ריש-לקיש
משתמש רגיל
- דירוג
- 210
באמצע שנות ה20 לחיי, לקראת סיום תואר ראשון במדעי החברה, כנראה שאעבוד אחריו בפירמת ייעוץ אסטרטגי.
נמצא בזוגיות וזה הולך לכיוון של חתונה בעוד כשנה-שנה וחצי אני מאמין, כרגע אנחנו מתנהלים בחשבונות נפרדים ולכן אתאר את ההוצאות שלי בלבד:
גרים במרכז בשכירות ומשלמים ביחד כ5,000 ש"ח על הדירה, עם חשבונות זה יוצא בערך 6,000 ש"ח - מתחלקים חצי חצי, אני משלם כ-3,000 ש"חל.
הוצאות על אוכל בחוץ - 500 ש"ח
סופר - 1,100 ש"ח
צריכה שוטפת (חדר כושר, צרכנות, דלק וכו') - 1,500 ש"ח בערך
סה"כ הוצאות - 6,000 ש"ח בערך
מבחינה תזרימית במהלך התואר הייתי דיי Break even מבחינת הכנסות-הוצאות,עד כה עבדתי בעבודה סטודנטיאלית שעזרה לי לסגור את החודש אבל לא נתנה לי המון ערך מוסף. לא מזמן התחלתי לעבוד במשרת סטודנט בתחום שלי ונראה אם אמשיך שם למשרה מלאה גם אחרי התואר. ונתתי לכסף שחסכתי מלפני לעבוד בכל מיני אפיקי השקעה שחלקם הצליחו יותר וחלקם פחות.
אני שמח על גידור הסיכונים שלי, גם ההשקעות היותר ספקולטיביות שעשיתי בשוק ההון היו מתוחמות למדי ובסכום נמוך יחסית של אלפי שקלים בודדים שידעתי שיכול להיות שאפסיד, ואכן הפסדתי, שיט הפנס לא נורא, אדאג למכירה שלהם בעתיד ולקיזוז הפסדים כך שיחזיר לי את שווים ההתחלתי.
לעומת זאת, הסכומים של הכסף הגדול השקעתי בחוכמה (תיק השקעות), ובעסקת פליפ בארה"ב שהסתיימה לא מזמן והניבה יפה (משם 27,000 הדולר ששמתי בקרן כספית דולרית). לקחתי הלוואות על חשבון קופת גמל להשקעה והלוואת סטודנטים במינוף לטובת העסקה הזו, וככה הצלחתי להפוך 60,000 הון עצמי לכמעט 100,000. החזרתי את ההלוואות עכשיו כשהסתיימה, וכרגע אין לי שום הלוואות.
מבחינה אישית - אני שואף למצוא עבודה "של גדולים" אחרי התואר, וכשיהיה לי הכנסה יציבה יותר אעדכן את תכנית ההשקעה שלי
מבחינת שווי כולל:
בנוסף יש לי רכב שנת 2015 שקניתי לפני 5 שנים ב45,000 ש"ח, שווה היום בערך 30,000 שח.
מבנה תיק ההשקעות שלי,שווי כולל של 78,500 ש"ח.
פתחתי אותו לפני 3 שנים ולא ביצעתי מכירות אלא רק הוספתי מעט כסף מדי פעם לנסות ולאזן קצת, לא היה לי יותר מדי ספיירים ב3 שנים האחרונות ולכן התיק מוטה כרגע חזק לכיוון ארה"ב, בעתיד אאזן אותו:
כך שסך נכסיי, כולל הכל שווים כ328,000 ש"ח
בשנים האחרונות עשיתי הרבה צעדים קטנים, אך בטוחים בדרך הנכונה להשתפרות פיננסית, אני בסך הכל חושב שאני מתנהל בצורה נכונה, נהנה מהחיים לצד התפתחות אישית מקצועית ופיננסית, לא הצלחתי להתמקד לחסוך מההכנסה בשנים האחרונות אבל גם לא נכנסתי למינוס, אני יודע שאני לא "אגרסיבי" מאוד בחסכונות שלי לעומת חלק מהאנשים בפורום הנכבד הזה, אבל זה המקסימום שיכולתי לעשות כסטודנט, דבר שיישתנה בעתיד הקרוב מאוד, בסך הכל אני מחושב ולא בזבזן מטבעי ומאמין שיש לי הרגלים ודרך חשיבה נכונה.
