• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

אולי להכות את השוק זה לא כל כך קשה כמו שאומרים?

• פותח הנושא פותח הנושא Sp0
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Sp0

משתמש רשום
דירוג
3
יש סרטון מעניין בנושא https://www.youtube.com/watch?v=UtaTqdek1Ug הוא מבוסס דאטה ולכן זה מעניין,הוא מראה שבגדול אם נבחר
מניות באופן אקראי אז כן הסיכוי להכות את השוק קטן יחסית,אבל בגדול אף אחד לא משקיע ככה,הוא מראה שבעזרת פילטרים אפשר להגדיל משמעותית את הסיכוי.
אין נוסחת קסם זה ברור אבל כמו שהוא אומר המורה יכולה למצוא את הכוכבים בכיתה שלה כי יש לה את הידע והיא לא בוחרת באקראי.
יש בפורום הזה (ובכלל בעולם) אנשים מאוד חכמים,אז למה כשזה מגיע למניות אנחנו רצים להרים ידים ולהשקיע רק בS&P 500?

יש בפורום הזה (ובכלל בעולם) אנשים מאוד חכמים,אז למה כשזה מגיע למניות אנחנו רצים להרים ידים ולהשקיע רק בS&P 500?
יש בעולם אנשים עם הרבה מזל, אז למה מראש להרים ידיים ולעבוד בעבודה (במקום לשחק פוקר)?

(התשובה היא סטטיסטיקה ותוחלת במידה ותחשוב שזו שאלה רק לטובת התגרות)

כדי להכות את השוק אתה תצטרך להיות חכם מהם. אתה מאמין שזה המצב?
משווה ומעלה. תצטרך להיות חכם מצבאות של חכמים מקצועיים שבחירת מניות זו ההתמחות שלהם שעובדים יחד + מצוותים של מהנדסים שמפתחים אלגוריתמים בתחום.

משווה ומעלה. תצטרך להיות חכם מצבאות של חכמים מקצועיים שבחירת מניות זו ההתמחות שלהם שעובדים יחד + מצוותים של מהנדסים שמפתחים אלגוריתמים בתחום.
משווה ומעלה עוד קצת, תצטרך להתמודד גם עם אנשים שיש להם מידע פנים.

משווה ומעלה עוד קצת, תצטרך להתמודד גם עם אנשים שיש להם מידע פנים.
וגם שרלטנים במסווה של מנהלי השקעות בשיטה הידועה:
נפתח שתי קרנות ונגריל מניות רנדומלית שהסך שלהם הוא כלל השוק.
את הקרן שהפסידה לשוק נסגור.

יש בעולם אנשים עם הרבה מזל, אז למה מראש להרים ידיים ולעבוד בעבודה (במקום לשחק פוקר)?

(התשובה היא סטטיסטיקה ותוחלת במידה ותחשוב שזו שאלה רק לטובת התגרות)

אבל למה זאת מלחמה במקצוענים? הרי אני והם יכולים לעשות את אותו הדבר במקביל,דרך אגב אתה אומר למשל פוקר,השאלה הגדולה היא
איזה אדם הולך לנסות להיות שחקן מקצועי,פגשתי אנשים שלנשום סדיר זה קצה גבול היכולת שלהם,אנשים כאלה מעוותים את הסטטיסטיקה,ברור שהם לא יכולים,אבל אם תיקח מראש אדם חכם עם יכולות ברורות הסיכוי שלו להיות שחקן רווחי הוא לא רע ( כי כבר הוכח שזה משחק של מיומנות DOI: 10.1177/1527002512449471)

וגם שרלטנים במסווה של מנהלי השקעות בשיטה הידועה:
נפתח שתי קרנות ונגריל מניות רנדומלית שהסך שלהם הוא כלל השוק.
את הקרן שהפסידה לשוק נסגור.
עם אלה דווקא אין בעיה. כשאתה סוחר מולם אין סיבה מיוחדת שתהיה בצד המפסיד.

הבעיה היא שהם מדווחים על תשואה גבוהה מהמדד בכל הקרנות שלהם, וכך מפתים את הפתאים.

אבל למה זאת מלחמה במקצוענים?
כי רוב המסחר מתבצע על ידי המוסדיים, אז אתה יכול להניח שאנשים חכמים מאוד (ואלגוריתמים חכמים) קבעו את שווי המנייה.
אם אתה רוצה לקנות מניה ספציפית כי לדעתך היא שווה יותר, על מה אתה מבסס את הקביעה הזו?

