• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

השקעה בשכונת גילה - ירושלים (מחיר מטרה)

• פותח הנושא פותח הנושא SolidAce
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

SolidAce

משתמש רגיל
דירוג
155
שלום לכולם,
אני לקראת הרשמה לסבב הנוכחי של תוכנית מחיר מטרה/מחיר למשתכן.

אני עם בן המקום וסיכויי זכייה לא רעים (12%) לדירה בעיר שהייתי רוצה לגור בה, והייתי שמח לזכות בדירה בה, ולכן אני נרשם להגרלה שלה. לצורך הנוחות נקרא לעיר יהוד.
נותרו לי שתי ערים נוספות להרשמה להגרלה הנוכחית, ושמעתי המלצות על הרשמה לירושלים (הפרויקט המתוכנן שם הוא בשכונת גילה).

מכיוון שירושלים מוגרלת ראשונה, עצם ההרשמה להגרלה בה מורידה לי את סיכויי הזכייה ביהוד, ולכן אני מתלבט לגבי כדאיות ההרשמה להגרלה בירושלים.

אני לא מכיר את ירושלים יותר מידי טוב, העפתי מבט על שכונת גילה (שמעבר לקו הירוק, ונראת מרוחקת מהעיר), וזה גרם לי לתהות לגבי כדאיות הפרויקט.
ממי שמכיר, איך השכונה? הצביון, המצב הסוציואקונומי, התוכניות?
ובאופן כללי, יש לכם המלצה לדרך קלה להעריך את שווי ההנחה שמציעים? (ממה שהבנתי, המחיר למ״ר יהיה 16 א״ש, ועליו תהיה עוד 25% הנחה(?)).

בכל מקרה, על מנת להעריך האם אני ״מוכן״ לסכן את הזכייה ביהוד, אני צריך להבין עד כמה ההנחה שמתקבלת בזכייה בהגרלה משמעותית. אם הרשמה לירושלים תתן לי עוד 4% זכייה ב500 א״ש, אז כנראה שמשתלם לי להוריד את סיכויי הזכייה ספציפית ביהוד, בשביל להעלות סיכויי זכייה באופן כללי במחיר למשתכן (בשל ההנחה המשמעותית). אם ההנחה לא כזו משמעותית, או הפרויקט בגילה לא מאוד מושך אותי, כנראה שלא יהיה שווה לי להוסיף את ירושלים לרשימת ההגרלות ולהקטין את סיכויי הזכייה שלי ביהוד ב4%.

מקווה שהשאלות, והמוטיבציה ברורות

תודה רבה

נערך לאחרונה ב:
שלום לכולם,

אני עם בן המקום וסיכויי זכייה לא רעים (12%) לדירה בעיר שהייתי רוצה לגור בה, והייתי שמח לזכות בדירה בה, ולכן אני נרשם להגרלה שלה. לצורך הנוחות נקרא לעיר יהוד.
נותרו לי שני ערים נוספות להרשמה להגרלה הנוכחית, ושמעתי המלצות על הרשמה לירושלים (הפרויקט המתוכנן שם הוא בשכונת גילה).

מכיוון שירושלים מוגרלת ראשונה, עצם ההרשמה להגרלה בה מורידה לי את סיכויי הזכייה ביהוד, ולכן אני מתלבט לגבי כדאיות ההרשמה להגרלה בירושלים.

אני לא מכיר את ירושלים יותר מידי טוב, העפתי מבט על שכונת גילה (שמעבר לקו הירוק, ונראת מרוחקת מהעיר), וזה גרם לי לתהות לגבי כדאיות הפרויקט.
ובאופן כללי, יש לכם המלצה לדרך קלה להעריך את שווי ההנחה שמציעים? (ממה שהבנתי, המחיר למ״ר יהיה 16 א״ש, ועליו תהיה עוד 25% הנחה(?)).

בכל מקרה, על מנת להעריך האם אני ״מוכן״ לסכן את הזכייה ביהוד, אני צריך להבין עד כמה ההנחה שמתקבלת בזכייה בהגרלה משמעותית. אם הרשמה לירושלים תתן לי עוד 4% זכייה ב500 א״ש, אז כנראה שמשתלם לי להוריד את סיכויי הזכייה ספציפית ביהוד, בשביל להעלות סיכויי זכייה באופן כללי במחיר למשתכן (בשל ההנחה המשמעותית). אם ההנחה לא כזו משמעותית, או הפרויקט בגילה לא מאוד מושך אותי, כנראה שלא יהיה שווה לי להוסיף את ירושלים לרשימת ההגרלות ולהקטין את סיכויי הזכייה שלי ביהוד ב4%.

