• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

יומן מסע - האיש שבאמצע

האיש שבאמצע

משתמש רשום
דירוג
19
שלום לכולם,

איזה כיף להצטרף לפורום.

אני בן 25, מתגורר בתל אביב. מיד לאחר השירות הצבאי ביחידה טכנולוגית התחלתי לימודי מדעי המחשב באחת האוניברסטאות המובילות בארץ, וזמן קצר לאחר מכן התחלתי לעבוד במשרת סטודנט באחת מחברות גאמפ"א, בתחום ה-cybersecurity research. בחודשים הקרובים אני צפוי להשלים את התואר, ואם הכל יסתדר, לעבור באופן רשמי לעבודה במשרה מלאה. במובן מסוים, אני פותח דף חדש בחיים שלי, וחשבתי שזו הזדמנות טובה להתחיל לכתוב יומן מסע.

תקופת הלימודים הייתה תקופה מאתגרת שבה הייתי על ניוטרל בכל הנוגע לחברים, משפחה, פנאי, כושר, וכו'. היה לי חשוב לעשות ג'אגלינג מוצלח בין הלימודים והעבודה, לסיים את התואר מהר ככל האפשר ובמקביל לבסס את עצמי כחבר צוות מועיל בעבודה. אני קצת מתחרט ש"מיהרתי" להגיע לשלב שאני נמצא בו עכשיו, ושלא לקחתי את הזמן להנות מהדרך יותר, אבל... the past is in the past.

נתונים כלכליים מפורטים אכתוב מאוחר יותר. עד כה לא צברתי חסכונות משמעותיים, אבל אני משתכר בצורה מכובדת וההוצאות שלי הן נמוכות (מתגורר עם שותפים, לא מחזיק רכב, לא מבזבז הרבה). אני צופה שאוכל להגיע לעצמאות כלכלית בתוך 7-10 שנים, תלוי באורח החיים שלי.

אני אוהב את העבודה הנוכחית שלי – את האנשים, את העיסוק, את מידת העצמאות, ואת התנאים. אני לא מתכנן פרישה מוקדמת, אבל רוצה לשמור לעצמי אפשרות שכזו, או אפשרות לפרישה חלקית שבה אעסוק בתחום קרוב ללבי כמו למשל חינוך.

אני רווק, גיי, וכרגע לא לחוץ על מציאת זוגיות. אם זה יקרה זה יכול להיות נחמד, אבל כרגע חשוב לי יותר לפתח את עצמי. מה גם שאני טיפוס שמתייחס לעצמאות ולאי-תלותיות שלו בחרדת קודש, וזה עלול להקשות. אני רואה את עצמי בוחר בעתיד באל-הורות, אבל זה לגמרי יכול להשתנות.

כמו חברים אחרים בפורום, גם אני מודאג מהכיוון הפוליטי והדמוגרפי שהמדינה הולכת אליו בטווח הרחוק. יש לי דרכון אירופאי, ושקלתי הגירה מיד לאחר סיום התואר, מתוך מחשבה שעדיף להגר מוקדם ככל האפשר, כל עוד אני צעיר וללא מחויבויות. עשיתי אחורה פנה כשהבנתי עד כמה אני בר-מזל להיות בנקודה שאני נמצא בה בקריירה כרגע, וכשהבנתי שבאירופה היצע משרות הפיתוח והמחקר בתחום הסייבר נמוך יותר, וכך גם המשכורות.

בטווח הקצר, אני מפלרטט עם הרעיון של תואר שני במדמ"ח בחו"ל. אני נוטה לחשוב שזה לא יהיה מהלך קרייריסטי משתלם, אבל יש בי גם צד שחושב שהחוויה של לימודים בחו"ל עשויה לתרום להתפתחות האישית שלי מספיק כדי לפצות על כך. אני יודע שזה יעכב את הדרך שלי לעצמאות כלכלית בכמה שנים, ואני מתלבט אם אני באמת רוצה את זה מספיק. אם אלך על זה, כנראה אכוון לאחת מהאוניברסטאות המובילות בשוויץ (ETH/EPFL).

תודה לקוראים!

ברוך הבא לפורום.

ני מודאג מהכיוון הפוליטי והדמוגרפי שהמדינה הולכת אליו בטווח הרחוק. יש לי דרכון אירופאי, ושקלתי הגירה מיד לאחר סיום התואר
אתה מודאג מהכיוון הדמוגרפי אז אתה תורם לכיוון בהגירה? :)

לגבי הדרך לעצמאות כלכלית, אתה צעיר ורק מתחיל את החיים והעבודה. חבל שתבזבז את השנים היפות על חיסכון אגרסיבי. אמנם תגיע ליעד מהר יותר אבל באיזה מחיר? תחסוך אבל גם תחיה, תהנה, אלה שנים שלא יחזרו.

