• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

טיוטת תיק ומגוון התייעצויות

• פותח הנושא פותח הנושא kakamaika
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

kakamaika

משתמש רשום
דירוג
2
שלום לכולם תענוג לקרוא פה בפורום - למדתי המון.
משקיע צעיר (23), עם אופק השקעה ארוך (20+++), מעוניין להגיע לעצמאות כלכלית (כי מי יודע מה החיים צופים) ובעיקר פשוט להגדיל את ההון. מבחינת חסכונות כרגע לא חוסך (סטודנט), אבל משער שבעוד 3 שנים אוכל לחסוך 10K בחודש בלי יותר מידי בעיות (עם הגיל עלול להשתנות - לא יכול לצפות מראש).

בהתחלה אני נכנס עם 1M שכרגע מושקעים דרך "פוליסת חסכון", ועם הזמן אכניס עוד סכום זהה. הכניסה לא בפעם אחת בגלל חוסר המודעות שלי לסיבולת הסיכון שלי כסיבה עקרית, וחששות שהשוק באופוריה כסיבה משנית (מודע לניסיון קצת לתזמן). הולך להשקיע דרך IB ישירות (הכל מושקע דרך חשבון ממוסה).

הקצאת נכסים:
63% IWDA - שניהן כדי להמנע ממס ירושה אמריקאי - למרות שהסיכוי הקלוש במוות פתאומי,
7% EIMI - בגלל קרבה אישית לנושא מעדיף לשלם את המחיר ברווחים ולא לשלם לדוד סאם.

20% מזומן שיהפוך עם הזמן לקרן מחקה אג"ח ממשלתי ישראלי קבוע 2-5 שנים - המטרה להשאיר כרית ביטחון למזער תנועות בתיק. המעבר לאג"ח ממזומן יתבצע כשהרווחים מהאג"חים האלו יפסיקו להיות שליליים (ואולי גם IB יתחילו לסחור בקרנות ישראליות ובכלל אהיה נוח).

10% ETF אג"ח ממשלתי אמריקאי לטווח ארוך - קורולציה שלילית למניות בעת מפולת ואספקה של דולרים זמינים לאיזון התיק

רציתי להקצות חלק מהסכום לריט כדי שיהיה משהו עם קורולציה שונה אבל כשהבנתי שהיא די דומה למניות ויתרתי על הרעיון. אולי בהמשך אפזר חלק מההשקעה לנדל"ן פיזי בארץ, אבל פרה פרה.

כמובן עשיתי BACKTEST בPORTFOLIO VISUALIZER (השתמשתי באג"ח קצר אמריקאי במקום ישראלי כי אין אופציה, וקצת הסתבכתי עם הרטרולייזר).

נתחיל עם השאלות:
1. ETF אג"ח ממשלתי אמריקאי. איך הדיבידנד (לא סגור איך לקרוא לתשלום הריבית החודשית באג"ח) ממוסה בETF אמריקאי ואיך באירי? מה המח"מ שייתן לי את האפקט שאני צריך (במח"מים יחסית ארוכים מצאתי 8, 10, 18 שנים)? מצאתי הרבה ETFים אמריקאים מחלקים אך לא מצאתי איריים צוברים (רק למח"מים קצרים), האם מישהו מכיר משהו מתאים? (בעיקר רצון להמנע מלהגיש דוחות למס הכנסה עד שלא אצליח לאזן מחסכונות ואדרש למכור).

2. חוץ מאקסטרה זהירות, למידה רבה לפני כל דבר שנעשה (דברים שבכל מקרה תמיד צריכים לקרות) והזהרות אקסטרה עם סיבולת הסיכון שלי האם יש לדעתכם עוד גורמים, שיקולים, בעיות שאני צריך להתייחס אליהם בעת השקעה של סכום (לפחות בשבילי) גדול? במיוחד לאור היותי מתחיל בתחום.

3. ספציפית לגבי אישור החשבון בIB. הבנתי הם דורשים לשלוח ת.ז, וחשבון כלשהו על שמך לאמת כתובת. העניין ששום חשבון שנוגע למגורים כרגע לא רשום על שמי, איזה עוד מסמכים אפשר לשלוח על מנת לאמת כתובת?

4. אם אני רק קונה ניירות ערך (צוברים) ולא מוכר כלום אני לא צריך לדווח כלום למס הכנסה. ברגע שאני מקבל דיבדנדים (גם עם ארה"ב כבר ממסה אותן וגם אם אירלנד לא) בין אם ממניות או אג"ח צריך לדווח. רק מוודא.

