• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם ה-AI מתחיל לפרק את הבסיס של מקצוע עריכת הדין?

YPV

משתמש בכיר
דירוג
4,046
ידיעה מעניינת שפורסמה ב"כלכליסט" מספרת על שישה שותפים שפרשו ממשרד הרצוג (מהגדולים בישראל) והקימו משרד חדש המוגדר כ-AI-Native.

מאחורי הכותרת השיווקית של כתבת יח"צ טיפוסית, הנתון המרכזי מבהיר לאן הרוח נושבת. כ-80% מעורכי הדין במשרד יהיו שותפים ובכירים. לצדם תפעל תשתית סוכני AI שמיועדת, לפי ההודעה, להחליף משימות ש"בעבר חייבו כוח אדם רחב".

המודל הכלכלי הקלאסי של פירמות ענק נשען תמיד על פירמידה. מעט שותפים בראש, ותחתיהם מסה קריטית של מתמחים ועורכי דין צעירים. התפקיד המסורתי של השכבה הזו היה לעשות את העבודה השחורה וסיזיפית. לעבור על אלפי מסמכים, לתמצת פסיקה, לבדוק ספרות משפטית ולבנות טיוטות ראשוניות, תוך גזירת שעות חיוב. ברגע שסוכני AI עושים את כל זה בשבריר שנייה ובעלות אפסית, הצורך הכלכלי בצבא של עורכי דין מתחילים פשוט מתאדה.

אם המגמה תימשך, כניסה למקצוע נהיית כמעט בלתי אפשרית. אף משרד לא ירצה לממן שכר של מתמחים ועורכי דין צעירים, רק כדי שיעשה עבודה ש AI מבצע טוב יותר, מהר יותר ובעיקר זול יותר. אבל אם חותכים את התחתית של הפירמידה כדי לחסוך עלויות, איך ומאיפה יצמחו השותפים של עוד עשור? מי יכשיר אותם לחשיבה אסטרטגית וניהול תיקים אם לא עברו דרך העבודה הבסיסית?

נראה שמה שקרה לעולם התוכנה קורה עכשיו לעולם המשפט. שער הכניסה של האקדמאים הצעירים לשוק העבודה פשוט נסגר מול הפנים. נראה בשנים הקרובות צניחה בביקוש ללימודי משפטים בדיוק כמו במדעי המחשב?

ידיעה מעניינת שפורסמה ב"כלכליסט" מספרת על שישה שותפים שפרשו ממשרד הרצוג (מהגדולים בישראל) והקימו משרד חדש המוגדר כ-AI-Native.

מאחורי הכותרת השיווקית של כתבת יח"צ טיפוסית, הנתון המרכזי מבהיר לאן הרוח נושבת. כ-80% מעורכי הדין במשרד יהיו שותפים ובכירים. לצדם תפעל תשתית סוכני AI שמיועדת, לפי ההודעה, להחליף משימות ש"בעבר חייבו כוח אדם רחב".

המודל הכלכלי הקלאסי של פירמות ענק נשען תמיד על פירמידה. מעט שותפים בראש, ותחתיהם מסה קריטית של מתמחים ועורכי דין צעירים. התפקיד המסורתי של השכבה הזו היה לעשות את העבודה השחורה וסיזיפית. לעבור על אלפי מסמכים, לתמצת פסיקה, לבדוק ספרות משפטית ולבנות טיוטות ראשוניות, תוך גזירת שעות חיוב. ברגע שסוכני AI עושים את כל זה בשבריר שנייה ובעלות אפסית, הצורך הכלכלי בצבא של עורכי דין מתחילים פשוט מתאדה.

אם המגמה תימשך, כניסה למקצוע נהיית כמעט בלתי אפשרית. אף משרד לא ירצה לממן שכר של מתמחים ועורכי דין צעירים, רק כדי שיעשה עבודה ש AI מבצע טוב יותר, מהר יותר ובעיקר זול יותר. אבל אם חותכים את התחתית של הפירמידה כדי לחסוך עלויות, איך ומאיפה יצמחו השותפים של עוד עשור? מי יכשיר אותם לחשיבה אסטרטגית וניהול תיקים אם לא עברו דרך העבודה הבסיסית?

