Woodturner
משתמש רשום
- דירוג
- 1
שלום חברים,
אנחנו זוג צעיר בגיל 28, משקיעים פרטיים בשוק ההון, מעוניינים להשקיע את כספינו לטווח של 2 עשורים לפחות במטרה להגיע לעצמאות כלכלית.
השקעה זו נועדה להשיג צמיחה ריאלית של כספינו באופן שיאפשר השגת המטרות הבאות:
הנחות יסוד:
הקצאת נכסים שתכננו:
15% יושקעו בקרן נאמנות מחקה s&p 500 - SWPPX - דמי ניהול 0.02
5% יושקעו בקרן נאמנות מחקה international index fund - SWISX - דמי ניהול 0.06
5% יושקעו בקרן נאמנות מחקה Schwab Dividend Equity Fund - SWDSX - דמי ניהול 0.89
5% יושקעו בקרן נאמנות מחקה באג"ח ממשלתי ארצות הברית SWAGX - דמי ניהול 0.04
25% יושקעו בקרן נאמנות מחקה מדד נדל״ן עולמי SFREX (Russell RAFI™ Select Real Estate Index Series) - דמי ניהול 0.39
15% יושקעו בקופת גמל להשקעה - אלטשולר שחם - 90% מניות/ 10% אג״ח - דמי ניהול 0.39
30% - מזומן, אופציה להשקעות עתידיות, טיולים וקרן חירום - 25% בחשבון בארה״ב; 5% בחשבון בארץ.
6. מכשירי השקעה: החשיפה לאפיקי ההשקעה תתבצע באמצעות מכשירים מחקי מדד, השואפים להשיג את תשואת השוק ואשר גובים את דמי הניהול הנמוכים ביותר:
SWPPX
SWISX
SWAGX
SWDSX (דמי ניהול לא נמוכים, אבל סקטור שאשתי אוהבת)
SFREX (דמי ניהול לא נמוכים, אבל סקטור חיוני)
קופת גמל להשקעה - אלטשולר
א. הוספת כסף חדש: כאמור, בכוונתי להשקיע 21 אש"ח מדי חודש באמצעות הוראת קבע אוטומטית בחשבון ב-Charles Schwab לטובת קרנות הנאמנות מחקות המדד בחשבון השקעות בארה״ב. ובסוף כל שנה להעביר 72 אש״ח (הסכום המירבי) לקופת גמל להשקעה בישראל. עד ינואר 2024.
ב. איזון תיק ההשקעות: החל משנת 2024, מדי 1 בינואר יבוצע איזון של התיק על מנת לשמור על הקצאת הנכסים המקורית (כאמור בסעיף 4). האיזון יתבצע על ידי מכירת נכסים שעלו בערכם וקנייה נכסים שירדו בערכם. עד ינואר 2024 נפריש מהחשבון בארה״ב ובארץ, ונגיע למצב ולאחוזים שמתוארים בסעיף ב׳. ובינואר 2024 נבצע איזון מחדש ומחשבה אם להמשיך להפקיד כ-30 אש״ח כל חודש או להוריד ל-20 אש״ח כל חודש. בהתאם להכנסות/ הוצאות. ומתוך הבנה שיהיו לנו בתקווה ילדים ב-5 שנים הקרובות, וההוצאות יגדלו.
שאלות:
אנחנו זוג צעיר בגיל 28, משקיעים פרטיים בשוק ההון, מעוניינים להשקיע את כספינו לטווח של 2 עשורים לפחות במטרה להגיע לעצמאות כלכלית.
השקעה זו נועדה להשיג צמיחה ריאלית של כספינו באופן שיאפשר השגת המטרות הבאות:
- הגעה לעצמאות כלכלית בהתאם לכלל חמשת האחוזים (סה"כ תיק ההשקעות > סה"כ הוצאות לשנה * 30).
- שמירה על ערך הכסף מפני שחיקת האינפלציה.
- אפשרות לבחור לעבוד ולא להיות חייבים.
- אפשרות לטייל בעולם.
- חיים מבוססים לצאצאינו.
הנחות יסוד:
- רוב הכסף כרגע לא מושקע, ונמצא נזיל בארה״ב, (אשתי אמריקאית), וכדי לפזר את הסיכון, הכוונה היא להפריש כל חודש בסכום קבוע לחשבון השקעות ב-Charles Schwab.
- אשתי לא אוהבת את תחום ההשקעות וכרגע כל פעם שמדברים על הנושא זה ״הופך לה את הבטן״. זאת הסיבה שגם השיטה של הפרשה חודשית בתצורה של ״שגר ושכח״, נראית לי יותר מתאימה לנו. וגם החלוקה לחודש בחודשו, תפזר את הסיכון, וגם יותר קלה מנטאלית.
- כרגע שנינו עובדים, אשתי אוהבת לעבוד אבל לי קוסם ב10-15 שנים הקרובות להוריד קצת רגל מהגז, ובהיבט של ילדים עתידים, להיות יותר בבית, וגם פשוט שואב סיפוק מעבודה 9-7 סטייל. בסביבות שנות ה-40 לחיינו אני אצא לחצי משרה ונתחיל למשוך כ-5% מסך התיק.
- שנינו בהייטק בתחומים די יציבים תעסוקתית, עם פוטנציאל השתכרות גבוה יותר.
- מרוויחים ביחד נטו 30 אש״ח וחוסכים בין 15-20 אש״ח בחודש.
- חסכנו עד היום ביחד, כ-700 אלף ש״ח (לא כולל פנסיות).
- בעתיד הקרוב/ רחוק מכוונים לעבור לגור מחוץ לישראל לתקופה או אולי לתמיד.
- הגענו לכלל מסקנה כי ההפסד המרבי שאנחנו מוכנים לספוג בתיק ההשקעות הוא עד30%.
הקצאת נכסים שתכננו:
15% יושקעו בקרן נאמנות מחקה s&p 500 - SWPPX - דמי ניהול 0.02
5% יושקעו בקרן נאמנות מחקה international index fund - SWISX - דמי ניהול 0.06
5% יושקעו בקרן נאמנות מחקה Schwab Dividend Equity Fund - SWDSX - דמי ניהול 0.89
5% יושקעו בקרן נאמנות מחקה באג"ח ממשלתי ארצות הברית SWAGX - דמי ניהול 0.04
25% יושקעו בקרן נאמנות מחקה מדד נדל״ן עולמי SFREX (Russell RAFI™ Select Real Estate Index Series) - דמי ניהול 0.39
15% יושקעו בקופת גמל להשקעה - אלטשולר שחם - 90% מניות/ 10% אג״ח - דמי ניהול 0.39
30% - מזומן, אופציה להשקעות עתידיות, טיולים וקרן חירום - 25% בחשבון בארה״ב; 5% בחשבון בארץ.
6. מכשירי השקעה: החשיפה לאפיקי ההשקעה תתבצע באמצעות מכשירים מחקי מדד, השואפים להשיג את תשואת השוק ואשר גובים את דמי הניהול הנמוכים ביותר:
SWPPX
SWISX
SWAGX
SWDSX (דמי ניהול לא נמוכים, אבל סקטור שאשתי אוהבת)
SFREX (דמי ניהול לא נמוכים, אבל סקטור חיוני)
קופת גמל להשקעה - אלטשולר
א. הוספת כסף חדש: כאמור, בכוונתי להשקיע 21 אש"ח מדי חודש באמצעות הוראת קבע אוטומטית בחשבון ב-Charles Schwab לטובת קרנות הנאמנות מחקות המדד בחשבון השקעות בארה״ב. ובסוף כל שנה להעביר 72 אש״ח (הסכום המירבי) לקופת גמל להשקעה בישראל. עד ינואר 2024.
ב. איזון תיק ההשקעות: החל משנת 2024, מדי 1 בינואר יבוצע איזון של התיק על מנת לשמור על הקצאת הנכסים המקורית (כאמור בסעיף 4). האיזון יתבצע על ידי מכירת נכסים שעלו בערכם וקנייה נכסים שירדו בערכם. עד ינואר 2024 נפריש מהחשבון בארה״ב ובארץ, ונגיע למצב ולאחוזים שמתוארים בסעיף ב׳. ובינואר 2024 נבצע איזון מחדש ומחשבה אם להמשיך להפקיד כ-30 אש״ח כל חודש או להוריד ל-20 אש״ח כל חודש. בהתאם להכנסות/ הוצאות. ומתוך הבנה שיהיו לנו בתקווה ילדים ב-5 שנים הקרובות, וההוצאות יגדלו.
שאלות:
- מתלבט לגבי קרן מחקה דיבידנד וקרן מחקה נדלן עולמי, מאוד יקרות אבל נותנות לי גידור מסויים ושקט נפשי. מה גם שדיבידנדים ונדל״ן אלו 2 סקטורים שאשתי מאמינה בהם. האם דמי הניהול הגבוהים שווים את זה לדעתם, בראייה של הצרכים שציינתי ובהלימה לפיזור בתיק?
- מתבלט לגבי רכישת נדלן בארץ - מבחינה הגיונית מרגיש לי שמחירי הנדלן עולים וקשה לי להאמין שהם יירדו בקרוב. אבל מצד שני אני לא מחפש הרפתקאות וסיכונים יותר מדיי, והשקעה במדדים קוסמת לי יותר, בהיבט של ״לישון טוב יותר בלילה״. לא מסתכל על זה יותר מדיי, שם הוראת קבע פעם בחודש, ומשקיע לשם, בלי שוכרים, תיקונים, וכאבי ראש של נכס. גם בהיבט של ״כל הביצים בסל אחד״, נראה לי מסוכן לקנות נכס במדינה אחת, עיר אחת, שכונה אחת, בניין אחד. לא עולה בקנה אחד עם עקרון הפיזור שאני דוגל בו. ולכן חשבתי ללכת על מדד גלובאלי של נדל״ן. האמנם?
- מיסים - אנחנו גרים בארץ אבל משקיעים בארצות הברית. יש לאשתי אזרחות, ויש לנו חשבון בארץ, ועל שמה בארצות הברית, זה שאנחנו משקיעים בו. מתוך מחשבה שככל הנראה יום אחד לא נגור בארץ ויהיה יותר קל להתבסס על דולרים מאשר שקלים, מה גם שהכלכלה האמריקאית מרגישה לי יציבה יותר. אנחנו מדווחים כל שנה גם בארץ וגם בארהב ועושים תיאום מיסים עם רואי חשבון. השאלה היא האם יש משהו שאני מפספס פה בהיבט של מיסוי? הורשה לילדים עתידיים? האם ממליצים על קרנות מחקות איריות או שמתוקף העובדה שהחשבון גם ככה בארהב אז מחייב את הצאצאים לשלם מס ירושה?
- פיזור באחוזים לפי סקטורים - אשמח לדעת מה חושבים על הפיזור שציינתי.
- רעיונות נוספים להשקעות שלא חשבתי עליהם?
- כל מחשבה או הערה אחרת יתקבלו בברכה. תודה רבה!