5. לא כלכך הבנתי את הפיצול שחלק מהאנשים עושים בין קרן מחקה אג"ח צמוד מדד וקרן מחקה אג"ח קבוע בפלח האגחי. האם המטרה היא להגן מפני אינפלציה ודיפלציה בו זמנית? ואם כן האם אחוזון יחסית קטן מהתיק באמת יתן את האפקט הזה?

נסיתי לתמצת, לצערי לא יצא - תודה מראש, ועוד פעם באמת שתענוג ללמוד מכולכם!

20% מזומן שיהפוך עם הזמן לקרן מחקה אג"ח ממשלתי ישראלי קבוע 2-5 שנים - המטרה להשאיר כרית ביטחון למזער תנועות בתיק. המעבר לאג"ח ממזומן יתבצע כשהרווחים מהאג"חים האלו יפסיקו להיות שליליים (ואולי גם IB יתחילו לסחור בקרנות ישראליות ובכלל אהיה נוח).
למשל כמו בשנה שהאחרונה שהתשואה שלהם הייתה 2%? ( http://maya.tase.co.il/fund/5108857 )

נערך לאחרונה ב:
למשל כמו בשנה שהאחרונה שהתשואה שלהם הייתה 2%?
למרבה העצב זו מחשבה נפוצה. שתוביל אנשים רבים להפסד של לא מעט כסף. בין אם אמיתי, ובין אם בצורה של אובדן תשואה אלטרנטיבית.
התעודה מורכבת ממספר אג"חים, כולם בריבית קבועה. האג"ח הארוך ביותר הוא במח"מ 3.7 שנים בתשואה לפדיון של 0.6% שנתי. ברוטו...
אמנם אני לא מומחה בחישובי מח"מ ותשואה של קרנות המכילות מספר אג"חים, אבל אני מעריך שנקבל מח"מ ממוצע 3 שנים עם תשואה לפדיון של 0.4-0.5% לשנה. לא צמוד למדד...

אם סביבת הריבית היא יציבה יחסית (שלא לדבר על עולה), אז כשמדברים על אג"ח, המשפט "תשואות העבר לא מעידות על תשואות העתיד" יכול להתחלף ב"תשואות העבר (שהן מעל התשואה לפדיון) מעידות על היעדר תשואות בעתיד".

"תשואות העבר (שהן מעל התשואה לפדיון) מעידות על היעדר תשואות בעתיד".
זה אולי נכון ברמת האג"ח הבודד אבל לא לקרן שמגלגלת סולם אג"חים, בטח בהסתכלות על סקאלות זמן שהן קומפרביליות למסגרת המח"מ המותרת.

אמנם אני לא מומחה בחישובי מח"מ ותשואה של קרנות המכילות מספר אג"חים
גם אני לא מומחה אבל אני מוכן להמר שגם לפני 12 חודשים היה מי שאמר שתשואה של קרן כזו צפויה להיות אפסית/שלילית.

. ספציפית לגבי אישור החשבון בIB. הבנתי הם דורשים לשלוח ת.ז, וחשבון כלשהו על שמך לאמת כתובת. העניין ששום חשבון שנוגע למגורים כרגע לא רשום על שמי, איזה עוד מסמכים אפשר לשלוח על מנת לאמת כתובת?
כל מסמך ממשלתי, אף יתכן של בנק\חברת ביטוח\גוף פנסיוני\גוף כלכלי
שיש בו את שמך המלא וכתובתך

המשכתי לחפש ולחקור על האגח האמריקאיים. באמת הקורולציה השלילית של מח"מ 20+ הכי חזקה (בהתאם התנודתיות), ומח"מ 10 עדיין נותן קורולציה שלילית. הETF הצובר היחיד שמצאתי שיחסית מתאים זה CBU0 של ISHARES עם מח"מ 7.5. כרגע נראה לי אלך עליו אלא אם אמצא משהו עם מח"מ קצת ארוך יותר.

לגבי המסמכים תודה רבה לכולם, באמת הסתדר לי עם מכתב מהבנק.
עכשיו רק משום מה IB לא מאשרים להעביר להם סכום שאני רוצה בטענה שהוא גדול מידי יחסית להכנסות\NETWORTH שלי (מוזר כי הסכום שאני רוצה להעביר בערך שליש ממה שהצהרתי). בכל מקרה נראה מה אפשר לעשות עם זה אחרי שיאשרו לי את החשבון.

