• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

למה לא אוהבים קרנות ישראליות?

• פותח הנושא פותח הנושא אקראי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
והאם מדובר בקרן סל או קרן מחקה?
כי הבנתי שהבעיות קורות בקרנות סל, לא בקרנות מחקות
אין כאן "בעיות" שמיוחדות למוצר כזה או אחר, אלא טקטיקה לגיטימית שמגדילה רווחים עבור הקופות בכל מוצר באשר הוא. כצרכן מודע, אתה צריך להסתכל על המוניטין של החברה שמוכרת לך את המוצר, והמוניטין של החברות הישראליות בהקשר הזה רע.

בוא נעשה הפוך - תוכל לציין יתרון אחד ברכישת קרן ישראלית?

והאם מדובר בקרן סל או קרן מחקה?
כי הבנתי שהבעיות קורות בקרנות סל, לא בקרנות מחקות
נשמע כמו הפרדה מלאכותית לגמרי, למה שיהיה הבדל? זה גם לא נכון, ראה למשל תכלית SP500 TTF מס' 5113998, היה כאן דיון לגבי ההעלאות שלהם ותוכל גם לראות בדוחות במאיה.

נשמע כמו הפרדה מלאכותית לגמרי, למה שיהיה הבדל?
אני גם שמתי לב שלקרנות סל יש דמי ניהול קצת יותר גבוהים ביחס לקרנות מחקות.

אני מניח שאם הלקוח רוצה את הגמישות לסחור במהלך היום ולא רק בסופו, אז הוא יהיה מוכן לשלם עוד קצת בשביל התענוג.

אין כאן "בעיות" שמיוחדות למוצר כזה או אחר, אלא טקטיקה לגיטימית שמגדילה רווחים עבור הקופות בכל מוצר באשר הוא. כצרכן מודע, אתה צריך להסתכל על המוניטין של החברה שמוכרת לך את המוצר, והמוניטין של החברות הישראליות בהקשר הזה רע.

בוא נעשה הפוך - תוכל לציין יתרון אחד ברכישת קרן ישראלית?
דמי ניהול זולים הרבה יותר.
ובמאמר שהוא שלח מדובר בקרנות כספיות, לא בקרנות מחקות מדדים

לישראליות דווקא יש תשואה טובה, לפעמים אפילו מזו של האיריות.
אני נתקלתי בהרבה מקרים הפוכים.
אבל אם בדקת ואתה מרוצה מהתוצאה, אז לך על זה (רק סביר שבעתיד יקפיצו לך את דמי הניהול).

ובמאמר שהוא שלח מדובר בקרנות כספיות, לא בקרנות מחקות מדדים
זה לא נכון, דמי הניהול הם לא זולים יותר.
יש לקרנות דמי ניהול משתנים של בין 0.1%-0.3% בשנה , הרבה יותר מכל קרן מקבילה זרה.
+העובדה שבניגוד לקרנות הזרות הגדולות שבהן(עד היום) דמי הניהול הקבועים תמיד במגמת ירידה...אני לא יודע איך אפשר לחתום על זה עבור הקרנות הישראליות.

בגדול נראה לי שיש איזשהו קמפיין של דיסאינפורמציה מצד החברות שמנהלות את הקרנות המחקות הישראליות על מנת לא לאבד ביזנס...כל מבנה הדמי ניהול, המדד אחריו הם עוקבים וכו...זה הכל מורכב בכוונה בשביל לטשטש.

1)למיטב ידיעתי אין בישראליות קרן סנופי שאינה סינטטית.
2)גם לגבי הסינטטיות, סומך יותר על מנגנוני הפיקוח של אירופה (בלי שום סיהב טובה או תחקיר מעמיק)
3) אני מחזיק גם וגם וגם
חשוב להגיד שבעוד שתי סוגי הקרנות הן סינטטיות, זה לא אותו מוצר.
באינווסקו למשל, אתה תקבל את תשואת המדד מינוס הדמי ניהול. זה ההסכם וזו תהיה התוצאה.
בנוסף מבנה הקרנות הסינטטיות הוא חוזה החלף...שבו בנקים זרים מבטיחים את תשואת המדד לקרן ונותנים לקרן בטחונות כנגד החוזה הזה.

