• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

מסע יציאה מבור כלכלי - חיסול הלוואות בגובה 90 אש"ח תוך שנה וקצת

אוקי, אז חודשיים אחרי + 300 שעות למידה שהשקעתי בזה שכוללות: קורס השקעות מסודר, חפירות לתוך הלילה של הבלוג והפורום, התייעצות עם אנשים טובים וחכמים ממני החלטתי שניהול תיק השקעות בצורה אקטיבית זה לא בשבילי, זה לא מתיישר עם מודל האישיות שלי, כמות הפעמים שנכנסתי למערכת המסחר בחודש הראשון הייתה מאוד לא בריאה, ושימוש בכלי AI למיניהם זה מאוד מאוד נחמד בעיקר בשביל למצוא מניות בבורסות שונות בעולם ולעשות מחקר שוק עליהן אבל פרט לאתגר האקדמי, לא הרגשתי מספיק בטוח לרכוש את המניה על סמך ניתוח של כלי שאני לא יכול לתקף את התוצאות שהוא מציג לי.

אז תמונת מצב נוכחית:
נכסים:
קרנות השתלמות: 510,300
עו"ש, קרן כספית, תיק מניות ומזומן: 81,500
פנסיות: 390,000
בית: 2.4M (השווי עלה כי הייתה עסקה בשכונה שלי לבית זהה במחיר הזה)

התחייבויות:
משכנתא: 326,000~

אז מה הלאה? עלי להתמיד ולהמשיך באותה הדרך שאני נמצא בה.
- למקסם ולהגדיל את העסקים שלי, התשואה עליהם הכי טובה שאני יכול להשיג.
- להפריש לקרנות השתלמות/פנסיה/קופות גמל כסדרם, להנות כמה שאפשר מהטבות המס.
- לחסל את המשכנתא, לפחות את מסלול הפריים הידוע לשמצה.

תודה לכולכם על העצות החמות, יש שיאמרו חמות מאוד ;)

ועדכון נוסף, המשפחה צפוייה לחזור בחודש הבא הביתה ואני סוף כל סוף צפוי לסיים עם המילואים האלו, הספקתי להיות בעזה, בלבנון ואפילו בסוריה ב450 ימי המילואים שלי, הגיע הזמן להוריד את המדים לתלות את הנשק, ללבוש את בגדי העבודה ולחזור לעניינים.

-----------------------------

עדיין פתוח לחשיבה מחודשת
תמיד

רק כדי להבין - לפי הפירוט שלך אין לכם תיק השקעות מעבר לקרנות פנסיה והשתלמות. הגופים המקצועיים הם אלה? או שיש לך תיק מנוהל בנוסף?
ואם אין לך, האם התכוונת לעבור לקרנות פנסיה והשתלמות בניהול עצמי? או בפתיחת תיק השקעות עצמאי וקניית ניירות?
לפני הפוסט הקודם לא היה תיק מנוהל, היה רק קרנות השתלמות+פנסיות שנוהלו על ידי גופים מקצועיים והרצון היה לפתוח תיק השקעות עצמאי וקניית ניירות בו, כאחוז קטן מהמכלול של ההשקעות.

שיהיה אחוז קטן מהתיק
זה מה שעשיתי, שמתי 20K בתיק כזה.

הכי חשוב שתכיר את עצמך, ותדע איפה אתה מועד לפורענות ובמה אתה חזק.
בפרספקטיבה של חודשיים אחרי, אני מאוד מסכים איתך, הבעיה אצלי הייתה שלמרות שאני תופס מעצמי כמשקיע ערך עדיין נכנסתי בחודש הראשון מדי יום לתיק.
למה לעזאזל אתה מתמקד בשטויות?
חשבתי להגיב לזה באופן ציני, אבל החלטתי להגיב לזה ברצינות, לא ברורה לי התגובה הזו. הרי למה אנחנו על העולם הזה אם לא בשביל להתנסות וללמוד.

לא חושב שבמצבך הנוכחי אתה מספיק ״לא שביר״ בשביל להתחיל להשקיע אקטיבית.
כמה כסף אתה מתכוון להשקיע? אתה מתכוון למכור מהתיק שלך לטובת זה? יש איזושהן הגבלות שחשבת עליהן?
במקומך לא הייתי נכנס לזה, ואם כבר הייתי נכנס לזה הייתי קודם כל סוגר את המשכנתא ומתפרד לפני זה בעוד מיליון או שתיים בהשקעות יותר מסורתיות. אבל זה רק אני כמובן.
התגובה שלך הכי השפיעה עלי, אתה צודק אני באמת "לא שביר" במידה מספקת.