תודה רבה
סיכוי זכייה של 12% אומרים שרוב הסיכויים הם שלא תזכה.
את השוואת הכדאיות של ירושלים צריך לבצע מול מקומות אחרים אליהם אתה יכול להירשם ולא למקום שכבר החלטת עליו.

שלום לכולם,

נותרו לי שני ערים נוספות להרשמה להגרלה הנוכחית, ושמעתי המלצות על הרשמה לירושלים (הפרויקט המתוכנן שם הוא בשכונת גילה).

תודה רבה
מה הרווח שאתה צופה ב"יהוד"? או שאתה לא מחשב רווח כי מבחינתך זוהי דירת מגורים?

סיכוי זכייה של 12% אומרים שרוב הסיכויים הם שלא תזכה.
את השוואת הכדאיות של ירושלים צריך לבצע מול מקומות אחרים אליהם אתה יכול להירשם ולא למקום שכבר החלטת עליו.

בהנחה וירושלים כדאית יותר ממקומות אחרים, עדיין ההרשמה אליה מקטינה את סיכויי הזכייה שלי במקום שכבר החלטתי עליו.
אז אני למעשה מנסה להבין האם הסיכוי לזכות בדירה בירושלים שווה את הורדת סיכויי הזכייה במקום שהחלטתי עליו.
זה עושה הגיון?

מה הרווח שאתה צופה ב"יהוד"? או שאתה לא מחשב רווח כי מבחינתך זוהי דירת מגורים?
זו נקודה טובה, אולי קשה לי לאמוד את הרווח כי זה מתערבב לי עם היתרונות הנוספים שלה בתור דירה שפוטנציאלית למגורים.
עקרונית, אם אני אצליח ״לכמת״ את הערך של הדירה ביהוד, יחד עם סיכויי הזכייה אני יכול לחשב מה ממקסם לי את תוחלת הרווח בהרשמה להגרלות האלו.

כנראה שהמשימה לעשות את זה תהיה קשה. אבל אני חושב שבאמת אצטרך לאמוד את הרווח גם מ״יהוד״ (גם אם לא באופן מדויק) כדי לקבל את ההחלטה לגבי ההרשמה להגרלות האחרות, ובפרט לירושלים.

בהנחה וירושלים כדאית יותר ממקומות אחרים, עדיין ההרשמה אליה מקטינה את סיכויי הזכייה שלי במקום שכבר החלטתי עליו.
אז אני למעשה מנסה להבין האם הסיכוי לזכות בדירה בירושלים שווה את הורדת סיכויי הזכייה במקום שהחלטתי עליו.
זה עושה הגיון?
לדעתי כדאי למקסם את סיכויי הזכייה הכוללים (תוך שיקלול סכום הזכייה) ולא את סיכויי הזכייה הספציפיים ביהוד.

אשאל כך - אם סיכוי הזכייה בירושלים היה 95%, היית נרשם להגרלה שם למרות שזה היה מרסק את הסיכוי לזכות ביהוד? אם כן, תירשם ואם לא אז לא.

זו נקודה טובה, אולי קשה לי לאמוד את הרווח כי זה מתערבב לי עם היתרונות הנוספים שלה בתור דירה שפוטנציאלית למגורים.
עקרונית, אם אני אצליח ״לכמת״ את הערך של הדירה ביהוד, יחד עם סיכויי הזכייה אני יכול לחשב מה ממקסם לי את תוחלת הרווח בהרשמה להגרלות האלו.

כנראה שהמשימה לעשות את זה תהיה קשה. אבל אני חושב שבאמת אצטרך לאמוד את הרווח גם מ״יהוד״ (גם אם לא באופן מדויק) כדי לקבל את ההחלטה לגבי ההרשמה להגרלות האחרות, ובפרט לירושלים.
הייתי ניגש לזה ככה:
1. מחשב את הרווח הפוטנציאלי מ"יהוד". זה קרוב אליך ואתה אמור להכיר את האיזור, כך שהאומדן הרווח יהיה מדויק יחסית. תסתכל בדירות דומות בשכונות דומות בעיר, ותקרא טוב את פרטי המכרז שם. תבדוק מתי מכרז היזמים היה, כנראה שמדובר ב 20-21 ולכן המחיר נמוך משמעותית מהיום עוד לפני ההנחה.
2. תחזור על זה שוב עם ירושלים וערים אחרות. כאן האומדן שלך יהיה הרבה פחות מדויק. קח רווח של 20-30% פחות ממה שחישבת.
3. תזכור שבכל המקרים, מדובר בהסתברות נמוכה. להשתתף במספר ערים יכול להגדיל מעט את הסיכונים. יש גורמים שאינם בשליטתך - מה תעדיף, להיות במקומות 1-10 בגילה או ברשימת המתנה במקום ריאלי בעיר שלך?

