לדעתי ברגע שזה במתכונת הזו של 2 כנסות ,זה גם ככה לא יצא לפועל. עד שישנו חוק הפריץ ימות או הכלב ימות.
תכלס , אם הכנסת בוחרת את השופטים אני לא חושב שצריכים את פסקת ההתגברות.
לדעתי ברגע שזה במתכונת הזו של 2 כנסות ,זה גם ככה לא יצא לפועל. עד שישנו חוק הפריץ ימות או הכלב ימות.
תכלס , אם הכנסת בוחרת את השופטים אני לא חושב שצריכים את פסקת ההתגברות.
אין לי מושג, אין כל כך שמאל בישראל, לא יודע אם שמת לב לתוצאות הבחירות, מרץ לא עברה את אחוז החסימה והעבודה בקושי עברה... אז אני לא מבין על איזה שמאל אתה מדבר
כן צריך כי החרדים צריכים אותה ושינוי שיטת בחירת השופטים לא יעזור להם. וגם מבחינת שאר הקואליציה, יש עניינים כמו עידוד עסקים לא לתת שירות ללהטבים שמשפטן שמכבד את עצמו יתקשה להכשיר.
אין לי מושג, אין כל כך שמאל בישראל, לא יודע אם שמת לב לתוצאות הבחירות, מרץ לא עברה את אחוז החסימה והעבודה בקושי עברה... אז אני לא מבין על איזה שמאל אתה מדבר
בסופו של דבר כמו שאני רואה את הדברים, זה החוק שבמחלוקת העיקרית. דמוקרטיה היא אכן שלטון הרוב, אבל רק כל עוד זכויות הפרט וזכויות המיעוטים נשמרות. מטרת הפרדת הרשויות היא להגן על העקרון הזה.
חלקים גדולים מהטרלול של לוין-רוטמן נועדו לפגוע ישירות או בעקיפין בחוק הזה. ורוב הדוגמאות להשלכות ההפיכה נובעות מהמצב שהפרט והחברה ייקלעו אליו אם החוק יעוקר.
אז השאלה היא באמת מי הם התומכים בחוק, ומיהם אלה שמעדיפים לחיות במדינה ללא ההגנה הזאת.
בסופו של דבר כמו שאני רואה את הדברים, זה החוק שבמחלוקת העיקרית. דמוקרטיה היא אכן שלטון הרוב, אבל רק כל עוד זכויות הפרט וזכויות המיעוטים נשמרות. מטרת הפרדת הרשויות היא להגן על העקרון הזה.
חלקים גדולים מהטרלול של לוין-רוטמן נועדו לפגוע ישירות או בעקיפין בחוק הזה. ורוב הדוגמאות להשלכות ההפיכה נובעות מהמצב שהפרט והחברה ייקלעו אליו אם החוק יעוקר.
אז השאלה היא באמת מי הם התומכים בחוק, ומיהם אלה שמעדיפים לחיות במדינה ללא ההגנה הזאת.
האופוזיציה לא מייצגת איש בנושא הזה. הם לא אירגנו את המחאה והם לא מייצגים אותה.
בנוסף, יש לי הרגשה שאנשים מתמקדים בחוקים ולא במה שקרה באמת.
המדינה משתנה והופכת ליותר דתית ולאומנית.
הבליץ הזה שנעשה על החוקים רק האיץ את המצב. אנשים הבינו מה קורה ומתחילים להתנהג בהתאם ולהתכונן. בעיקר האנשים שכרגע המדינה חיה על חשבונם.
הכסף לא יחזור, ההיפך, ימשיך לצאת. אנשים יתחילו לסרב לשרת במילואים (בשקט בשקט), לא ישלחו את הילדים שלהם לצבא, ישלמו בשחור וכדומה. ״שאני יגיע לצו 8 או מילואים ? שקודם בן גביר ודרעי ישלחו את הילדים שלהם לצבא, אחרי זה אני הגיע למילואים״.
הכסף לא יחזור, ההיפך, ימשיך לצאת. אנשים יתחילו לסרב לשרת במילואים (בשקט בשקט), לא ישלחו את הילדים שלהם לצבא, ישלמו בשחור וכדומה. ״שאני יגיע לצו 8 או מילואים ? שקודם בן גביר ודרעי ישלחו את הילדים שלהם לצבא, אחרי זה אני הגיע למילואים״.
זו נקודה משמעותית, הנזק לטעמי הוא בלתי ניתן לתיקון. מי שפתח חשבון בחול, יפקיד לשם גם חסכונות עתידיים, ואני לא מדבר על הכסף שהיה אמור להיכנס לכאן בזמנים רגילים ולא נכנס.
הציבור החילוני כאן קיבל כאפה, וזה למרות שהמנטליות של "יהיה בסדר" נמצאת עמוק עמוק בתוכנו.
דל"פ
מי שממשיך לעשות מילואים לטעמי הוא אידיוט/פראייר.
בול!
אתמול היתה לי שיחה עם חבר שחזר מההפגנות, הבחור היה מיואש לגמרי.
שאלתי אותו "אם מחר גונזים את הרפורמה, המטרה הושגה?"
הוא ענה שכן.
אמרתי לו שגם אם הרפורמה תיגנז, הדבר הזה יחזור עוד שנה/שנתיים/חמש, שלא יהיה לך ספק, זה יחזור.
הרפורמה זה הסיפטום, לא המחלה, ומה שמתרחש פה זו מלחמה בין חילונים לדתיים. בין כאלה שרוצים מדינה דמוקרטית לכאלה שרוצים מדינה יהודית.
לפחות ברמת הנציגים בכנסת (בציבור זה יותר מורכב), בעיה משמעותית היא הקצנה של הציבור הדתי לאומי. דוגמה מובהקת היא סיפור ההפרדה שפעם לא עלה על הדעת ובשנים האחרונות מתפשט ליותר ויותר מקומות.
אם הם יאמצו את חזון המדינה היהודית של החרדים, מבחינתנו אפשר לסגור את הבסטה.