נערך לאחרונה ב:
ואני סוף כל סוף צפוי לסיים עם המילואים האלו, הספקתי להיות בעזה, בלבנון ואפילו בסוריה ב500 הימים האחרונים, הגיע הזמן להוריד את המדים לתלות את הנשק, ללבוש את בגדי העבודה ולחזור לעניינים.
לא מבין בהשקעות, אבל מבין בתודות.
ממש ממש תודה רבה ששמרת עלינו, לא מובן מאליו. אני מעריך מלא ושאפו ענק.אמן שלא תלבש מדי זית בקרוב. [אם תגיע למרכז יש לך מורה דרך בירושלים ללא תשלום.]

המשפחה צפוייה לחזור בחודש הבא הביתה ואני סוף כל סוף צפוי לסיים עם המילואים האלו,
איזה יופי!
מקווה שלא יתחילו שוב...
היום היינו בצפון הרחוק לצורך בריאותי וביקור חברים. פעם ראשונה מזה שנתיים. נסענו בכביש נוף שעולה מחצור לעמוקה וצפת ופחדתי לראות נופים שרופים. לשמחתי, רוב הדרך הטבע היה מהמם. רק ליד פיקוד הצפון ראינו שטחי יער שרופים אבל גם הם נראים לא רע (המון כלניות ונוריות).
קרנות השתלמות ותיק מניות: 510,300
עו"ש, קרן כספית, תיק מניות ומזומן: 81,500
למה מופיע פעמיים "תיק מניות"? ומה יש לך בתיק?

משקיע ערך
אני רוצה לתת נקודת מבט אחרת קצת על הנושא.

הרבה אנשים תוהים אם כדאי להם להפסיק להיות שכירים ולעבור להיות עצמאים, וכמה שכר לבקש אם נניח קיבלו 100 ש"ח לשעה ברוטו כשכירים?

התשובה הכי נפוצה היא 130-150 ש"ח לשעה וזאת כדי לשקלל פנימה את ההטבות הסוציאליות ומיסי המעסיק.

זו תשובה מדויקת מתמטית אבל שגויה ברמה הבסיסית ביותר. למה ששכיר יהפוך להיות עצמאי רק כדי לקבל בדיוק אותו דבר? איפה הפיצוי עבור הסיכון?

כשאתה שכיר והמעסיק שלך קורס - החיים שלך לא קורסים, אתה ממשיך למקום הבא, ההון שלך לא מושקע בעסק, רק ההכנסה השוטפת תלויה בו. לעומת זאת, כאשר אתה עצמאי - קריסת העסק היא עסק מאוד רציני - מדובר בירידה לטמיון של כל מה שהכנסת לעסק, זמן, הון, מוניטין ועוד. על הסיכון הזה - כל עצמאי או בעל עסק חייב לקבל פיצוי בדמות רווח גבוה משמעותית לעומת מצב שבו הוא שכיר. ממה שאני מכיר (ותקנו אותי אם אני טועה), אין הגיון בלהיות בעל עסק שלא מקבל רווח של לפחות 25% שנתי על ההון (או עצמאי קטן עם שכר גבוה באותה מידה עבור הזמן שלו לעומת שכיר).

עכשיו, בוא נחזור להשקעות ערך או בעצם לכל השקעה אקטיבית - אתה משקיע זמן, משאבים רגשיים והון, בעצם זה מן עסק צידי שלך (שלא מוגדר ככזה פורמלית).

לכן, לפי ההגיון שפירטתי למעלה, אתה צריך לעסוק בזה אך ורק אם אתה חושב שתצליח להשיא תשואה גבוהה יותר משמעותית לעומת מה שעושה שכיר (משקיע פאסיבי במדד sp500).

האם אתה יכול לעשות באופן קבוע ועקבי 25% מדי שנה מעל המדד? נניח 12% נומינלי שנתי לאורך 15+ שנים?

יותר מכך, האם אתה מוכן להמר על זה בחלק נכבד מהשווי הנקי שלך, בוא נגיד לפחות 30%? (אחרת זה בזבוז זמן, צריך שלא רק האחוזים יהיו גבוהים, אלא הרווח הנומינלי יהיה משמעותי).