במקרה של הקרנות הישראליות, הן משקיעות לפעמים בעסקאות החלף, לפעמים קונות Futures, מפקידים את שאר הכסף בבנקים ישראלים בתמורה לריבית קצת יותר גבוהה, משחקים עם מט"ח וכו, יש כאן הרבה משחקים...וגם למה יש שונות בין התשואות של הקרנות השונות...אף אחד לא יודע להגיד לך מה באמת תהיה התשואה של כל קרן...(אחת סגרה X על הפקדון, שניה סגרה Y, שלישית החליטה להפקיד לתקופות ארוכות יותר או לשחק עם futures במט"ח אחרת...) זה מוצר שונה...גם אם המטרה היא זהה.

נותן עוד דוגמא: יש למנהלי קרנות אינטרס ויכולת לסגור קרנות עם שווי גבוה ודמי ניהול נמוכים ולפצל אותן לקרן חדשה עם דמי ניהול גבוהים, כך שאין תיעוד טוב לשינוי.

דוגמה מיד ראשונה: אני מחזיק את הקרן הזאת, שמחקה את מדד הנסדק

דמי הניהול שלה הם 0.7. גבוהים ממש! אבל היא ברווח של מאות אחוזים אצלי, אז כנראה לא אמכור לעולם.

למה קניתי אותה? אבא של אשתי הציע לה לקנות את הקרן בשנת 2014. אבל מקריאה קצרה תוכלו לוודא שהקרן הזאת רק הוקמה ב 2018. משהו פה מוזר...

התשובה: מנהל הקרן, מיטב, החזיק קרן אחרת עם אופי דומה, 1095728. דמי הניהול שלה ב 2018 היו 0.5. מבלי להיכנס לפאן הטכני, שגם לא מעניין בהקשר שלנו, כל מי שהחזיק את הקרן הישנה קיבל את החדשה. עם דמי ניהול של 0.7. וכך אנליזה שטחית תאמר שדמי הניהול של הקרן הזאת, בשווי של כמעט מיליארד שקלים, לא עלו מעולם.

פיקח לא נכנס לצרות שחכם יודע לפתור...

(למען הסר ספק, מ 2015 הפקדתי ל qqq ולאחר מכן ל qqqm, הקרן הזאת כוללת כספים ישנים בלבד).
כנ"ל, יש לי במשפחה מישהי שקנתה ב2016 את הקרן הזו של (היום) תכלית. כי היא הייתה עם אפס דמי ניהול...היום יש גם 0.2% דמי ניהול קבועים + 0.3% דמי ניהול משתנים+ 0.03 דמי נאמן....יקרה פי 5+ לעומת המתחרה המוביל...ואם אני עושה חישוב גס לעומת אינווסקו באותה תקופה היו גם ביצועי חסר מעבר לעלות הנוספת.

נערך לאחרונה ב:
כן, רק טעיתי – דמי הניהול הם 0.125%.

שים לב לא להתבלבל עם זה – https://market.tase.co.il/he/market_data/etf/1146604/major_data
אז בעצם דמי הניהול של הקרן הישראלית גבוהים מ 0.07 או 0.09 של הקרנות הלא ישראליות.

יש אולי דוגמא אחרת של קרן ישראלית עם דמי ניהול נמוכים יותר מקרן לא ישראלית ? אני אישית לא מצאתי כזו כשחיפשתי.

אני רוצה לאמת אותך עם המציאות. 0.07% זה 700 שקל לכל מליון. אם אתה יכול לקחת דמי ניהול של אפס לתמיד - תיקח!

אבל, מה שאני ואחרים מדגימים לך כאן, עם דוגמאות אמיתיות, הוא שבעוד שהיתרון בלקחת קרן עם דמי ניהול של 0 היום הוא לכל היותר 700 שקלים, הסיכוי שבעוד כמה שנים דמי הניהול יהפכו ל 0.7%, או 7000 שקלים, לא זניח. במקרה הזה, תפסיד פי 9 ממה שחסכת.

וכאמור, כמו ש @Ehud כתב, בכלל לא הגענו לדבר על איכות העקיבה.

אני רוצה לאמת אותך עם המציאות. 0.07% זה 700 שקל לכל מליון. אם אתה יכול לקחת דמי ניהול של אפס לתמיד - תיקח!

אבל, מה שאני ואחרים מדגימים לך כאן, עם דוגמאות אמיתיות, הוא שבעוד שהיתרון בלקחת קרן עם דמי ניהול של 0 היום הוא לכל היותר 700 שקלים, הסיכוי שבעוד כמה שנים דמי הניהול יהפכו ל 0.7%, או 7000 שקלים, לא זניח. במקרה הזה, תפסיד פי 9 ממה שחסכת.

