לא בטוח שהבנתי מהדיון.
למי שמגיש דו"ח שנתי באמצעות רואה חשבון - האופציה של הלוואת Box Spread כן רלוונטית, כלומר זה מבטל את הסיכון של פיגוע מס?
כלומר, גם במצב של פיגוע מס משמעותי - רואה החשבון יסדר את העניין, כך שה"ריבית" תוכר בוודאות כהפסד לצרכי מס, בלי תלות בשערי הדולר? ולא יכול להיות מצב שאותו הפסד פתאום הופך לרווח לצרכי מס? (שוב, בהנחה ומגישים עם רו"ח).
מישהו יכול להעיד על כך מנסיון, כלומר שהגיש דו"ח - שאם היה מגיש אותו עם אלפי הפעולה היתה מוכרת כרווח, אבל בגלל שהגיש אותו עם רו"ח הפעולה הוכרה כהפסד?
האם יש פה גם סיכון ריבית אלטרנטיבית לאורך התקופה?
לדוגמא, אם באמצעות Box Spread קיבלתי ריבית אפקטיבית לשנה של נגיד 4%, וממש שבוע אחרי שביצעתי את הפעולה הפד הוריד את הריבית ל-0% - אז אני בעצם "נעול" לשנה על ריבית של 4%, כשהאלטרנטיבה הפשוטה הפכה להרבה יותר זולה? (דוגמא קיצונית כמובן, לשם המחשה).
במידה ולוקחים את ההלוואה לטובת מינוף. מה בפועל צריכה להיות הפעולה ביום הפקיעה?
אתן דוגמא -
נניח ואני מתחיל עם מזומן של 10,000$. קונה בו מניות בשווי 10,000$. אז כרגע יש לי 0$ בחשבון.
באמעות Box Spread "קיבלתי הלוואה" לשנה של 2,000$. קונה מניות בשווי 2,000$, ושוב אני בחשבון עם 0$. (נשים כרגע עמלות בצד).
ביום הפקיעה - אני נכנס למינוס של 2,100$ - וכדי "לגלגל את ההלוואה" אני צריך שוב להקים Box Spread, הפעם של 2,100$?
מה קורה במצב שבו מאיזושהי סיבה, נניח שהאיראנים הצליחו להשבית את החשמל במדינה ליומיים, אני במצב בו דווקא באותו יום לא יכולתי להכנס ולבצע את הפעולה - אני בסיכון של להיות במינוס בחשבון IB עם כל המשמעויות שלו, למשל Margin Call? יש בעיות נוספות שעלולות לצוץ שקשורות בזה?
ובכלל, ישנם סיכונים נוספים של Box Spread לעומת הלוואת מרג'ין פשוטה שאתם מכירים? (פרט לעניין המורכבות והעובדה שצריך לבצע את הפעולות בדקדקנות יתרה).