• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

יומן מסע - בדרך הנכונה

• פותח הנושא פותח הנושא ריש-לקיש
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ריש-לקיש

משתמש רגיל
דירוג
210
באמצע שנות ה20 לחיי, לקראת סיום תואר ראשון במדעי החברה, כנראה שאעבוד אחריו בפירמת ייעוץ אסטרטגי.
נמצא בזוגיות וזה הולך לכיוון של חתונה בעוד כשנה-שנה וחצי אני מאמין, כרגע אנחנו מתנהלים בחשבונות נפרדים ולכן אתאר את ההוצאות שלי בלבד:
גרים במרכז בשכירות ומשלמים ביחד כ5,000 ש"ח על הדירה, עם חשבונות זה יוצא בערך 6,000 ש"ח - מתחלקים חצי חצי, אני משלם כ-3,000 ש"חל.
הוצאות על אוכל בחוץ - 500 ש"ח
סופר - 1,100 ש"ח
צריכה שוטפת (חדר כושר, צרכנות, דלק וכו') - 1,500 ש"ח בערך

סה"כ הוצאות - 6,000 ש"ח בערך

מבחינה תזרימית במהלך התואר הייתי דיי Break even מבחינת הכנסות-הוצאות,עד כה עבדתי בעבודה סטודנטיאלית שעזרה לי לסגור את החודש אבל לא נתנה לי המון ערך מוסף. לא מזמן התחלתי לעבוד במשרת סטודנט בתחום שלי ונראה אם אמשיך שם למשרה מלאה גם אחרי התואר. ונתתי לכסף שחסכתי מלפני לעבוד בכל מיני אפיקי השקעה שחלקם הצליחו יותר וחלקם פחות.

אני שמח על גידור הסיכונים שלי, גם ההשקעות היותר ספקולטיביות שעשיתי בשוק ההון היו מתוחמות למדי ובסכום נמוך יחסית של אלפי שקלים בודדים שידעתי שיכול להיות שאפסיד, ואכן הפסדתי, שיט הפנס לא נורא, אדאג למכירה שלהם בעתיד ולקיזוז הפסדים כך שיחזיר לי את שווים ההתחלתי.
לעומת זאת, הסכומים של הכסף הגדול השקעתי בחוכמה (תיק השקעות), ובעסקת פליפ בארה"ב שהסתיימה לא מזמן והניבה יפה (משם 27,000 הדולר ששמתי בקרן כספית דולרית). לקחתי הלוואות על חשבון קופת גמל להשקעה והלוואת סטודנטים במינוף לטובת העסקה הזו, וככה הצלחתי להפוך 60,000 הון עצמי לכמעט 100,000. החזרתי את ההלוואות עכשיו כשהסתיימה, וכרגע אין לי שום הלוואות.

מבחינה אישית - אני שואף למצוא עבודה "של גדולים" אחרי התואר, וכשיהיה לי הכנסה יציבה יותר אעדכן את תכנית ההשקעה שלי

מבחינת שווי כולל:

טיב הנכססכוםהערות
קרן כספית דולרית27,000 דולר (שווה ערך לבערך 98,000 ש"ח)אמורה להניב כ5.1% השנה, עד שאסיים את התואר ואמצע עבודה יציבה יותר נותן לכסף לנח פה
תיק מסחר אישי - פירוט בהמשך78,500 ש"ח
קופת גמל להשקעה - מניות (דמי ניהול של 0.39 מימיי בקבע)25,000 ש"חחושב למשוך כ15,000 ולשים בתיק העצמאי, אמור לשלם מס של 1,000 ש"ח אם אמשוך.
קופת גמל להשקעה - אג"ח (דמי ניהול של 0.39)5,000 ש"חמשמש כ"כסף חירום"
קרן השתלמות - מניות5,000 ש"ח
פנסיה - מניות48,500 ש"ח
פיקדון צה"לי (ישתחרר בשנה הקרובה)38,000 ש"ח

בנוסף יש לי רכב שנת 2015 שקניתי לפני 5 שנים ב45,000 ש"ח, שווה היום בערך 30,000 שח.

