• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

ושוב פעם חוזרת ההצעה לחרב את קרנות ההשתלמות.

• פותח הנושא פותח הנושא fizban
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

fizban

משתמש רגיל
דירוג
251

הטענה העיקרית היא שאנשים ממעמד הנמוך לא נהנים מההטבות בה.
הדוקטור היקר שוכח שעשירונים יותר גבוהים משלמים הרבה יותר מס הכנסה.
בנוסף, דמי ניהול על קרנות השתלמות אוכלים הרבה מהפטור ממס רווחים לאורך זמן.
אם פוגעים בהטבות של קרנות ההשתלמות, לא שווה להחזיק אותן לטווח ארוך, גם לא בניהול עצמי.

בלה בלה בלה, פשוט נותנים לאינפלציה לעשות את שלה ועוד כמה שנים קרן ההשתלמות לא תהיה שווה כלום.

• אהבתי
Reactions: HHH
בדיוק בשביל זה מחזיקים קרן עוקבת סנופי ושהאינפלציה תשתולל.
גובה ההטבה של הפקדה לקרן השתלמות לא עולה. 1400 שקל בחודש של עוד עשר שנים לא יהיה הטבה משמעותית.

בואו נעשה עצומה ונאיים בסנקציות

דר אברמזון מציין כי צמצום הההטבות בקרנות ההשתלמות יכול יהיה לשמש גם לצמצום החוב הציבורי או לקידום הוצאה ציבורית תומכת צמיחה ורווחה.
יש לי בשביל הדוקטור הנכבד עוד כמה שיטות ל"צמצום החוב הציבורי/קידום הוצאה ציבורית תומכת צמיחה ורווחה.
בשביל זה לא צריך להיות ד"ר

נ.ב.
הוא יכול להסתכל על קרן השתלמות כ-תעודת סל אירית צוברת ולא להיות ממורמר.

חברים, אם היינו חיים בעולם שבו אין ומעולם לא היה הקונספט של קרנות השתלמות, ואז היה מגיע משרד האוצר ואומר:

"אני הולך לעשות מכשיר שאפשר להפקיד אליו עד 10% מהשכר או עד 1500 ש"ח בחודש, הנמוך מבינהם. הסכום שהפקדתם פטור ממס הכנסה והרוווחים פטורים ממס רווחי הון, בתנאי שמחכים 6 שנים מההפקדה."

אז הייתם שואלים אותו: "אבל איך אתה הולך לממן את זה??"

והוא היה עונה את התשובה הנכונה היחידה: "מה זאת אומרת, כמו שממנים כל דבר שהוא - מכספי המיסים שלכם." (ולא, זה לא משנה בכלל כמה כן או לא יקצצו להוצאה לא ראויה או קבוצת אוכלוסיה זו או אחרת שאתם כן או לא אוהבים. עדיין התוכנית תמומן ב 100% מכספי המיסים שלכם ולא משום מקום אחר).

התגובה הטבעית והמוצדקת של רובנו היתה: "אז אתה בעצם הולך לקחת ממני אקסטרה מיסים ולהחזיר לי את האקסטרה שלקחת רק אם אני מחכה 6 שנים?? לא תודה, פשוט תשאיר את הכסף אצלי מחכתחילה וזהו".

לא מאמין שהיו פה יותר מ 3 אנשים שהיו תומכים בתוכנית כזו או חושבים שהיא הגיונית.

הדבר הזה קיים ומקבל תמיכה אך ורק מכוחו
.המהפנט של הסטאטוס קוו

בכל מקרה, הסירו דאגה מליבכם, הצעד הזה לא יקודם, כי הוא נתמך רק על ידי כל גורמי המקצוע אבל על ידי אף פוליטיקאי מאף מפלגה.

מה דעתכם על ההצעה הבאה:
הפטור ממס ינתן לכל אחד, לא רק לשכיר עם הסדר של קה"ש או לבעל עסק עצמאי, אך בכדי לאזן את הפסד המדינה כתוצאה מהפטור, תעלה תקופת החסכון הנדרשת במקום 6 שנים נגיד ל-12 שנה, או מה שלא יחליטו הכלכלנים?
לא שוויוני יותר??

התגובה הטבעית והמוצדקת של רובנו היתה: "אז אתה בעצם הולך לקחת ממני אקסטרה מיסים ולהחזיר לי את האקסטרה שלקחת רק אם אני מחכה 6 שנים?
אתה שוכח שחלק לא קטן מהמיסים הללו הולכים לכיס של חברת הגמל (דמי ניהול), מה שהופך את כל המוצר לגרוע בהרבה.

