• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יומן מסע - הסטודנטית הנצחית

• פותח הנושא פותח הנושא asl
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

asl

משתמש רשום
דירוג
11
בת 32, רווקה. מרוויחה באזור ה-13K נטו. סטודנטית לתואר ראשון.

המטרות שלי בחיים הן להיות PHD ולתת חינוך טוב לילדים העתידיים שלי. הדובדבן בקצפת יהיה למממש את אחד מהרעיונות שיש לי כבר מספר שנים, בתחום ה-AI או בתחום המשחקים.

את ההפקדה הראשונה שלי ביצעתי ב-10/04/2022. התחלתי עם חסכון של 35 אש"ח.
אף-על-פי שהשקעתי באופן ספורדי למדי מאז, בזכות אפקט הריבית דריבית ההשקעה שלי עומדת כרגע על 167 אש"ח. בנוסף, לקחתי הלוואה ללא ריבית מקרוב משפחה ורכשתי דירה ללא משכנתא במרכז.

נכון לעכשיו אין לי יעד חסכון חודשי וכתוצאה ישירה מכך אני חוסכת מעט ביחס להכנסות שלי.
בחצי השנה האחרונה חסכתי רק 10K. חלק מהכסף הלך על טיסה לחו"ל (פעם ראשונה ב-5 שנים האחרונות) ומופעי תרבות, חלק על שכ"ד ושכ"ל. אין לי מושג על מה יתר הכסף הלך. הרבה מהדברים שלי הם ישנים (האייפד בן 7) או יד שנייה (ספות, מקרר, אפילו הפלאפון). אין לי רכב. אבל גם אין לי יכולת ריסון עצמי ואני קונה הרבה דברים זולים באופן אימפולסיבי, כמו דיסק חתום ב-500 ש"ח.

אז המטרה של היומן היא לשים אותי על המסלול הנכון. המטרה היא להעלות פוסט פעם בחודש שבו אני ארשום כמה חסכתי. אם לא חסכתי, אז עליי יהיה לנמק היטב מדוע. אני מקווה שככה נושא החסכון ישאר בראש מעיניי והקניות האימפולסיביות יצטמצמו.

שנית, מידי פעם אעדכן בנושא ההתפתחות האישית שלי. היעד הנוכחי שלי לסיום הלימודים הוא סוף סמסטר א' שנה הבאה. לאחר מכן אני כנראה אמשיך לקחת קורסים בשביל הכיף בזמן שאני מחליטה על נושא מחקר לתואר שני. שנית, ואני מקווה שזה לא יותר מידי אוף-טופיק, אני אעדכן בנוגע למאמצים שלי לצאת מהקונכיה ולמצוא אישה. עד היום נעתי קדימה רק בוקטור המקצועי, אבל השעון הביולוגי מתקתק ובלי מאמץ עקבי ומרוכז לא תהיה לי משפחה.

אם שרדתם עד כה, אתם גיבורים. תודה שקראתם והא לכם עוגייה.

אם שרדתם עד כה, אתם גיבורים. תודה שקראתם והא לכם עוגייה.
דווקא היה קצר ולעניין, בהצלחה בכל התחומים!
כמה את מחזירה בחודש (הלוואה)?
עושה רושם שאת במסלול הנכון, את חסכונית עד כמה שאת מצליחה, ובמה שאת לא מצליחה את לפחות מודעת.
תשואה אולי פחות רלוונטית כרגע, תשקלי לעקוב אחר הוצאות עם האקסולידית או בכל דרך אחרת.
את מרוויחה 13K נטו כסטודנטית שזה מרשים מאוד (משרה מלאה?). סביר להניח שלאחר התואר המשכורת תגדל. גם סביר להניח שאם המשכורת תגדל, ההוצאות האימפולסיביות יגדלו בהתאם להכנסה אם לא תשלטי עליהן.

יכולה לשתף על הרעיון בתחום המשחקים?

תודה :)

קרוב המשפחה מבוסס כלכלית אז אני אמורה להתחיל להחזיר את ההלוואה רק עוד כמה שנים, אחרי הלימודים ולאחר שאהיה מבוססת מקצועית. היה והוא כן יצטרך את הכסף, אני אצטרך להחזיר את שווי הדירה בעת המכירה (ולא הקנייה).