מבנה תיק ההשקעות שלי,שווי כולל של 78,500 ש"ח.
פתחתי אותו לפני 3 שנים ולא ביצעתי מכירות אלא רק הוספתי מעט כסף מדי פעם לנסות ולאזן קצת, לא היה לי יותר מדי ספיירים ב3 שנים האחרונות ולכן התיק מוטה כרגע חזק לכיוון ארה"ב, בעתיד אאזן אותו:

מספר קרןשם קרןאחוזיםסכום בש"ח - מעוגל לטובת נוחותדמי ניהולמה זה בתכלס?
1159250SPX 500 אשס. חוץ32.05%250000.07%ETF העוקבת אחר מדד 1S&P 500, הכולל כ-500 מניות של החברות הגדולות ביותר הנסחרות בבורסה בארה"ב.
1159243NDX 100 אשס. חוץ17.17%140000.33%ETF העוקבת אחר מדד 1Nasdaq 100 הכולל כ-100 מניות של החברות הלא פיננסיות הגדולות הרשומות בבורסת הנאסד"ק.
SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF USD Acc (USSC.L)USSC13.07%102500.30%SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF USD Acc
1159094MSCI Europe14.02%110000.12%ETF העוקבת אחר מדד 1MSCI Europe הכולל מניות של חברות הנסחרות במדינות מפותחות באירופה
1159169MSCI EM10.21%80000.18%ETF העוקבת אחר מדד 1MSCI Emerging Markets Investable Market הכולל מניות של חברות בעלות שווי שוק גדול, בינוני וקטן, הנסחרות בשווקים מתפתחים.
Vanguard International Dividend Appreciation Index Fund ETF Shares (VIGI)VIGI9.53%75000.20%הקרן מחזיקה בתיק מפוזר מאד של 426 חברות, עם ייצוג מכובד לשוויץ (14%), יפן (13%), הונג קונג (13%), צרפת (13%), הודו (12%) ובריטניה (8%)
הימור על קרן טרנדית, שירדה ב70%, מחכה למכור בתזמון הנכון בשביל קיזוז מס למול רווחים.2.4%23000.71%
מזומן דולרי ושקלי1.55%1000

כך שסך נכסיי, כולל הכל שווים כ328,000 ש"ח

בשנים האחרונות עשיתי הרבה צעדים קטנים, אך בטוחים בדרך הנכונה להשתפרות פיננסית, אני בסך הכל חושב שאני מתנהל בצורה נכונה, נהנה מהחיים לצד התפתחות אישית מקצועית ופיננסית, לא הצלחתי להתמקד לחסוך מההכנסה בשנים האחרונות אבל גם לא נכנסתי למינוס, אני יודע שאני לא "אגרסיבי" מאוד בחסכונות שלי לעומת חלק מהאנשים בפורום הנכבד הזה, אבל זה המקסימום שיכולתי לעשות כסטודנט, דבר שיישתנה בעתיד הקרוב מאוד, בסך הכל אני מחושב ולא בזבזן מטבעי ומאמין שיש לי הרגלים ודרך חשיבה נכונה.

אשמח לשמוע עצות, חיזוקים ונקודות למחשבה,
תודה שקראתם, אעדכן בעתיד

נערך לאחרונה ב:
תודה על השיתוף.
בהחלט נראה שאתה בדרך הנכונה.
תמיד יש במה להשתפר ומה לשמר.

תודה על השיתוף וברוך הבא לפורום
נראה שאתה מאוד בעניינים, והכי חשוב זה להתמיד

מדוע אתה שומר קרן חירום בקופת גמל להשקעה, לא עדיף לקנות קרן אג"ח ממשלתית כלשהי במקום ?

בהחלט בדרך הנכונה
למה קרן כספית לא יכולה לשמש כקרן חירום?

תודה על השיתוף וברוך הבא לפורום
נראה שאתה מאוד בעניינים, והכי חשוב זה להתמיד

מדוע אתה שומר קרן חירום בקופת גמל להשקעה, לא עדיף לקנות קרן אג"ח ממשלתית כלשהי במקום ?

אני חושב שאפשר לשאול בכלל למה שיהיה לי קופת גמל להשקעה.. אני יודע שזה לא אידאלי וזה שארית מתחילת הדרך שלי לפני כ5 שנים כשנכנסתי לקבע, יש דמיי ניהול יחסית נמוכים ובסכומים האלה זה לא משמעותי. לצורך העניין אני משלם שנתי על כל קופת הגמל להשקעה כ117 ש"ח(0.39*0.01*30,000), לא אידאלי, אבל גם לא מאוד דרמטי. מאמין שאאפטם כאשר יהיה לי סכומים משמעותים יותר לחיסכון ואעשה תכנון תכנית מחדש.
בהחלט בדרך הנכונה
למה קרן כספית לא יכולה לשמש כקרן חירום?