יש יוצאי דופן, למשל מניות קטנות בשוק הישראלי שאף מוסדי לא מסתכל עליהן בגלל ענייני סחירות. אבל אז אתה הרבה יותר פגיע להונאות.

כי רוב המסחר מתבצע על ידי המוסדיים, אז אתה יכול להניח שאנשים חכמים מאוד (ואלגוריתמים חכמים) קבעו את שווי המנייה.
אם אתה רוצה לקנות מניה ספציפית כי לדעתך היא שווה יותר, על מה אתה מבסס את הקביעה הזו?

יש יוצאי דופן, למשל מניות קטנות בשוק הישראלי שאף מוסדי לא מסתכל עליהן בגלל ענייני סחירות. אבל אז אתה הרבה יותר פגיע להונאות.
אני אתן לך דוגמה: כאשר צוקרברג יצא עם המשקפיים של מטא (הגרסה האחרונה עם רייבן) היה לי ברור שהוא גיק שלא מבין שזה מוצר נכשל.
רוב האנשים (למעט יוטיוברים הזויים שמצלמים אנשים שיכורים כדי לגרוף כמה לייקים) לא הולכים לקנות את המוצר הזה,לא בגלגול הזה ולא בגלגול הבא. והמניה באמת ירדה מאז כמו שצפוי כי החברה שרפה המון כסף על כלום ושום דבר,עכשיו ברור שזה לא מעיד על כלום וזה רק מקרה אנקדוטלי,ברור.
אבל זה מראה שהשוק לפעמים או לא מתמחר נכון דברים או שהוא אמביולנטי לגביהם.
עוד דבר,אם המוסדיים הם ה"שליטים" איך זה שהם לא מצליחים "לשלוט" במחיר ולשחק בו לטובתם? ברור שהם קפיטליסטים חזירים אז למה הם לא מצליחים לרוב לעוות את השוק הזה?

אבל זה מראה שהשוק לפעמים או לא מתמחר נכון דברים או שהוא אמביולנטי לגביהם.
אין ספק בכלל, בכל פעם שמתבצעת עסקה אז יש צד אחד שמרוויח וצד אחד שמפסיד (בדיעבד!!)

עכשיו תחשוב, אם 50% מהמומחים טועים, מה הסיכויים שלך?

אין ספק בכלל, בכל פעם שמתבצעת עסקה אז יש צד אחד שמרוויח וצד אחד שמפסיד (בדיעבד!!)

עכשיו תחשוב, אם 50% מהמומחים טועים, מה הסיכויים שלך?
מי אמר ש50% טועים? אתה חושב ככה כי יש אחד שמכר ואחד שקנה,אבל אם זה ש"טעה" הלך למניה אחרת פשוט טובה יותר?

מי אמר ש50% טועים? אתה חושב ככה כי יש אחד שמכר ואחד שקנה,אבל אם זה ש"טעה" הלך למניה אחרת פשוט טובה יותר?
במקרה כזה מי שמכר לו את המניה ה"טובה יותר" הפסיד עוד יותר.
לא משנה כמה תשחק עם זה, זה משחק סכום אפס. יש את שווי המניות בתחילת המשחק, שווי המניות בסוף המשחק, ואיך שההפרש הזה התחלק בין השחקנים.
בגלל זה אומרים שעדיף פשוט לקבל את ממוצע השוק, עם מינימום עמלות.

כמובן, אם יש לך סיבה להאמין שאתה יכול לנצח את המומחים, אז לך על זה.

מנסיוני במסחר, רוב האינדיקטורים לא עובדים, אבל בהחלט יש טקטיקות *שבזמני שוק מסוימים* + עם אינדיקטורים מסוימים (בעיקרון כאלו שחוזים זמן ולא מחיר) + עם טקטיקות מאוד מסוימות (שבדר"כ אינן מונגשות בחיפוש פשוט בגוגל או אפילו מחברות בתשלום בקבוצות מיינסטרים) = עובדים. בפרקי זמן מגובלים. הבעיה שזה מייד "מתלכך" אם מלא משתנים מתערבים שדופקים את כל העסק: עמלות, Pre/After Market, ייחס סיכון:רווח (קל להבין, כמעט בלתי אפשרי להישאר נאמן לייחס הזה, והאלגוריתם בשוק מקפיד שלא נצליח), ברוקרים שמגבילים אותך בשעות המסחר או ב-Margin call, רגולוציה אמריקאית שמגבילה אותי ועוד ועוד.

