• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק?

• פותח הנושא פותח הנושא קמא-שי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
מקווה שזה עדיין בנושא המקורי,

ברשימת מדינות אליהן הייתי או לא הייתי שוקל להעביר את הכסף, יש חלוקה ברורה.

מדינות מערביות ליברליות - כן; מדינות דתיות - לא.

נערך לאחרונה ב:
יריב לוין בערוץ 14 - אם אנשים בכוח הכסף יבטלו את הבחירה הדמוקרטית, אין טעם ללכת לבחירות.
מאחר שאני מאמין שכרגע הוא עדיין מעוניין בבחירות, נותר רק להתפלל שהוא לא יטפל ב"בעיית" הוצאת הכספים.

יריב לוין בערוץ 14 - אם אנשים בכוח הכסף יבטלו את הבחירה הדמוקרטית, אין טעם ללכת לבחירות.
מאחר שאני מאמין שכרגע הוא עדיין מעוניין בבחירות, נותר רק להתפלל שהוא לא יטפל ב"בעיית" הוצאת הכספים.
אין לך למי להתפלל, זה רק עניין של זמן

אני חושש שאתה צודק.
אם העברת כספים היא סיכול ממוקד לדמוקרטיה, קל מאד להצדיק איסור על ההעברה.
אני שמעתי את רוטמן מתבטא בראיון שעבורו ללכת בלי כיפה נחשב למשהו לא דמוקרטי.....זה האיש :roll:

התפיסה הדמוקרטית שלו ממש מעוותת, אצלו בראש, אם הרוב קובע זה מספיק, להכל!

אני שמעתי את רוטמן מתבטא בראיון שעבורו ללכת בלי כיפה נחשב למשהו לא דמוקרטי.....זה האיש :roll:

התפיסה הדמוקרטית שלו ממש מעוותת, אצלו בראש, אם הרוב קובע זה מספיק, להכל!
נדמה לי שאתה מתכוון לזה https://www.youtube.com/watch?v=KRn7nM0u5Qg
יש שם עוד כמה פנינים

• אהבתי
Reactions: Roi
ומה האינטרס של זה ? דעה | דברים שלמדתי כבנקאי שוויצרי על הוצאת כספים מישראל. נקווה שפוזיציה.

״כבנקאי בשווייץ, חזיתי כבר בפתיחת חשבונות והוצאת כסף מאסיבית מישראל כמו הגל שמתחיל בימים אלה ■ מסקנתי: נתניהו מוביל לביורוקרטיה שתקשה על העברת כספי האזרחים לחו"ל״

״לאחר התלבטות ארוכה אם לכתוב מאמר זה, בחרתי לחשוף את המידע השוטף המגיע אלי מהמוסדות הפיננסיים בשווייץ שבהם עבדתי יותר מעשרים שנה, ועמם אני בקשר מתמיד. השתכנעתי שיש לעשות זאת בעקבות אמירה של מנכ"ל אחד הבנקים הגדולים בשווייץ שישראל "יורה לעצמה כדור בראש", ובעקבות העובדה שמנהל בנק אחר בחר להכשיר צוותים שייסעו לישראל, כדי לשכנע לקוחות לבחור בבנק שלו ולהקל עליהם בהעברת כספים.״

״במהלך השבוע האחרון בתחושותי אני חוזר לאותם ימי נהירה לבנקים בשווייץ. בין יתר עיסוקי אני מנהל מוצר פומבי להשקעות, נייטרלי ממגמות שוקי המניות ובעל נזילות יומית. UBS בחר להנפיק אותו, ולרשמו בבורסה בציריך. באופן שאולי אינו מפתיע, ראה המוצר זרימה משמעותית של כסף מישראל. אבל לא רק המוצר הזה נקנה, אני יכול להעריך שזליגת הכספים מישראל לשווייץ בלבד הגיעה בינתיים לשיעורים של מיליארדי דולרים. ויש לזכור כי היא רק אחת מהמדינות הזרות הששות לכסף ישראלי״

הוא טוען שלא יהיה איסור אלא יהפכו את התהליך להרבה יותר מסובך וארוך.