נראה שמה שקרה לעולם התוכנה קורה עכשיו לעולם המשפט. שער הכניסה של האקדמאים הצעירים לשוק העבודה פשוט נסגר מול הפנים. נראה בשנים הקרובות צניחה בביקוש ללימודי משפטים בדיוק כמו במדעי המחשב?
אנשים חושבים שזה יגיע רק להייטק, כל עבודה שיש בה מידע שאפשר לנתח ולא צריך ידיים בשביל לממש את המידע הזה הבינה יכולה לעשות במקומם, מה שכן בעבודות מסוימות יש צורך עדיין באיזה חותמת או סמכות שתהיה מאחורי העבודה הזו לכן עדיין יצטרכו כל עוד לא יהיה שינוי עובדים שם

ברגע שסוכני AI עושים את כל זה בשבריר שנייה ובעלות אפסית
חשבתי שהבעיה היא שסוכני ה- AI האלה סובלים מהזיות. כבר שמעתי על משפטים שבהם התובע הגיע עם "פסקי דין" שהתבררו כמומצאים לחלוטין ע"י ה- AI.
אני מניח שיש איזה מעקף, כמו להעסיק AI נוסף שיפקח על ה- AI הראשון, אבל שוב יש את אותה בעיה של חוסר אמינות והעדר אחריות.

מאותה סיבה אני לא סומך על עצות מס שאני מקבל מ- AI, ותמיד מתקף מול גורם אנושי, שיש לו אחריות אישית וביטוח מקצועי.

עריכה
חשבתי שהבעיה היא שסוכני ה- AI האלה סובלים מהזיות. כבר שמעתי על משפטים שבהם התובע הגיע עם "פסקי דין" שהתבררו כמומצאים לחלוטין ע"י ה- AI.
אני מניח שיש איזה מעקף, כמו להעסיק AI נוסף שיפקח על ה- AI הראשון, אבל שוב יש את אותה בעיה של חוסר אמינות והעדר אחריות.

מאותה סיבה אני לא סומך על עצות מס שאני מקבל מ- AI, ותמיד מתקף מול גורם אנושי, שיש לו אחריות אישית וביטוח מקצועי.
ממודל למודל הבעיה הזו תפחת יותר ויותר זה כמו שבהתחלה לא סמכו על מוניות אוטונומיות למשל בגלל שהם יכולים לעשות תאונות אבל גם בני אדם עושים תאונות ולאט לאט זה נהיה יותר בטוח אפילו יותר מבני אדם, אותו הדבר עם המודלים

בתור הייטקיסט, להערכתי מקצוע עריכת הדין שונה מהותית באופי שלו מכתיבת תוכנה.

בהרבה ממקצועות ההיי טק קל לבינה להבין את המטרה. למשל - תוכנה שמטפלת בחישוב מס רווח הון. במקרה של הכנסה X רווח הון הוא Y. במקרה של הכנסה Z אין רווח הון.

במקרה של ייעוץ משפטי, לבינה הרבה יותר קשה למדוד הצלחה. אין טסטים לעריכת דין, ותוצר של עורך דין הרבה יותר קשה לאומדן באמצעות בינה. התוצר נבחן בדיון בין עורכי דין לשופטים, לפעמים שנים קדימה מעת עריכת החוזה.

אני מניח שמערכות עזר לעורכי דין כן יכולות לייעל עבודה אנושית. למשל, מערכת אחזור פסקי דין. סיכום מסמכים.

בדיוק להפך. המקרים האלה לא מעידים על מגבלה של הטכנולוגיה, אלא על רשלנות וחוסר מקצועיות בסיסי של מי שהשתמש בה.