זה אולי נכון ברמת האג"ח הבודד אבל לא לקרן שמגלגלת סולם אג"חים, בטח בהסתכלות על סקאלות זמן שהן קומפרביליות למסגרת המח"מ המותרת.
נקודת המוצא היא שהשוק משוכלל => ארביטראז' אינו קיים.
אם הקרן עלתה ב-2%, זה אומר שסך המרכיבים שלה בממוצע עלה ב-2% (אחרת היה ארביטראז') => לכל אחד מהמרכיבים שלה נשאר פחות "בשר". ז"א שהתשואה לפדיון של כל אחד ממרכיביה ירד. אג"ח חדש שנכנס לקרן (בגלל שהזמן התקדם והוא "התגלגל" אליה) יהיה בערך באותה תשואה לפדיון כמו חבריו, בהתאם למח"מ הרלוונטי (עוד פעם כי אחרת היה ארביטראז').

גם אני לא מומחה אבל אני מוכן להמר שגם לפני 12 חודשים היה מי שאמר שתשואה של קרן כזו צפויה להיות אפסית/שלילית.
כמובן. והוא טעה. אבל זה קרה בעבר.
נניח שגם השנה תהיה התשואה בקרן המדוברת 2%. זה אומר שהתשואה הממוצעת לפדיון תרד עוד. נניח ל-0.3%. וגם בשנה שאחריה התשואה תהיה של 2%, ולכן התשואה הממוצעת לפדיון תרד עוד קצת. עד מתי? עד שאנשים יעדיפו להשקיע באפיק נושא תשואה גבוהה יותר. למשל מק"מ שמונפק ע"י בנק ישראל אם וכאשר הוא יעלה את הריבית קצרת הטווח כדי לשלוט באינפלציה. או אולי מניות במקרה של צמיחת הכלכלה שמביאה לעלייה ברווחי החברות.

לדעתי (ולא רק לדעתי) החשיבה על אג"חים היום היא של בועה. והיא מאוד-מאוד נפוצה. אני משער שבעיקר אצל אנשים מבוגרים (20-60) שכמעט כל חייהם עברו במתאר של ריבית יורדת. קצת כמו הסיפור של הנדל"ן בארץ בקרב אנשים בגילאי 20-35 שרוב חייהם הבוגרים מחירי הדירות קפצו ב-10% לשנה. אז למה שלא יקפצו ככה גם בשנה הבאה? (למען הסר ספק, אני חושב שיש סיבות טובות לעליית מחירי הנדל"ן. "בועת הנדל"ן" אולי קיימת, אך אינה כה משוגעת כפי שחושבים).
ה"פיצוץ" של בועת האג"ח לא חייב להיות בום-טראח. הוא יכול להיות איטי והדרגתי. סה"כ ירידה במחיר האג"ח של 1-2% לשנה למשך נניח עשור. הקופונים שהאג"חים מחלקים יכסו את זה וההון שלך יישאר קבוע ואולי אפילו יעלה קצת (נומינלית. ריאלית תישאר עם כ-20% פחות כוח-קנייה). זה בזמן שחבריך שמשקיעים במניות ירוויחו בממוצע 8-9% נומינלית (כלכלה צומחת בקצב 3%, דיבידנד עוד 3%, אינפלציה 2-3%). בעוד 7 שנים הם יכפילו את הכסף (נומינלית) ואתה תישאר עם מה שהיה לך (נומינלית). זו המשמעות של אובדן תשואה אלטרנטיבית.
כמובן שכל מה שאני כותב תלוי בהתפתחויות הכלכלה ובפסיכולוגיה של אנשים. יכול להיות שהאינרציה תמשיך לנתק את מחיר האג"חים מערכם הכלכלי, ובמשך ה-10 שנים הקרובות מחיר האג"ח ימשיך לעלות (כלומר התשואות ימשיכו לרדת). ואז בתקופה אלימה של 2-3 שנים תתרחש ההבנה לגבי הניתוק הזה, השוק ייכנס לפאניקה והירידה תהיה חדה יותר. הבנקים המרכזיים לא אוהבים תרחישים "אלימים" כאלה. ולכן הם משדרים סיגנלים לשוק כל הזמן, מעלים את הריבית (או מפסיקים את ההרחבות הכמותיות) באופן הדרגתי, ומעדכנים את ציפיותיהם. כדי שהשוק לא ייקלע לפאניקה.

