• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם לא יתנו להוציא כסף מהארץ?

• פותח הנושא פותח הנושא משה40
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

משה40

משתמש רגיל
דירוג
118
בעבר היו דיונים אם יתכן מצב שלא ניתן יהיה פיזית לצאת מהארץ והנה הגענו למצב הזה. אפשר להתווכח אם אסרו או שיצא ככה מכוח הנסיבות אבל עובדתית היה כמעט בלתי אפשרי (למעט על סירה כמו מהגר מאפריקה או דרך שארם אה שייך כשהמל"ל מזהיר שאסור בשום אופן).
באותה מידה האם נגיע למצב שלא נוכל להוציא כספים מהארץ ולהמיר למטבע זר כי יהיה מחסור, כי כולם ינסו להוציא, כי הממשלה תהיה דיקטטורית.
האם הקונספציה שאין מצב שזה יקרה אי פעם עתידה להישבר?

אולי אתה לא מעודכן, אבל החזירו את הטיסות מיד בסיום המבצע. מראש המחשבה הזאת נראתה לי קונספירציה מרחיקת לכת. אף אחד לא הרוויח מזה כלום שאין טיסות, וכן הגבולות היו פתוחים.
האם פיקוד העורף חשש יותר מדי. לדעתי לא, בטח אם נשווה את זה לעומת החששות שהיו ברוב העולם בקורונה.

ניסית לקנות כרטיס טיסה?
אמנם יקר, אבל אפשר, ואפילו יש טיסות יוצאות! עם אזרחים ישראלים עליהם!

לטווח הארוך אני מבין את הדאגה, בשנתיים האחרונות היו לא מעט ביטולים של טיסות מישראל, מי שזה לא בשבילו ולא מספיק סומך על המדינה - יש היגיון לעבור למדינה אחרת, גם אם לתקופה.

אין סיכוי שלא יאפשרו לנו להוציא כספים מהארץ. אתה משווה פה שני דברים שונים לחלוטין. הגיוני שלא יהיה ניתן לטוס כשיש טילים בליסטיים מעליך, אבל לפתוח חשבון בנק בשווייץ ולהעביר כספים, שזה בכלל דיגיטלי – למה לא?
וגם אם הממשלה תעז, בית המשפט לא יאפשר דבר כזה. אני לא מדמיין תסריט כזה.

אין סיכוי שלא יאפשרו לנו להוציא כספים מהארץ. אתה משווה פה שני דברים שונים לחלוטין. הגיוני שלא יהיה ניתן לטוס כשיש טילים בליסטיים מעליך, אבל לפתוח חשבון בנק בשווייץ ולהעביר כספים, שזה בכלל דיגיטלי – למה לא?
לא רק שאפשר לדמיין תסריט כזה הוא אף קרה.
פעם היה אסור להחזיק חשבון מט״ח בחו״ל (תקרא על ההתפטרות של רבין בשנת 1977)

Having said that…
אפשר לנסות להתכונן לכל מני תרחישי סוף עולם/מדינה כאלו ואחרים. וזה בסדר. זה נותן שקט נפשי (יחסי) כאן ועכשיו.
ועדיין, סבירות טובה שדווקא התרחיש שלא התכוננת אליו הוא זה שיקרה.
זו הבעיה עם ברבורים שחורים…

לא רק שאפשר לדמיין תסריט כזה הוא אף קרה.
פעם היה אסור להחזיק חשבון מט״ח בחו״ל (תקרא על ההתפטרות של רבין בשנת 1977)

Having said that…
אפשר לנסות להתכונן לכל מני תרחישי סוף עולם/מדינה כאלו ואחרים. וזה בסדר. זה נותן שקט נפשי (יחסי) כאן ועכשיו.
ועדיין, סבירות טובה שדווקא התרחיש שלא התכוננת אליו הוא זה שיקרה.
זו הבעיה עם ברבורים שחורים…
התסריטים האלה שונים. פה מלכתחילה לא הייתה אפשרות להחזיק במט״ח. אבל אחרי שניתנה האפשרות (תודה לליכוד, אין מה לומר), מעולם לא שללו אותה. לכן אני לא חושב שההשוואה הזאת נכונה.
אתה גם משווה בין תקופות שונות. פעם רוב הכסף היה באמת מזומן. כיום זה לא המצב.