עורך דין שמעתיק מ-ChatGPT פסק דין בלי לפתוח "נבו" או "תקדין" כדי לאמת את המראה מקום, הוא לא קורבן של "הזיות AI". הוא פשוט עורך דין רשלן. אותם עורכי דין הגישו כתבי טענות מביכים ומלאי שגיאות גם לפני עידן ה-AI, פשוט אז זה היה נשאר סגור בין כותלי האולם ולא הפך לכותרת ויראלית בעיתון.

בכל מקרה, אף משרד רציני (ובטח לא משרד AI-Native) לא זורק שאילתה ל-ChatGPT פתוח ומגיש את התשובה לבית המשפט. עובדים עם מערכות סגורות, שמוזנות אך ורק ממאגרי מידע משפטיים מאומתים ומצליבות מקורות, מה שמצמצם הזיות כמעט לאפס.

במקרה של ייעוץ משפטי, לבינה הרבה יותר קשה למדוד הצלחה. אין טסטים לעריכת דין, ותוצר של עורך דין הרבה יותר קשה לאומדן באמצעות בינה. התוצר נבחן בדיון בין עורכי דין לשופטים, לפעמים שנים קדימה מעת עריכת החוזה.
ה-AI לא אמור להחליף את עורך הדין מול השופט או לחתום על חוות דעת. האחריות, הפיקוח והביטוח המקצועי נשארים ב-100% על השותף הבכיר. הטכנולוגיה רק מחליפה את שעות העבודה השחורה של הג'וניור/מתמחה.

אם שותף בכיר מקבל מהמערכת תמצית מדויקת עם מראי מקום מאומתים, בודק אותה תוך חמש דקות ומקבל החלטה אסטרטגית, הוא לא צריך מתמחה שיעשה את זה בשלושה ימים. לכן הסיכון הוא לא באמינות של התוצר הסופי, אלא בייבוש המוחלט של כרטיס הכניסה של עורכי הדין הצעירים למקצוע.

ה-AI לא אמור להחליף את עורך הדין מול השופט או לחתום על חוות דעת. האחריות, הפיקוח והביטוח המקצועי נשארים ב-100% על השותף הבכיר. הטכנולוגיה רק מחליפה את שעות העבודה השחורה של הג'וניור/מתמחה.

אם שותף בכיר מקבל מהמערכת תמצית מדויקת עם מראי מקום מאומתים, בודק אותה תוך חמש דקות ומקבל החלטה אסטרטגית, הוא לא צריך מתמחה שיעשה את זה בשלושה ימים. לכן הסיכון הוא לא באמינות של התוצר הסופי, אלא בייבוש המוחלט של כרטיס הכניסה של עורכי הדין הצעירים למקצוע.
אנחנו מסכימים אז.
ניסיתי להגיד שבעוד שמאמינים שכתיבת תוכנה מא ועד ת יכולה להיות אוטומטית, כתיבת חוזה או חוות דעת לא יכולה.

שער הכניסה יהיה גבוה יותר, ולימודי המשפטים יהפכו משינון ללימודי אסטרטגיה משפטית.

השאלה היא האם בעקבות כך (שזה יקרה במקצועות רבים) בני האדם יהפכו לחכמים יותר, כמו שהיום קרוא וכתוב זה בסיסי.

אמנם ייתכן שזמן ההכשרה יתארך, אבל אם במקביל תוחלת החיים תתארך גם כן, זה יתאזן.

השאלה אם המעבר הזה של האנושות יהיה חלק או מלווה במשברים

D
אבל אם חותכים את התחתית של הפירמידה כדי לחסוך עלויות, איך ומאיפה יצמחו השותפים של עוד עשור? מי יכשיר אותם לחשיבה אסטרטגית וניהול תיקים אם לא עברו דרך העבודה הבסיסית?
לפי מיטב ידיעתי, גם לפני עידן ה-AI בהייטק, אם היה לך רעיון או פתרון שבאמת מעניקים ערך ללקוח, אף אחד לא היה צוחק עליך אם לא היית יודע לייצר את לוח הכפל באמצעות רקורסיה, או בכלל לא יודע קוד. הרעיון / פתרון / קוד שלך היה מוצא דרכו לשוק בדרך לא דרך. כל שכן בעידן ה-AI.