גם אני מודאג מהכיוון הפוליטי והדמוגרפי שהמדינה הולכת אליו בטווח הרחוק.
לדעתי הגירה לאירופה שעתידה הדמוגרפי והפוליטי בירידה לא נשמעת כהחלטה טובה יותר.
אני צופה שאוכל להגיע לעצמאות כלכלית בתוך 7-10 שנים, תלוי באורח החיים שלי.
יעד קשוח,גם במשכורת גמפאית. קל וחומר אם תהגר לאירופה ותעבוד במשכורת נמוכה יותר כדבריך

שבה הייתי על ניוטרל בכל הנוגע לחברים, משפחה, פנאי, כושר, וכו'.
שים לב שלא לתת לחייך לחלוף על פניך גם כשתעבוד במשרה מלאה (תרתי משמע) בגמפ"א. ההנהלה שם אוהבת קרייריסטים.
הצבת יעד קשוח לעצמאות כלכלית יכולה לגרום לך להיות מפוקס כל כולך בפרישה וללכת בכיוון הזה ובסוף שתגלה שגם לא הגעת ליעד וגם שרפת את עצמך.

עשיתי אחורה פנה כשהבנתי עד כמה אני בר-מזל להיות בנקודה שאני נמצא בה בקריירה כרגע, וכשהבנתי שבאירופה היצע משרות הפיתוח והמחקר בתחום הסייבר נמוך יותר, וכך גם המשכורות.
אז נראה שבכל זאת יש העתיד בישראל ורוד, שמח שהחלטת להישאר, עוד תראה - יהיה כאן טוב גם בעתיד.

בהצלחה וברוך הבא

שים לב שלא לתת לחייך לחלוף על פניך גם כשתעבוד במשרה מלאה (תרתי משמע) בגמפ"א. ההנהלה שם אוהבת קרייריסטים.
הצבת יעד קשוח לעצמאות כלכלית יכולה לגרום לך להיות מפוקס כל כולך בפרישה וללכת בכיוון הזה ובסוף שתגלה שגם לא הגעת ליעד וגם שרפת את עצמך.
לא הבנתי למה שלא יגיע ליעד? כי הכסף לא יספיק לו ?

יעד קשוח,גם במשכורת גמפאית. קל וחומר אם תהגר לאירופה ותעבוד במשכורת נמוכה יותר כדבריך
מאוד תלוי, יש אנשים בפורום שעבדו בגאמפא שחסכו סדרי גודל של מיליון דולר בכמה שנים, לא ניתן לדעת את המגמה של המניות הללו ועדיין תלוי בהוצאות שלו, מה שכן נראה לי לא ריאלי, שרווק שגר בתל אביב, בהנתן גם שלא חסכת עד כה סכומים משמעותיים לטענתך,גם אם כולל rsu וכולל הכל תקבל 30 נטו, בשביל לפרוש בעוד 10 שנים תצטרך להוציא בערך 10 בחודש, וקשה לי להאמין שרווק בתל אביב יסתדר עם זה(מהיכרות עם אנשים דומים במצבך), ועוד בלי שהכנסנו שתרצה כנראה לעבור לדירה לבד עוד X שנים ואם תרצה בעתיד ילדים לפחות נכון להיום תצטרך לממן פונדקאות.

לא הבנתי למה שלא יגיע ליעד? כי הכסף לא יספיק לו ?
בדיוק, הוא סה"כ בגיל 25 , וענית בעצמך בהמשך - ב 10 שנים לעשות מספיק כסף לדירה,לתיק השקעות או נכס מניב אחר, וגם לממן הוצאות של עוד 40~ שנה זה מאוד קשוח.