ייתכן שאתה "וורן באפט הצעיר"[1] המודרני, יש כאלו שמרוויחים יותר מהמדד, מה הסיכוי שלך להיות אחד מהם? האם אתה מוכן "להתאבד" על זה כנגד כל הסיכויים הסטטיסטיים?

מה שאני רושם כמובן לא תקף רק אליך, אלא לרוב מוחלט של האנשים שאינם "וורן באפט הצעיר", לדעתי אדם שזה לא בוער בעצמותיו לא צריך לקחת סיכונים פרועים כאלו, רק כדי לגלות שהוא חלק מאותם 99% (ויותר) שלא מצליחים להביס את המדד לאורך זמן.

[1] "וורן באפט הצעיר" מכיוון שוורן באפט כבר זמן רב אינו מביס את המדד - יש פה שני הסברים, האחד הוא חסרון הגודל והשני הוא שהשוק עצמו השתכלל מאוד מאז. אתה מנסה להימנע משני החסרונות האלו ע"י השקעת הון פרטי קטן כאדם פרטי ופעולות בשוק קטן שאינו משוכלל לגמרי, שזה הגיוני, אבל עדיין הסיכויים לעקוף את ה sp500 לאורך זמן הם אפסיים.

נערך לאחרונה ב:
זו תשובה מדויקת מתמטית אבל שגויה ברמה הבסיסית ביותר. למה ששכיר יהפוך להיות עצמאי רק כדי לקבל בדיוק אותו דבר? איפה הפיצוי עבור הסיכון?
קצת סוטה מלב הדיון אבל אם כבר העלאת - אם אני היום מקבל בסביבות ה15K ברוטו כשכיר אבל מקבל ממקום העבודה גם אוכל, החזרי רכב, החזרי נסיעות, קרן השתלמות וכמובן גם הפרשות לפנסיה וכו'
יש מקום שמעוניין בשירותים שלי כעצמאי
כמה עלי לדרוש?
איך מכמתים את כל זה לכדי מספר אחד שהוא שכר שעתי לעצמאי?

קצת סוטה מלב הדיון אבל אם כבר העלאת - אם אני היום מקבל בסביבות ה15K ברוטו כשכיר אבל מקבל ממקום העבודה גם אוכל, החזרי רכב, החזרי נסיעות, קרן השתלמות וכמובן גם הפרשות לפנסיה וכו'
יש מקום שמעוניין בשירותים שלי כעצמאי
כמה עלי לדרוש?
איך מכמתים את כל זה לכדי מספר אחד שהוא שכר שעתי לעצמאי?

בגדול - תיכנס למחשבון של חילן ותזין את הכל, תסתכל על עלות המעסיק, זה המינימום שעליך לדרוש, כדי שמצבם יהיה זהה למצבך כשכיר.
אבל אני לא מומחה לענייני עצמאיים, אז אולי עדיף שתתייעץ בפוסט נפרד או תחפש בפורום, יש הרבה שרשורים כאלו.

עדכון תקופתי
הצפון לא חזר לעצמו, נמשיך עם העסק עד אחרי חגי תשרי ונקבל החלטה. בינתיים הוא ממשיך לעבוד בעצלתיים מכניס כ30% ביחס לתקופות דומות בשנים שקדמו למלחמה, לא הפסדי אבל לא רווחי שמצדיק את המשך פעילותו ביחס לזמן ולקשב שהוא דורש מאיתנו.
עוד יומיים אני חוזר לתעסוקה שלישית, זאת אחרי שתי תעסוקות של 260 ימים עם הפוגה של חודשיים בין לבין, התעסוקה הנוכחית צפויה להיות של כארבעה חודשים.