אשמח לשמוע עצות, חיזוקים ונקודות למחשבה,
תודה שקראתם, אעדכן בעתיד
נמצא בזוגיות וזה הולך לכיוון של חתונה בעוד כשנה-שנה וחצי אני מאמין, כרגע אנחנו מתנהלים בחשבונות נפרדים ולכן אתאר את ההוצאות שלי בלבד:
גרים במרכז בשכירות ומשלמים ביחד כ5,000 ש"ח על הדירה, עם חשבונות זה יוצא בערך 6,000 ש"ח - מתחלקים חצי חצי, אני משלם כ-3,000 ש"חל.
הוצאות על אוכל בחוץ - 500 ש"ח
סופר - 1,100 ש"ח
צריכה שוטפת (חדר כושר, צרכנות, דלק וכו') - 1,500 ש"ח בערך
סה"כ הוצאות - 6,000 ש"ח בערך
מבחינה תזרימית במהלך התואר הייתי דיי Break even מבחינת הכנסות-הוצאות,עד כה עבדתי בעבודה סטודנטיאלית שעזרה לי לסגור את החודש אבל לא נתנה לי המון ערך מוסף. לא מזמן התחלתי לעבוד במשרת סטודנט בתחום שלי ונראה אם אמשיך שם למשרה מלאה גם אחרי התואר. ונתתי לכסף שחסכתי מלפני לעבוד בכל מיני אפיקי השקעה שחלקם הצליחו יותר וחלקם פחות.
אני שמח על גידור הסיכונים שלי, גם ההשקעות היותר ספקולטיביות שעשיתי בשוק ההון היו מתוחמות למדי ובסכום נמוך יחסית של אלפי שקלים בודדים שידעתי שיכול להיות שאפסיד, ואכן הפסדתי, שיט הפנס לא נורא, אדאג למכירה שלהם בעתיד ולקיזוז הפסדים כך שיחזיר לי את שווים ההתחלתי.
לעומת זאת, הסכומים של הכסף הגדול השקעתי בחוכמה (תיק השקעות), ובעסקת פליפ בארה"ב שהסתיימה לא מזמן והניבה יפה (משם 27,000 הדולר ששמתי בקרן כספית דולרית). לקחתי הלוואות על חשבון קופת גמל להשקעה והלוואת סטודנטים במינוף לטובת העסקה הזו, וככה הצלחתי להפוך 60,000 הון עצמי לכמעט 100,000. החזרתי את ההלוואות עכשיו כשהסתיימה, וכרגע אין לי שום הלוואות.
מבחינה אישית - אני שואף למצוא עבודה "של גדולים" אחרי התואר, וכשיהיה לי הכנסה יציבה יותר אעדכן את תכנית ההשקעה שלי
מבחינת שווי כולל:
טיב הנכס | סכום | הערות |
קרן כספית דולרית | 27,000 דולר (שווה ערך לבערך 98,000 ש"ח) | אמורה להניב כ5.1% השנה, עד שאסיים את התואר ואמצע עבודה יציבה יותר נותן לכסף לנח פה |
תיק מסחר אישי - פירוט בהמשך | 78,500 ש"ח | |
קופת גמל להשקעה - מניות (דמי ניהול של 0.39 מימיי בקבע) | 25,000 ש"ח | חושב למשוך כ15,000 ולשים בתיק העצמאי, אמור לשלם מס של 1,000 ש"ח אם אמשוך. |
קופת גמל להשקעה - אג"ח (דמי ניהול של 0.39) | 5,000 ש"ח | משמש כ"כסף חירום" |
קרן השתלמות - מניות | 5,000 ש"ח | |
פנסיה - מניות | 48,500 ש"ח | |
פיקדון צה"לי (ישתחרר בשנה הקרובה) | 38,000 ש"ח | |
בנוסף יש לי רכב שנת 2015 שקניתי לפני 5 שנים ב45,000 ש"ח, שווה היום בערך 30,000 שח.