הקרן הכספית נרכשה ממש לאחרונה, בתכלס אני יכול להשתמש בה כקרן חירום, ולהעביר את ה5000 שקלים ממסלול האג"ח בקופגל"ה למסלול מניות. נראה לי אעשה את זה. תודה

עדכון יוני 23

טיב הנכס
סכום
הערות
עו"ש​
22K​
אמור לסיים את התואר בקרוב ולכן דואג שיהיה לי כסף עודף עד שאמצא עבודה​
קרן כספית דולרית​
27K דולר (שווה ערך לבערך 98K ש"ח)​
אמורה להניב כ5.1% השנה, עד שאסיים את התואר ואמצע עבודה יציבה יותר נותן לכסף לנח פה​
תיק מסחר אישי​
81.5K ש"ח​
קופת גמל להשקעה - מניות (דמי ניהול של 0.39 מימיי בקבע)​
25K ש"ח​
קופת גמל להשקעה - אג"ח (דמי ניהול של 0.39)​
5K ש"ח​
עדיין לא ביצעתי שינוי​
קרן השתלמות - מניות​
5.5K ש"ח​
פנסיה - מניות​
54K ש"ח​
פיקדון צה"לי (ישתחרר בשנה הקרובה)​
38K ש"ח​
רכב​
30K ש"ח​
סך שווי הנכסים = 359K
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 300K

בהודעה הראשונה ביומן לא הכנסתי שווי העו"ש, ומכאן ההבדל המשמעותי.
החודש תיק המסחר האישי גדל ב3K, הפנסיה גדלה בערך ב1K (והשינוי בעוד 4K הוא מהוספה רטרואקטיבית לקרן הפנסיה ממקום עבודה חדשה) וקרן ההשתלמות ב0.5K

שיעשע אותי שיש לך תמונה של מי שלפי המסורת הרשיע עם שם של מי שחזר בתשובה.
בהצלחה רבה!
בכוונת מכוון,
ודווקא מהסיפור על ריש לקיש אני חושב שאפשר ללמוד על משמעות "דרך ארץ קדמה לתורה" ועל זה שחילונים הם לא עגלה ריקה, אלא עגלה מלאה מאוד :)
תודה על ההתייחסות

אתה צעיר ולכן עצוב לראות דמי ניהול של 0.39% (שהם לא מעט בכלל. אחרי 30 שנים מדובר בלפחות 30*0.39% שזה 12%~). מצד שני, באמת לא מדובר בסכומים גבוהים וכל עוד אתה לא ממשיך להפקיד לשם אז זה לא נורא. סתם מוסיף רעש לתיק ההשקעות.
גם התיק השקעות שלך מלא בניירות שונים. למה לא פשוט VT? לפי הניירות אתה לא משקיע בIB אלא בברוקר ישראלי, נכון? מה העלות של הניהול? קניה? המרת מטח?

הוצאות של 6000 בחודש נישמע לי סביר. יכול להיות שאתה יכול לחתוך 10-20% אבל לא בטוח שבא לך לחסוך בהנאות הצריכה שיש לך כרגע. רק תשים לב לאם ואיך ההוצאות שלך גדלות ברגע שתיהיה לך הכנסה של "גדולים". תתרכז בחיסכון החודשי שאתה צופה ותנסה להציב מטרה ריאלית לפי החיסכון.

אתה צעיר ולכן עצוב לראות דמי ניהול של 0.39% (שהם לא מעט בכלל. אחרי 30 שנים מדובר בלפחות 30*0.39% שזה 12%~). מצד שני, באמת לא מדובר בסכומים גבוהים וכל עוד אתה לא ממשיך להפקיד לשם אז זה לא נורא. סתם מוסיף רעש לתיק ההשקעות.
גם התיק השקעות שלך מלא בניירות שונים. למה לא פשוט VT? לפי הניירות אתה לא משקיע בIB אלא בברוקר ישראלי, נכון? מה העלות של הניהול? קניה? המרת מטח?

