• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק?

• פותח הנושא פותח הנושא קמא-שי
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
שהמטרה האמיתית היא הכפפת הרשות השופטת לרשות המבצעת.
זה אמצעי. לא מטרה.

להיפך, החוק הזה ניתן לשינוי ברוב רגיל! זה שלא משנים אותו מעיד
לדעתי זה מעיד שאין להם אומץ לבטל או לשנות אותו ישירות. גם בגלל ההמון וגם בגלל העולם, בעיקר ארהב.
אז עושים מה שאפשר כדי לעקר אותו.

לדעתי זה מעיד שאין להם אומץ לבטל או לשנות אותו ישירות. גם בגלל ההמון וגם בגלל העולם, בעיקר ארהב.
אז עושים מה שאפשר כדי לעקר אותו.
הבעיה עם האסטרטגיה הזו, שהיא מפעילה את פסקת ההגבלה של חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, דבר שמאפשר לבג"ץ ביקורת שיפוטית על חוקי הרפורמה ופסילה מלאה שלהם. ביטול או שינוי חוק יסוד כבוד האדם וחירותו, היה יכול ליצור מצב שבו לבג"ץ יש פחות יכולת להתערב.

"...בחודש פברואר לבדו יצא מקרנות האג"ח והמניות הישראליות סכום אדיר של 8.5 מיליארד שקל, שמהווים 3.5% מהנכסים העומדים על 235 מיליארד שקל (הנתונים מתייחסים לקרנות הנאמנות המנוהלות ולקרנות הסל והקרנות המחקות)..." (מקור)

"...בחודש פברואר לבדו יצא מקרנות האג"ח והמניות הישראליות סכום אדיר של 8.5 מיליארד שקל, שמהווים 3.5% מהנכסים העומדים על 235 מיליארד שקל (הנתונים מתייחסים לקרנות הנאמנות המנוהלות ולקרנות הסל והקרנות המחקות)..." (מקור)
הייתי יותר דואג מזה ,

חוק התרומות,

״יתאפשר לעובד ציבור ולבן זוגו המתגורר עמו, או לילדו "הסמוך על שולחנו", לקבל במתנה כספים למימון הליכים משפטיים או טיפולים רפואיים הכרחיים באמצעות גיוס כספים אקטיבי מגורמים פרטיים״

כספים יוצאים תמיד בשעת חוסר ודאות. חוקים שמאפשרים לעובד ציבור ולבני משפחתו (ילדו הסמוך על שולחנו, ענק) לקבל שוחד (תרומה), זה יופי טופי.

הייתי יותר דואג מזה ,

חוק התרומות,

״יתאפשר לעובד ציבור ולבן זוגו המתגורר עמו, או לילדו "הסמוך על שולחנו", לקבל במתנה כספים למימון הליכים משפטיים או טיפולים רפואיים הכרחיים באמצעות גיוס כספים אקטיבי מגורמים פרטיים״

כספים יוצאים תמיד בשעת חוסר ודאות. חוקים שמאפשרים לעובד ציבור ולבני משפחתו (ילדו הסמוך על שולחנו, ענק) לקבל שוחד (תרומה), זה יופי טופי.
זה עצוב, אבל אתה הרי יודע שזה יעבור ויכשיר את השרץ... מה לא יעשה ביבי עבור משפחתו ועבורו... הלוואי והיה דואג למדינת ישראל כמו שהוא דואג לעצמו.

הלוואי והיה דואג למדינת ישראל כמו שהוא דואג לעצמו.
אני לא אוהב להתייחס לאינדיבידואלים, אבל נראה שבמקרה הזה הוא מאמין שמדינת ישראל היא משפחת נתניהו ומשפחת נתניהו היא מדינת ישראל, וכך גם הרבה מאוהדיו.

דרך אגב בנושא העברות לחו״ל, כרגע מעבירים בלי לחץ, לא פודים פקדונות דולרים או שקליים, מתחשבים בשער הדולר, מנסים להביא את עלות העברה למינימום וכדומה. לא ממהרים.

למי שחלק מהכסף בחו״ל, מה יהיה הטריגר להעביר את כל הכסף הזמין (לא נדלן) ומייד ? (כולל למשל לפדות פקדונות, להוציא מקופות גמל פתוחות, השתלמות וכדומה). או שאין טריגר כזה.

אצלי זה התערבות הממשלה בנושאים באחריות בנק ישראל,
למשל הורדה בחוק של כמה המוסדיים מורשים להשקיע בחו״ל או החוק של גפני על המשכנתאות או כל פגיעה אחרת בעצמאות בנק ישראל.

נערך לאחרונה ב:
דרך אגב בנושא העברות לחו״ל, כרגע מעבירים בלי לחץ, לא פודים פקדונות דולרים או שקליים, מתחשבים בשער הדולר, מנסים להביא את עלות העברה למינימום וכדומה. לא ממהרים.