האם לדעתך, אחרי תקופה קצרה או ארוכה של חבלי לידה, מערכת המשפט כולה לא תאלץ להתאים את עצמה לכוחות השוק החדשים ופשוט לשנות סדרי עולם במשפט? ולא, המקצוע והציבור יסבלו?

היה תביעה שחזרו בה נגד אחד חברות הביטוח בגלל מידע שגוי שנתן להם הAI, משהו על אורך זמן שיחה לפני מענה.

אפשר גם להטיל מטבע ואולי יצא פוקס אם איזה שופט מנומנם או אחר.

אם המגמה תימשך, כניסה למקצוע נהיית כמעט בלתי אפשרית. אף משרד לא ירצה לממן שכר של מתמחים ועורכי דין צעירים
מי שנמצא צעד לאחור (בהכרח) זה רשויות השלטון, במצבו הנוכחי ה- AI לא כשיר לקבל החלטות במוסדות הללו שעדיין זקוקים למתמחים, כך שחסם הכניסה בתחום המשפטי לדעתי פחות הרמטי מאשר בתחום התוכנה

מי שנמצא צעד לאחור (בהכרח) זה רשויות השלטון, במצבו הנוכחי ה- AI לא כשיר לקבל החלטות במוסדות הללו שעדיין זקוקים למתמחים, כך שחסם הכניסה בתחום המשפטי לדעתי פחות הרמטי מאשר בתחום התוכנה
אני אשמח לראות איך הAI מצליח להחליף את ההסתדרות:)

זה בעיה, אבל הם מאוד מאוד השתפרו, כמות ההזיות ירדה משמעותית
וכמו שאתה אומר כנראה יש לזה פתרונות חלקיים

כתיבת חוזה או חוות דעת לא יכולה.
אני חולק על כך. אף עורך דין לא כותב כיום חוזה מדף חלק. הכל מבוסס על מאגר הסכמים קודמים, ועליהם עושים את ההתאמות - מחיקה, הוספה ושינויים של סעיפים, התאמות ללקוח הספציפי וכו'. כל אלו דברים שהבינה יודעת לעשות היטב - תבקש מהבינה לנסח את החוזה באופן יותר מעומעם או יותר מפורט, תבקש לצטט בחוות הדעת פסקי דין רלוונטיים, ובמהרה תקבל זאת. אם תבקש להזיז את סעיף 4.3 לבוא אחרי סעיף 4.6, הוא ישנה את ההפניות לסעיף החדש בלי שתצטרך לבקש זאת.

אם עריכת דין הייתה מקצוע שכל אחד רשאי לעסוק בו ולא מחייב רישיון, זה מקצוע עם סיכון רב לעוסקים בו. עצם הדרישה לרישיון והעובדה שיש פעולות רבות בהם נדרש עורך דין נותן להם חבל הצלה מסויים, אבל אני סבור שממש לא רחוק היום שבו אפשר יהיה לבצע עשרות אחוזים מהעבודה (מלבד דברים בהם נדרש אדם - כמו למשל ייצוג בבית משפט, פגישות גישור, שיחות טלפון וכו') באמצעות כלי בינה.

אני סבור שממש לא רחוק היום שבו אפשר יהיה לבצע עשרות אחוזים מהעבודה
זה יהיה נפלא, ישאיר לנו רק את הדברים המעניינים לעסוק בהם שדורשים יצירתיות ומקוריות - שתי תכונות שמלבלבות במיוחד כאשר אין עומס של פרוצדורות להתעסק איתן.
החזון שלי הוא להגיע למצב של ארבע שעות עבודה מקסימום ביום (או שניים-שלושה ימים בשבוע) שמאפשר רווחה נפשית אמיתית והתעסקות גם עם שאר החיים שאינם עבודה ופרנסה.

