לא מבינה למה זה חקוק בסלע שיש איזה 5% שצריך להשקיע באפיק אחר.
ממש לא חקוק בסלע. היה תיק של 100%, העפתי ממנו 10% של אג"ח זבל, הגדלתי נדל"ן ב5%, נשארתי עם 95%. נשארו 5% שהעדפתי לשמוע הצעות לפני שאני מחליט.
שקלתי להגדיל נדל"ן, שזה אחד האפיקים שכבר יש לי. גם הגדלה של כל אפיקי המניות באופן פרופורציונאלי היא תשובה טובה. חשבתי גם על חשיפה כלשהי למדינות מפותחות שאינן ארה"ב אירופה ויפן, כי אין לי חשיפה אחרת אליהן.
אם אכפת ל ממס ירושה בדוק את הקרנות האיריות
לא כ"כ אכפת לי בשלב זה ממס ירושה כי:
1. הבנתי שספק רב אם הוא ייאכף.
2. אין אף אחד כרגע שתלוי בירושה שלי. כל כסף מהירושה שלי, רק יהיה בונוס.
כן שקלתי להשקיע באיריות אם אפתח קה"ש IRA, הבנתי שזה יותר משתלם שם. הכוונה הייתה למקד שם מניות אירופה (אולי IMEA? לא חקרתי) ושווקים מתעוררים (EIMI) ואולי יפן אם יישאר. אני עוד שוקל אם לפתוח כזו, או מחכה מדד/ים למשל (סנופי של IBI או אינטרגמל, או 1544 של IBI).
עוד לא הצלחתי להבין אם בחשבון החייב יותר משתלם לקנות את הקרנות שלא מושקעות בארה"ב בסופו של דבר (כל מה שנופל בVXUS), כאמריקאיות, או כאיריות/אירופאיות צוברות.
מעצבן לאזן כ"כ הרבה פלחים.
עם מעצבן אסתדר. עם יקר עד רמת לא משתלם, זה כבר טיעון שעשוי להסיט אותי מהחלטתי.
למה 15% מניות ארה"ב זו בחירה מתאימה.
30% בארה"ב. יכול להיות שאחלק בין גדלי שווי שוק, אולי עם נטייה לקטן.
יש 3 ניירות שאתה יכול לקנות בתהליך כמעט אוטומטי לחלוטין שמכים את התיק המלומד שלך. לדעתי חובה להגדיר מראש תקופה של ביצועי חסר של התיק שלך שלאחריה תשקול דברים מחדש.
אם אשתכנע שמבחינת ביצועי עבר, יש תיק יציב באותה מידה, פשוט יותר, ומכה את התיק שלי, אני אשקול דברים מחדש כבר עכשיו. בדיוק בשביל זה אני מעלה את זה לפורום, ותודה על האתגור.
אני קצת בלופ בעניין הזה, כי לא למדתי מספיק בשביל לעשות באקטסטינג, ואני כנראה אלמד בעיקר תוך כדי תנועה, אבל אז אולי יהיה קצת מאוחר לשנות.
4. אני מצטערת אבל לא הצלחתי להבין איזה ניירות אתה תכלס רוצה לקנות - אם תשתף נוכל גם לבחון כמה הם אטרקטיביים לכשלעצמם.
אני עוד בהתלבטות, אבל בואי נניח רגע שאין לי אופציה לקרן השתלמות, והחלטתי להגדיל נדל"ן בעוד 5%.
כנראה התיק ייראה משהו כזה:
VTI - 30% (לא יודע עדיין אם אחלק חצי חצי עם VB או VXF )
10% - VGK (אא"כ אבין שמקבילה אירופית משתלמת יותר)
10% - VWO (כנ"ל, למשל EIMI)
10% - VPL (כנ"ל)
7.5% - VNQ
7.5% - VNQI
20% - כנראה 2 קרנות ישראליות שיתנו לי אג"ח מתאים.
5% - GLD
עשיתי את זה כעת בלי לחפור יותר מידי, ואם למשל אגלה שיש לiShares חלופות זולות יותר, או שיש חלופות אירופאיות משתלמות יותר, אלך עליהן.
בסופו של דבר, היתרון מבחינתי של "הלכתי לדוג", הוא תשואות לא רעות, וזה שהשפל הארוך שלו היה רק 6 שנים, בשונה מאחרים שהגיעו גם ל12.
אני בכלל לא בטוח שמטרת התיק הזה הוא פרישה מוקדמת, ואפילו סביר שלא. בכלל לא מופרך שאהיה מעוניין לממש אותו בטווח זמן יחסית קצר (5-10 שנים).
אבל, אם יהיו מפולות בשווקים, סדר גודל של 6 שנים המתנה, זה משהו שאני יכול לחיות איתו. 12 שנה זה כבר משהו אחר לגמרי.
אם חלופה של VNQ, VXUS, VTI ואג"ח ישראלי (ואולי קצת זהב), יתנו לי יציבות דומה (כן, כן, אף אחד לא יודע את העתיד), ואותו סדר גודל של תשואות, או תשואות עודפות, אני אלך על זה.
אבל נשמע לי שזה לא כך. אני מתרשם שאם תהיה מלחמה של ארה"ב עם צפון קוריאה, אירופה תיפגע הרבה פחות, ואם אירופה תיפגע ממהגרים או ימין קיצוני או whatever, על אסיה זה לא ישפיע יותר מידי, ועל ארה"ב זה ישפיע מעט. אני מתרשם שחלוקה כזו כן נותנת יציבות לתיק, או לפחות התאוששות מהירה יותר ממשברים, אבל אין לי עדיין כלים לאמת את זה. אני כן רואה שזה היה אחד מהתיקים עם התאוששות הכי מהירה מה25 תיקים שהסולידית פרסמה, וזה כן נותן לי איזושהי אינדיקציה לבאקטסטינג שעבד.
בקיצור, אשמח לעזרה והכוונה.....
אני מבין את התיאוריה טוב, אבל בפרקטיקה הולך לאיבוד.