שלום לכולם,
אחרי שנה של קריאה בבלוג החלטתי לכתוב יומן מסע משלי
המטרה שלי בכתיבה כאן היא לתעד לעצמי את המחשבות בנושא הזה, לראות איך נראית ההתקדמות שלי ולשמוע עצות ודעות של אחרים.
קצת על עצמי
בן 28 במקור מהצפון היום מאזור מרכז הארץ, לקראת סיום תואר ראשון בתחום ריאלי מאוניברסיטת תל אביב.
ההורים שלי תמיד חינכו אותי לשמרנות פיננסית, וזה אומר שמעולם לא לקחתי הלוואה, מעולם לא נכנסתי למינוס, באופן כללי אין לי נטייה לבזבז הרבה כספים. מצד שני אני גם מאוד מפוזר עם כסף ועד שהגעתי לבלוג הזה הייתי בעמדה שאני לא מבין בכסף ולכן כל העניין של השקעות הוא פחות בשבילי.
כרגע עובד במשרת סטודנט באחת מחברות ההייטק הגדולות במרכז הארץ.
משכורת נטו: נע בין k9 ל-13kהשוני בין החודשים נובע בעיקר מזה שאני במשרה שעתית חלקית.
הוצאות:
2600 שכ"ד והוצאות דיור נוספות.
3000-3500 צריכה שוטפת (לא הכי מסודר, אני יודע...)
אין רכב.
נכסים:
קופת גמל במסלול סולידי שפתחתי שאני מתייחס אליה כקרן חירום (אני מפקיד לשם כל חודש בהוראת קבע 1500) - 28K
פנסיה מסלול sp500 מחקה מדד - 54K
קופת גמל שפתחו לי לפני שנים מסלול sp500 מחקה מדד 106K
קרנות השתלמות מסלול sp500 מחקה מדד - 20K
תיק השקעות - 33K
עו"ש - 10K
אין הלוואות או התחייבויות
תיק השקעות:
פתחתי לא מזמן במיטב דש, לפחות כרגע עד שתתייצב המשכורת שלי אני מפריש לתיק בכל חודש את המקסימום שאני יכול ככה שיישאר לי מספיק כסף לחודש הקרוב. עשיתי כמה טעויות של מתחיל כמו לקנות מניות ספציפיות שאני לא מספיק מבין, אני חושב שאמכור את המניות ואקנה עם הכסף קרנות סל.
כרגע מושקע ב-VOO, VUG ו-SMH. ומתכנן בקרוב לקנות בעיקר VOO ו VUG במינון שווה. וכשאגיע לתיק בשווי 100K אולי אתחיל לחשוב על אסטרטגיה שונה.
מטרות לטווח הארוך:
להיות מאושר
להיות עצמאי כלכלית - להצליח להגיע למצב שההכנסות הפאסיביות שלי יותר גדולות מהוצאות המחייה.
אין לי תכנית לפרוש מוקדם אבל אני תמיד אשמח שתהיה לי את האופציה.
מטרות לטווח הקצר:
לשפר את השכר שלי.
להיות יותר מסודר עם הוצאות.
לעשות תואר שני.
להגיע ל60K בקרן חירום ואולי להפסיק להפריש אליה.
להמשיך לרכוש ETFS באותו תמהיל פחות או יותר עד שאני מגיע ל100K ואז אולי לחשוב מחדש על אסטרטגיית השקעה.
זהו, אשתדל לעדכן.
** לא ממליץ שום דבר **
אחרי שנה של קריאה בבלוג החלטתי לכתוב יומן מסע משלי
המטרה שלי בכתיבה כאן היא לתעד לעצמי את המחשבות בנושא הזה, לראות איך נראית ההתקדמות שלי ולשמוע עצות ודעות של אחרים.
קצת על עצמי
בן 28 במקור מהצפון היום מאזור מרכז הארץ, לקראת סיום תואר ראשון בתחום ריאלי מאוניברסיטת תל אביב.
ההורים שלי תמיד חינכו אותי לשמרנות פיננסית, וזה אומר שמעולם לא לקחתי הלוואה, מעולם לא נכנסתי למינוס, באופן כללי אין לי נטייה לבזבז הרבה כספים. מצד שני אני גם מאוד מפוזר עם כסף ועד שהגעתי לבלוג הזה הייתי בעמדה שאני לא מבין בכסף ולכן כל העניין של השקעות הוא פחות בשבילי.
כרגע עובד במשרת סטודנט באחת מחברות ההייטק הגדולות במרכז הארץ.
משכורת נטו: נע בין k9 ל-13kהשוני בין החודשים נובע בעיקר מזה שאני במשרה שעתית חלקית.
הוצאות:
2600 שכ"ד והוצאות דיור נוספות.
3000-3500 צריכה שוטפת (לא הכי מסודר, אני יודע...)
אין רכב.
נכסים:
קופת גמל במסלול סולידי שפתחתי שאני מתייחס אליה כקרן חירום (אני מפקיד לשם כל חודש בהוראת קבע 1500) - 28K
פנסיה מסלול sp500 מחקה מדד - 54K
קופת גמל שפתחו לי לפני שנים מסלול sp500 מחקה מדד 106K
קרנות השתלמות מסלול sp500 מחקה מדד - 20K
תיק השקעות - 33K
עו"ש - 10K
אין הלוואות או התחייבויות
תיק השקעות:
פתחתי לא מזמן במיטב דש, לפחות כרגע עד שתתייצב המשכורת שלי אני מפריש לתיק בכל חודש את המקסימום שאני יכול ככה שיישאר לי מספיק כסף לחודש הקרוב. עשיתי כמה טעויות של מתחיל כמו לקנות מניות ספציפיות שאני לא מספיק מבין, אני חושב שאמכור את המניות ואקנה עם הכסף קרנות סל.
כרגע מושקע ב-VOO, VUG ו-SMH. ומתכנן בקרוב לקנות בעיקר VOO ו VUG במינון שווה. וכשאגיע לתיק בשווי 100K אולי אתחיל לחשוב על אסטרטגיה שונה.
מטרות לטווח הארוך:
להיות מאושר
להיות עצמאי כלכלית - להצליח להגיע למצב שההכנסות הפאסיביות שלי יותר גדולות מהוצאות המחייה.
אין לי תכנית לפרוש מוקדם אבל אני תמיד אשמח שתהיה לי את האופציה.
מטרות לטווח הקצר:
לשפר את השכר שלי.
להיות יותר מסודר עם הוצאות.
לעשות תואר שני.
להגיע ל60K בקרן חירום ואולי להפסיק להפריש אליה.
להמשיך לרכוש ETFS באותו תמהיל פחות או יותר עד שאני מגיע ל100K ואז אולי לחשוב מחדש על אסטרטגיית השקעה.
זהו, אשתדל לעדכן.
** לא ממליץ שום דבר **
נערך לאחרונה ב: