• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

האם נכון במצבנו להעביר את כל כספי הפנסיה לקרן משלימה

שניר

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
אני קורא כאן כבר כמה שנים וכותב לראשונה.
רציתי להתייעץ לגבי העברת כל קרן הפנסיה למסלול משלימה.

אנחנו זוג סביב גיל 40, 3 ילדים בגילאי גן-יסודי. רופאים שכירים בבית חולים, אחרי התמחות ותת התמחות. עובדים מעט כעצמאיים.

משתכרים כ-50,000₪ נטו בחודש וחוסכים לתיק ההשקעות כ-20,000-25,000 ש"ח *
דירת מגורים בשווי כ-6 מיליון ₪ באזור טוב במרכז הארץ
תיק השקעות כ-1.2 מיליון ₪ במדדים רחבים
קרנות השתלמות של שנינו יחד כ-650,000 מסלול s&p 500
פנסיות של שנינו יחד כ- 1.75 מיליון ש"ח מסלול s&p 500
עמלות פנסיה: מקיפה 1.8% מהפקדה, 0% מצבירה. משלימה 1% מהפקדה, 0% מצבירה.
משכנתא והלוואה מההורים: כ-650,000 ש"ח (חצי מההורים בלי ריבית, חצי קל"צ 2.8% ריבית), מחזירים כל חודש סה"כ כ-11,000 ש"ח, הכול אמור להסתיים עוד 5 שנים.

*לגבי ההכנסות והחיסכון החודשי, קשה לי להסיק מהעבר לעתיד כי עשיתי מאות רבות של ימי מילואים כלוחם מאז ה-7.10, קיבלתי כל מיני מענקים על המילואים ועל ירידה בהכנסות כרופא עצמאי, מנגד היו הוצאות שקשורות למלחמה ולמילואים, ואמורים להיות לנו קצת שינויים בהעסקה בקרוב. אבל באופן כללי מקומות העבודה בטוחים ויציבים, יש ביקוש למקצועות שלנו ואם רק נרצה, נוכל להוסיף הכנסה רבה נוספת כעצמאים בקלות. אבל בעתיד הקרוב אין לנו שאיפה להוסיף שעות עבודה על חשבון זמן עם הילדים, או לעבוד בתפקיד פחות מאתגר ופחות מעניין בשביל להרוויח עוד כסף. בכל מקרה, אני חושב שהחיסכון החודשי המדויק לא מאוד רלוונטי לשאלה ארוכת הטווח שאני מעלה.
נתון קריטי נוסף הוא ההורים של אשתי. הם מבוגרים, לא בקו הבריאות, ובבעלותם מספר דירות מגורים מושכרות בשווי כולל של כ- 30 מיליון ש"ח, וכ-15 מיליון ₪ חסכונות. אנחנו אמורים לקבל שליש מהירושה (הם מאוד פתוחים בעניין, ויש צוואה מסודרת שהם הראו לכל הילדים). עם כמה שאנחנו אוהבים אותם, כשאנחנו מסתכלים עשרות שנים קדימה, לפנסיה, לצערנו סביר מאוד להניח שהם כבר לא יהיו עמנו, ולכן, עם כמה שזה לא נעים, הנכסים שלהם הם חלק מהחישוב הכלכלי ארוך הטווח שלנו.
אם אנחנו ממשיכים בקצב הזה, של חסכון של כמה עשרות אלפים בחודש, השקעה במדדים רחבים, המשך צבירה לפנסיה והשתלמות וקבלת ירושה כבדה מתישהו (בתקווה שלא בקרוב), נשמע שעתידנו הכלכלי מאוד בטוח, וגם הילדים שלנו יהיו מסודרים.
וכאן מגיעה השאלה. בהנחה שלא נהיה תלויים בכספי הפנסיה שלנו, ונוכל לחיות טוב מאוד גם בלעדיהם, האם יש סיבה לא להעביר את כל הסכום לאפיק השקעה מנייתי, לפחות לעשור+ הקרוב? הרי את הסכומים שאנחנו חוסכים בעצמנו, אנחנו לא מפזרים בין אג"ח למדדים רחבים, כי אנחנו מבינים שיש לנו גב רחב, גם בגלל ההכנסות השוטפות והביטחון התעסוקתי שלנו, וגם בזכות ההורים של אשתי שישמחו לעזור אם נצטרך משהו. אני מבין שהמצב הכלכלי העתידי הצפוי לנו הוא חריג לטובה, ולכן חושב שצריך לבחון אם המוסכמות הכלליות שרלוונטיות לרוב האוכלוסייה רלוונטיות גם לנו.
הבנתי מסוכן הפנסיה שהביטוחים קצת יקרים יותר אם מעבירים הכל למשלימה, שמקדם ההמרה צפוי להיות קצת פחות טוב, ושהעמלה על ההפקדה תהיה טובה יותר, 1% ולא 1.8%, ועל הצבירה אותו 0% (שזה כמובן מה שיותר משמעותי). הבנתי גם שנכון לתנאים של היום, הרוב המוחלט של הכסף של הפנסיה שיועבר למשלימה יוכל בהמשך לחזור למקיפה, כך שעניין מקדם ההמרה פחות משמעותי.
אם בונים למשל על 15 שנה (עד גיל 55) של השקעה של כל כספי הפנסיה ב-S&P שיניב ריבית וריבית דריבית בסכומים ממוצעים גבוהים יותר מהאג"ח של המדינה (היסטורית), זה אמור להיות הרבה יותר משתלם. כן, עם סיכון שהכל ייפול, ועל שליש פנסיה נפסיד במקום להרוויח משהו סולידי. אבל עדיין, אם מתכננים לחזור לתחום הבטוח יותר 10-15 שנה לפני הפנסיה (ומי יודע מה נחליט ומה יהיה עד אז), האם באמת יש כאן סיכון משמעותי? האם אני מפספס משהו בחישוב או בתחזית שלי? מה עוד אני לא רואה/מבין/יודע (סה"כ ההבנה שלי היא מהאזנה לפודקאסטים וקריאה בסולידית, אין לי הכשרה אמיתית בתחום).
חיפשתי הרבה בפורום, מצאתי התייחסויות ליחס עלות:תועלת המצויין במסלול של האג"ח לפנסיה של המדינה, אבל לא מצאתי מקרה עם התייחסות למצב דומה לשלנו.
אשמח לעצות ותובנות מחברי הפורום, ספציפית לגבי השאלה שלי, וגם כמובן לכל רעיון אחר להתנהלות שיכולה להיות רלוונטית למצבנו.
תודה רבה