הדילמות:
- יש הזדמנות להתקין מערכת סולארית על הבית שתעלה כ65K ותניב כ1,500 בחודש בשנתיים הראשונות ואחרי זה תרד לכ1,200 לחודש, בגלל שאני בקיבוץ וזו קבוצת רכישה אז אין לי המון זמן למשוך את הנושא מקסימום עוד חודש ניתן למשוך את זה, אוכל לעשות גם אח"כ אבל זה ידרוש ממני פעולות נוספות והמחיר יהיה שונה, וההתעסקות תהיה גבוהה יותר, כנראה ארד מזה.
- זוגתי בהריון ואנחנו מתרגשים ממש, בהמשך לכך עלינו לשפץ את הבית בכ30K ולרכוש רכב אחר (הנוכחי פח עם גלגלים) בעלות של כ100K. זה בטווח של השנה הקרובה מעדיף שלא לקחת הלוואה מהבנק, המשפחה הציעה לעזור לנו בהלוואה ללא ריבית של כ35K שנחזיר אותה שיהיה לנו.
- מתחשק לי להוריד את ההחזר החודשי במשכנתא (לפרוע את הפריים כי אני לא מצליח לדמיין הורדה של ריבית בנק ישראל בשנים הקרובות).
- לא מתכנן בשנתיים הקרובות להשקיע בעסק חדש, אם העסק ייפול אמצא עבודה כשכיר ואמשיך הלאה עם משכורת דומה למה שהרווחתי בעסק טרום המלחמה.
אשמח לעצתכם מה עדיף ומתי.

תמונת מצב נוכחית:
נכסים:
נזיל:
- קרנות השתלמות: 509K
- עו"ש: 52K
- תיק מניות: 172K (כרגע ברווח של כ11% מחקתי את כל הירידות שהיו והוא די שמר על הערך שלו בניכוי האינפלציה)
- מזומן: 5K
לא נזיל:
- פנסיות: 354K
- בית: 2.4M

התחייבויות:
משכנתא: 308K~
- פריים 133K ריבית 5.2% - החזר חודשי 1,354 עמלת פירעון מוקדם של 0
- קל"צ 121K ריבית 2.13% - החזר חודשי 1,859 עמלת פירעון מוקדם של 0
- ק"צ 54K ריבית 2.39% - החזר חודשי 490 עמלת פירעון מוקדם של 9,500

הצפון לא חזר לעצמו, נמשיך עם העסק עד אחרי חגי תשרי ונקבל החלטה. בינתיים הוא ממשיך לעבוד בעצלתיים מכניס כ30% ביחס לתקופות דומות בשנים שקדמו למלחמה, לא הפסדי אבל לא רווחי שמצדיק את המשך פעילותו ביחס לזמן ולקשב שהוא דורש מאיתנו.
זה מה שקרה לנו אחרי מלחמת לבנון השניה. עסקי התיירות חזרו מאד לאט, וזה נורא מבאס להשקיע את הנשמה במשהו שלא נותן רווח נורמלי.
אני לקחתי על עצמי עוד שליש משרה מחוץ לישוב כדי "ליישר" את ההכנסות אבל הלב כבר התרחק מהעסק שלנו.

יש הזדמנות להתקין מערכת סולארית על הבית שתעלה כ65K ותניב כ1,500 בחודש בשנתיים הראשונות ואחרי זה תרד לכ1,200 לחודש,
למה שההכנסה תרד?
לא תהיה שמש?
ממליץ ללכת על זה ולשקול הוספת אגירה

למה שההכנסה תרד?
לא תהיה שמש?
ממליץ ללכת על זה ולשקול הוספת אגירה
עברה התוכנית החדשה שמעלה את התעריף לכל קוט"ש לשנתיים הראשונות למערכות ביתיות.
אחרי שנתיים התעריף יורד.
ואני מניח ממוצע קרינת שמש וירידת ייעילות של המערכת.
אגירה תעלה לי את העלות הכוללת ל95 אלף ואין לי תעריף תעו"ז שמצדיק את זה ואין לנו בעיית חשמל בד"כ שתצדיק שימוש עצמי של החשמל בזמן שאין שמש

אני רוצה לתת נקודת מבט אחרת קצת על הנושא.

הרבה אנשים תוהים אם כדאי להם להפסיק להיות שכירים ולעבור להיות עצמאים, וכמה שכר לבקש אם נניח קיבלו 100 ש"ח לשעה ברוטו כשכירים?

התשובה הכי נפוצה היא 130-150 ש"ח לשעה וזאת כדי לשקלל פנימה את ההטבות הסוציאליות ומיסי המעסיק.