לא יודע למה אתה אומר את זה. לAI, לעשות עבודה של מתמחה, קל יותר מאשר לתכנת. כבר מזמן ברור שלשם זה הולך, ולא להיפך - משפטים יפגע לפני הקוד.
מה שקורה בעולמות ההייטק זה שאלה אנשים רגישים (יתר על המידה) לטכנולוגיות, ולכן הם היו בחזית ההובלה של ההתייעלות, אבל לדעתי יש פה מרכיב בועתי.

לפי מיטב ידיעתי, גם לפני עידן ה-AI בהייטק, אם היה לך רעיון או פתרון שבאמת מעניקים ערך ללקוח, אף אחד לא היה צוחק עליך אם לא היית יודע לייצר את לוח הכפל באמצעות רקורסיה, או בכלל לא יודע קוד. הרעיון / פתרון / קוד שלך היה מוצא דרכו לשוק בדרך לא דרך. כל שכן בעידן ה-AI.
נכון, אבל אי אפשר להתעלם שיש רידוד מסויים שקורה בגלל היצף הידע. מתכנת ב1980 ידע פקודות בע"פ, מתכנת ב2010 ידע להסתכל בstackoverflow ולהבין, מה יהיה הלאה?

זה יהיה נפלא, ישאיר לנו רק את הדברים המעניינים לעסוק בהם שדורשים יצירתיות ומקוריות - שתי תכונות שמלבלבות במיוחד כאשר אין עומס של פרוצדורות להתעסק איתן.
החזון שלי הוא להגיע למצב של ארבע שעות עבודה מקסימום ביום (או שניים-שלושה ימים בשבוע) שמאפשר רווחה נפשית אמיתית והתעסקות גם עם שאר החיים שאינם עבודה ופרנסה.
אני לא בטוח שלשם זה אכן יילך. חלק מהמקור ליצירתיות זה לשחות היטב בחומר, להכיר את פרטי הפרטים, ניסוי וטעייה, לחקור, לחפש מידע ולהגיע לבסוף לתוצאה הרצויה. ברגע שמורידים את השלבים האלו ומקבלים את התוצאה הסופית, גם היצירתיות עשויה להיפגע.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
כשהייתי מתמחה צעיר, אחד הדברים שהכי שנאתי לעשות היה "עבודת רגליים" בירוקרטית ומייגעת. הגשות פיזיות בבתי משפט, בטאבו, אצל רשם החברות וכו'. שרפתי על זה ימים שלמים ותסכל אותי נורא, למה המשרד מעסיק אותי בזה במקום לשלוח חברת שליחויות שכבר ממילא עבדנו איתה.

כשהתלוננתי על זה למאמן שלי, הוא הסביר לי שאי אפשר להיות איש מקצוע אמיתי רק מתוך משרד ממוזג. רק כשאתה עומד בשטח מול מזכירות, פקידים, נהלים קשיחים ובירוקרטיה חיה, אתה לומד איך המערכת באמת עובדת, איפה הדברים נוטים להיתקע, ואיך לנהל תיק ולקוח בעולם האמיתי. אלה תובנות ששום ספר, תיאוריה או הרצאה לא ילמדו אותך.