נערך לאחרונה ב:
אני חושב שדווקא זה בסדר להשאיר גם את הפנסיה המקיפה. בעיקר כי אני לא חושב שאתם בהכרח צריכים להיות ב100% מנייתי. זה בסדר אם תהיו 90-95% מנייתי בגלל 30% אג"ח מיועדות בפנסיה מקיפה. לכאורה יש לכם מספיק כסף לכל המטרות שלכם, אין צורך לסכן אותו בתמורה לתוחלת גבוהה, אולי בשביל הדורות הבאים כן כדאי שהרוב יהיה מנייתי אבל לא הייתי שם 100%. ב30% בפנסיה מקיפה יש את המסלול הכי טוב לסיכון נמוך, כי הוא מסובסד.

השאלה שלך היא בעצם:

האם עדיף לי 5.15% מובטח, או שעדיף לי אולי יותר, אולי פחות, מה שבטוח לא מובטח. זו שאלה שרק אתה יודע לענות עליה ועל אהבת הסיכון האישית שלכם.

אני באופן אישי קופת גמל, מכל מיני סיבות, ולא בפנסיה מקיפה, אבל זה כי זה מה שמתאים לי. אני חושב שההמלצה הגורפת לרוב הישראלים להיות במקיפה היא נכונה. האם אתם מקרה כזה שלא מתאים להמלצה הנפוצה - אתה מבין את השיקולים - מכאן זו החלטה אישית על בסיס המידע שיש לך.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
בסכומים האלה שווה לך ללכת לייעוץ פנסיוני בלתי תלוי שיריץ את התרחישים השונים, השלכות מיסוי וקצבה.
בעבר פניתי לרויטל דור וילק, וגם לנדב טסלר וקיבלתי מענה אדיב ומקצועי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
יבגני_ל בקשה לסקירה קטנה אם מילאתי נכון מספר סעיפים בדיווח למס הכנסה מיסים 7
הירהורים האם זה נכון לעשות ביטוח שארים בפנסיה? מתלבט בעקבות פידבק שקיבלתי מסוכן פנסיוני. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
מ איך נכון לעשות "תיקון" (מכירה המונית) בתיק, שימוש בTAX LOTS (אינטראקטיב ברוקרס) שוק ההון 19
נ שימוש נכון ברובוט שוטף רצפות אוף טופיק 5
ה המלצות על קורס בכלל ועל "להשקיע נכון" בפרט שוק ההון 25
R איך נכון לנהל הקצאה, ראייה הוליסטית או דליים? שוק ההון 7
Echelon ניהול נכון של כתובות לחשבונות וכרטיס אשראי ב-Bank of America צרכנות פיננסית 0
Y דעתכם על רמת פיזור סבירה במסלולים מנייתיים נכון להיום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
י איך מתפטרים נכון מדירות להשקעה - דילמה אישית נדל"ן 26
I איך נכון לנהל את סידורי ההורים בעת זקנה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 24
הירהורים כדאיות עסקה מבחינת מספרים נטו - האם החישוב שלי נכון? נדל"ן 16
Excelmik אזרח אמריקאי ואזרחית ישראל, מה נכון? שוק ההון 8
ק שינוי לתזרים שלילי- האם נכון למשוך מתיק השקעות? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
D שימוש נכון בחוב והשקעות ממונפות צרכנות פיננסית 0
F תושב חוזר: תיק עם מדדים וביטקוין ללא מס רווח הון ל- 10 שנים - זה נכון? מיסים 14