אם לא היו דמי ניהול אני יכול דוקא לראות טענות בעד (לא שאני בהכרח מסכים איתן, אבל טענות לגיטימיות) - לעודד אנשים לחסוך קצת כסף זה לא דבר רע.
לך ולי (ובכללי לאנשים בפורום) זה לא עוזר כי סביר שאנחנו גם ככה נחסוך את הכסף הזה. אבל ה"אדם הממוצע" יותר סביר שיבזבז את הכסף אם לו נותנים לו תמריץ לחסוך.

אך בכדי לאזן את הפסד המדינה כתוצאה מהפטור, תעלה תקופת החסכון הנדרשת במקום 6 שנים נגיד ל-12 שנה
לא הבנתי איך הארכת התקופה מקטינה הפסדים למדינה?
אם כבר להיפך.
לא סתם הייתה הצעה לאחרונה להגביל את הפטור על הקה"ש ל6 שנים בלבד מההפקדה (בניגוד למצב היום שבו אין מקסימום)

לא הבנתי איך הארכת התקופה מקטינה הפסדים למדינה?
אם כבר להיפך.
לא סתם הייתה הצעה לאחרונה להגביל את הפטור על הקה"ש ל6 שנים בלבד מההפקדה (בניגוד למצב היום שבו אין מקסימום)
ככל שיהיה לאנשים יותר חסכונות המדינה תצטרך להוציא פחות על קצבאות סבסודים וכדומה בהמשך.

ככל שיהיה לאנשים יותר חסכונות המדינה תצטרך להוציא פחות על קצבאות סבסודים וכדומה בהמשך.
אתה מניח שזה אותם אנשים שהרוויחו הרבה בתחילת הקריירה, לא חסכו, ואז ירדו בהכנסות והתחילו לקבל קצבאות.
אני חושב שזה לא המקרה הנפוץ, ורוב מקבלי הקצבאות לא התחילו לקבל קצבה "רק כי הם לא חסכו"
אם תגרום לאדם א לחסוך כסף, זה לא ימנע מאדם ב להזדקק לקצבאות.

חברים, אם היינו חיים בעולם שבו אין ומעולם לא היה הקונספט של קרנות השתלמות, ואז היה מגיע משרד האוצר ואומר:

"אני הולך לעשות מכשיר שאפשר להפקיד אליו עד 10% מהשכר או עד 1500 ש"ח בחודש, הנמוך מבינהם. הסכום שהפקדתם פטור ממס הכנסה והרוווחים פטורים ממס רווחי הון, בתנאי שמחכים 6 שנים מההפקדה."

אז הייתם שואלים אותו: "אבל איך אתה הולך לממן את זה??"

והוא היה עונה את התשובה הנכונה היחידה: "מה זאת אומרת, כמו שממנים כל דבר שהוא - מכספי המיסים שלכם." (ולא, זה לא משנה בכלל כמה כן או לא יקצצו להוצאה לא ראויה או קבוצת אוכלוסיה זו או אחרת שאתם כן או לא אוהבים. עדיין התוכנית תמומן ב 100% מכספי המיסים שלכם ולא משום מקום אחר).

התגובה הטבעית והמוצדקת של רובנו היתה: "אז אתה בעצם הולך לקחת ממני אקסטרה מיסים ולהחזיר לי את האקסטרה שלקחת רק אם אני מחכה 6 שנים?? לא תודה, פשוט תשאיר את הכסף אצלי מחכתחילה וזהו".

לא מאמין שהיו פה יותר מ 3 אנשים שהיו תומכים בתוכנית כזו או חושבים שהיא הגיונית.

הדבר הזה קיים ומקבל תמיכה אך ורק מכוחו
.המהפנט של הסטאטוס קוו

בכל מקרה, הסירו דאגה מליבכם, הצעד הזה לא יקודם, כי הוא נתמך רק על ידי כל גורמי המקצוע אבל על ידי אף פוליטיקאי מאף מפלגה.
אני מסכים עם הכל - מדובר בסרבול מיותר של מערכת המס.
אבל - כמו שלא הייתי רוצה שיעלו את המיסוי במדרגת מס כלשהי, כך אני לא רוצה שיבטלו עיוות שמטיב עימי.