למי שחלק מהכסף בחו״ל, מה יהיה הטריגר להעביר את כל הכסף הזמין (לא נדלן) ומייד ? (כולל למשל לפדות פקדונות, להוציא מקופות גמל פתוחות, השתלמות וכדומה). או שאין טריגר כזה.

אצלי זה התערבות הממשלה בנושאים בבעלות בנק ישראל,
למשל הורדה בחוק של כמה המוסדיים מורשים להשקיע בחו״ל או החוק של גפני על המשכנתאות או כל פגיעה אחרת בעצמאות בנק ישראל.
יש לי כמה פקדונות צמודי מדד שאני יכול לפדות ולקבל את הקרן בלבד. כנראה אפדה כשהחוקים לביטול עצמאות הרשות השופטת יעברו בקריאה שלישית.

אצלי זה התערבות הממשלה בנושאים בבעלות בנק ישראל,
אצלי זה גם התגברות הקולות בקואליציה שהוצאת הכספים מישראל היא מעשה לא פטריוטי / פוגע בדמוקרטיה. הדברים כבר נאמרים בפומבי (למשל, על ידי יריב לוין), אבל בינתיים נראה לי שלא מדובר בזרם המרכזי וביבי טרם התבטא בנושא. בעיני זה קו חשיבה שיצדיק מעשים קיצוניים מאד שיפגעו בקניין בכלל ובהעברת כספים בפרט, והכל בשם "הגנה על הדמוקרטיה".

• אהבתי
Reactions: Roi
אצלי זה גם התגברות הקולות בקואליציה שהוצאת הכספים מישראל היא מעשה לא פטריוטי / פוגע בדמוקרטיה. הדברים כבר נאמרים בפומבי (למשל, על ידי יריב לוין), אבל בינתיים נראה לי שלא מדובר בזרם המרכזי וביבי טרם התבטא בנושא. בעיני זה קו חשיבה שיצדיק מעשים קיצוניים מאד שיפגעו בקניין בכלל ובהעברת כספים בפרט, והכל בשם "הגנה על הדמוקרטיה".
זה הבעיה ב״דברים נאמרים״ זה לא מדיד. אני חושב שנגיעה בעצמאות הבנק זה אומר שבעצם הכלכלה לא חשובה לממשלה כרגע וזה ידרדר דיי מהר לאיסור שאתה חושש ממנו.

זה כמו הימור בקזינו, האסטרטגיה הטובה ביותר היא להחליט מראש מתי עוזבים את השולחן. משהוא מדיד.

נערך לאחרונה ב:
יש לי כמה פקדונות צמודי מדד שאני יכול לפדות ולקבל את הקרן בלבד. כנראה אפדה כשהחוקים לביטול עצמאות הרשות השופטת יעברו בקריאה שלישית.
קופות גמל פתוחות ? קופת השתלמות ? מניות שקליות ? כל שאר התיק הזמין שלך כבר בחו״ל ולא שקלי ? יפה.

איזה מהחוקים ? יש כמה.

נערך לאחרונה ב:
קופות גמל פתוחות ? קופת השתלמות ? כל שאר התיק שלך כבר בחו״ל ולא שקלי ? יפה.

איזה מהחוקים ? יש כמה.
אין לי קופות גמל פתוחות. קרן השתלמות בניהול אישי נזילה, מושקעת רק בחו"ל - אוציא כשאראה שיש כוונה לפגוע בהטבת המס. יש לי דירה שלא ניתנת למכירה עדיין, ואני מתכוון למכור אותה בהקדם במידה ולא תהיה צלילת מחירים, כי מבחינתי בהקשר השקעות לטווח הארוך כבר עברנו כמה וכמה טריגרים. את התמורה אני מתכוון להוציא מהארץ מיידית. שאר התיק בחו"ל.

לשאלה איזה מהחוקים - מספיק אחד מאלה שקשורים בביקורת השיפוטית. אין לי בעיה שיעבירו את חוק החמץ, זה רק פתח לשינוי הסטטוס-קוו, אבל מחטף של שינוי חוקי המשחק זה קו אדום.

תיקון: יש גם פנסיה וגמל לתגמולים במסלול עוקב סנופי וניהול אישי עם ניירות חו''ל בלבד.

נערך לאחרונה ב:
זה הבעיה ב״דברים נאמרים״ זה לא מדיד. אני חושב שנגיעה בעצמאות הבנק זה אומר שבעצם הכלכלה לא חשובה לממשלה כרגע וזה ידרדר דיי מהר לאיסור שאתה חושש ממנו.

זה כמו הימור בקזינו, האסטרטגיה הטובה ביותר היא להחליט מראש מתי עוזבים את השולחן. משהוא מדיד.
החיים לא תמיד פשוטים.
בעיני גם מדינה בה יש בנק מרכזי שמחליט על הריבית, אבל ראשיה קוראים למי שמוציא ממנה כספים "אויבי הדמוקרטיה" היא מקום שלא נכון לשים בו כסף.