ואז בשביל להיות יותר רווחי ממשקיע פאסיבי, אני חייב להיות ה-The best. וזה לא אפשרי עבור רובנו. אחרי הפסד של בערך 1,000$, לא מזמן שוב הוכחתי לעצמי רווחיות עיקבית עם שיטת מסחר חדשה (שכרגיל, אינה מונגשת כמעט), הבעיה שבשביל לשמור על הרווחיות הזאת ולא להפסיד אותה בעיסקה או שתיים הפסדיות, אני מוכרח מראש שיהיו בחשבון המסחר שלי מעל 100K ש"ח. וגם בתרחיש כזה מדובר בפירורים של עשרות-מאות דולרים ולא יותר. שנפגעים מעמלות ומיסים.

נוצרה בי תחושה ששוק ההון נוצר ונבנה למען אנשים שמראש יש להם, ולא בשביל לקחת את המופלים והעניים ולהפוך אותם לטייקונים. חבל שילדי הטיקטיק לא עוסקים בעניין הזה למען שינוי כללי המשחק.

התחושות / אינטואיציה שלי הולכות בכיוון הזה: מעט גיבורי רשתות חברתיות ויטיוב כנראה השיגו גישה לאנשים או מקורות שבאמת מאפשרים להם להרוויח הרבה משוק ההון, והם בתמורה משווקים באינטרנט ומפיצים את הברוקרים/כלים/אלגוריתמים (בתשלום) של אותם גורמים אינטרסנטים, וגם סתם מכניסים עוד מלא כסף חדש וטיפש לשוק, שהוותיקים ויודעי הסוד לוקחים אותו מהידיים החלשות. מספיק ש-0.1% גיבורי טיקטוק/אינסטוש יהיו ממש עשירים בזכות שוק ההון, ויהיו להם לכל הפחות מאות לקוחות משלמים שיכניסו כסף חדש לשוק. היכן ההיגיון שלי שוגה?