מבנה תיק ההשקעות שלי,שווי כולל של 78,500 ש"ח.
פתחתי אותו לפני 3 שנים ולא ביצעתי מכירות אלא רק הוספתי מעט כסף מדי פעם לנסות ולאזן קצת, לא היה לי יותר מדי ספיירים ב3 שנים האחרונות ולכן התיק מוטה כרגע חזק לכיוון ארה"ב, בעתיד אאזן אותו:
מספר קרן | שם קרן | אחוזים | סכום בש"ח - מעוגל לטובת נוחות | דמי ניהול | מה זה בתכלס? |
1159250 | SPX 500 אשס. חוץ | 32.05% | 25000 | 0.07% | ETF העוקבת אחר מדד 1S&P 500, הכולל כ-500 מניות של החברות הגדולות ביותר הנסחרות בבורסה בארה"ב. |
1159243 | NDX 100 אשס. חוץ | 17.17% | 14000 | 0.33% | ETF העוקבת אחר מדד 1Nasdaq 100 הכולל כ-100 מניות של החברות הלא פיננסיות הגדולות הרשומות בבורסת הנאסד"ק. |
SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF USD Acc (USSC.L) | USSC | 13.07% | 10250 | 0.30% | SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF USD Acc |
1159094 | MSCI Europe | 14.02% | 11000 | 0.12% | ETF העוקבת אחר מדד 1MSCI Europe הכולל מניות של חברות הנסחרות במדינות מפותחות באירופה |
1159169 | MSCI EM | 10.21% | 8000 | 0.18% | ETF העוקבת אחר מדד 1MSCI Emerging Markets Investable Market הכולל מניות של חברות בעלות שווי שוק גדול, בינוני וקטן, הנסחרות בשווקים מתפתחים. |
Vanguard International Dividend Appreciation Index Fund ETF Shares (VIGI) | VIGI | 9.53% | 7500 | 0.20% | הקרן מחזיקה בתיק מפוזר מאד של 426 חברות, עם ייצוג מכובד לשוויץ (14%), יפן (13%), הונג קונג (13%), צרפת (13%), הודו (12%) ובריטניה (8%) |
הימור על קרן טרנדית, שירדה ב70%, מחכה למכור בתזמון הנכון בשביל קיזוז מס למול רווחים. | 2.4% | 2300 | 0.71% | ||
מזומן דולרי ושקלי | 1.55% | 1000 |
כך שסך נכסיי, כולל הכל שווים כ328,000 ש"ח
בשנים האחרונות עשיתי הרבה צעדים קטנים, אך בטוחים בדרך הנכונה להשתפרות פיננסית, אני בסך הכל חושב שאני מתנהל בצורה נכונה, נהנה מהחיים לצד התפתחות אישית מקצועית ופיננסית, לא הצלחתי להתמקד לחסוך מההכנסה בשנים האחרונות אבל גם לא נכנסתי למינוס, אני יודע שאני לא "אגרסיבי" מאוד בחסכונות שלי לעומת חלק מהאנשים בפורום הנכבד הזה, אבל זה המקסימום שיכולתי לעשות כסטודנט, דבר שיישתנה בעתיד הקרוב מאוד, בסך הכל אני מחושב ולא בזבזן מטבעי ומאמין שיש לי הרגלים ודרך חשיבה נכונה.
אשמח לשמוע עצות, חיזוקים ונקודות למחשבה,
תודה שקראתם, אעדכן בעתיד
נערך לאחרונה ב: