• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

רכישת אופציות מבלי להוציא כסף - equitybee ודומיהן

• פותח הנושא פותח הנושא masterdk
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

masterdk

משתמש סולידי
דירוג
83
אני עובד בחברת סטארטאפ שנתנה לי אופציות.

אני רוצה להתפטר ולטייל בעולם, ולכן לא בא לי להוציא כסף על רכישת האופציות. מצד שני כמו כל ישראלי טוב, אני רוצה לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה.
מחפש דרכים חוקיות לרכוש את האופציות מבלי להוציא כסף מהיד. מודלים שמעניינים אותי: (1) מישהו נותן לי מימון לרכישה ובמקרה של הנפקה, אנחנו מתחלקים ב 50:50\40:60\30:70 ברווח או (2) אני "מעביר" את הזכות שלי לאופציות לצד ג' שמוכן לקחת על עצמו את הריסק ואני מצידי רוצה מזומן עכשיו (ומוותר על רווח פוטנציאלי בעתיד).

נשמע הזוי אני יודע, אבל אמרתי ננסה, אולי אתם מכירים משהו בסגנון הזה. שמעתי על כל מיני חברות כמו equitybee וכדומה, אבל כמו כל חברת SAAS עם השקעות VC, לא ברור מהאתר שלהם מה הם עושים.

אשמח לחכמת המונים.

שמעתי על כל מיני חברות כמו equitybee וכדומה, אבל כמו כל חברת SAAS עם השקעות VC, לא ברור מהאתר שלהם מה הם עושים.
בדיוק מה שרצית:
מישהו נותן לי מימון לרכישה ובמקרה של הנפקה, אנחנו מתחלקים ב 50:50\40:60\30:70 ברווח

הם מתווכים בין עובדים שעוזבים מקום עבודה ונדרשים לקבל החלטה על מימוש האופציות, ובין משקיעים המעוניינים לשים את כספם בחברות (בעיקר) פרטיות, בתקווה שהן תגענה לכדי הנפקה ואולי האופציות יהיו בכסף. ועל הדרך equiteebee לוקחת איזו עמלה משני הצדדים על התיווך.
קח בחשבון שהמצב בשוק ההון משליך גם על הביקוש בקרב משקיעים אלו - אם לא מדובר בחברה ששמה ידוע, בהסתברות גבוהה לא תמצא מישהו שמוכן לשים היום מכספו כדי לרכוש את האופציות ממך.

@האזרח הקטן
תודה רבה. עשיתי קצת קריאה באינטרנט ויש לי כמה שאלות.

שאלה ראשונה - אני קצת מתקשה להבין את המספרים של האופציות שלי. למען הדוגמא נניח שיש לי 1000 אופציות שהן VESTED. יש להן Grant price של 10$, ו FMV של 5$ (המספרים הם לדוגמא נטו, אך היחס נשמר - כלומר ב FMV קטן מה GP). עלות המימוש שלהן היא 10000$. אם אני מבין נכון, ה FMV הוא דינאמי וכל עוד החברה היא פרטית - הוא אינפורמטיבי. במקרה שאני מחליט לממש את הופציות במחיר של 10K, אני יראה רווח רק אם אמכור בעתיד (במידה ויהיה IPO) במחיר גבוה מ 10$ למניה.

עכשיו לשאלה השניה על equitybee. להבנתי EB "מוצאים" לי משקיעה, שמוכן לממן את ה 10K. לאחר המימון, אני רוכש את האופציות. WC אין הנפקה, הממן מפסיד את כספו, אני לא מפסיד כלום. במקרה של IPO, אני אוטומטית (מתוקף רכישת האופציות) מקבל מניות במחיר שבו רכשתי את האופציות (10$ למניה). ופה נכנסת השאלה - האם אני מחוייב למכור אותן מיידית? או שבמקרה הזה אני חייב להחזיר לממן את עלות ההלוואה (10K$) + אחוז מסויים מהמניות?

אני מתלבט כי מדובר בסכום ראשוני דיי גבוה. החברה דיי וותיקה, ויש דיבורים על IPO. אני ממש לא בין העובדים הראשונים, וספק אם זה מה שיסדר אותי כלכלית, אבל מצד שני אני מאמין בחברה ולכן לא רוצה להשאיר את האופציות על השולחן. בנוסף לכל זה, אני רוצה למצוא את הדרך הבטוחה ביותר לממש את האופציות מבלי שיצא מצב שבו אהיה חייב כסף בעתיד שאולי לא יהיה לי.

במקרה שאני מחליט לממש את הופציות במחיר של 10K, אני יראה רווח רק אם אמכור בעתיד (במידה ויהיה IPO) במחיר גבוה מ 10$ למניה.
נכון.
עכשיו לשאלה השניה על equitybee. להבנתי EB "מוצאים" לי משקיעה, שמוכן לממן את ה 10K. לאחר המימון, אני רוכש את האופציות. WC אין הנפקה, הממן מפסיד את כספו, אני לא מפסיד כלום. במקרה של IPO, אני אוטומטית (מתוקף רכישת האופציות) מקבל מניות במחיר שבו רכשתי את האופציות (10$ למניה).
גם אם אין הנפקה, מעצם פעולת המימוש אתה הופך מבעל אופציה לבעל מניות, במחיר קניה של 10$.

ופה נכנסת השאלה - האם אני מחוייב למכור אותן מיידית? או שבמקרה הזה אני חייב להחזיר לממן את עלות ההלוואה (10K$) + אחוז מסויים מהמניות?
למיטב הבנתי, בשלב הזה אתה צריך להעביר למשקיע את אחוז המניות שנקבע בהסכם. אם כי אני לא בטוח איך זה נעשה טכנית, עדיף לברר מול equitybee או לחפש באתר החברה איך הפעולה מתבצעת.
אני מתלבט כי מדובר בסכום ראשוני דיי גבוה. החברה דיי וותיקה, ויש דיבורים על IPO.
מה שמשנה בסוף זה לא רק אם החברה תשלים הנפקה, אלא גם מה יהיה מחירה לעומת מחיר האופציות. רק כדי לסבר את האוזן, לא חסרות חברות שיצאו להנפקה ב2022, ועד שנגמרה תקופת ההקפאה (6 חודשים לרוב), לא מעט מהעובדים מצאו את עצמם עם אופציות מחוץ לכסף. לפי המספרים ששמת, כרגע האופציות מתומחרות פי 2 יקר יותר ממה שהשוק מעריך את החברה. בלי נתונים פיננסים (ולמעשה, גם איתם) קשה לדעת אם השוק צודק או לא. בנוסף, אם תיעזר במשקיע, אני מניח שתצטרך להעביר לו כ75% מהמניות בתמורה למימון. אתה יכול לחילופין לשים סכום כסף שלא רוכש את כל האופציות אלא רק את חלקן.

לא רוצה להשאיר את האופציות על השולחן. בנוסף לכל זה, אני רוצה למצוא את הדרך הבטוחה ביותר לממש את האופציות מבלי שיצא מצב שבו אהיה חייב כסף בעתיד שאולי לא יהיה לי.
מה שאתה בעצם מבקש פה זה ליהנות מהסיכוי לרווח בלי לקחת על עצמך את הסיכון להפסד.
במקרה כזה מי שכן לוקח על עצמו את הסיכון (למשל המשקיע דרך אקוויטיבי) גם ישאב את רוב הרווח, אם יהיה כזה.

תודה רבה!
קראתי קצת על השירות הזה. לפי מה שרשום באתר שלהם, במקרה שאין הנפקה, אני לא משלם כלום (חוץ מענייני מס שלא קשורים ל EQUITYBEE). במקרה של הנפקה, אני חייב להחזיר את המימון + interest (שלא בדיוק ברור מה זה) וחלק מהמניות במזומן לממן. בקיצור זה כמו הלוואה רק שאין חובה להחזיר במקרה שאין רווחים מהמניות.

