אם לא הייתי זוכה - לא הייתי קונה. שאלת המפתח פה עד כמה משתלמת ההצעה במסגרת התוכנית...
רק בעתיד כאשר דירות מחיר למשתכן ימכרו בשוק החופשי, נדע כמה הציבור הרחב מוכן לשלם עבורם בהשוואה לדירות האחרות.
כמשקיע נדל"ן ותיק, במידה והייתי זכאי היום לדירה במחיר למשתכן, לא הייתי רוכש דירה זו להשקעה (למגורים זה סיפורה שונה), מאחר ולמרות ההנחה מדובר בשוק שעלה בעוצמה ברצף במשך 10 שנים.
השוק כרגע נמצא במגמת ירידה,
מאחר ואתה צריך להמתין עד לסיום הבנייה, העלות תהיה גבוהה יותר עקב תשלום תשומות הבנייה,
יתכן גם עלויות מימון בינתיים,
כאשר תקבל את הדירה יתכן היצע גדול של נכסים להשכרה,
וכאשר תרצה למכור את הדירה, יתכן שהרבה משקיעים בפרוייקט, גם הם ישקלו למכור את הדירות,
יתכן גם שהשוק יגיע לתחתית, ואז תמכור בלי רווח או אפילו בהפסד,
אין לי מושג על איזה גודל דירה מדובר, ומה הביקוש לדירות אלו להשכרה באזור הפרוייקט, מי קהל היעד של השוכרים באזור זה ?
אני רואה שרשמת שרוב הדירות יהיו בנות 6 חדרים, זה מטורף, לחלוטין לא מתאים כדירה להשקעה, פונה לפלח שוק מצומצם של משפחות גדולות, מעבר לגודל משפחה ממוצעת בישראל, בנוסף תוכל להשכיר דירות אלו בעיקר בין החודשים אפריל לספטמבר, מועד תחילת שנת הלימודים, מדובר בדירות גדולות יחסית, ולכן עלויות התחזוקה יהיו גבוהות יותר.
להשקיע בשוק נדל"ן במומנטום שלילי, המשמעות תהיה לבזבז 7 עד 10 שנים עד לתחילת עליית המחירים הבאה, שנים בהם אתה עובד וצריך לנצל אותם להגדיל הון לגיל פרישה, מאחר ואתה צפוי לעבוד עוד מספר מוגבל של שנים עד לפרישה, חבל לבזבז שנים אלו בהשקעה מראש בשוק יורד.