפויה: כ-14500 ש״ח.

תיק השקעות (לאחר רכישת נכס 4): 200א׳.
קריפטו: 64א׳.

השקעות אלטרנטיביות אחרות שבוצעו מאז הפוסט האחרון:
- 80א׳ בנכס אספנות שבתחום המומחיות שלי (ספקולטיבי), מקווה שלא אתבדה.
- פעילות ספקולטיבית בשטח נדל״ן שיכולה להניב בשנתיים הקרובות כ-700-800א׳ בהערכה שמרנית. ההשקעה לא בוצעה עדיין אך במו״מ. אין אקוויטי בעסקה, צפי למתן ערבונות אישיים.

אני רואה רק עכשיו את היומן הזה, והוא אחד ההזויים שקראתי.
אם אתה רוצה לשמוע את דעתנו, למה לא לספר את האמת בפוסט הפותח? אתם לא מהמרכז, אתם גרים בחו"ל, הדירות שלכם בחו"ל והסכומים הרשומים הם תרגום לשקלים מהמטבע המקומי שלכם - ואת זה אתה כותב בתוך תגובה לאחד המגיבים... מה נסגר איתך?

אם אתה רוצה לשמוע את דעתנו, למה לא לספר את האמת בפוסט הפותח? אתם לא מהמרכז, אתם גרים בחו"ל, הדירות שלכם בחו"ל והסכומים הרשומים הם תרגום לשקלים מהמטבע המקומי שלכם - ואת זה אתה כותב בתוך תגובה לאחד המגיבים... מה נסגר איתך?
למה להתרגז? :)
האם מקום המגורים ומטבע הדיווח מענינים לצורך הסיפור? ההשקעה היא בעיקר בנדלן ומעט במניות אז מה הרלבנטיות של המטבע?

הרלוונטיות היא בהבנת כלל התמונה שמאפשרת שיח פורה. גם אני לא תושבת ישראל ומזכירה את זה כשנחוץ ולפי ההקשר, והשיח זורם בהתאם.

יחד עם זאת, כולנו אנונימיים פה ומוזמן להמשיך כראות עיניך

למה להתרגז? :)
האם מקום המגורים ומטבע הדיווח מענינים לצורך הסיפור? ההשקעה היא בעיקר בנדלן ומעט במניות אז מה הרלבנטיות של המטבע?
כי הוא ביקש את דעתנו ולכן גם אם מדובר בנדל"ן יש משמעות למיקום. אם הוא רוצה יומן לעצמו, שיכתוב מה שהוא רוצה.

היי, לא מבין על מה הכעס. יש תגובה ארוכה שמתארת לפרטים את הסיטואציה.

לגבי המטבע- ברור שאכתוב בשקלים, כיוון שאם אחשוף את המטבע אנשים יוכלו לתאר לעצמם היכן אני גר ולעשות את הקישור (לא כולם גרים באירופה / ארה״ב עם פול ענק של אנשים).

דרך אגב- כשישראלי שגר בחו״ל פוגש ישראלי אחר נהוג שמציינים מאיפה במקור כך שזה די נהוג, לכן הטעות במקור. לגבי זה יכול להיות היה נכון יותר לציין שאנו גרים בחו״ל.

נערך לאחרונה ב:
היי, לא מבין על מה הכעס. יש תגובה ארוכה שמתארת לפרטים את הסיטואציה.

לגבי המטבע- ברור שאכתוב בשקלים, כיוון שאם אחשוף את המטבע אנשים יוכלו לתאר לעצמם היכן אני גר ולעשות את הקישור (לא כולם גרים באירופה / ארה״ב עם פול ענק של אנשים).

דרך אגב- כשישראלי שגר בחו״ל פוגש ישראלי אחר נהוג שמציינים מאיפה במקור כך שזה די נהוג, לכן הטעות במקור. לגבי זה יכול להיות היה נכון יותר לציין שאנו גרים בחו״ל.
כשאתה כותב בפורום ישראלי על השקעה בנדלן בשקלים ומבקש חוות דעת, ההנחה היא שאתה כפוך לחוקי המס, לווה כסף והעסקה כפופה לחוקי ישראל.
גם לגבי ההכנסה שלכם. היא סבירה בשווייץ וגבוהה מאד באוגנדה.

אני רק שאלה
אתם ממונפים להחריד לטעמי
לא יודע איפה אתם ומה מצב השכירויות ועד כמה זה יציב
בעקרון להבנתי יש לכם יכולת חסכון מרשימה אבל הנכסים ברובם של הבנקים
אם זה מקום יציב אז סבבה ובעוד כמה שנים תהיו הבעלים
אבל מה קורה עם יש בעיה באחד הנכסים?
שואל כי לא יודע איפה וכמה זה תרחיש דמיוני או לא

כשאתה כותב בפורום ישראלי על השקעה בנדלן בשקלים ומבקש חוות דעת, ההנחה היא שאתה כפוך לחוקי המס, לווה כסף והעסקה כפופה לחוקי ישראל.
גם לגבי ההכנסה שלכם. היא סבירה בשווייץ וגבוהה מאד באוגנדה.
חוזר למה שכתבתי קודם- נכון היה יותר לציין שאני מחו״ל בפוסט המקורי.