הוצאות של 6000 בחודש נישמע לי סביר. יכול להיות שאתה יכול לחתוך 10-20% אבל לא בטוח שבא לך לחסוך בהנאות הצריכה שיש לך כרגע. רק תשים לב לאם ואיך ההוצאות שלך גדלות ברגע שתיהיה לך הכנסה של "גדולים". תתרכז בחיסכון החודשי שאתה צופה ותנסה להציב מטרה ריאלית לפי החיסכון.
- בקרוב אמשוך משם את הכספים ואעביר לתיק העצמאי, לא הפקדתי לשם כבר מעל לשנה וחצי
- משקיע באקסלנס, עלות של 19 שקל חודשי מתקזז כנגד פעולות. עמלה של קניה היא 0.085% לני"ע (או 3 ש"ח מינימום), ו-0.07% לקרן מחקה (או 3 ש"ח מינימום). העלות קניה בתחילת הדרך הייתה יחסית זניחה ופעם בכמה חודשים אני באידאל להכניס כספים על מנת לאזן, השאיפה לא למכור בכלל. בשנים האחרונות הייתי סטודנט ולא היה הרבה ספיירים ולכן כרגע התיק מוטה. אתה צודק שזה קצת מסובך יותר לעומת VT או Acwi אבל אני מצליח להקטין את דמי הניהול ככה
- אני מרגיש שסגנון החיים שלי כרגע דיי מאוזן מבחינת הנאות חיים לעומת צריכה, לא רואה צורך להצטמצם כרגע ולא מאמין שהן ייגדלו יותר מדי לאחר שאתחיל להכניס יותר.

עדכון יולי 23:

לא היה שינוי משמעותי מבחינת סך הנכסים, אבל ביצעתי קניות ומכירות ועדכנתי את התמהיל, פירוט בהמשך.

סך נכסים:

טיב הנכססכוםהערות
עו"ש22Kאמור לסיים את התואר בקרוב ולכן דואג שיהיה לי כסף עודף עד שאמצא עבודה
קרן כספית דולרית27K דולר (שווה ערך לבערך 98K ש"ח)אמורה להניב כ5.1% השנה, עד שאסיים את התואר ואמצע עבודה יציבה יותר נותן לכסף לנח פה
תיק מסחר אישי102K ש"ח
קופת גמל להשקעה - מניות (דמי ניהול של 0.39 מימיי בקבע)10K ש"ח
קרן השתלמות - מניות5.5K ש"ח
פנסיה - מניות55K ש"ח
קריפטו1K ש"ח
פיקדון צה"לי (ישתחרר בשנה הקרובה)38K ש"ח
רכב30K ש"ח

סך שווי הנכסים = 364K
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 304K

שינויים משמעותיים שנעשו בחודש האחרון:
1. העברת את כספי הפנסיה והפיצויים למסלול SP500, עד עכשיו הם היו במסלול מניות.

2. משיכה של 20,000 שח מהקופת גמל להשקעה והעברתם לתיק המסחר האישי, השארתי עשרת אלפים בפנים בשביל לשמור על הדמי ניהול לעתיד (0.39%) אם ארצה לפתוח קופה לאשתי או לילדיי העתידיים (חיסכון לכל ילד אם עדיין יהיה)