האם יש לדעתכם עוד גורמים, שיקולים, בעיות שאני צריך להתייחס אליהם בעת השקעה של סכום (לפחות בשבילי) גדול? במיוחד לאור היותי מתחיל בתחום
הכניסה לא בפעם אחת
ולדעתי גם לא צריכה להיות בשתי מנות עם סכום כזה. Dollar Cost Averaging. בעיקר באג"ח, שם אין סכנה ל"פספוס" תשואות גבוהות.
האם המטרה היא להגן מפני אינפלציה ודיפלציה בו זמנית?
כן. אף אחד לא יודע את העתיד. ואתה צריך סיבה טובה כדי להמר על אחד מהם. וגם אם יש לך סיבה טובה, יכול מאוד להיות שאתה טועה.

באמת הקורולציה השלילית של מח"מ 20+ הכי חזקה (בהתאם התנודתיות), ומח"מ 10 עדיין נותן קורולציה שלילית.
המתאם הוא רק חצי התמונה. בדוק את השונות המשותפת.

ולדעתי גם לא צריכה להיות בשתי מנות עם סכום כזה. Dollar Cost Averaging. בעיקר באג"ח, שם אין סכנה ל"פספוס" תשואות גבוהות.
שים לב שאתה ממליץ על אסטרטגיית השקעה עם תוחלת שלילית. גם אם זו דעתך, אתה נדרש להסתייג יותר.

לדעתי בתור בחור צעיר תחשוב שוב על לנעול אחוז ככ גבוה במניות. לא ככ מבין את החכמה המקובלת של לצעירים-אופק-השקעה-ארוך-אז-מניות. חתונה? דירה? הגירה? ועוד משתנים גדולים שאולי עוד לא סגורים. אחרי שהם סגורים אופק ההשקעה (אם נשאר כסף...) באמת ארוך. עד אז... פחות ברור, וכדאי לשקול את אחוז המניות בהתאם. לא ממליץ לעשות כלום, כן ממליץ לחשוב, ולזכור שרמת הוודאות לגבי העתיד עלולה להיות נמוכה יותר ממה שנראה לך.

לא ככ מבין את החכמה המקובלת של לצעירים-אופק-השקעה-ארוך-אז-מניות. חתונה? דירה? הגירה?
מצד אחד נכון, ורצוי לשים כסף בצד לדברים כאלו (אולי מלבד חתונה ודירה ;) ).
אבל צריך להבין את המחיר של זה. כשאתה דוחה כניסה לשוק אתה לא מוותר על התשואות של השנים הראשונות שהן יחסית זניחות, אלא על אלו של השנים האחרונות. אין הרבה השקעות שיוכלו לכסות על כך. לימודים? כנראה, אבל רק במקצועות מסוימים. הגירה? שוב תלוי בנסיבות. דירה וחתונה? אני מניח שהפורום עמוס בדוגמאות לכאן ולכאן.

לא ככ מבין את החכמה המקובלת של לצעירים-אופק-השקעה-ארוך-אז-מניות.
לצעירים, גם אם השקעה אחת היא לטווח קצר, סך ההשקעות הן לטווח ארוך, ולכן הסיכון לחיים של רצף הימורים בעלי תוחלת חיובית, תשתלם יותר.

לצעירים, גם אם השקעה אחת היא לטווח קצר, סך ההשקעות הן לטווח ארוך, ולכן הסיכון לחיים של רצף הימורים בעלי תוחלת חיובית, תשתלם יותר.