נערך לאחרונה ב:
זה לא נתניהו - לו כבר מזמן יש חשבונות בחו״ל

תראה מה השיח במדינה והפחד מעריצות הרוב, כי זה לא יוביל למקומות טובים, היינו שם ורוטמן סמוטריץ אומרים תסמכו עלינו שנשמור עליכם, עוברת בי צמרמורת וזיעה קרה... מספיק לשמוע אותם מדברים להבין שהם האחרונים שישמרו על זכויות
הפרט והמיעוט בחרה שלהם
מה לגבי המקום בו את חי?
שיטת מינוי השופטים בספרד :
2 הממשלה בוחרת
2 הרשות השופטת
8 על ידי הפרלמנט (כנסת).

היית חותם על שיטה כזאת ? או שאתה מרגיש צמרמורת וזיעה בכל השנים שאתה חי שם?

מה לגבי המקום בו את חי?
2 הממשלה בוחרת
2 הרשות השופטת
8 על ידי הפרלמנט (כנסת).

הם באיחוד האירופי, הם כפופים לחוק של האיחוד. לא אוטוריטה בתחום, הבנתי שיש בית משפט של האיחוד, אפשר להסתכל על זה כמו הבגץ העליון שלהם.
אני בטוח שיש עוד הבדלים, שיטה כמו שמוצעת כאן בישראל במהפכה המשפטית לא קיימת בשום מדינה מערבית.

הם באיחוד האירופי, הם כפופים לחוק של האיחוד. לא אוטוריטה בתחום, הבנתי שיש בית משפט של האיחוד, אפשר להסתכל על זה כמו הבגץ העליון שלהם.
אני בטוח שיש עוד הבדלים, שיטה כמו שמוצעת כאן בישראל במהפכה המשפטית לא קיימת בשום מדינה מערבית.
בית המשפט של האיחוד הוא מעל הבגץ שלהם?

בית המשפט של האיחוד הוא מעל הבגץ שלהם?
אני לא יודע, אבל מבחינה הגיונית אם המדינה לא תקשיב לו זאת בעיה מול האיחוד.
ד״א זה מה שמגביל את כוחו של אורבן בהונגריה.

• אהבתי
Reactions: Roi
מה לגבי המקום בו את חי?
2 הממשלה בוחרת
2 הרשות השופטת
8 על ידי הפרלמנט (כנסת).

אני מפנה אותך לחוקת ספרד פה
ההקדמה היא כדלקמן:

Preamble
The Spanish Nation, desiring to establish justice, liberty, and security, and to promote
the wellbeing of all its members, in the exercise of its sovereignty, proclaims its will to:
Guarantee democratic coexistence within the Constitution and the laws, in accordance
with a fair economic and social order.
Consolidate a State of Law which ensures the rule of law as the expression of the
popular will.
Protect all Spaniards and peoples of Spain in the exercise of human rights, of their
culture and traditions, languages and institutions.
Promote the progress of culture and of the economy to ensure a dignified quality of life
for all.
Establish an advanced democratic society, and
Cooperate in the strengthening of peaceful relations and effective cooperation among
all the peoples of the earth.
Therefore, the Cortes pass and the Spanish people ratifies the following
....​

מה לגבי המקום בו את חי?
2 הממשלה בוחרת
2 הרשות השופטת
8 על ידי הפרלמנט (כנסת).

אתה נכנס לפינות, משעשע, אבל אשיב בקצרה.

ספרד חוותה טראומה מאוד חזקה במאה שנים האחרונות, החל ממלחמת אזרחים עקובה מדם ועד שלטון דיקטטורי פר אקסלנס.