T טופס 1042S ומילוי נכון בטופס שנתי מיסים 1
ס זה תמיד נכון שכדאי לקנות כשהשוק נמוך? שוק ההון 33
T פתיחת חשבון בwise, זה נכון שחסמו למשתמשים חדשים ישראלים לקבל כספים לחשבון הwise? פוסטים מאיכות נמוכה 0
ש להיכנס לביטקוין עכשיו שהוא בשמיים.. נראה לכם נכון ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 3
D איך להצהיר נכון מס שכירות מיסים 1
shlomi171 כיצד לקרא נכון שאליתת מס שוק ההון 1
ג'וני לנד האם זה נכון שעד רווח 2,000 דולר בשנה, הרווח לא יחוייב במס PFIC? מיסים 1
C תכנון פרעון הלוואות נכון צרכנות פיננסית 8
ח בחירת מסלול מס נכון - שכר דירה מיסים 0
א מועד נכון למכירת דירה (למטרת השקעה בשוק ההון) נדל"ן 18
הירהורים איך נכון לממן את העסקה? נדל"ן 3
T האם הבנתי נכון את העמלת קנייה/מכירה של מניות בInteractive Brokesrs? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
נ הרהורים לגבי ההתנהלות בשנים הקרובות, ואיך נכון לבנות הלאה יומני מסע אישיים 3
מ האם נכון שתיק המסחר שלי יורכב מנייר בודד?! שוק ההון 11
E חברים, איך נכון יהיה לי לחשב את ההוצאות האלה באקסל פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 5
S החזרי מס, רוצה לדעת שאני מבין נכון.. מיסים 13
Y איך נכון לחשב אחוז חשיפה לנדלן כשיש דירה עם משכנתא? שוק ההון 1
חתול לילה שימוש נכון בטוויטר אוף טופיק 39
The Thinker על מי האחריות כאשר מתבצעת מכירה בשער לא נכון בברוקר ישראלי? שוק ההון 10
Z מילוי נכון של טופס 1322 בדו"ח שנתי מיסים 5
J איך נכון להתייחס לנכסים עתידיים בירושה כחלק מתיק הנכסים? אוף טופיק 6
מ איך נכון לשלם בחו״ל? צרכנות פיננסית 1
א חישוב תשואה יומית של בנק לאומי לא נכון שוק ההון 0
A תכנון נכון של מס רכישה והיטל השבחה נדל"ן 0
N חישוב ריבית של קרן כספית (שקלית) - האם החישוב שלי נכון? שוק ההון 9
I איך הכי נכון להשתמש בהון העצמי לרכישת דירה למגורים נדל"ן 12
Z השלמת מסמכים בדו"ח שנתי. יועץ מס המייצג שלי הגיש את הדו"ח אך לא הגיש נכון חלק המסמכים (1322), קיבלנו הודעה על כך ממס הכנסה. מיסים 5
C עזיבת מקום עבודה - איך לעשות את זה נכון התפתחות אישית 19
צ היטל השבחה מה יותר נכון? נדל"ן 6
S איך נכון לשמור על כסף לשעת חירום? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 1
השקעה לא מזל מה נכון לעשות עם 60 אלף שקל - דיבידנד VS הלוואה צרכנות פיננסית 29
deussex שאלות תם - איך למכור רכב נכון, בלי ליפול על נוכל + לא להיפגע אוף טופיק 46
S בקשה להעלאת שכר איך נכון לעשות? מה להגיד? אוף טופיק 65
D איך לבחור נכון את מקום העבודה הבא? (הייטק) אוף טופיק 11

נושאים דומים

Back
למעלה