בכיר שמקבל ישר "תוצר סופי ומעובד" מה-AI אולי עובד פחות שעות היום, אבל הוא יכול להרשות לעצמו לעשות את זה רק כי בעברו הוא שרף אלפי שעות על עבודה שחורה שבנתה לו את האינטואיציה והשיפוט המקצועי. אם ננרמל מציאות שבה עורכי דין צעירים לא שוחים בחומר ולא מתחככים בפרקטיקה הסיזיפית כי ה-AI עושה הכל, נקבל בעוד עשור דור שלם של עורכי דין עם הרבה זמן פנוי, אבל בלי הבסיס המקצועי שמאפשר להם להיות יצירתיים באמת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה רוצה להשקיע לטווח ארוך - פוסט של מתחיל שוק ההון 35
ה כך זה מתחיל. הצרת צעדים להגירת אזרחים. פוסטים מאיכות נמוכה 64
א אסטרטגיה של מתחיל שוק ההון 47
S מכל מלמדיי השכלתי- מתחיל את המסע בגיל 21 יומני מסע אישיים 9
H מתחיל להשקיע שוק ההון 7
נ אני מתחיל. אשמח לכמה שאלות...=) מיסים 1
מ בפתיחת קרן השתלמות מחקה לעצמאים - מתי מתחיל המעקב בפועל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
א תיכוניסט, מתחיל להתאמן למרתון יומני מסע אישיים 4
L מספר שאלות בסיסיות עבור מתחיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א מהנדס חשמל מתחיל-ציפיות שכר פוסטים מאיכות נמוכה 8
B מתחיל בהגשת דוח שנתי ואשמח לעזרה מיסים 3
Y פיזור השקעות - מתחיל (מאוד) יומני מסע אישיים 1
L לשתות משהו קר בלב מדבר - בן 34 מתחיל (כמעט) מאפס יומני מסע אישיים 53
O מתחיל להשקיע. שוק ההון 3
ו מתחיל באיחור יומני מסע אישיים 6
R שאלה של מתחיל לגבי השקעות בS&P500 שוק ההון 3
K כמה שאלות למשקיע פאסיבי מתחיל שוק ההון 3
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי קרן השתלמות ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y שאלות של מייק מתחיל לגבי תיק השקעות פשוט שוק ההון 33
3 כמה שאלות של שוכר מתחיל נדל"ן 8
W משקיע מתחיל - תיק השקעות שוק ההון 2
ר משקיע מתחיל- נושא האג"ח שוק ההון 11
T בן 25 מתחיל מסע יומני מסע אישיים 10
ר משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 30
SolidAce שאלות בשביל מייק מתחיל שוק ההון 0
י יעוץ בנושא קניית מדדי אג"ח - מתחיל שוק ההון 1
S שאלת תם\מתחיל בעניין מעקב אחר תיק\קרן השקעות שוק ההון 8
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
F המסע שלי מתחיל באירופה: 15 אבני דרך להשלמת המטרה יומני מסע אישיים 37
K שאלות של מתחיל שוק ההון 25
S המסע שלי מתחיל כאן יומני מסע אישיים 2
TheTieMan המסע שלי - מלא למידה, מתחיל עם משהו ומסיים בלא נודע (בן 23) יומני מסע אישיים 17
ס מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 63
T שאלת מתחיל- דיבידנד וחסכון עמלות שוק ההון 1
P מיומנו של משקיע מתחיל יומני מסע אישיים 44
R בן 18 לפני שירות צבאי מתחיל בהרהורים יומני מסע אישיים 12
S סוחר מתחיל - תיק עצמאי חוות דעת. שוק ההון 12
E אני מתעד בהוצאות כל שקל כבר מעל שנה וחצי וזה מתחיל להתיש קצת. מה לעשות? להמשיך? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 21
O פוסט משקיע מתחיל גנרי P: שוק ההון 2
A מעקב הוצאות חודשיות - שאלות של מתחיל צרכנות פיננסית 4
amit הקמפיין מתחיל ,ריבית המשכנתא נדל"ן 22
Shekel Hadash שאלות של משקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
A Vanguard vs Interactive Brokers עצות למשקיע מתחיל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
A מישהו יכול בבקשה להסביר לי (בתור מתחיל) מה זה קרנות איריות ומה זה בלאקרוק? שוק ההון 4
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
2 המסע שלי לשקט מתחיל מאפס יומני מסע אישיים 17
מ התייעצות של מתחיל יומני מסע אישיים 12
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
S הייטיקיסט מתחיל יומני מסע אישיים 35
ד שאלה של מתחיל לגבי איזון בין אג"ח למניות שוק ההון 3

נושאים דומים

Back
למעלה