• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

להוציא את הכסף לחו״ל - מה זה אומר בדיוק?

קמא-שי

משתמש רשום
דירוג
0
(שאלת תם לא פוליטית) ישנו שיח היום ש״צריך להוציא את הכסף לחו״ל״
שאלתי: מה הכוונה בעצם? איזו פעולה מעשית עומדת מאחורי הסיסמאות?
האם זה ישים לאזרח הקטן?
להעביר את הכסף לבנק בחו״ל ממש? להשקיע בשווקים בחו״ל ?
הכסף שלי ברובו בקרנות איריות המנוהלות בישארל על מדדי חו״ל (כפי שדובר כאן באתר מפעם לפעם) - אני עומד בתקן של כסף לא בישראל?

חתול לילה

משתמש בכיר
דירוג
13,420
יש המון דיונים בנושא. חלקם ננעלו.
חפש קצת בפוסטים של שבוע שעבר.

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,703
(שאלת תם לא פוליטית) ישנו שיח היום ש״צריך להוציא את הכסף לחו״ל״
שאלתי: מה הכוונה בעצם? איזו פעולה מעשית עומדת מאחורי הסיסמאות?
האם זה ישים לאזרח הקטן?
להעביר את הכסף לבנק בחו״ל ממש? להשקיע בשווקים בחו״ל ?
הכסף שלי ברובו בקרנות איריות המנוהלות בישארל על מדדי חו״ל (כפי שדובר כאן באתר מפעם לפעם) - אני עומד בתקן של כסף לא בישראל?
שאלה טובה.
כל אחד מתכוון למשהו אחר, לפי הסיכון שאקוטי בעיניו.
כמחזיק קרנות איריות בבית השקעות ישראלי, הנכסים שלך ממוקמים בחו"ל וערכם לא יושפע מקריסה כלכלית בישראל, אבל הברוקר שלך כפוף לדין הישראלי ויש אנשים שחושבים שיש סיכונים שקשורים לחקיקה שעלולה להקשות על מימוש נכסים ושימוש בכסף אצל הברוקר הישראלי.
סיכון פוטנציאלי נוסף הוא ליציבות המערכת הפיננסית הישראלית עצמה. במקרה כזה ייתכן שעדיין תוכל לממש את ניירות הערך, אבל זה עלול לקחת הרבה מאד זמן עד שתוכל לקבל את הכסף.
היבט נוסף הוא החזקה של שקלים. נדמה לי שגם מי שחושב שהמהפיכה היא דבר נפלא, מבין שלפחות בטווח הקצר פיחות משמעותי בערכו של השקל הוא תרחיש לא מופרך.

AlexNOSAM

משתמש בכיר
דירוג
2,437
מה הכוונה בעצם? איזו פעולה מעשית עומדת מאחורי הסיסמאות?
אני מניח שזה אומר פתיחת חשבון בנק זר ולהעביר לשם כסף.

זה בעיקר רעש וצלצולים שלא משנה כלום בכלכלה הישראלית. כמה מיליונרים מתל אביב שמתנגדים פוליטית לממשלה החדשה מנסים למשוך במעט החוטים שהם יכולים כדי ליצור מצג שווא שכאילו יש בריחת כספים מישראל ואוטוטו הכל יקרוס פה.
האם זה ישים לאזרח הקטן?
אם אתה nobody אם כמות הון סבירה, זה אפשרי לחלוטין. השאלה רק, למה שתרצה להיכנס לזה...

amit

משתמש בכיר
דירוג
3,800
איזו פעולה מעשית עומדת מאחורי הסיסמאות?
בן אדם יושב על פנסיה של מיליון שקל ודירה של 4מיליון שקל ,ובוחר להעביר פקדון של 100,000 למדינה אחרת .
זה סכום זניח ואלה יותר הצגות מפעולה משמעותית .
אני לא רואה שההמונים מפרסמים את דירותיהם למכירה.

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,703
בן אדם יושב על פנסיה של מיליון שקל ודירה של 4מיליון שקל ,ובוחר להעביר פקדון של 100,000 למדינה אחרת .
לפחות לפי כלכליסט, רק בהייטק מדובר בלמעלה מ-2 מיליארד שקל שיצאו וסכום גדול פי כמה שהכנסתו לישראל מתעכבת.
אני מניח שלבנקים יש נתונים מדוייקים יותר שכוללים מגזרים עסקיים נוספים ומשקי בית, אבל מסיכות מובנות לא ימהרו לפרסם את הנתונים, ודאי לא במיסגור של קשר למהפיכה המשפטית.

amit

משתמש בכיר
דירוג
3,800
לפחות לפי כלכליסט, רק בהייטק מדובר בלמעלה מ-2 מיליארד שקל שיצאו וסכום גדול פי כמה שהכנסתו לישראל מתעכבת.
אני מניח שלבנקים יש נתונים מדוייקים יותר שכוללים מגזרים עסקיים נוספים ומשקי בית, אבל מסיכות מובנות לא ימהרו לפרסם את הנתונים, ודאי לא במיסגור של קשר למהפיכה המשפטית.
להעביר פקדון של חברה הלוך וחזור זה פשוט, לחיצת כפתור.
אני אתחיל להילחץ כשמר רפפורט ימכור את הדירה שלו.