3. עדכון תיק המניות לתמהיל הבא (סך שווי שלו 102K):
מספר קרן/ Tickerשם קרןאזור גיאוגרפיאחוזיםסכום בש"ח - מעוגל לטובת נוחותדמי ניהולמה זה בתכלס?
1159250SPX 500 אשס. חוץארה"ב16.63%17.2K0.07%ETF העוקבת אחר מדד S&P 500, הכולל כ-500 מניות של החברות הגדולות ביותר הנסחרות בבורסה בארה"ב, נקנה בשקל.
1159243NDX 100 אשס. חוץארה"ב15.5%16K0.33%ETF העוקבת אחר מדד Nasdaq 100 הכולל כ-100 מניות של החברות הלא פיננסיות הגדולות הרשומות בבורסת הנאסד"ק, נקנה בשקל.
USSCUSSCארה"ב11.14%11.5K0.30%SPDR MSCI USA Small Cap Value Weighted UCITS ETF USD Acc - מדד מניות ערך קטנות ארה"ב, נקנה בדולר.
1159094MSCI Europeאירופה24.96%25K0.12%ETF העוקבת אחר מדד MSCI Europe הכולל מניות של חברות הנסחרות במדינות מפותחות באירופה, נקנה בשקל.
ZPRXZPRXאירופה4.96%5.1K0.3%מדד מניות ערך קטנות אירופה, נקנה ביורו.
1159169MSCI EMמדינות מתפתחות14.1%14.6K0.18%ETF העוקבת אחר מדד MSCI Emerging Markets Investable Market הכולל מניות של חברות בעלות שווי שוק גדול, בינוני וקטן, הנסחרות בשווקים מתפתחים. נקנה בשקל.
SJPAiShares Core MSCI Japan IMI UCITS ETFיפן5.91%6.1K0.15%קרן העוקבת אחר הביצועים של מגוון רחב של מניות יפניות ונועדה לספק למשקיעים חשיפה מגוונת לשוק המניות היפני. נקנה בדולר.
CSPXJiShares Core MSCI Pacific ex Japan UCITS ETF (Acc)שאר השווקים המשמעותיים בשוק הפסיפי4.03%4.2K0.2%קרן העוקבת את הביצועים של מדד MSCI Pacific ex Japan, המספקת למשקיעים חשיפה לשוקי המניות של מדינות מפותחות באזור האוקיינוס השקט, למעט יפן. נקנה בדולר.
הימור על קרן טרנדית, שירדה ב70%, מחכה למכור בתזמון הנכון בשביל קיזוז מס למול רווחים.
2.5%​
2.6K​
0.71%
מזומן דולרי ושקלי ויורו0.1%0.25K

דמי ניהול משוקללים מהתיק: 0.2%

אחוזים לאזורים לפי מדינות:
ארה"ב: 43%
אירופה: 30%
שווקים מתעוררים: 14%
השוק הפסיפי:10%
קרן טעות מהעבר: 3%

נתתי חשיפת יתר לשווקים מחוץ לארה"ב בגלל שעכשיו הפנסיה נמצאת רק על SP500.

במישור האישי:
לקראת סוף התואר ונותן פוש בתקופת מבחנים אחרונה, והתחלתי מיונים בחברות שונות.

נערך לאחרונה ב:
עדכון אוגוסט 23:

לא היו שינויים משמעותיים.

מצב נכסים:

טיב הנכססכוםהערות
עו"ש14K ש"ח
קרן כספית דולרית27.3K דולר (שווה ערך לבערך 100K ש"ח)אמורה להניב כ5.1% השנה, עד שאסיים את התואר ואמצע עבודה יציבה יותר נותן לכסף לנח פה
קרן כספית שקלית5K ש"ח
תיק מסחר אישי105K ש"ח
קופת גמל להשקעה - מניות (דמי ניהול של 0.39 מימיי בקבע)10K ש"ח
קרן השתלמות - מניות6K ש"ח
פנסיה - SP50058K ש"ח
קריפטו1K ש"ח
רכב30K ש"ח

סך שווי הנכסים = 367K
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 303K

שינויים משמעותיים שנעשו בחודש האחרון:
1. קניתי קרן כספית שקלית על מנת לייעל קצת את החשבון עו"ש
2. העלייה בסך הנכסים נבעה בעיקר מגדילה בפנסיה ובתיק המסחר האישי, העו"ש לעומת זאת קטן (הוצאות היו גבוהות יותר מהכנסות החודש אבל כאמור ממש בקרוב זה הולך להשתנות משום שההכנסות יגדלו משמעותית) אבל זה בשליטה וישתנה בקרוב כשאתחיל עבודה במשרה מלאה.

במישור האישי:
מסיים חובות אחרונות בלימודים ולקראת מיונים אחרונים במספר חברות, אינשאללה תכף חותם חוזה.

נערך לאחרונה ב:
עדכון סוף אוגוסט 23:

לא יכולתי להתאפק לספטמבר והחלטתי לעדכן ;)
התחלתי לעבוד במשרה מלאה, מאבסוטמאוד ורואה את עצמי מתפתח בעולם הזה.

מבחינת שינויים בתיק ההשקעות, העברתי את הפנסיה למסלול ה-"עולמי" של מנורה - "מסלול מדדי מניות חו"ל - פאסיבי", עקב שתי סיבות; חשיפה עולמית יעילה יותר ודמי ניהול זולים יותר מההפקדה (מה שמשמעותי לי יותר כרגע לעומת דמי הניהול מהצבירה, חישבתי את זה בעזרת המחשבון המעולה הזה).
לא עשיתי שינויים בתיק המסחר האישי.