טונה יקר,
אני מכבד גלמים ודגים באופן כללי, ואותך ספציפית.
מה שכתבת בעליל נכון מתמטית.
זו עצה טובה למי שמבין את ההשלכות האפשריות של ההימור; התפלגויות, מקרי קיצון וכו, ומעריך שיוכל לעמוד בתוצאות אפשריות שונות בטווחי הזמן הרלוונטיים לו אישית.
נראה לי שבפורום נותני הפידבק לתיקים ראשונים ותכניות השקעה שונים מאוכלוסיית מקבלי הפידבק, ולמרות זאת, ולמרות שאני משער שהם יודעים זאת, נותנים משוב כאילו מדובר באותה אוכלוסיה. אני מנחש שהיכולת לאמוד סיכון, להבין התפלגות, הבנה בסיסית של המוצרים, יכולת לדבוק ולבצע החלטות שהתקבלו בעבר ובעצם כל פרמטר רלוונטי אחר יהיה נמוך יותר בקבוצת מקבלי הפידבק; כך שלמרות שהמטרה טובה, אני לא בטוח שלא נגרם נזק. אני חושב שכמו שמזכירים כאן ללא הרף את אי הודאות הכרוכה בהשקעה, ראוי להזכיר לעצמנו את אי הודאות לגבי מי עומד מולנו, עד כמה באמת מבין/ה לעומק את פילוסופיית ההשקעה הכללית של הפורום ועד כמה היא מתאימה לו כדרך השקעה לחיים, או לפחות לשנים רבות. כולם כותבים תמיד שהם לא ממליצים וכו, אני לא מתכוון לכך שלמישהו כאן יש איזשהי אחריות במובן המשפטי. אני כן חושב שיש מקום ליותר אחריות במובן האנושי הבסיסי. כן, כל אחד אחראי על ההחלטות שהוא מקבל, ואם לא הבין עד הסוף רק הוא נושא באחריות. אבל אני מניח שנותני הפידבק מטרתם לעזור לשואל, ואם כך, אני לא בטוח שהמטרה מושגת לחלק לא קטן השואלים, שמקבלים פידבק שמתאים לשוכני הפורום הקבועים ולא להם.

להדגיש שאני חושב שהפורום הזה זה מקום נהדר, עם אנשים שעושים עבודת קודש ומקרבים לאחרים ידע שיכול לשנות חיים. באמת. אבל with great power comes great responsibility.

יצא דרמטי

שים לב שאתה ממליץ על אסטרטגיית השקעה עם תוחלת שלילית. גם אם זו דעתך, אתה נדרש להסתייג יותר.
תוחלת שלילית? בהצעה ל-DCA? אולי מתמטית תוחלת תשואה נמוכה יותר מאשר התוחלת בכניסה "במכה אחת". אבל במציאות אני משוכנע אחרת.
כמו ש @כתום כתב - כל האמירות והאמיתות המתמטיות הן אולי נכונות, אבל ממה ש @kakamaika כתב ניתן להבין שהוא משקיע צעיר שלא השקיע באופן עצמאי בשוק ההון מעולם, וכעת הוא רוצה להשקיע 2 מיליון ש"ח כאשר
בהתחלה אני נכנס עם 1M שכרגע מושקעים דרך "פוליסת חסכון"
ואח"כ
עם הזמן אכניס עוד סכום זהה
והוא גם כותב את הסיבה לכך:
הכניסה לא בפעם אחת בגלל חוסר המודעות שלי לסיבולת הסיכון שלי כסיבה עקרית, וחששות שהשוק באופוריה כסיבה משנית (מודע לניסיון קצת לתזמן)
אני מציע את הניסוי הבא: 1000 אנשים צעירים בתחילת שנות ה-20 לחייהם, שמעולם לא השקיעו באופן עצמאי בשוק ההון, לוקחים 1 מיליון ש"ח מחסכונותיהם ומשקיעים אותו באחד משני אופנים: בפעם אחת או ב-DCA לפי תמהיל נתון לבחירתם.
אני מוכן להתערב שהקבוצה שתשקיע את כל ההון במכה אחת תהיה בעלת תשואה נמוכה יותר מאלו שמשקיעים בצורת DCA.

זו עצה טובה למי שמבין את ההשלכות האפשריות של ההימור; התפלגויות, מקרי קיצון וכו, ומעריך שיוכל לעמוד בתוצאות אפשריות שונות בטווחי הזמן הרלוונטיים לו אישית.
זו לא עצה אלא הבחנה.
התוצאה נכונה גם אם אין מודעות של המשקיע.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
תוחלת שלילית? בהצעה ל-DCA? אולי מתמטית תוחלת תשואה נמוכה יותר מאשר התוחלת בכניסה "במכה אחת". אבל במציאות אני משוכנע אחרת
המתמטיקה מתארת את המציאות.