אצלי זה התערבות הממשלה בנושאים באחריות בנק ישראל,
בשנייה שגפני רצה להתערב בריבית בנק ישראל פתחתי חשבון זר והתחלתי להוציא כספים.
3 שנים לא עשיתי זאת בגלל תירוצים כאלה ואחרים...5 דק' אחרי הידיעה של גפני כבר הייתי באתר הרלוונטי.

החיים לא תמיד פשוטים.
בעיני גם מדינה בה יש בנק מרכזי שמחליט על הריבית, אבל ראשיה קוראים למי שמוציא ממנה כספים "אויבי הדמוקרטיה" היא מקום שלא נכון לשים בו כסף.
אז אתה בעצם אומר שמבחינתך הזמן הזה עבר ? והכסף כבר בחו״ל ?

בשנייה שגפני רצה להתערב בריבית בנק ישראל פתחתי חשבון זר והתחלתי להוציא כספים.
3 שנים לא עשיתי זאת בגלל תירוצים כאלה ואחרים...5 דק' אחרי הידיעה של גפני כבר הייתי באתר הרלוונטי.
אותו דבר כאן. השאלה היא כמה מהר מעבירים, ומתי מחליטים שצריך להעביר מיידית ללא התחשבות כל כך בקנסות ומיסים למיניהם.

אז אתה בעצם אומר שמבחינתך הזמן הזה עבר ? והכסף כבר בחו״ל ?
לא. משתדל לעקוב אחרי ההתבטאויות ובינתיים לא רואה מסה קריטית, אלא יותר קולות יחידים (וראש ממשלה שותק בנושא הזה).
בכל מקרה, כל אחד והרף שלו. להתעלם לגמרי נראה לי שגוי.

לא. משתדל לעקוב אחרי ההתבטאויות ובינתיים לא רואה מסה קריטית, אלא יותר קולות יחידים (וראש ממשלה שותק בנושא הזה).
בכל מקרה, כל אחד והרף שלו. להתעלם לגמרי נראה לי שגוי.
אז אצלך זה יותר עניין של רגש ולא בדיוק מדיד. הבנתי.

אם הייתי מחליט לפי הרגשה, מזמן לא הייתי פה. לכן מעדיף למצוא משהוא מדיד שבאמת מבטא את החששות.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אז אצלך זה יותר עניין של רגש ולא בדיוק מדיד. הבנתי.

אם הייתי מחליט לפי הרגשה, מזמן לא הייתי פה. לכן מעדיף למצוא משהוא מדיד שבאמת מבטא את החששות.
לא. אין קשר לרגש.
אני לא מבין את הטענה שיש להתעלם מהנתון הזה. נניח הממשלה היתה מקים ועדה שתפקידה לגבש המלצות איך להגביל "העברת כספים לחו"ל אשר פוגעת במורל העם וביציבות הבנקים" שתגיש המלצות אשר ידונו על ידי הממשלה. בעיניך זה נתון לא רלוונטי לשאלה אם להחזיק כספים בישראל?
עריכה: בקשר לבנק ישראל - ייתכן גם תרחיש של שמירה על עצמאות הבנק, אולם מינוי פוליטי של נגיד בנק בסוף השנה. גם השאלה מיהו מינוי פוליטי לא מדידה, אולם בעלת משמעות רבה, בעיני.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
A להוציא את המיטב מהפנסיה צרכנות פיננסית 1
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
מ האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ? אוף טופיק 101
ח איפוא אפשר להוציא אישור על הנקודות זיכוי שיש לי? מיסים 6
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
T 3 חדרים או 5 חדרים- להוציא פחות ולהישאר עם יותר? נדל"ן 21
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
M רכישת אופציות מבלי להוציא כסף - equitybee ודומיהן צרכנות פיננסית 12
G התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות? שוק ההון 7
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 0
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 42
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
D להוציא כסף מ-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
D כיצד להוציא דוח על בסיס tax lots שמומשו? מיסים 2
ע בנק לא מאפשר להוציא כסף מחשבון של קטין צרכנות פיננסית 6
Y אפס עמלות מט"ח - לרכוש מט"ח בארץ או להוציא בחו"ל? צרכנות פיננסית 10
ח אחוז מקס' מהשכר שרצוי להוציא על שכ"ד צרכנות פיננסית 37
R אז כמה באמת צריך להוציא על אוכל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
י מאיזה אפיק עדיף להוציא כספים שוק ההון 12
תמיר עוסק פטור על מה צריך להוציא קבלה 0.38שח האם צריך לדווח בצורה כלשהיא? התפתחות אישית 7
A האם יש טעם לגוון את החלק הסולידי של התיק: שוק ההון 16
C איך להשקיע את הכסף הזה? שוק ההון 16
ש האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D מיציתי את ההייטק - מה במקום? התפתחות אישית 8
Sp0 אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים? שוק ההון 66
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3

נושאים דומים

Back
למעלה