התסריטים האלה שונים. פה מלכתחילה לא הייתה אפשרות להחזיק במט״ח. אבל אחרי שניתנה האפשרות (תודה לליכוד, אין מה לומר), מעולם לא שללו אותה. לכן אני לא חושב שההשוואה הזאת נכונה.
אתה גם משווה בין תקופות שונות. פעם רוב הכסף היה באמת מזומן. כיום זה לא המצב.
תשאל את תושבי רוסיה אם הם יכולים להוציא כספים לחו"ל.

מי שחושש מתסריט כזה כבר מזמן הוציא סכום נכבד לחו"ל. גם אם התסריט בעל סיכוי מאוד נמוך להתמשש, זה כל כך קל להוציא כסף עכשיו שאני מתפלא שלא כולם עושים משהו בכיוון.

בניתוח מאוד פשטני - רמת האי ודאות והסיכון בישראל הן עצומות. לא צריך לדעת מה עלול לקרות בדיוק בשביל להעריך שיש סיכון בלשים את כל הכסף על ובתוך ישראל עכשיו.

האם הקונספציה שאין מצב שזה יקרה אי פעם עתידה להישבר?
מה זה משנה מה אחרים חושבים, משנה מה אתה חושב.
אתה חושב שיש סיכוי יותא מ0 שזה יקרה? זה מטריד את מנוחתך? אפילו טיפה?
אם כן תעביר כסף לחו"ל, לדעתי זה מיותר לדון בנושאים פילוסופיים כי המציאות יכולה להיות מאד שונה ממה שאנחנו מדמיינים, משהו שהשנים האחרונות לימד אותנו היטב.

אותו בית משפט שהממשלה פועלת לצמצם את כוחו וסמכותו?

בניתוח מאוד פשטני - רמת האי ודאות והסיכון בישראל הן עצומות.
לניתוח הפשטני שלי יש אינדיקטור בודד: שער הדולר.
על פי האינדיקטור שלי, אני מגיע למסקנה הפוכה משלך.

לניתוח הפשטני שלי יש אינדיקטור בודד: שער הדולר.
על פי האינדיקטור שלי, אני מגיע למסקנה הפוכה משלך.
איך שער הדולר קשור לסיכון שלא יתנו להוציא כסף מהארץ, או שימסו את זה בצורה משמעותית?

איך שער הדולר קשור לסיכון שלא יתנו להוציא כסף מהארץ, או שימסו את זה בצורה משמעותית?
גם אני סבור ששער הדולר חוזה מגמות קצרות טווח (פעולות של בנק ישראל, משכורות הייטק) ואינו אינדיקטור לסיכון מערכתי רחוק יותר.

תשאל את תושבי רוסיה אם הם יכולים להוציא כספים לחו"ל.
מתי רוסיה הייתה דמוקרטיה? אתם צריכים להבין שיש הבדל בין זכות שלא הייתה מעולם לשלילת זכות.

נערך לאחרונה ב:
אותו בית משפט שהממשלה פועלת לצמצם את כוחו וסמכותו?
אנשים מתייחסים לתקופה קצרה כאילו זה מה שהיה מאז ומעולם.
בואו נבין רגע שזה שיש ממשלה אחת שרוצה לפגוע במערכת המשפט לא אומר שכך תמיד יהיה המצב. צריך להיכנס לפרופורציות ולהבין שהיא מכהנת כשנתיים בסך הכול.