ניתן להבין שהוא משקיע צעיר שלא השקיע באופן עצמאי בשוק ההון מעולם, וכעת הוא רוצה להשקיע 2 מיליון
שמתי לב בדיוק אל מי דברת, ואני עומד מאחורי דברי הראשנים.
גם אם אתה מדמיין שלמשקיע שלפניך יש פסיכולוגיה מסוימת, אתה צריך להזהר מלהמליץ על פעולות עם תוחלת שלילית, משום שאולי אתה טועה, ולו תתאים אסטרטגיה אחרת.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
לאץ' טיוטת תיק שוק ההון 0
O טיוטת תיק השקעות שוק ההון 15
א חוק הפטור מגיוס - טיוטת הצעת חוק לקריאה שנייה ושלישית פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 133
bobby טיוטת התיק שלי שוק ההון 10
דור דורים טיוטת התיק של דור דורים שוק ההון 48
S טיוטת התיק שלי+שאלה על סולם אג"ח שוק ההון 7
H קבלת מידע מסודר מחברת ביטוח על היסטורית תיק פנסיוני פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
E העברת תיק מאקסלנס לאינטרקטיב ישראל עם כמה שפחות עמלות שוק ההון 10
guesto ניהול תיק בגוגל פיננס נהרס שוק ההון 1
Finfree תיק של אמא בת 80 שוק ההון 18
ס הוצאת כסף מקופת גמל להשקעה לטובת תיק השקעות בניהול עצמי צרכנות פיננסית 4
D פיצול תיק באינטראקטיב ברוקר ארה"ב - עקב גרושין מיסים 5
G התייעצות | השוואת תיק עצמאי לקרן השתלמות שוק ההון 1
S תיק לקראת גיל 30 שוק ההון 10
ה מינוף, הלוואות והגדלת תיק ההשקעות יזמות והגדלת הכנסות 14
G תיק השקעות של gabi שוק ההון 8
$$$ טראמפ $$$ תיק ההשקעות של טראמפ?! שוק ההון 206
Y בעלי תיק באינטראקטיב, איך אתם מחשבים רווח/הפסד בשקלים לצורך מס? מיסים 13
Elliott מעבר מדינה ב2-4 שנים הקרובות ואיך זה משפיע על תיק השקעות שנמצא בבנק ישראלי? שוק ההון 4
A התלבטות לגבי איך לבנות תיק. שוק ההון 6
R חלוקה מחדש של תיק השקעות 1.1m שוק ההון 8
L פתיחת תיק השקעות שוק ההון 22
C אסטרטגיית הנזלת תיק מניות לפני תשלום הלוואת קבלן - דירה על הנייר נדל"ן 7
P איך לדעת אם למישהו יש תיק בהוצאה לפועל? אוף טופיק 4
ח מבנה תיק משפחתי: IB / בית השקעות / חשבון משותף – פשטות מול מורכבות דיווח שוק ההון 17
K חו״ד על תיק שוק ההון 5
ח שיתוף תיק השקעות, יומן מסע והתאמות יומני מסע אישיים 12
ב תיק השקעות במיטב טרייד שוק ההון 3
A איפוס תיק לצורך יצירת מגן מס שוק ההון 6
S פתיחת תיק במס הכנסה על השכרת דירה מיסים 8
T התייעצות | מימוש תיק השקעות לצורך רכישת דירה להשקעה נדל"ן 28
Y תיק All-Weather שוק ההון 12
hommie העברת תיק מבנק לבית השקעות שוק ההון 6
ש העברה של תיק ני"ע מבנק לברוקר בנסיבות סבוכות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 20
D סגירת חשבון באקסלנס טרייד ופתיחת תיק בשני בתי מסחר שוק ההון 3
M איך להרכיב תיק השקעות ראשון? שוק ההון 3
כ דעה על תיק ההשקעות שלי שוק ההון 2
A העברת תיק ניירות ערך יומני מסע אישיים 1
ה מישהו נייד תיק מניות מברוקר ישראלי לאינטראקטיב ושרד כדי לספר? צרכנות פיננסית 10
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
מ תיק "שהסתבך" + כסף חדש שוק ההון 12
ה תיק השקעות מול קופת גמל שוק ההון 61
J הגנה מוגבלת מאוד על תיק מסחר בIBIE/IBKR שוק ההון 32
F ניוד תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
B שאלות על ירושה של תיק השקעות שוק ההון 4
Dr Spock תיק בתיקון 190 וגם תיק רגיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ס השתחרר מענק חתימה מהעבודה ומעוניין לפתוח תיק השקעות שוק ההון 2
E לא עושה כלום בעבודה מרוויח 20 ברוטו, תיק השקעות כמעט סביב ה2 מ' שקל. קללה או ברכה? יומני מסע אישיים 36
מ סגירת תיק מס הכנסה ib מיסים 3
M עוד דרכים לפזר את תיק ההשקעות? שוק ההון 42

נושאים דומים

Back
למעלה