הגדול בן 18 עם קרן SP500 וקרן תא 125 בבית השקעות ישראלי, 40K.
הקטן בן 15 כנ"ל עם 14K, קרנות דומות שהן שלו בתוך התיק של אבא שלו בבית השקעות ישראלי
בעיקר כספים שהרוויחו מעבודות עד כה וקצת מתנות לאורך השנים
תכתובת עם בן ה19 מאתמול בבוקר:
בן גדול: אבא אני נכנסתי ל****** ואני בהפסד של 10 אחוז בחצי שנה מה זה הדבר הזה
אבא: זה חוויה חשובה לחוות. שיש גם תקופות של ירידות. וצריך לא להתרגש
בן גדול: כן אבל זה עדיין הזוי. אין לי עדיין עליה רווח. ושמתי את הכסף כבר לפני 7 חודשים (הוא שוכח להסתכל על השנים שההשקעה הזאת קיימת גם לו מגיל 15 דרך אבא שלו)
אבא: נכון. תזכיר לי לספר לך סיפור
ערב, בסלון עם שניהם.
בן גדול: אבא אולי נוציא את זה עכשיו ונחכה שיחזור לעלות
אבא: (עושה פרצוף. חושב). נכון ילד בן 3 מחשק מחבואים שהוא מסתיר את העיניים שלו, וכולם אומרים איפה מוישל'ה? ואז הוא פותח את העיניים ומתפוצץ מצחוק ובטוח שהסתתר מכולם? וכולם צוחקים כי הם מבינים שביכולת התפיסה שלו הוא באמת מאמין שהוא עובד על כולם? אז זה מה שאתה מציע
בן: (עושה פרצוף. חושב). אבל החברים שלי (שמשחקים באפליקציות מסחר)...
אבא: הכל בסדר בן. לטווח ארוך תזכור. לטווח ארוך. נכון שזה שונה מהאינטואציה. ככה זה עובד.
אבא מספר סיפור שהוא אוהב לספר. על הרגע במרץ 2020 שראה את המספר בצג שאומר ירידה של 25 אחוז תוך חודש בתיק ההשקעות שכולל חלק גדול מההון המשפחתי. וכיצד הוא סגר את המחשב, וחזר לעבודתו (מהבית), וליבו לא החסיר אף פעימה.
(שקט)
בן קטן: אבא בא נבדוק את שלי זה גם ירד?? מה זה הדבר הזה?
אבא: אני הולך לישון
הקטן בן 15 כנ"ל עם 14K, קרנות דומות שהן שלו בתוך התיק של אבא שלו בבית השקעות ישראלי
בעיקר כספים שהרוויחו מעבודות עד כה וקצת מתנות לאורך השנים
תכתובת עם בן ה19 מאתמול בבוקר:
בן גדול: אבא אני נכנסתי ל****** ואני בהפסד של 10 אחוז בחצי שנה מה זה הדבר הזה
אבא: זה חוויה חשובה לחוות. שיש גם תקופות של ירידות. וצריך לא להתרגש
בן גדול: כן אבל זה עדיין הזוי. אין לי עדיין עליה רווח. ושמתי את הכסף כבר לפני 7 חודשים (הוא שוכח להסתכל על השנים שההשקעה הזאת קיימת גם לו מגיל 15 דרך אבא שלו)
אבא: נכון. תזכיר לי לספר לך סיפור
ערב, בסלון עם שניהם.
בן גדול: אבא אולי נוציא את זה עכשיו ונחכה שיחזור לעלות
אבא: (עושה פרצוף. חושב). נכון ילד בן 3 מחשק מחבואים שהוא מסתיר את העיניים שלו, וכולם אומרים איפה מוישל'ה? ואז הוא פותח את העיניים ומתפוצץ מצחוק ובטוח שהסתתר מכולם? וכולם צוחקים כי הם מבינים שביכולת התפיסה שלו הוא באמת מאמין שהוא עובד על כולם? אז זה מה שאתה מציע
בן: (עושה פרצוף. חושב). אבל החברים שלי (שמשחקים באפליקציות מסחר)...
אבא: הכל בסדר בן. לטווח ארוך תזכור. לטווח ארוך. נכון שזה שונה מהאינטואציה. ככה זה עובד.
אבא מספר סיפור שהוא אוהב לספר. על הרגע במרץ 2020 שראה את המספר בצג שאומר ירידה של 25 אחוז תוך חודש בתיק ההשקעות שכולל חלק גדול מההון המשפחתי. וכיצד הוא סגר את המחשב, וחזר לעבודתו (מהבית), וליבו לא החסיר אף פעימה.
(שקט)
בן קטן: אבא בא נבדוק את שלי זה גם ירד?? מה זה הדבר הזה?
אבא: אני הולך לישון