כשאתה שכיר והמעסיק שלך קורס - החיים שלך לא קורסים, אתה ממשיך למקום הבא, ההון שלך לא מושקע בעסק, רק ההכנסה השוטפת תלויה בו. לעומת זאת, כאשר אתה עצמאי - קריסת העסק היא עסק מאוד רציני - מדובר בירידה לטמיון של כל מה שהכנסת לעסק, זמן, הון, מוניטין ועוד. על הסיכון הזה - כל עצמאי או בעל עסק חייב לקבל פיצוי בדמות רווח גבוה משמעותית לעומת מצב שבו הוא שכיר. ממה שאני מכיר (ותקנו אותי אם אני טועה), אין הגיון בלהיות בעל עסק שלא מקבל רווח של לפחות 25% שנתי על ההון (או עצמאי קטן עם שכר גבוה באותה מידה עבור הזמן שלו לעומת שכיר).

עכשיו, בוא נחזור להשקעות ערך או בעצם לכל השקעה אקטיבית - אתה משקיע זמן, משאבים רגשיים והון, בעצם זה מן עסק צידי שלך (שלא מוגדר ככזה פורמלית).

לכן, לפי ההגיון שפירטתי למעלה, אתה צריך לעסוק בזה אך ורק אם אתה חושב שתצליח להשיא תשואה גבוהה יותר משמעותית לעומת מה שעושה שכיר (משקיע פאסיבי במדד sp500).

האם אתה יכול לעשות באופן קבוע ועקבי 25% מדי שנה מעל המדד? נניח 12% נומינלי שנתי לאורך 15+ שנים?

יותר מכך, האם אתה מוכן להמר על זה בחלק נכבד מהשווי הנקי שלך, בוא נגיד לפחות 30%? (אחרת זה בזבוז זמן, צריך שלא רק האחוזים יהיו גבוהים, אלא הרווח הנומינלי יהיה משמעותי).

ייתכן שאתה "וורן באפט הצעיר"[1] המודרני, יש כאלו שמרוויחים יותר מהמדד, מה הסיכוי שלך להיות אחד מהם? האם אתה מוכן "להתאבד" על זה כנגד כל הסיכויים הסטטיסטיים?

מה שאני רושם כמובן לא תקף רק אליך, אלא לרוב מוחלט של האנשים שאינם "וורן באפט הצעיר", לדעתי אדם שזה לא בוער בעצמותיו לא צריך לקחת סיכונים פרועים כאלו, רק כדי לגלות שהוא חלק מאותם 99% (ויותר) שלא מצליחים להביס את המדד לאורך זמן.

[1] "וורן באפט הצעיר" מכיוון שוורן באפט כבר זמן רב אינו מביס את המדד - יש פה שני הסברים, האחד הוא חסרון הגודל והשני הוא שהשוק עצמו השתכלל מאוד מאז. אתה מנסה להימנע משני החסרונות האלו ע"י השקעת הון פרטי קטן כאדם פרטי ופעולות בשוק קטן שאינו משוכלל לגמרי, שזה הגיוני, אבל עדיין הסיכויים לעקוף את ה sp500 לאורך זמן הם אפסיים.
אתה מדבר על סוג מסוים של עצמיים, סוג אחר של עצמיים הם כאלה שמסיבות בירוקרטיות/מיסוי עובדים כעצמאי אצל מעסיק אחד
במקרה הזה אותו עצמאי הרבה יותר קרוב בסיכון וחוויה שלו לשכיר

עדכון תקופתי.

לא מועסק מאז שהשתחררתי (ללא אבטלה כי ביטוח לאומי עושה לי קונצים), אם כבר מזמנים אותי לראיון אז שואלים בצורה בוטה מתי התעסוקה הבאה שלי ולמה לא עבדתי בצורה סדירה בשנתיים האחרונות (מלחמה וזה...) ואני לא לבד, הרבה מילואימניקים שנמצאים במצב דומה לשלי נתקלים בבעיה הזו. מזל שיש לי את העסק המשפחתי שלפחות משם אני מצליח להביא מעט פרנסה, ייעלתי אותו במה שאפשר ופיטרתי את העובדים, בקיץ עבדתי מאות שעות מצאת החמה עד צאת הנשמה, ועדיין לא הגענו לפדיון של לפני המלחמה, הצפון פשוט לא חזר לעצמו, חצי מהעסקים סגורים, ובקושי יש מטיילים, אבל לפחות אנחנו לא צריכים לשלם משכורות.