מה שצריך לדעתי זה לתת לכל אזרח שהוא גם תושב אפשרות לזיכוי ממס שנתי לפי סכום קבוע ולאפשר לנצל אותו גם בשוק ההון ולא רק על הכנסה משכר דירה.

מה שצריך לדעתי זה לתת לכל אזרח שהוא גם תושב אפשרות לזיכוי ממס שנתי לפי סכום קבוע ולאפשר לנצל אותו גם בשוק ההון ולא רק על הכנסה משכר דירה.
אז אפשר היה פשוט להגדיל את מספר נקודות הזיכוי לתושב, ותקבל את זה באופן אוטומטי.

אתה שוכח שחלק לא קטן מהמיסים הללו הולכים לכיס של חברת הגמל (דמי ניהול), מה שהופך את כל המוצר לגרוע בהרבה.
נכון, קל וחומר.
אם לא היו דמי ניהול אני יכול דוקא לראות טענות בעד (לא שאני בהכרח מסכים איתן, אבל טענות לגיטימיות) - לעודד אנשים לחסוך קצת כסף זה לא דבר רע.
לך ולי (ובכללי לאנשים בפורום) זה לא עוזר כי סביר שאנחנו גם ככה נחסוך את הכסף הזה. אבל ה"אדם הממוצע" יותר סביר שיבזבז את הכסף אם לו נותנים לו תמריץ לחסוך.
המדינה כבר משקיעה כ 40 מליארד ש"ח בשנה כדי לעודד אנשים לחסוך לטווח ארוך, כדי שלא יפלו נטל על משלם המיסים בזקנתם. אני רואה את ההיגיון בזה.
אבל אני לא רואה היגיון להוציא עוד כמה מליארדים כדי לעודד חיסון לטווח קצר/בינוני. מה זה נותן שאנשים חוסכים דווקא ל 6 שנים? זה מוזר מאוד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y "ברגע שהציבור מפסיק להפעיל שיקול דעת, ומבקש לקנות את ״השוק״, שוב ושוב - כל המניות מתנפחות באופן פרופורציונלי" שוק ההון 39
A ושוב אג"ח ממשלתי... שוק ההון 18
D ושוב מחיר למשתכן כהשקעה - האם כדאי? נדל"ן 73
c881 השקעה חוזרת של דיבידנדים שוק ההון 1
U השקעה חוזרת של דיבידנדים שוק ההון 9
S השקעה חוזרת במדד ומסחר בשברי מניות שוק ההון 16
mk1 מיסוי בהשקעה חוזרת בתעודות סל מחלקות שוק ההון 6
א מעקב אחרי s&p500 עם השקעה חוזרת של דיבידנדים שוק ההון 34
ה רבותי ההיסטוריה חוזרת מה אתם הייתם עושים שוק ההון 18
ר השקעה חוזרת של דיבידנדים ב-IRA שוק ההון 13
יאיא מינוף קרן השתלמות על ידי הלוואה והשקעה חוזרת שוק ההון 19
J השקעה חוזרת של דיבידנדים ב-IB שוק ההון 44
הבאבא שאלה בסיסית וקצת מטופשת - קניה תקופתית חוזרת של ניירות ערך שוק ההון 13
ברק א. השקעה חוזרת של דיבידנדים VT בIRA שוק ההון 1
א מכירה ורכישה חוזרת של מנייה שוק ההון 12
yossik חדש עבורי - הרתחת מים חוזרת מרכזת רעלים. אוף טופיק 18
זאב המחאה החברתית כנראה שוב חוזרת, האם זה ישפיע על קהילת הסולידים ? אוף טופיק 97
א האם ההצעה שקיבלתי מחברת הפנסיה הגיונית? מרגיש לי טוב מדי שוק ההון 20
M ההצעה לצמצום הטבת המס בקרנות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L ההצעה בחוק ההסדרים הקרוב, מי שיש לו אחזקה בקריפטו ששווה מעל 200 אלף שח יהיה חייב בדיווח על כך. פוסטים מאיכות נמוכה 13
ד הצעת מחיר ראשונה במכירת דירה נוטה להיות ההצעה הכי טובה? נדל"ן 10
Y עד שאתחיל להבין בהשקעות, איך ההצעה הבאה? שוק ההון 17
אנא-אל כשטוענים שזו ההצעה הטובה ביותר- אמת? שוק ההון 22

נושאים דומים

Back
למעלה