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,703
להעביר פקדון של חברה הלוך וחזור זה פשוט, לחיצת כפתור.
אני אתחיל להילחץ כשמר רפפורט ימכור את הדירה שלו.
התייחסתי למה שאתה ואחרים כתבו על תנועות הון. העובדה שזה פשוט מוסיפה לסיכון, לא מפחיתה ממנו.
ועדיין, גם סכום של כ-10 מיליארד ש"ח לפי כלכליסט, זה סכום זניח במונחי מאזני הבנקים. נותר רק לקוות שזה לא תהליך שיתגבר.
מכירת דירה זה משהו אחר לגמרי כי אנשים צריכים מקום לגור בו והכנסות משכירות.

klayhamn

משתמש בכיר
דירוג
2,172
במידת הצורך אנשים גם יוציאו את הפנסיות שלהם. כרגע זה נראה מוקדם ולכן אנשים יושבים על הגדר. כשזה יקרה , כנראה שזה יקרה בבת אחת ולא ב-"טפטוף" (בטח לא כזה שתדע עליו מבעוד מועד). אז כבר לא "תלחץ" אלא תהיה עמוק בתוך המשבר.

אני כרגע יושב על הגדר, מן הסתם תשלום מס בעת הנוכחית זה PENALTY עצום, אבל לאבד את כל החסכונות כמו בטורקיה או לבנון זה סיכון אפילו גדול יותר.

הכל תלוי בשאלה כיצד יתפתח המשבר. אם נגיע למשבר חוקתי מלא (בג"צ שולח את ראש הממשלה לנבצרות והוא ממרה את פיו, או - בג"צ פוסל את החקיקה והממשלה מתעלמת בדרך כלשהי) - אין לדעת איך זה יתקדם. כרגע כולם ממשיכים לצפות בזמר במסיכה וללכת לבתי קפה כאילו הכל כרגיל, אבל אי אפשר לשלול שזה יגיע לאירוע בסדר גודל היסטורי שיגרום לאלטלנה להראות כמו "מלחמת מים" בבריכה השכונתית.

amit

משתמש בכיר
דירוג
3,800
התייחסתי למה שאתה ואחרים כתבו על תנועות הון. העובדה שזה פשוט מוסיפה לסיכון, לא מפחיתה ממנו.
ועדיין, גם סכום של כ-10 מיליארד ש"ח לפי כלכליסט, זה סכום זניח במונחי מאזני הבנקים. נותר רק לקוות שזה לא תהליך שיתגבר.
מכירת דירה זה משהו אחר לגמרי כי אנשים צריכים מקום לגור בו והכנסות משכירות.
מכירת דירה ,העברת מרכז פיתוח , אלה דברים רציניים יותר.
להעביר פקדון גם אני יכול.

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,703
אין בינינו מחלוקת. אכן הוצאת עסקים מסוכנת יותר מהוצאת כספים.
אבל, גם הוצאת כספים מהמערכת הבנקאית היא דבר מסוכן אם תקרה בהיקף גדול.
בנקים מבוססים על אמון וכשאמון נשחק, הם בסיכון. וכפי שכתבתי, העובדה שקל מאד להעביר את הכסף החוצה מגדילה את הסיכון, לא הופכת אותו ללא משמעותי.

annona

משתמש רגיל
דירוג
805
תהיה בטוח שלרפפורט דירה זאת לא הבעיה.
מרכזי פיתוח גדולים של חברות מערביות קיימים גם במדינות המוזכרות ברפורמה(גוגל ופייסבוק מחזיקות מרכז פיתוח גדול בפולין לדוגמא).
הכסף באותה המדינה משמש רק לתשלום אופרטיבי כמו משכורות, שכירות וכיוב.
הבעיה לטעמי זה בסטרטאפים קטנים שלא ירצו להקים את החברה כאן בארץ וכתוצאה מכך לא ינפיקו פה וישלמו מיליארדים מס, את האפקט של זה נראה רק עוד כמה שנים לא עכשיו.