על פניו זה מרגיש שבאמת עדיף חקנות חלק שאני יכול להרשות לעצמי. למרות שאם המחיר וה FMV הנוכחי, לא בטוח אם זה הצעד הנכון. אחשוב על זה עוד, יש לי זמן.

תודה רבה!

השתמשתי בהם ואני מרוצה. זה גם היה נכון כלכלית בדיעבד.
לא שאלת לגבי זה, אבל אם לא חשבת על האפשרות, תשקול לבדוק את האפשרות של לעבוד מרחוק במשרה חלקית תוך כדי.

@לארוצה
תודה רבה על המענה! שמח לשמוע שהשתמשת בהם וזה עבד לך טוב. אני עוד אחשוב על זה ונראה.
לגבי עבודה מרחוק - לא רוצה :) יש לי הזדמנות שכנראה לא תחזור על עצמה, ואני לא הכי מת על העבודה שלי. אבל תודה על ההצעה!

פתרון כמו EB אמור להיות טוב יותר מאשר לקנות את רק את החלק שאתה מסוגל.

למשל, אם אתה יכול להרשות לעצמך לקנות 50%, במקום לזרוק את ה 50% הנותרים תפרסם אותם ב EB. אם תצליח לקבל עבורם שבריר מאותו החלק, ותחת ההנחה שאתה לא מפחד מבירוקרטיה, הרווחת.

אתה יכול גם לשאול אם צפוי גיוס בזמן הקרוב שיכלול סקנדרי (פחות נפוץ ב 23 מאשר ב21, אבל עדיין קורא). במקרה כזה, לפעמים נותנים לעובדים שעזבו להשתתף. הכדאיות כאמור תלויה בשווי המכירה.

דרך אגב, על איזה סכומים מדובר? מצד אחד, אם זה 10k$ הייתי קונה ולו רק שלא אתחרט על זה הרבה בהמשך (ההפסד מוגבל, הרווח אינסופי - וכבר היית חלק מהחברה). בסכומים גדולים יותר, למשל 100k$, ההפסד יכול להיות די כואב. אתה נמצא בסיטואציה מורכבת

נערך לאחרונה ב:
אז גם חצי מהרווח אינסופי...
זה ניהול סיכונים בסופו של דבר. אני העדפתי לשים את הכסף שלי על מדד רחב ושמישהו אחר יקח את הסיכון (או את רוב הסיכון).

כמובן, כל הדעות פה נכונות כי אין לעובד בחברה את הכלים לנתח סיכויים (ואולי גם לא ל vc) ולחשב תוחלת. העצה שלי היא כל עוד מדובר בסכום נמוך יחסית - לקנות ולא להתחרט (למזער חרטה ולא למקסם תוחלת).

אני גם מקבל דעות אחרות כמובן.

אפשר לשאול - מה הייתה עלות המימוש במקרה שלך?

כמובן, כל הדעות פה נכונות כי אין לעובד בחברה את הכלים לנתח סיכויים (ואולי גם לא ל vc) ולחשב תוחלת. העצה שלי היא כל עוד מדובר בסכום נמוך יחסית - לקנות ולא להתחרט (למזער חרטה ולא למקסם תוחלת).

אני גם מקבל דעות אחרות כמובן.

אפשר לשאול - מה הייתה עלות המימוש במקרה שלך?
אם אני זוכר נכון, משהו כמו 20k עבור חבילת האופציות הראשונה, שרק בה השקיעו. אני לא הייתי יודע להעריך את העסקה הזאת, אבל המשקיע ידע. שאר האופציות באמת היו מסיבות הפסד אם הייתי קונה אותן. בכל מקרה זה התאים לי מבחינות אחרות וכאמור אפילו לא הכו את המדד...