היתה תקופה שעקבתי אחרי ההוצאות אבל יש לי שם חסם מנטלי. זה גם מלא עבודה וגם זה דיכא אותי לאללה כי אם אני מכניסה את כל ההוצאות התקופתיות שלי לאקסל (שכ"ד, שיעורי עזר, בריאות, מתנות לקרובי משפחה וכו') ומחלקת את זה לחודש - יוצא שאין לי כסף לכלום ושאני צריכה לחתוך בכל ההוצאות שלי אם אני רוצה לעמוד ביעד החסכון, שלא לדבר על דברים שאני רוצה שעדיין לא קניתי. אז מהר ויתרתי. אני רוצה לנסות את הגישה של 'להשיג יעד X' ולשים כסף בצד, במקום 'אסור לבזבז על Y' שמרגיש כמו עונש. מצד שני המצב הכלכלי שלי השתנה מאוד בשנה האחרונה :thinking:. בפוסט של פברואר אני אפרסם הערכה עדכנית ואז אני אוכל להחליט מהי האסטרטגיה הנכונה. אולי בסוף זה יהיה מן שילוב, במקום הוצאות חודשיות אני אעשה מעקב דו-חודשי או תלת-שנתי. ניסית פעם?

תודה על הקישור לפוסט, הוא ממש לגזור ולשמור! ממש, שמתי את אחת הטבלאות כרקע למחשב.

אני עובדת שעתית ומצליחה לעבוד משהו כמו 80-90 אחוז. אחרי התואר המשכורת תגדל, אבל אח"כ היא תמחק כי אני אלך לתואר שני ודוקטורט, אז נראה לי שלבנות על גידול בהכנסות תהיה הגישה הלא נכונה לעשור הקרוב.

הייתי רוצה לבנות משחק ש"נבנה תמידית" אם לשאול מונח ממוזיקה (through composed). המחשב מג'נרט כל שלב על בסיס קונספט אמנותי (חשבתי לקחת יצירות מודרניות וקוביסטיות שפגו עליהן זכויות היוצרים כי אני לא טובה בעיצוב ויזואלי), הביצועים וההעדפות של השחקן ומידע סטטיסטי על בסיס יתר השחקנים. אז לדוגמה, אם שחקן רוצה משחק קשה והמחשב זיהה שקשה לו יותר לבצע קפיצות מורכבות, אז בשלב הבא יהיו יותר קפיצות כאלה.
אז למעשה מדובר במערכת של hard constraints (אי אפשר לתת קפיצה שטכנית לא אפשרית) ו-soft constraints (ההעדפה של השחקן) + AI על בסיס מידע לוקאלי אישי יחד עם מידע אנונימי מבוזר + לעשות את זה מספיק יעיל כדי שאפשר יהיה לחשב על זה על מחשב לוקאלי, או לבצע הרבה מהחישובים בשרת מרוחק ואת ההתאמות לשחקן הספציפי באופן לוקאלי (מטעמי פרטיות).
בתכל'ס מה שתיארתי מאפיין המון סוגי מערכות (כמו ניהול זמן) ויש המון תחומים שבהם אתה רוצה מטעמים אתיים, לדוגמה, שתהיה לך יכולת לתת חוקים נוקשים (עבודה עם כל אוכלוסיה פגיעה, כולל חולים, ילדים, פגושי-נפש), ולכן יש לזה טווח יישום נרחב.
נראה לי שמה שאני מתארת זה יותר לכיוון של בעיות SAT/SMT מאשר ג'נרטיב AI, אבל עדיין לא היה לי זמן ללמוד את הנושא לעומק.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 44
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 47
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 52
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 17
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
ב יומן מסע בעשר אצבעות יומני מסע אישיים 41
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
D יומן מסע - לחתונה אוף טופיק 18
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 22
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
R צעדיי הראשונים בחיים הבוגרים - יומן מסע רנדומלי יומני מסע אישיים 4
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
H יומן מסע | דור ה-Y יומני מסע אישיים 17
Wizard יומן מסע החל מ-30 יומני מסע אישיים 13
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
D יומן מסע אל הלא נודע יומני מסע אישיים 70
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע - מהגנה להתקפה יומני מסע אישיים 58
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ל יומן מסע שלי - לשם ובחזרה יומני מסע אישיים 37
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 305
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
Shay36 יומן מסע - הדרך לחיות ולהתעשר מעולם ממניות. יומני מסע אישיים 17
ז יומן מסע משעמם יומני מסע אישיים 19
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
ב יומן מסע שלי יומני מסע אישיים 5
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
ח יומן מסע - טווח ארוך או קצר יומני מסע אישיים 9
אומרית יומן מסע- ההתחלה יומני מסע אישיים 48
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 148
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
ו יומן מסע אישי - שלב א' יומני מסע אישיים 4
O יומן של חבר חדש בפורום יומני מסע אישיים 22
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
C יומן יבש יומני מסע אישיים 6