אנשים מתייחסים לתקופה קצרה כאילו זה מה שהיה מאז ומעולם.
בואו נבין רגע שזה שיש ממשלה אחת שרוצה לפגוע במערכת המשפט לא אומר שכך תמיד יהיה המצב. צריך להיכנס לפרופורציות ולהבין שהיא מכהנת כשנתיים בסך הכול.
יש פה תהליך שהתחיל לפני הרבה שנים ורק צובר תאוצה בשנים האחרונות, להחליש את האיזונים והבלמים במשטר, להחליש תפקידי מפתח ציבוריים שדעתם לא מתיישרת עם דעת הממשלה, להזיז הצידה את מי שמעז להפריע לשרים לעשות מה שהם רוצים.
לא יהיה קל להחזיר את הגלגל לאחור, ולאור הדמוגרפי כלל לא בטוח שהממשלה הבאה תהיה בהרכב שונה.

יש פה תהליך שהתחיל לפני הרבה שנים ורק צובר תאוצה בשנים האחרונות, להחליש את האיזונים והבלמים במשטר, להחליש תפקידי מפתח ציבוריים שדעתם לא מתיישרת עם דעת הממשלה, להזיז הצידה את מי שמעז להפריע לשרים לעשות מה שהם רוצים.
לא יהיה קל להחזיר את הגלגל לאחור, ולאור הדמוגרפי כלל לא בטוח שהממשלה הבאה תהיה בהרכב שונה.
לא ברור לי על אילו תהליכים לפני שנים אתה מדבר. הבולט ביותר היה דניאל פרידמן, אבל הוא כבר לא רלוונטי. כן, גם איילת שקד חפרה על זה, אבל זה לא כזה ״הרבה שנים״.
הדמוגרפיה היא לא הבעיה כרגע. יותר מ־40% מהיהודים הם חילונים. הבעיה היא אחוזי ההצבעה. למרצ היו חסרים 4000 קולות. נראה לך שזה ״דמוגרפיה״? שאין עוד 4000 מצביעים פוטנציאליים למרצ? זו פשוט עצלנות של המגזר החילוני, זה הכול.
בינתיים לא צריך להחזיר שום גלגל לאחור. צריך להירגע עם השופרות. בסך הכול אנחנו במצב סביר. לא שהכול טוב ויפה, אבל גם לא עכשיו קרסה הדמוקרטיה מעל ראשנו.

בסך הכול לא היו טיסות שבועיים. תירגעו. אף אחד לא רוצה לקחת את ה־₪248.91 מהעובר ושב שלכם.

לא ברור לי על אילו תהליכים לפני שנים אתה מדבר. הבולט ביותר היה דניאל פרידמן, אבל הוא כבר לא רלוונטי. כן, גם איילת שקד חפרה על זה, אבל זה לא כזה ״הרבה שנים״.
הדמוגרפיה היא לא הבעיה כרגע. יותר מ־40% מהיהודים הם חילונים. הבעיה היא אחוזי ההצבעה. למרצ היו חסרים 4000 קולות. נראה לך שזה ״דמוגרפיה״? שאין עוד 4000 מצביעים פוטנציאליים למרצ? זו פשוט עצלנות של המגזר החילוני, זה הכול.

תתעדכן, הפער גדול מ4000 קולות שהיו חסרים למרצ. זה שבטעות חלק מהאנשים מחשיבים את ליברמן וסער כמרכז שמאל ולא כימין זו אשליה אופטית.
כבר שתיים או שלוש ממשלות אחורה שדאגו לייבש את מנהלי המשרדים של משרד האוצר, למנות ממלאי מקום במקום מינוי קבע ולעקוף ועדות מינויים.

בינתיים לא צריך להחזיר שום גלגל לאחור. צריך להירגע עם השופרות. בסך הכול אנחנו במצב סביר. לא שהכול טוב ויפה, אבל גם לא עכשיו קרסה הדמוקרטיה מעל ראשנו.
היא לא קרסה, אבל היא בהחלט קרובה למצב שבו הממשלה ובתי המשפט לא יכבדו האחד את השני.
בסך הכול לא היו טיסות שבועיים. תירגעו. אף אחד לא רוצה לקחת את ה־₪248.91 מהעובר ושב שלכם.
לא אמרתי שמישהו הולך לחסום לך את העו"ש, אלא שרק אל תבנה על בתי המשפט שהם אלו שיוכלו למנוע ממצב כזה לקרות אם יוחלט על כך.