וכאמור, כמו ש @Ehud כתב, בכלל לא הגענו לדבר על איכות העקיבה.
מבחינת עקיבה הקרנות הישראליות עוקפות את האיריות לפעמים (מכיר את הנתונים ספציפית על הקרן של קסם שמחקה את S&P 500).

בכל מקרה ספציפית לאמריקאיות אעדיף את אינווסקו בגלל התשואה העודפת. אז זה יוצא ₪900 למיליון חחחחח :)

מתי בפעם האחרונה כשקנית מוצר בארץ, המוכרים הסתמכו על מכירה במאסות (סוג של זנב ארוך),
ולא על מכירה במחיר גבוה לבודדים (אתה.) כאסטרטגיה לרווח?

גם בגלל מנטליות, וגם בגלל האוכלוסיה המועטה בארץ, את הכסף בד"כ עושים על חשבון פרייארים מעטים, ופחות על חשבון המאסות (שכאמור, אין פה).

תחשוב על זה פעם הבאה כשאתה רוצה לקנות מוצר במחיר מבצע מפוקפק, שאין לך יכולת להתנייד ממנו בלי לשלם הון במס, ואין שום חוק שמונע מהמוכר להעלות דמי שימוש מחר.

אני גם שמתי לב שלקרנות סל יש דמי ניהול קצת יותר גבוהים ביחס לקרנות מחקות.

אני מניח שאם הלקוח רוצה את הגמישות לסחור במהלך היום ולא רק בסופו, אז הוא יהיה מוכן לשלם עוד קצת בשביל התענוג.
אם רואים קרן עם 0 דמי ניהול כנראה שיעלו בשנים הקרובות ובטח בטווח הרחוק, בין אם מדובר בקרן סל או לא. יכול להיות שבקרנות סל יעלו יותר, לגבי זה אין לי מושג, אבל בכל מקרה יעלו כי החברה רוצה בסופו של דבר להרוויח (וכנראה שגם יעלו ליותר מאשר המתחרות הזרות).

מתי בפעם האחרונה כשקנית מוצר בארץ, המוכרים הסתמכו על מכירה במאסות (סוג של זנב ארוך),
ולא על מכירה במחיר גבוה לבודדים (אתה.) כאסטרטגיה לרווח?

גם בגלל מנטליות, וגם בגלל האוכלוסיה המועטה בארץ, את הכסף בד"כ עושים על חשבון פרייארים מעטים, ופחות על חשבון המאסות (שכאמור, אין פה).

תחשוב על זה פעם הבאה כשאתה רוצה לקנות מוצר במחיר מבצע מפוקפק, שאין לך יכולת להתנייד ממנו בלי לשלם הון במס, ואין שום חוק שמונע מהמוכר להעלות דמי שימוש מחר.
נקודה למחשבה.

נקודה שעלתה לי בהקשר הזה האם יש סיבה להניח שסיננטיות איריות בוטוחות יותר מסטנטטיות ישראליות? יש בטחונות יותר הדוקים? או שאין לזה באמת במשמעות ?

נקודה שעלתה לי בהקשר הזה האם יש סיבה להניח שסיננטיות איריות בוטוחות יותר מסטנטטיות ישראליות? יש בטחונות יותר הדוקים? או שאין לזה באמת במשמעות ?
תלוי בסינתטיקה. אם זה חוזי SWAP (וזה בדרך כלל כולל גם חוזים כאלה) אז החוזים באיריות הם מול בנקים יציבים ובטוחים יותר. אותו הסיפור עם הפק"מים או אג"ח ממשלתי.

אני מחזיק סכום משמעותי בקרן ישראלית MTF מחקה s&p500 עבור ההשקעה בs&p500.
אני רואה באתר של "מאיה" שיש לה דמי ניהול של 0% ודמי נאמנות של 0.03% אבל מה שמוזר זה "דמי ניהול משתנים" של 0.3 - מה זה 0.3 ? לא רשום הסימן "%"....