ספרד היא יחסית מדינה צעירה מבחינה דמוקרטית, היא חוקקה חוקה ב 1978 ברוב בקונגרס ואחכ תוקנה במשאל עם, משהו שאין לצערי בישראל, אתה מוזמן לקרוא אותה.
ישנה חשיבות עליונה לחופש מערכת המשפט וזכויות האדם, הסעיף הראשון בחוקה:
Spain is constituted in a social and democratic State of Law, which advocates as superior values of its legal system legal to freedom, justice, equality and political pluralism.

מעבר לזה, בתי הדין העליונים בספרד כפופים לבתי הדין האירופאים, עוד שכבת הגנה לאזרח הקטן, שוב, משהו שאין שישראל.

יש הפרדת רשויות, בית נבחרים עליון, בית נבחרים תחתון, חוקה שקובעת הליך בחירת השופטים באופן עצמאי וכו.

וואלה, הייתי מחליף בהרף עין לשיטה הספרדית בישראל.

מה גם שמה שכתבת לא מדוייק, בבקשה הטקסט המדויק:
El Consejo General se compone de un presidente (que es a su vez el presidente del Tribunal Supremo) y de 20 vocales.[5][6] Las Cortes Generales eligen a los 20 vocales: 12 entre jueces y magistrados, y 8 entre juristas de reconocida competencia. La Constitución estableció que 4 fuesen elegidos por ⅗ del Congreso de los Diputados y otros 4 de igual manera por el Senado. La Ley Orgánica 2/2015 vigente y la Ley Orgánica 6/1985, conceden la elección para los 12 restantes también al Congreso y al Senado.

מעבר לזה, בתי הדין העליונים בספרד כפופים לבתי הדין האירופאים, עוד שכבת הגנה לאזרח הקטן, שוב, משהו שאין שישראל.
אני לא באמת מבין בזה, אבל ממה שאומרים פה -גם הונגריה הנוראה תחת אותה הגנה וזה לא מונע ממנה להיות הונגריה.

יש הפרדת רשויות, בית נבחרים עליון, בית נבחרים תחתון, חוקה שקובעת הליך בחירת השופטים באופן עצמאי וכו.
תקן אותי אם אני טועה , הרוב בוחר את בתי הנבחרים ומשם את הממשלה , ככה ש10 מתוך 12 שופטי עליון נבחרים ע"י הרוב , כלומר אצלנו ע"י פוליטיקאים מהימין.
איך זה מסתדר עם הפרדת רשויות והחוקה?
מה גם שמה שכתבת לא מדוייק, בבקשה הטקסט המדויק
לא מדוייק הכוונה לזה שכתבתי כנסת ובעצם יש 2 בתים ? מה ההבדל בעצם?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
A להוציא את המיטב מהפנסיה צרכנות פיננסית 1
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
ח איפוא אפשר להוציא אישור על הנקודות זיכוי שיש לי? מיסים 6
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
T 3 חדרים או 5 חדרים- להוציא פחות ולהישאר עם יותר? נדל"ן 21
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
M רכישת אופציות מבלי להוציא כסף - equitybee ודומיהן צרכנות פיננסית 12
G התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות? שוק ההון 7
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 0
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 42
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
D להוציא כסף מ-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
D כיצד להוציא דוח על בסיס tax lots שמומשו? מיסים 2
ע בנק לא מאפשר להוציא כסף מחשבון של קטין צרכנות פיננסית 6
Y אפס עמלות מט"ח - לרכוש מט"ח בארץ או להוציא בחו"ל? צרכנות פיננסית 10
ח אחוז מקס' מהשכר שרצוי להוציא על שכ"ד צרכנות פיננסית 37
R אז כמה באמת צריך להוציא על אוכל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
י מאיזה אפיק עדיף להוציא כספים שוק ההון 12
תמיר עוסק פטור על מה צריך להוציא קבלה 0.38שח האם צריך לדווח בצורה כלשהיא? התפתחות אישית 7
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 17
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 66
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3

נושאים דומים

Back
למעלה