ניתן לראות שסך הערך עלה מאז העדכון האחרון ב11K אבל יש לקחת בחשבון שלא ירדו עדיין החיובים של חודש אוגוסט, לאחר ניכוי ההוצאות העלייה בשווי תצטבר לבערך 7K, שעיקרה נובע מעליית שער הדולר (מה שהתבטא בעליה בתיק המסחר האישי ובקרן הכספית הדולרית).

מצב נכסים:

טיב הנכססכוםהערות
עו"ש15K ש"ח
קרן כספית דולרית27.3K דולר (שווה ערך לבערך 104K ש"ח)
קרן כספית שקלית5K ש"ח
תיק מסחר אישי108K ש"ח
קופת גמל להשקעה - מניות (דמי ניהול של 0.39 מימיי בקבע)10.5K ש"ח
קרן השתלמות - מניות6.5K ש"ח
פנסיה - מסלול עולמי במנורה60K ש"ח
קריפטו1K ש"ח
רכב30K ש"ח

סך שווי הנכסים = 378K
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 311.5K

מגניב! עשית לבד? אם כן איך? אתה אזרח ארה"ב?

בסוף הלכת לייעוץ אסטרטגי? אם כן האם לביג 4\ החברות הישראליות\הבינלאומיות? איך התפקיד עד כה?

לא עשיתי לבד, אלא עם יזם שארגן "קבוצת רכישה".
בסוף לא הלכתי לייעוץ אסטרטגי אלא לחברה במגזר הפרטי, התפקיד מאוד מעניין, אני חלק מצוות גדול וממש לומד כל יום ומאוד נהנה.
תודה על העדכון.
במאי ההוצאות שלך היו:

סה"כ הוצאות - 6,000 ש"ח בערך

ומה ההוצאות שלך היום?

נראה איך אהיה בחודשים הקרובים אבל לצורך העניין בחודש אוגוסט כלל ההוצאות שלי הסתכמו ב6450 שח, שזה אותה התנהלות מבחינתי. עם זאת בשנה הקרובה אני צופה עליה בהוצאות בעיקר בגלל המסגרת הזוגית; אני עובד במשרה מלאה ובת הזוג שלי עוד סטודנטית (ולכן אני רוצה לתרום יותר למשק הבית על מנת להקל עליה), מתכננים חופשה של כמה ימים באירופה אחרי שנתיים שלא, וגם חתונה וכל היוצא בזה בשנה הקרובה. מבחינת צריכה יום יומית אני לא חושב מקווה שאשאר אותו הדבר בערך :)

נראה איך אהיה בחודשים הקרובים אבל לצורך העניין בחודש אוגוסט כלל ההוצאות שלי הסתכמו ב6450 שח, שזה אותה התנהלות מבחינתי. עם זאת בשנה הקרובה אני צופה עליה בהוצאות בעיקר בגלל המסגרת הזוגית; אני עובד במשרה מלאה ובת הזוג שלי עוד סטודנטית (ולכן אני רוצה לתרום יותר למשק הבית על מנת להקל עליה), מתכננים חופשה של כמה ימים באירופה אחרי שנתיים שלא, וגם חתונה וכל היוצא בזה בשנה הקרובה. מבחינת צריכה יום יומית אני לא חושב מקווה שאשאר אותו הדבר בערך :)
בהתחשב בעלייה ביוקר המחיה אז העלייה בהוצאות סבירה.
אבל, אני מציע לך לארגן את הנסיעה/חופשה עם ירח הדבש...
חתונה זה עסק יקר וכדאי לדחות את הטיול לאירופה לאחר החתונה כדי לראות מה המצב הכספי כדי שלא תיכנסו לבור כלכלי.
אל תשכך שהמצב הכלכלי חרא ותקבל מתנות בסכומים נמוכים יותר ממה שהיה נהוג עד היום.
my humble opinion...