נערך לאחרונה ב:
אני רואה באתר של "מאיה" שיש לה דמי ניהול של 0% ודמי נאמנות של 0.03% אבל מה שמוזר זה "דמי ניהול משתנים" של 0.3 - מה זה 0.3 ? לא רשום הסימן "%"....
טעות סופר, זה 0.3% כלומר סה"כ: 0.33%

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S חסכן שמשלם: למה אני מוותר על 'חינם' מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 12
א למה מסלולים מחקי S&P500 קונים קרנות ולא מחקים בעצמם (ועוד בצורה לא יעילה) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P בדוח שנתי, למה צריך אישורי ניכוי במקור אם בכל מקרה מס הכנסה מיודע? מיסים 0
ר למה אין קרנות ממונפות עם רמות חשיפה שונות? שוק ההון 55
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
מ למה לא נותנים לי להגיש החזר מס מיסים 15
S למה לא לחיות מהלוואות? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
G האלטרנטיבה הסודית ל-S&P 500? למה כולם מתעלמים ממסלול 'מניות סחיר' בפנסיה? שוק ההון 62
J למה פרישה מוקדמת לא מעניינת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
A שוק העבודה שייך לצעירים למרות שהם פחות יציבים, למה ? אוף טופיק 35
M חישוב מס הכנסה (ידני ועם מחשבונים) לא תואם למה שמופיע בתלוש שכר מיסים 1
P חברות פיננסים אוהבות להפנות אנשים ל"סוכן" לשאלות. למה? צרכנות פיננסית 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
P למה פריסת מס שבח מבטלת את תקרת ה-25% מס? מיסים 25
מ למה במסחר המוקדם בחו"ל לא רואים בהיצע וביקוש את כל ההוראות שוק ההון 0
ס מענק עם כלביא - עזרו לי להבין למה אני לא זכאי מיסים 2
N למה אני נדרש לשלם ריבית והצמדה למרות שהגשתי דו"ח בזמן? מיסים 19
R למה אין מבנה דירה אופטימלי נדל"ן 22
ע הפניקס עוקב S&P - למה רק כ- 13 אחוז מההרכב הוא מנייתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ב למה יש כל כך הרבה משקיעים אקטיבים? שוק ההון 138
ב למה התוחלת הריאלית של מניות חיובית? שוק ההון 13
א למה דווקא S&P 500? שוק ההון 140
מוריה פרישה מוקדמת - למה זה מדכא אותי פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 19
ב למה אני מרוויח כסף בתור בעל מניות שוק ההון 19
F למה אנשים לא בונים ממ״דים בדירות קיימות? נדל"ן 30
א למה בנסח טאבו כבר לא מצוין סכום המשכנתא? נדל"ן 2
I דיווח על ברוקר זר והגיע פנקס מקדמות - למה? מיסים 2
M למה בעצם "המשפחה הישראלית" מעדיפה את שכונות המגורים החדשות? נדל"ן 104
M למה הדולר ויורו מתחזקים בניגוד למגמות בעולם? שוק ההון 8
M למה המערכת דורשת סכום גבוה בהרבה ממה שהקרן עולה בפועל? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
P רשימת נכסי מסלולי השקעה - למה הפורמט החדש "מאוחד"? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח אם המוסדיים לא מכים את השוק, למה אתה חושב שתצליח? שוק ההון 151
U Good till cancel Trailing limit order - למה לא בעצם? שוק ההון 3
ת למה משקיעים פרטיים לא יכולים להלוות כסף לבנק ישראל? שוק ההון 5
M למה יש המלצות להימנע ממסלולים צמודי מדד נדל"ן 19
א בעקבות הפוסט "למה הפסקתי את הביטוח הסיעודי שלי" דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 8
E למה אין תורים להנפקת תעודות זהות ? אוף טופיק 101
חתול לילה למה הפסקתי לאהוב אג"ח שוק ההון 176
B למה לא כולם לוקחים "הלוואות box spread"? שוק ההון 192
א למה אין אימות דו־שלבי? שוק ההון 12
P שינויים גדולים בהכנסות המדינה מקרקעות - למה? נדל"ן 0
B למה לא כדאי לפתוח בIBKR חשבון ישר על פני בית השקעות ישראלי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 25
D למה אנשים מתכוונים כשהם אומרים לתזמן את השוק פוסטים מאיכות נמוכה 18
ד למה מסלולי קופות הגמל להשקעה מנוהלים אקטיבית? שוק ההון 10
I למה מחירי הדיור בישראל הם בועה? נדל"ן 145
S למה בעצם לא למכור בירידות? שוק ההון 51
TheTieMan שאלה | למה אי אפשר למדוד ערך מטבע ביחס לעצמו? שוק ההון 7
א למה קרן כספית ממוסת ריאלית ? שוק ההון 2
ריש-לקיש פיזור גאוגרפי: למה לא להחזיק את כל הכסף בישראל דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 0
R למה החברה החילונית נראית כאילו היא מנסה להכחיד את עצמה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 11

נושאים דומים

Back
למעלה