עדכון תקופתי:
החלטנו לקחת את העצות שנתתם פה ובפרטי, וסגרנו את מסלול המשכנתא הגרוע וזה תמונת המצב הנוכחי שלנו עם הנכסים וההתחייבויות
תמונת מצב נוכחית:
נכסים:
בית: 2M
פנסיות: 314,172
קרנות השתלמות: 397,280
נזיל: 32,000
סך נכסים נזילים (פרט לבית + רכב): 429,280
התחייבויות:
משכנתא: 345,336
שמורכבת מ:
קל"צ (ריבית 2.13%) - 137,300 ש"ח החזר של 1,860 ש"ח בחודש
ק"צ סבבה (ריבית 3.05%) - 66,197 ש"ח החזר של 480 ש"ח בחודש
פריים (ריבית 5.4%) - 141,838 ש"ח החזר של 1,350 ש"ח בחודש
בנוסף לכך, פספסתי מענק של 60,000 ש"ח אבל הרווחתי פרופורציה לחיים.
אחד הסרטים האהובים עלי הוא "Moneyball" סרט על בייסבול ואקונומטריקה, שני נושאים שאני לא סובל, אבל איכשהו הסרט הוא יצירת מופת בעיני.
הציטוט שאני הכי אוהב בסרט הוא: "I hate losing more than I want to win" שהגיבור שמשוחק על ידי בראד פיט, מביע תסכול מכך שהשיטה לא עובדת ושהקבוצה שלו ממשיכה להפסיד. היום הרגשתי את זה.
כהרגלי לקראת סוף השבוע אני לוקח מנת רטלין ויושב על מחשב לסגור פינות. זכרתי כי ביום שני בבוקר נתקלתי בפרסום על מענק לעצמאיים שהם מילואימניקים, דבר ראשון שעשיתי הוא לשלוח הודעה לכל חברי הקרובים שהם מילואימניקים ועצמאיים. אח"כ רפרפתי על התנאים, ראיתי שאני זכאי והמשכתי בהמשך הלו"ז שלי. באותו היום לקחתי את הילדה לרופא שיניים (נסיעה של שעה ורבע לכל כיוון), שלוש פגישות, המשך מעבר דירה וסגירת פינות לפני חזרה למילואים, וכל זה עם החשש באוויר לתגובה האירנית כך שהראש היה עמוס.
בעודי סוגר פינות, אחת המשימות האחרונות הייתה להגיש את עצמי למענק המדובר, זה שהמלצתי לחברי להגיש את עצמם אליו, וגיליתי שהמענק נסגר כי מוצה הכסף שהוקדש אליו. והייתי כועס, הייתי מאוכזב מעצמי, מהדחיינות שלי. בזמן שהייתי על המחשב, המשפחה ישבה לאכול ארוחת ערב (פיצות שהכנו בבית), ולא הצלחתי לכבוש את הבאסה, ודיברתי על כך עם זוגתי, כמובן לא כעסתי על אף אחד חוץ מעל עצמי. אבל כעסתי, וזה ניכר מאוד, משהו שמאוד לא מאפיין אותי.
לאחר שנרגעתי (שוקולד תמיד עוזר), ניתחתי עם עצמי מה בעצם קרה, איך זה שפספסתי את ההזדמנות הזו. ויותר חמור מזה, למה אני לא שם את זה בפרופורציה הנכונה, למה אני מתעסק בפספוס הבודד הזה במקום בכל ההישגים המדהימים (שמפורטים ביומן מסע הזה), זה גרם לי לחשוב על "הפסד" כמונח, האם באמת הפסדתי את הכסף? גם ככה הכסף הזה מעולם לא היה שלי. ברגעים כאלו אתה מקווה שזה יספיק יכאיב לך ושפעם הבאה לא תעשה את אותה טעות.
נקודת האור שלי מהסיפור הזה הוא ששלושה מתוך שבעה חברים הגישו בזמן את המענק וככל הנראה זכו בו, וכולם אמרו לי שהם לא שמעו על המענק הזה בכלל ובזכותי הם קיבלו את הכסף. אז מצד אחד אני מבואס, אבל מצד שני אני שמח וגאה בעצמי שדבר ראשון שעשיתי הוא לידע את חברי במשהו שהועיל להם.
הבן שלי הציע להביא לי את כל הכסף שהוא חסך "בבנק אבא" והבת שלי אמרה לי שהייתה משוכנעת שאני עומד לקלל מרוב שהיא ראתה אותי כועס. שוחחתי איתם על הנושא, הסברתי להם שמצבנו הכלכלי טוב מאוד ושלא חסר לנו כלום, ולפעמים מפספסים, וזה מעצבן. אני שמח שיצא לי לדבר איתם על זה אחרי שקצת התקררתי.
חזרתי למילואים. אני על מדים עכשיו, הסבב הראשון היה 264 ימים, אני מקווה שהשני יהיה פחות מזה.