עדכון אוקטובר 23:

התחלתי לבצע תהליך אופטימיזציה לכספים עקב המעבר מסטטוס סטודנט לסטטוס עובד במשרה מלאה - על המשמעויות הכספיות של זה:

- פתחתי קרן השתלמות עוקבת SP500 בדמי ניהול של 0.4, אליה גם ניידתי את הכספים מהעבודה הקודמת.
- הכספים לפנסיה במנורה עדיין לא עברו, אבל קיבלתי את כל האישורים הבירוקרטיים לכך ושהכספים הופקדו לחשבון אז מאמין שזה יישתקף כבר בחודש הבא.
- פתחתי חשבון השקעות עצמאי נוסף באינטראקטיב ארה"ב, אני לא מתכוון להשתמש בו כחשבון השקעות עיקרי, אלא כגידור מפני קטסטרופה וכפיזור סיכונים. מכרתי מהקרן הכספית הדולרית כ1500 דולר, העברתי לאינטראקטיב וקניתי יחידות של הקרן USSC.
- פיקדון השחרור השתחרר, וקניתי בכולו בתוספת מהחיסכון יח' של ACWI בחשבון באקסלנס
- משכתי כ9,000 ש"ח מקופת הגמל להשקעה, השארתי בפנים סכום מזערי נטו בשביל לשמור דמי ניהול נמוכים בשביל שאוכל להעביר את ההטבה לאשתי/לילדיי/ ליום שאראה אחרת ואחשוב שמכשיר ההשקעה הזו הוא יותר טוב ממה שאני חשוב היום. בסך הכל זה מכשיר סביר אם קרוביי לא ייתעניינו בכספים בעתיד. אשקיע את הסכום שמשכתי בחודש הבא יחד עם החיסכון מהמשכורת

ברמה האישית
משקיע במישור המקצועי ומשקם קשרים שקצת הוזנחו בתקופת הלימודים.
חייב להתוודת שבכנות מתחיל לדגדג לי להוציא יותר כסף עכשיו כשרמת ההכנסה עלתה על כל מיני רצונות שתיעדפתי נמוך עד כה, מרשה לעצמי להתפנק קצת ומבחינת הוצאות משותפות שלי ושל בת זוגי אני לוקח על עצמי יותר, כך שאני עדיין חוסך אך לא חוסך כמו שהייתי יכול אם הייתי אגרסיבי טיפה יותר, אני יודע שאני מרשה לעצמי להתפנק קצת אחרי כמה שנים שלא, וטוב לי עם זה כרגע.
אני לא מאוד מתרגש מכך שרמת ההוצאות שלי עלתה כרגע, אלא עם יד על הדופק ולומד איך להתנהל ברמת הכנסה שגבוה מרמת ההוצאות שלי, מה שלא היה לי כבר הרבה זמן, אעדכן.

מצב נכסים:

טיב הנכססכום (K)דמי ניהול (%)הערות
עו"ש23 ש"ח
קרן כספית דולרית26 דולר (שווה ערך 100K ש"ח)0.11
קרן כספית שקלית5 ש"ח0.05
תיק מסחר אישי154 ש"ח0.19
קופת גמל להשקעה - מניות1.5 ש"ח0.39
קרן השתלמות - SP5007.5 ש"ח0.4
פנסיה - מסלול עולמי במנורה61 ש"ח0.13 מהצבירה, 0.9 מההפקדה
קריפטו1 ש"ח
רכב30 ש"ח

סך שווי הנכסים = 383K
סך שווי נכסים "גמישים" (ללא פנסיה וקרן השתלמות) = 314.5K

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 59
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 47
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 18
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
ב יומן מסע בעשר אצבעות יומני מסע אישיים 41
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
D יומן מסע - לחתונה אוף טופיק 18
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 22
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
R צעדיי הראשונים בחיים הבוגרים - יומן מסע רנדומלי יומני מסע אישיים 4
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
H יומן מסע | דור ה-Y יומני מסע אישיים 17
Wizard יומן מסע החל מ-30 יומני מסע אישיים 13
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
D יומן מסע אל הלא נודע יומני מסע אישיים 71
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע - מהגנה להתקפה יומני מסע אישיים 58
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ל יומן מסע שלי - לשם ובחזרה יומני מסע אישיים 37
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 305
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
Shay36 יומן מסע - הדרך לחיות ולהתעשר מעולם ממניות. יומני מסע אישיים 17
ז יומן מסע משעמם יומני מסע אישיים 19
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
ב יומן מסע שלי יומני מסע אישיים 5
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
ח יומן מסע - טווח ארוך או קצר יומני מסע אישיים 9
אומרית יומן מסע- ההתחלה יומני מסע אישיים 48
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 153
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
ו יומן מסע אישי - שלב א' יומני מסע אישיים 4
O יומן של חבר חדש בפורום יומני מסע אישיים 22
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
C יומן יבש יומני מסע אישיים 7