העצה שלי היא כל עוד מדובר בסכום נמוך יחסית - לקנות ולא להתחרט (למזער חרטה ולא למקסם תוחלת).
הייתי מחדד - סכום נמוך יחסית ביחס לתיק ההשקעות הקיים. לא הייתי שם יותר מאחוז או שניים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
X רכישת אופציות מחברה בחו״ל מיסים 3
stamEhad סיום עבודה - מימון רכישת אופציות ע"י כספי פיצויים + ימי חופשה מיסים 6
E רכישת אופציות אחרי שנה בסטארט-אפ מיסים 6
א רכישת 50% דירה עם משפחה נדל"ן 30
F רכישת דירה - איזו קורצת יותר לשוכרים לדעתכם נדל"ן 9
twister התלבטות - רכישת דירה להשקעה נדל"ן 6
H התלבטות לגבי מכירת דירה לטובת רכישת צמוד קרקע נדל"ן 1
I פוסט שיתוף + התלבטות לגבי רכישת דירה אוף טופיק 46
F לדעתכם טראמפ ילך על מהלך של רכישת ביטקוינים לרזרבה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 79
A רכישת קריפטו בבורסת Bitstamp קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 4
D מניות ריט או רכישת נדל"ן? שוק ההון 6
I רכישת קרקע באיזורי עדיפות לאומית בהנחה לחייל מילואים נדל"ן 1
א אי דיווח רכישת דירה (לעניין מס רכישה) בעיסקה שלא מחוייבת.במס נדל"ן 22
ב רכישת ביטקוין קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
S רכישת נכס בפורטוגל - דרוש מאתר נכסים נדל"ן 9
א הקדמת תשלומים על רכישת דירה כדי לחסוך מע"מ נדל"ן 14
ט כדאיות רכישת דירה מכינוס נכסים נדל"ן 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 11
מומו הברווז רכישת דירה לפני היתר - האם פוגע בפטור מס שבח? נדל"ן 4
D השקעה בנדלן - רכישת דירה שניה/ השקעה אחרת? נדל"ן 4
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
Y רכישת דירה- מינוף בסביבת ריבית גבוהה נדל"ן 6
M רכישת קרקע חקלאית מאח - החיסכון משתלם? נדל"ן 5
עולה ישנה צעדים פיננסיים לקראת רכישת בית - משפחה צעירה נדל"ן 5
Itaigrin רכישת דירה לא משופצת, לשפץ ולמכור ברווח נדל"ן 16
ג רכישת רכב צרכנות פיננסית 10
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6
E שאלה על רכישת מקרר ופינוי מקרר ישן אוף טופיק 6
M רכישת קרקע עם זכויות בנייה בתל אביב נדל"ן 22
N רכישת דירה בלוד גני רביב נדל"ן 13
S רכישת דירה דרך "חבר" ברחובות נדל"ן 3
י השפעת שינוי מט"ח על רכישת המניות הראשונית שוק ההון 53
ה רכישת אג"ח ממשל גלובל שוק ההון 6
N רכישת מט"ח לקראת עסקת נדל"ן בחו"ל שוק ההון 7
F התחרטות על רכישת קרן אמריקאית במקום אירית שוק ההון 2
G עצה לגבי רכישת דירה ראשונה / התנהלות כלכלית נדל"ן 1
kiza דילמה במימון רכישת דירה נדל"ן 13
מ הגנה מפני רכישת נייר ערך בהתרסקות שוק ההון 1
ל רכישת דירה - עם הערה אזהרה, והשלמת העברת הרישום בעוד שנתיים וחצי נדל"ן 8
S שימוש בכספי קרן השתלמות לטובת רכישת דירה שניה נדל"ן 17
S התלבטות לגבי רכישת דירת גן מקבלן - עצות? נדל"ן 6
Nons Ense רכישת דירה ראשונה להשקעה מיד 2 איך וממה מתחילים? נדל"ן 1
י [מס רכישה] הצהרה בעת רכישת דירה שניה מיסים 4
L רכישת דירה ראשונה מקבלן נדל"ן 4
ח יעוץ לגבי מימון רכישת דירת יד שנייה ומכירת דירה קיימת במצב שוק לא אידיאלי נדל"ן 15
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
R רכישת בית עם היתר בניה מאושר להוספת 2 קומות נוספות נדל"ן 14
D התייעצות לפני רכישת דירה להשקעה נדל"ן 1

נושאים דומים

Back
למעלה