מתי רוסיה הייתה דמוקרטיה? אתם צריכים להבין שיש הבדל בין זכות שלא הייתה מעולם לשלילת זכות.
אתה חושב שהם לא יכולים להעביר כסף בגלל שרוסיה לא נותנת להם? הם מתקשים כי מדינות אחרות מנסות לחסום את זה.

בקורונה שללו כמעט את כל זכויות היסוד בלי יותר מדי התנגדות. כשהמדינה רוצה היא מצליחה לעשות מה שבא לה.

ועדיין יש משהו מדאיג בלהחזיק כסף במדינה שאין אזרחות שלה. יכולים לחסום אותו בלי סיבה אפילו. שמעתי כבר מהאנשים שחסמו להם חשבונות בנק בארץ סתם בלי סיבה ואז שחררו בלי להסביר אפילו למה, פה לפחות אפשר לתבוע בבית משפט, בחול העניין יותר מסובך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תתעדכן, הפער גדול מ4000 קולות שהיו חסרים למרצ.
איך אני שונא את הוויכוחים המטומטמים האלה, סלח לי.
אחוז החסימה בבחירות אלו היה 3.25% מכלל הקולות הכשרים ועמד על 154,855 קולות, כך חסרו למרצ 4,062 קולות והמפלגה לא נכנסה לכנסת<a href="https://he.wikipedia.org/wiki/מרצ#cite_note-58" title=""><span>[</span>58<span>]</span></a>. בכך, המפלגה לא נכנסה לראשונה לכנסת מאז היווסדותה בשנת 1992<a href="https://he.wikipedia.org/wiki/מרצ#cite_note-59" title=""><span>[</span>59<span>]</span></a><a href="https://he.wikipedia.org/wiki/מרצ#cite_note-60" title=""><span>[</span>60<span>]</span></a>.
זה דברים מטופשים שאפשר לבדוק בשנייה בגוגל. מעצבן בכלל להגיב על זה.
זה שבטעות חלק מהאנשים מחשיבים את ליברמן וסער כמרכז שמאל ולא כימין זו אשליה אופטית.
מה הם קשורים? אני מדבר על חילונים ליברלים (שאלה כנראה רוב החילונים). הבעיה היא לחלוטין בהם ושהם לא יוצאים להצביע. בתל אביב זה פחות מ־60%, נדמה לי.
כבר שתיים או שלוש ממשלות אחורה שדאגו לייבש את מנהלי המשרדים של משרד האוצר, למנות ממלאי מקום במקום מינוי קבע ולעקוף ועדות מינויים.
וכמה אותן "שתיים–שלוש" ממשלות שרדו…? הקודמת שרדה שנה ולפניה גם משהו כזה?
היא לא קרסה, אבל היא בהחלט קרובה למצב שבו הממשלה ובתי המשפט לא יכבדו האחד את השני.
הבחירות באוקטובר 2026. לא נגיע למצב של אפוקליפסה עד אז.
לא אמרתי שמישהו הולך לחסום לך את העו"ש, אלא שרק אל תבנה על בתי המשפט שהם אלו שיוכלו למנוע ממצב כזה לקרות אם יוחלט על כך.
אז אני לא מסכים איתך. גם עם כל האיומים על בית המשפט, בסופו של דבר גם הפוליטיקאים יודעים שזה סתם פופוליזם זול. וגם אם ירצו להמרות את פיו, אני מאמין שיצייתו לבית המשפט ולא לממשלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ת המל"ג אישר לאוניברסיטאות להוציא תואר ראשון חדש בבינה מלאכותית, טריק שיווקי או בעל ערך אמיתי? התפתחות אישית 20
מ האם מותר לבית השקעות מסחר עצמאי לתת אפשרות להוציא כסף על חשבון הביטחונות ? שוק ההון 1
ח איפוא אפשר להוציא אישור על הנקודות זיכוי שיש לי? מיסים 6
J אילו דוחות להוציא מ-IBKR לטובת דוח מס שנתי? מיסים 3
T 3 חדרים או 5 חדרים- להוציא פחות ולהישאר עם יותר? נדל"ן 21
G באיזה אופן ניתן להוציא כסף מישראל ועדיין לא לשלם מס בתור פנסיונרים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס אזרח אמריקאי החי בישראל - איך כדאי להוציא חשבונית? יזמות והגדלת הכנסות 14
N האם להוציא קרן השתלמות אחרי 6 שנים? שוק ההון 90