אני רק שאלה
אתם ממונפים להחריד לטעמי
לא יודע איפה אתם ומה מצב השכירויות ועד כמה זה יציב
בעקרון להבנתי יש לכם יכולת חסכון מרשימה אבל הנכסים ברובם של הבנקים
אם זה מקום יציב אז סבבה ובעוד כמה שנים תהיו הבעלים
אבל מה קורה עם יש בעיה באחד הנכסים?
שואל כי לא יודע איפה וכמה זה תרחיש דמיוני או לא
מסכים איתך, לא אשקר שהנכס האחרון קצת הפחיד אותי בהתחלה, לקח לי זמן לעכל את המספרים. מה שכן, אני מתכנן ב4-5 שנים הקרובות לפרוע חלקית בפרעון מוקדם את ההלוואות בנכסים הראשונים ובעיקר בנכס הגדול. כל שאגיע לרמת מינוף של 70% בערך ולא גבוה כמו עכשיו.
המיקומים של הנכסים כולם ליד אוניברסיטה גדולה עם ביקוש חזק של סטודנטים ומעולם לא הייתה לנו בעיה להשכיר (מצאנו תמיד דיירים חדשים תוך פחות משבועיים).

לגבי מה קורה אם יש בעיה באחד הנכסים- יש לנו ביטוחים על הנכסים כמובן ובכולם השכירות מכסה את המשכנתא כולה אבל מן הסתם יש סיכון של דייר שלא משלם וכו׳, לכן אני בדעה שאנחנו צריכים להוריד את סכום המינוף ל-70%.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
א קשיחות ביטוח מנהלים מניב 1990 הפניקס, למשיכת קצבה חלקית פטורה ממס לפי סל פטור כ4903 שח,לפני הגיל הרשמי 67 פוסטים מאיכות נמוכה 6
Y הפניקס protect שוק ההון 19
A הפניקס השתלמות מחקה מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O קרן/פוליסה של בלאקרוק דרך הפניקס שוק ההון 17
R הראל VS הפניקס ומסלול הקרן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
M הפניקס מניות מול SP500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
איל1 הפרת הסכם קבוצת רכישה 8200 על ידי הפניקס וגלובלנט, והבעיה הכללית של שינויי בעלות בשוק הקרנות תוך הפרת הסכמים עם הלקוחות. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
R קרן פנסיה מור או הפניקס ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
עפרי קביעת אחוזי פיצויים ותגמולים במסלול מחקה מדד S&P 500 של הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
L מחקה s&p - מנורה, הפניקס או חברה אחרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S הפניקס השתלמות מחקה מדד s&p500 - הרכב נכסים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י קרן פנסיה וקרן השתלמות s&p 500 הפניקס או מיטב? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M משחק החבילה עוברת ממשיך: הפניקס מעבירה את הקופות בניהול אישי לחברת גלובל נט ניהול קופות גמל בע"מ - מי אלו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 261
E הפניקס פותחת יחד עם בלאקרוק פוליסת חיסכון ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
1337justme האם כדאי לנייד קה"ש וגמל IRA של אלדובי ז"ל למקום אחר עקב המיזוג עם הפניקס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
G קרן פנסייה 13335 של הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I הלוואה מקרן השתלמות בהלמן - לאור המיזוג עם הפניקס צרכנות פיננסית 11
N פנסיה SP500 מיטב דש vs הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 40
R פוליסת חיסכון של הפניקס מחקה מדד S&P500 שוק ההון 8
L הפניקס רוכשת את הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 3
T חוות דעת IRA - הלמן מול הפניקס/אקסלנס שוק ההון 18
A הפניקס מחקה מדדי חו"ל שינוי מסלול לs&p 500 צרכנות פיננסית 1
H קרן פנסיה הפניקס מסלול מחקה מדד s&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 162
H קרן פנסיה מחקה מדדי חול הפניקס צרכנות פיננסית 8
דור דורים קרן השתלמות וקופת גמל סנופי חדשה באקסלנס/הפניקס שוק ההון 40
ramiv השוואת קרנות פנסיה - הפניקס מחקה מדד חו"ל - הראל מניות צרכנות פיננסית 2
A הפניקס הולכים כנראה לרכוש את הלמן (גמל&פנסיה) ): צרכנות פיננסית 6
oz1987 הפניקס מתמזגת עם חברת אקסלנס שוק ההון 5
C הפניקס מעבירה את קרן הפנסיה לניהול אקסלנס צרכנות פיננסית 1
C קרן הפנסיה הפאסיבית של הפניקס מוכרת מניות ושומרת מזומן - למה? שוק ההון 55
korma שיטת הפניקס ז"ל - מהן האלטרנטיבות ? שוק ההון 102
ג משהו מוזר בדו"ח נכסים של קרן השתלמות הפניקס שוק ההון 1
H הפניקס מעלה עלות של ביטוח אכ"ע בשיעור זהה להעלאת אחוז הפקדת המעסיק צרכנות פיננסית 25
Fitch [קבוצת רכישה] קרן הפנסיה "הפניקס" - מסלול מחקה מדדי מניות חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 343
ע יש לך פנסיה של הפניקס? קנית משכנתאות בסיכון מבנק טפחות צרכנות פיננסית 9
G קרן פנסיה הפניקס או מיטב דש? שוק ההון 41
itamaratz מסלולי פנסיה בחברת "הפניקס" שוק ההון 80
Jane Doe מי שמע/ה על הפניקס גמל בניהול אישי? צרכנות פיננסית 0
G שיטת הפניקס בפנסיה צרכנות פיננסית 34
O יומן של חבר חדש בפורום יומני מסע אישיים 22
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
C יומן יבש יומני מסע אישיים 7
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 55
H בן 26, יומן שיתוף יומני מסע אישיים 11
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6

נושאים דומים

Back
למעלה