בדיוק, הוא סה"כ בגיל 25 , וענית בעצמך בהמשך - ב 10 שנים לעשות מספיק כסף לדירה,לתיק השקעות או נכס מניב אחר, וגם לממן הוצאות של עוד 40~ שנה זה מאוד קשוח.
תודה על ההבהרה

תקופת הלימודים הייתה תקופה מאתגרת שבה הייתי על ניוטרל בכל הנוגע לחברים, משפחה, פנאי, כושר, וכו'. היה לי חשוב לעשות ג'אגלינג מוצלח בין הלימודים והעבודה, לסיים את התואר מהר ככל האפשר ובמקביל לבסס את עצמי כחבר צוות מועיל בעבודה. אני קצת מתחרט ש"מיהרתי" להגיע לשלב שאני נמצא בו עכשיו, ושלא לקחתי את הזמן להנות מהדרך יותר, אבל... the past is in the past.
הרבה פעמים אנחנו בתקופה עמוסה ומזניחים דברים אחרים בחיים שחשובים לנו, ומתרצים את זה שזה בגלל שאנחנו נמצאים בתקופה עמוסה.
שים לב שתמיד נוכל להשתמש בתירוץ הזה, לדוגמה במקרה שלך - כשתתחיל משרה מלאה אז תרצה להתקדם ולהיות ראש צוות ולכן תתמקד באפיק הזה (סתם דוגמה)
את זה אני אומר מניסיון אישי שלי. כשרציתי לחזור לקשרים מסוימים עם חברים, לקשר רציף עם חלק מהמשפחה, לעשות כושר - אלו דברים שדרשו ממני פתאום מעמסה מאוד גדולה, הרבה יותר מבעבר

שיהיה המון בהצלחה!

• אהבתי
Reactions: HHH
בטווח הקצר, אני מפלרטט עם הרעיון של תואר שני במדמ"ח בחו"ל. אני נוטה לחשוב שזה לא יהיה מהלך קרייריסטי משתלם, אבל יש בי גם צד שחושב שהחוויה של לימודים בחו"ל עשויה לתרום להתפתחות האישית שלי מספיק כדי לפצות על כך. אני יודע שזה יעכב את הדרך שלי לעצמאות כלכלית בכמה שנים, ואני מתלבט אם אני באמת רוצה את זה מספיק. אם אלך על זה, כנראה אכוון לאחת מהאוניברסטאות המובילות בשוויץ (ETH/EPFL).
אולי תואר שני במנהל עסקים? משהו שיפתח אותך לכיוונים נוספים

תודה לכל המגיבים. איזה כיף לקבל פרספקטיבה ממי שכבר היו בסיטואציות דומות.

בשביל לפרוש בעוד 10 שנים תצטרך להוציא בערך 10 בחודש, וקשה לי להאמין שרווק בתל אביב יסתדר עם זה(מהיכרות עם אנשים דומים במצבך),
כרגע אני מוציא הרבה פחות מזה – אצטרך ממש להתאמץ כדי להגיע להוצאות של 10K. אבל בהחלט יכול להיות שזה ישתנה, כפי שכתבת.

אולי תואר שני במנהל עסקים? משהו שיפתח אותך לכיוונים נוספים
אני חושב שזה פחות הכיוון שלי. כרגע אני רואה את עצמי מתפתח יותר בכיוון הטכנולוגי - שם התשוקה שלי.

עכשיו, קצת מספרים.
עד כה השקעתי והתנהלתי באופן ספוראדי, על פי העצות של ההורים שלי. לצערי זה הוביל לכך שתיק ניירות הערך שלי, שמורכב ממספר קטן של מניות "חדשניות" שנבחרו במטרה להכות את השוק בטווח של 5-10 שנים, נחתך בשנה-שנתיים האחרונות וירד לכ-40% משוויו המקורי. אני מתכוון לשנות כיוון, לפעול ברוח הפורום כמו מייק, ולהשקיע מעתה בקרן iShares MSCI ACWI.
אני מנהל את המניות שלי כרגע בבנק – זה נוח לי והעמלות הן נמוכות יחסית, בהינתן גודל התיק. מתלבט האם/מתי לעבור לבית השקעות.

סטטוס נוכחי (בשקלים):
עו"ש – 47K
תיק מניות – 55K
פיקדון (1.1% צמוד מדד, פירעון בפברואר 2024) – 15K
מניות מ-ESPP – 83K
קופת גמל (שנפתחה בשנת 2000, S&P 500, דמי ניהול מחיסכון 0.45%) – 102K
קרן השלמות (S&P 500, דמי ניהול מחיסכון 0.45%) – 48K
פנסיה (S&P 500, דמי ניהול מהפקדה 1%, דמי ניהול מחיסכון 0.11%) – 127K

הכנסות:
כאמור, כרגע אני עובד במשרת סטודנט, בתקווה בשבועות/חודשים הקרובים אקבל הצעה לעבודה במשרה רגילה. בכל מקרה, אני כרגע עובד ב-100% משרה ומרוויח בחודש כ-29K ש"ח ברוטו, אך ללא RSU ובונוסים.