amit

משתמש בכיר
דירוג
3,800
אין בינינו מחלוקת. אכן הוצאת עסקים מסוכנת יותר מהוצאת כספים.
אבל, גם הוצאת כספים מהמערכת הבנקאית היא דבר מסוכן אם תקרה בהיקף גדול.
בנקים מבוססים על אמון וכשאמון נשחק, הם בסיכון. וכפי שכתבתי, העובדה שקל מאד להעביר את הכסף החוצה מגדילה את הסיכון, לא הופכת אותו ללא משמעותי.
אני לא אוהב את הקמפיין הזה של "תוציאו את הכסף מהר לפני שהבנקים נועלים אותו".
בינינו זה בולשיט .
חברה כמו wiz שורפת כאן 100-200 מיליון שח בהוצאות בתוך ישראל . זה הדבר החשוב לא איזה פיקדון . אם מישהו מהם הי, משוכנע שנועלים כאן כספים הוא היה מעביר את מרכז הפיתוח.

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,703
אני לא חושב שמישהו טוען את זה.
כן טוענים שהמצב היום פחות טוב מאשר לפני חודשיים ואם תעבור המהפיכה הוא יהיה עוד יותר גרוע.
הוצאת פקדונות זה דבר רע לכלכלה, אבל 10 מיליארד זה סכום זניח, כפי שכתבתי. אם חלילה יצא סכום משמעותי, זו בעיה קשה לבנקים ולכלכלה בישראל, לא פחות מאשר פיטורים של כמה אלפי עובדים שהעסק שלהם עבר לחו"ל.
ולגבי מרכזי פיתוח, הם לא נסגרים כל כך מהר אבל אם זה יקרה, הם גם לא יחזרו כל כך מהר.

fongeme

משתמש רגיל
דירוג
419
זה בעיקר רעש וצלצולים שלא משנה כלום בכלכלה הישראלית.
הבנקים משתמשים במזומן שנמצא בחשבונות עובר ושב, אין מזומן == אין שימוש.

למען האמת זו אחת מנקודות החולשה הכי גדולות של כלכלות מערביות, בכלכלה קטנה כמו ישראל, מספיק שכמה שחקנים חזקים יחליטו לצאת ויוכל להתחיל משבר כלכלי עמוק

AIML

משתמש בכיר
דירוג
3,834
אין שום קמפיין.
יש המון המון אנשים מודאגים שמנהלים סיכונים אישיים ומסחריים - אני שומע את זה מהרבה אנשים וגם אהוד דיבר על זה.
אם החשש שלך מסתכם בירידת ערך השקל ניירות איריים בבנק או בIRA או מסלול s&p500 סוגרים לך את הפינה
אם החשש שלך הוא מס או איסור על הוצאת הון מהארץ אז חשבון בחו״ל סוגר את הפינה
אם אתה חברה שחלק או כל הדירקטורים שלה יושבים בחו״ל ועד עכשיו הם הסכימו שחלק ניכר מהכסף ישב בישראל, עכשיו הם דורשים לא לקחת את הסיכון הזה.

גרהם

משתמש בכיר
דירוג
22,703
יש קמפיין שלם בדה מרקר, הם שרפו מוניטין של 20 שנה עם השטויות האלה.
ויש קמפיין נגדי בתקשורת הימנית.
אני מדבר על כלכלה, לא על פוליטיקה.
כלכלנים מקצוענים, שאינם בפוזיציה, מזהירם מפני ההשלכות הכלכליות של המהפיכה ולא משתמשים בטענה שעוד מעט הכסף יינעל.

AlexNOSAM

משתמש בכיר
דירוג
2,437
הבנקים משתמשים במזומן שנמצא בחשבונות עובר ושב, אין מזומן == אין שימוש.