S האם אני יכול להוציא חשבונית/קבלה חוקית בעצמי ללא שימוש בשירות חיצוני? אוף טופיק 15
א האם ניתן להוציא כרטיס אשראי חוץ בנקאי כשאין ברשותי כרטיס בנקאי? צרכנות פיננסית 3
ד האם הגיע הזמן להוציא את ההשקעות מהארץ? ואם כן, אז איך? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 145
M רכישת אופציות מבלי להוציא כסף - equitybee ודומיהן צרכנות פיננסית 12
ק להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 602
G התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות? שוק ההון 7
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 0
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 42
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
D להוציא כסף מ-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 10
D כיצד להוציא דוח על בסיס tax lots שמומשו? מיסים 2
ע בנק לא מאפשר להוציא כסף מחשבון של קטין צרכנות פיננסית 6
A להוציא את המיטב מהפנסיה צרכנות פיננסית 1
Y אפס עמלות מט"ח - לרכוש מט"ח בארץ או להוציא בחו"ל? צרכנות פיננסית 10
ח אחוז מקס' מהשכר שרצוי להוציא על שכ"ד צרכנות פיננסית 37
R אז כמה באמת צריך להוציא על אוכל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
י מאיזה אפיק עדיף להוציא כספים שוק ההון 12
תמיר עוסק פטור על מה צריך להוציא קבלה 0.38שח האם צריך לדווח בצורה כלשהיא? התפתחות אישית 7
M החזקתי במשך שנים מניה בשווי יותר מ 10% ב IRA - מה יקרה כשארצה למשוך כסף מהתיק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
SolidAce חניית כסף לקראת רכישת דירה (2-3 שנים) נדל"ן 12
F צומת דרכים - עבודה, כסף, תפיסות תרבותיות, סיפוק מקצועי, ומה שביניהם התפתחות אישית 14
ד קשיים בהעברת כסף ל kraken קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
א הוצאת קבלות על כסף שהגיע באפליקציה מיסים 5
M האם כסף ששוכב בקרן לא פעילה מושפע משינויים בשערי מטבעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
ריש-לקיש כמות כסף מזומן חירום אוף טופיק 23
yoyo העברת כסף חייב במס מקרן השתלמות לאפיק חסכון אחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Y צומת דרכים עם כסף בקירות יומני מסע אישיים 5
ל ניוד כסף מחשבון מסחר עצמאי לבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
tpr מישהו עושה כסף מפרויקטי צד אוף טופיק 0
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
yoyo שאלה ליחידים שפרשו- כמה כסף לחודש צריך אדם יחיד פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 22
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
R איפה להחנות כסף בברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
P לא מרגיש בנוח לדבר על כסף אפילו לא מהמשפחה אוף טופיק 41
מ פערים בזוגיות כלפי כסף שוק ההון 94
S כסף הלך לאיבוד בעת משיכה מאינטראקטיב ברוקרס שוק ההון 73
M צ'ארלס שוואב - העברת כסף והמרה כמה שאלות שוק ההון 4
M מילוי פרטים בהעברת כסף מהבנק ל IBKR USA שוק ההון 3
M אחי פצוע צה"ל עם הורי כאפוטרופוס. חשבתי להשקיע את הכסף עם מנהל תיק השקעות. דיברתי עם מיטב, והם לא רצו אפוטרופוס. איך מומלץ להשקיע כסף לבעל אפוטרופוס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 18

נושאים דומים

Back
למעלה