הוצאות:
אני מנהל מעקב הוצאות מזה 3-4 שנים. ב-2022 הוצאתי בממוצע 5427 ש"ח בחודש, וב-2023 עד כה הוצאתי בממוצע 3635 ש"ח בחודש. ההוצאות העיקריות שלי הן על דיור, מזון ושכר לימוד, כשהאחרון כמעט והסתיים. אני צופה שההוצאות החודשיות שלי יישארו בסדר הגודל הזה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
הירהורים טעויות שעשינו ובתקווה שלא נעשה - יומן מסע אל הלא מוגדר. יומני מסע אישיים 43
B יומן מסע - מעבודה אינטנסיבית להכנסה פסיבית יומני מסע אישיים 15
P יומן מסע - צעדים ראשונים יומני מסע אישיים 57
A יומן מסע - הסטודנטית הנצחית יומני מסע אישיים 2
צ יומן מסע משפחתי מעודכן - 2024 יומני מסע אישיים 1
K הפניקס - יומן מסע יומני מסע אישיים 47
TechInvest50 עדיף מאוחר מלעולם - יומן מסע של Late bloomer יומני מסע אישיים 6
ריש-לקיש יומן מסע - בדרך הנכונה יומני מסע אישיים 52
ס יומן מסע בדרך לחירות כלכלית יומני מסע אישיים 15
A יומן מסע משפחתי יומני מסע אישיים 17
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
T יומן מסע - צעיר סולידי יומני מסע אישיים 15
R יומן מסע לזוג צעיר יומני מסע אישיים 8
H יומן מסע - סטודנט לקראת הסוף (וההתחלה...) יומני מסע אישיים 7
ב יומן מסע בעשר אצבעות יומני מסע אישיים 41
י יומן מסע - חולם שמתעורר חלקית יומני מסע אישיים 8
W יומן מסע - זוג בני 28 יומני מסע אישיים 18
D יומן מסע - לחתונה אוף טופיק 18
I יומן מסע לחייל המשוחרר יומני מסע אישיים 22
מ יומן מסע אישי - גיל 33 יומני מסע אישיים 10
R צעדיי הראשונים בחיים הבוגרים - יומן מסע רנדומלי יומני מסע אישיים 4
א יומן מסע של שני בנים ואבא שלהם יומני מסע אישיים 2
H יומן מסע | דור ה-Y יומני מסע אישיים 17
Wizard יומן מסע החל מ-30 יומני מסע אישיים 13
M יומן מסע מגיל צעיר יומני מסע אישיים 24
D יומן מסע אל הלא נודע יומני מסע אישיים 70
R יומן מסע של מורשע לשעבר יומני מסע אישיים 16
Y יומן מסע של בחור מתלבט יומני מסע אישיים 25
D יומן מסע - מהגנה להתקפה יומני מסע אישיים 58
F יומן מסע - זוג צעיר. מטרה: חופש כלכלי יומני מסע אישיים 13
ל יומן מסע שלי - לשם ובחזרה יומני מסע אישיים 37
deussex יומן מסע לחופש כלכלי, מימוש ומשמעות לחיים יומני מסע אישיים 305
O יומן מסע, מטרות ותהיות לעתיד. יומני מסע אישיים 21
Shay36 יומן מסע - הדרך לחיות ולהתעשר מעולם ממניות. יומני מסע אישיים 17
ז יומן מסע משעמם יומני מסע אישיים 19
D יומן מסע של חוסך סביר מינוס יומני מסע אישיים 44
ב יומן מסע שלי יומני מסע אישיים 5
F יומן מסע של הייטקיסט בתחילת דרכו באחת מחברות ה-FANG (גאמפא) יומני מסע אישיים 21
ז תחילתו של יומן מסע פרקטי יומני מסע אישיים 19
ח יומן מסע - טווח ארוך או קצר יומני מסע אישיים 9
אומרית יומן מסע- ההתחלה יומני מסע אישיים 48
L יומן מסע 2020 יומני מסע אישיים 39
Mr. Bigglesworth יומן מסע של חתול קירח יומני מסע אישיים 60
Cassandra Gemini יומן מסע של זוג הייטקיסטים יומני מסע אישיים 30
chen15 פתיחה של יומן מסע בסיומה של שנה יומני מסע אישיים 148
C יומן מסע לעצמאות כלכלית לאדם הצעיר יומני מסע אישיים 7
ו יומן מסע אישי - שלב א' יומני מסע אישיים 4
O יומן של חבר חדש בפורום יומני מסע אישיים 22
L הדרך אל ההתחלה - יומן של אמצע הדרך יומני מסע אישיים 4
C יומן יבש יומני מסע אישיים 6