אבי נפטר לפני כחודש, הוא היה סלע בשבילי, לא הייתה דילמה שלא פניתי אליו, במהלך השבעה חפרתי את תכתובת הוואטסאפ שלנו, ומצאתי שהתייעצתי איתו על מחזור המשכנתא ושרשמתי לו את כל המסלולים והריביות שהציעו לי, הוא רשם לי שהוא לא מבין כלום ממה שרשמתי אבל שבכסף הוא סומך עלי בעיניים עצומות. המשפט הזה מאוד מחזק אותי בתקופה הזו.

לא התקדמתי עם אף אחד מהדברים שרשמתי בפעם הקודמת, שילוב של מילואים, חזרת המשפחה הביתה, שיפוץ הנזקים, אבטלה, אבא... מעיין נכנסתי למצב הישרדותי של חיסכון במה שאפשר בלי הרפתקאות או הוצאות שיכולות להידחות.

אני מתקשה למצוא דברים חיוביים בתקופה הזו, האופטימיות והפרואקטיביות שלי נפגעו קשות בשנתיים האחרונות, התחלתי טיפול פסיכולוגי, נקווה שיעזור.

תמונת מצב נוכחית:
נכסים
נזיל:

- קרנות השתלמות: 584K
- עו"ש ומזומן: 92K (מחזיקים נזיל כי משלמים לקבלנים על הנזקים של הבית בגלל המלחמה ובניית חדר לתוספת החדשה)
- תיק מניות: 177K
לא נזיל:
- פנסיות: 385K
- בית: 2.4M

התחייבויות
משכנתא: 300K~

נערך לאחרונה ב:
אני מתקשה למצוא דברים חיוביים בתקופה הזו, האופטימיות והפרואקטיביות שלי נפגעו קשות בשנתיים האחרונות, התחלתי טיפול פסיכולוגי, נקווה שיעזור.
ליבי איתך, וגם מזדהה עם התחושות.
דברים שעוזרים לי בתקופות כאלו:
1. להתחיל את הבוקר עם תזכורת לעצמי מה *יש* לי - בן זוג, צאצאים, חברים, קורת גג, נוף יפה, גינה, תיק השקעות נחמד, פרנסה.
2. להתרכז יותר במעשים היומיומיים "הקטנים" ופחות בעתיד (כי כשהנפש בדאון, התכניות נצבעות באפור-שחור).
3. לקפוץ לטיול קטן באזור עם הבן זוג וערכת הקפה. הטבע עוזר לחזור לנשום.

תודה מכל הלב על מה שאתה עושה בשביל כולנו!

ולא לשכוח שוורן באפט בעצמו חלק מהמדד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
רק רציתי לאמר תודה על השיתוף והעדכון ב5 שנים האחרונות ומשתתף בצערך.
לפי דעתי יש לך הרבה מקומות להיות אופטימי - אם תסתכל את ההתקדמות שלך מלפני 5 שנים ועד היום עם כל מה שהיה בתקופה המשוגעת הזאת - ההתקדמות מרשימה מאוד!
אני הרגשתי מהעדכונים שלך שיש לך תשוקה לכל מה שאתה עושה, יש לך ראש עסקי ויזמי ואתה לא תעצור גם אם נכשלת (כי כולם נכשלים, זה חלק מהדרך)
ותודה על כל ימי המילואים שעשית למען המדינה!
ואל תשכח לרגע את המשפחה הנפלאה שלך והילד שהציע לבנות בית מבוץ :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Pothos יומן מסע - פוטוס בתחילת דרכו יומני מסע אישיים 7
צ יומן מסע - המסע הארוך יומני מסע אישיים 7
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
K יומן מסע של מהנדסת יומני מסע אישיים 24
L יומן מסע- בניית בסיס כלכלי לחיים, לימודים וקריירה יומני מסע אישיים 13
פביאנו יומן מסע - המסע שלי לעצמאות כלכלית עד 2035 יומני מסע אישיים 41
א מסע של ברנש צעיר יומני מסע אישיים 100
G יומן מסע בצעדים קטנים אל עבר החופש יומני מסע אישיים 2
E זוג + 2 יומן מסע יומני מסע אישיים 7
א תחילת היומן מסע יומני מסע אישיים 40
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 108
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 63
T עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
האיש שבאמצע יומן מסע - האיש שבאמצע יומני מסע אישיים 11
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 98
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
yossik חוויות מסע - נמיביה יומני מסע אישיים 9
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 36