נערך לאחרונה ב:
יש סרטון מעניין בנושא https://www.youtube.com/watch?v=UtaTqdek1Ug הוא מבוסס דאטה ולכן זה מעניין,הוא מראה שבגדול אם נבחר
מניות באופן אקראי אז כן הסיכוי להכות את השוק קטן יחסית,אבל בגדול אף אחד לא משקיע ככה,הוא מראה שבעזרת פילטרים אפשר להגדיל משמעותית את הסיכוי.
אין נוסחת קסם זה ברור אבל כמו שהוא אומר המורה יכולה למצוא את הכוכבים בכיתה שלה כי יש לה את הידע והיא לא בוחרת באקראי.
במקום לפתוח שרשור שבו אתה מתנצח עם אנשים לגבי כמה אתה צודק והם טועים, אני מזמין אותך לפתוח שרשור שבו שאתה מוכיח לנו איך אתה מכה את השוק (כי לנשום סדיר זה הרבה פחות ממה שאתה מסוגל ואתה גם יודע להגיד בדיעבד שהיה ברור לך שמוצר מסוים יגרום למניה של חברה מסוימת לרדת).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
במקום לפתוח שרשור שבו אתה מתנצח עם אנשים לגבי כמה אתה צודק והם טועים, אני מזמין אותך לפתוח שרשור שבו שאתה מוכיח לנו איך אתה מכה את השוק (כי לנשום סדיר זה הרבה פחות ממה שאתה מסוגל ואתה גם יודע להגיד בדיעבד שהיה ברור לך שמוצר מסוים יגרום למניה של חברה מסוימת לרדת).
מותר לשאול שאלות ולדבר אתה יודע,אין מקום לאגרסיביות שלך,שמור את זה לעצמך ודבר בכבוד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הגנה מפני מס עיזבון אמריקאי - אולי נעשה סדר? שוק ההון 156
M אולי עכשיו הזמן לקרן מנוטרלת מט"ח שוק ההון 4
Y הרפורמה\המהפכה המשפטית - אולי בכלל המחלוקת היא על מושגי יסוד. מה אני מפספס? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 305
K אולי כדאי שנפסיק את השיח האנטישמי?? מיסים 1
Cleo הצהרה במשטרת הגבולות על יציאה/כניסה מהארץ בנתב"ג באותו יום (עבור תיירים) - אולי מישהו יודע אוף טופיק 1
M אולי אני גם אכתוב יומן מסע? יומני מסע אישיים 50
D רכישת מניות כשיש (אולי) משכנתא באופק שוק ההון 10
c881 כשנציג מכירות אומר לך "אולי לא מגיע לך"... פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M עוד פוסט של איך להתחיל, דומה אבל אולי קצת שונה שוק ההון 12
ה דיון ו(אולי)רעיון לפוסט בבלוג: האם נכון שבעוד מס' עשורים יהיו בישראל לא מעט מיליונרים? אוף טופיק 24
A ביטול אג״ח מיועדות…אולי הפעם? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
סול אולי הייתי צריך למצע? יומני מסע אישיים 28
א מאה פחות הגיל - אולי להיפך? שוק ההון 51
JG1 אולי בכל זאת? משיכת פנסיה לפני גיל פרישה צרכנות פיננסית 2
ר מדוע יש נהירה לתחום של מדעי המחשב? אולי זה הזמן "לברוח" התפתחות אישית 127
ר העברה מקרן פנסיה וביטוח מנהלים לקופ"ג IRA - מה (אולי) פספסתי? צרכנות פיננסית 5
אנא-אל בעיה טכנולוגית אולי מישהו ידע? אוף טופיק 7
M אולי שווה להקדים תשלום מס? שוק ההון 10
A אולי פשוט להשקיע בקרן מנוהלת? שוק ההון 18
doc29 תזמון שוק - אולי בכל זאת? שוק ההון 62
לירן אולי בכל זאת ביטוח מנהלים? צרכנות פיננסית 35
תפוזינה פנסיה לעומת קופת הגמל החדשה - אולי כבר דובר על זה צרכנות פיננסית 1
H אולי פשוט נבחר בדרך הפשוטה ... פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 10
Y אולי יש מלכודת בקופות הגמל להשקעה ? (ובאלטרנטיבות) שוק ההון 139
א מדיניות השקעה - מקרה לא שגרתי (אולי ...) שוק ההון 14
F ״להכות את השוק״ שוק ההון 3
מ "אי אפשר / נדיר מאוד להכות את השוק" שוק ההון 189
א האקסיומה של לא ניתן להכות את השוק - תופסת גם לאגח? פוסטים מאיכות נמוכה 7
R "להכות את השוק" מחפש מידע פוסטים מאיכות נמוכה 4
B יש פה מישהו שמצליח להכות את השוק? שוק ההון 41
R אי אפשר להכות את השוק. חוץ מ... שוק ההון 127
ע לחקות, להכות ועוד מכות רבות שוק ההון 20
P קרנות נאמנות / גידור המשקיעות בישראל מכות את השוק בעקביות? שוק ההון 18
ס באיזה אתר אתם בודקים את מחירים ה-BID ASK הכי מעודכנים על ניירות ערך? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
ה במסגרת פינתנו, נוסו על נפשותיכם, או למה לא לתת לגופים מוסדיים לנהל את הכסף שלכם שוק ההון 10
A מחזור משכנתא - האם לכלול את מסלול הפריים? נדל"ן 3
מ ברוקר שאפשר להעלות אליו קובץ אקסל עם פקודות או להשבית את המערכת ליום יומיים שוק ההון 20
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 15
ס צריך את עזרתכם – קניית דירה למגורים נדל"ן 25
י האם למכור את הדירה ולהשקיע פאסיבית במדדים שוק ההון 47
A רציתי לבדוק האם שער הדולר\שקל תואם את האינפלציות שוק ההון 7
U דוח שנתי למס הכנסה 1301 ליחיד - באיזה שדה להזרים את החשבונית של יועץ המס? מיסים 3
G איך להשתיק את ההתראת חירום "האירוע הסתיים" ב S23? אוף טופיק 9
C הפציעה קטעה לי את הקריירה, ובגיל 30 אתחיל לימודים אקדמאים התפתחות אישית 10
א העלו לי את הפרמיה ב־50% צרכנות פיננסית 10
A איך מחשבים את הכסף הנחוץ לפרישה בהתחשב בכך שיש מס הכנסה על שוק ההון 32
א קבוצת הייטקיסטים, בהובלת אסף רפפורט, רכשה את השליטה בערוץ 13 פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 10
T איפה באתר של IBKR אני מוצא את החשבון שאליו מעבירים שקלים (לא דרך IBAN) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3

נושאים דומים

Back
למעלה