למען האמת זו אחת מנקודות החולשה הכי גדולות של כלכלות מערביות, בכלכלה קטנה כמו ישראל, מספיק שכמה שחקנים חזקים יחליטו לצאת ויוכל להתחיל משבר כלכלי עמוק
לא הולך לקרות כלום כי אין כלום. זה שמיליונר אחד או שניים עם רמות טסטוסטרון של איש בן 80 שלא מרימים משקולות העבירו את איזשהם כספים לחו״ל, זה טיפה בים...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A להוציא את המיטב מהפנסיה צרכנות פיננסית 1
M רכישת אופציות מבלי להוציא כסף - equitybee ודומיהן צרכנות פיננסית 12
G התייעצות: האם להוציא קופת גמל להשקעה+פוליסת חיסכון ולשלם מס לטובת הפחתת העמלות? שוק ההון 7
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 0
O איך להוציא הון מדירה קיימת לצורך קניית דירה נוספת נדל"ן 42
ל האם לוותר לשכן שטוען שחניה שלו? או להוציא כסף ולשלם על חניה?( לא רק שלא סולידי,מאוד מצומצמת כרגע) אוף טופיק 51
D להוציא כסף מ-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
N למישהו יצא להוציא דרכון רומני? עלות vs כדאיות אוף טופיק 0
D כיצד להוציא דוח על בסיס tax lots שמומשו? מיסים 2
ע בנק לא מאפשר להוציא כסף מחשבון של קטין צרכנות פיננסית 6
Y אפס עמלות מט"ח - לרכוש מט"ח בארץ או להוציא בחו"ל? צרכנות פיננסית 10
ח אחוז מקס' מהשכר שרצוי להוציא על שכ"ד צרכנות פיננסית 37
R אז כמה באמת צריך להוציא על אוכל? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 109
י מאיזה אפיק עדיף להוציא כספים שוק ההון 12
תמיר עוסק פטור על מה צריך להוציא קבלה 0.38שח האם צריך לדווח בצורה כלשהיא? התפתחות אישית 7
C האם לסגור את חלק הפריים של המשכנתה? נדל"ן 6
נ איך גם תומכי ההפיכה מימין וגם אנטישמים שונאים את סורוס (שורוש) פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 17
S הפקדה מעל התקרה בקרן השתלמות - האם זה שווה את זה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
de dud האם למכור את הדירה לכסות משכנתא ולהעביר לחול? אוף טופיק 21
K אולי כדאי שנפסיק את השיח האנטישמי?? מיסים 1
O האם הייתם משקיעים את הכסף של ההורים בקרן כספית? שוק ההון 1
M מה יכול להביא את השוק ל0? שוק ההון 29
L להשלים את התואר או לעבוד התפתחות אישית 31
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
I האם קורס פנסיה מצויין מייתר את הצורך בתכנון פנסיוני+פרישה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M האם יש חברה המלווה ובודקת את הנכס - תכנון ,שכנים תוכניות עתידיות באזור וכו פוסטים מאיכות נמוכה 1
Cleo מחפשת את הספר "כספך או חייך" בעברית אוף טופיק 1
ר קרן כספית דולרית - איפה ניתן לראות את התשואה? שוק ההון 0
N מה קובע את המחיר של קרן סל ישראלית הצמודה למדד אמריקאי/עולמי? שוק ההון 13
Y "ברגע שהציבור מפסיק להפעיל שיקול דעת, ומבקש לקנות את ״השוק״, שוב ושוב - כל המניות מתנפחות באופן פרופורציונלי" שוק ההון 39
P למה בחיוב צ'ק לא רואים את פרטי חשבון המושך? צרכנות פיננסית 5
R בעיה בדירוג אשראי - איך פותרים את זה ? שוק ההון 25
J מה עדיף להקדים תשלומים לקבלן ולהימנע מהצמדה לממד או להפקיד את הכסף בפקדון חסר סיכון בריבית של בערך 4%? נדל"ן 7
יבגני_ל מנסה להבין את העלות של ביטוח אובדן כושר עבודה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
י תושב חוץ - חייב לסגור את תיק ההשקעות בפועלים - ניוד לברוקר שוק ההון 21
F לאן אפשר לפתח את מקצוע העו"ס כדי שיהיה כלכלי? התפתחות אישית 11
Shtunz לצבוע את את אותה השקעה בצבע אחר שוק ההון 4
ב אם בלאקרוק תפסיק את מכירת הקרנות שלה בארץ? שוק ההון 9
B זה הזמן להכין את גינת ירקות הקיץ אוף טופיק 16
A איך ללמוד לעומק את הסולידית (או כל נושא אחר) אוף טופיק 8
י פורסמה חוברה "דע את זכויותיך וחובותיך" לשנת 2022 מיסים 0
GeraltOfHaifa אני רוצה להעשיר את העברית שלי - איך עושים זאת? התפתחות אישית 23
O כדאיות ביטוחים, אשמח לשמוע את דעתכם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
MaorRocky זוג שמתחתן בקרוב עם הון של 300K שח, מתלבט איך לתכנן את העתיד הפיננסי הקרוב שוק ההון 4
CatStorm האם זה הזמן הנכון למכור את הדירה? נדל"ן 112
N האם עוד מישהו מרגיש מתוסכל מהאופן בו מתנגדי שינוי שיטת המשטר מציגים את הסכנה במהפכה? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 64
T ליקסור סוגרים את הפעילות בישראל שוק ההון 11
B אמונדי הודיעה כי תפסיק לשווק את שלוש קרנות הסל של ליקסור שוק ההון 2
איש ירח מי צריך ללמד את הילדים שלכם על כסף דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 65
לאץ' האם כדאי להעביר את החסכונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים

למעלה