זה מה שעולה לי בראש, לא יכול לתרום לגבי גילה לצערי מעבר לדשבורד של מדלן.

יכול להגיד מהירות אישית עם שכונת גילה שזו שכונה עם הרבה מאוד פוטנציאל של פינוי בינוי עם פרוייקטים שאושרו כבר, יש עבודות של הרכבת הקלה בתוך בשכונה, המחיר למ"ר באזור המדובר בגילה של דירה בהנחה לעניות דעתי היא באזור ה 30-31 אלף ש"ח למטר (אולי אפילו יותר) והיא השכונה הכי גדולה בירושלים.

כרגע הסיכוי לא לזכות בירושלים לחיצוני עומד על 99.18%.. זה יוצא ש12 אחוזי זכייה ביהוד "יתרסקו" ל11.9% אם תוסיף את ירושלים.
יש בסה"כ 4 ערים שוות בהגרלה ירושלים/יהוד/רחובות/חיפה. אם השכונות טובות בכולן אז הייתי הולך ירושלים רחובות ויהוד.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
גילה שכונה ותיקה בירושליים, לא נחשבת אחת מהטובות, אבל עוברת התפתחות משמעותית עם רכבת קלה שעוברת בשכונה, המון התחדשות עירונית בצורת פינוי בינוי ובנייה לגובה (מגדלים) שתכניס אוכלוסיה חדשה לשכונה.

בעיניי אחלה השקעה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y השקעה לאזרח אמריקאי נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
עידו ג מדריך: תשלום מקדמה עקב השקעה באינטרקטיב שוק ההון 22
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
K התלבטות לגבי אופי השקעה בחשבון מסחר עצמאי שוק ההון 12
F השקעה דרך IRA שוק ההון 13
O בירוקרטיה בדיווח על השקעה בinteractive brokers מיסים 2
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
H השקעה סולידית למימון עסקת נדל״ן שוק ההון 2
ה מסלולי השקעה בפנסיה - שאלה לשועלי השקעות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
M כדאיות השקעה בקרן כספית למול פק"מ בבנק שוק ההון 8
ש השקעה סולידית ובטוחה! (רמז; לא לכל הדתות..) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 20
N השקעה בקופת גמל להשקעה לבת 75 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א מידע על השקעה במדדים שוק ההון 5
M כדאיות השקעה בנדלן נדל"ן 60
B תהיות לגבי מכשיר השקעה שוק ההון 3
M השקעה בנדלן בדובאי נדל"ן 29
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
MichaelScott השקעה בקופת פנסיה סגורה - בחירה בין אופציות לא אידיאליות שוק ההון 7
M השקעה נבונה לשנתיים צרכנות פיננסית 2
Y השקעה בזהב - תעודה דולרית לעומת שקלית מגודרת\לא מגודרת שוק ההון 12
ב השקעה בנדל"ן בארה"ב דרך חברת שדה נדל"ן נדל"ן 0
M התלבטות בין השקעה לכיסוי משכנתא שוק ההון 3
ToshavHozerVatik מעבר מקופת גמל ישנה לאפיק השקעה שאינו PFIC שוק ההון 2
א כיוון השקעה לבן 78 לכסף חדש שנכנס מידי חודש שוק ההון 46
korma מכשיר השקעה על מנת "ליהנות" ממגן מס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
א השקעה סולידית/חניית כסף באינטרקטיב ברוקרס שוק ההון 5
vaccinium השקעה בדולרים מחשבון אמריקאי ישן שוק ההון 2
N השקעה פאסיבית שיש סכום גדול בתחילה שוק ההון 7
G השקעה בביטקוין באמצעות ETN בלונדון שוק ההון 0
H האם openai תהיה השקעה טובה במידה ותונפק? אוף טופיק 4
י הסבר לגבי השקעה במניות באמצעות מטבע זר שוק ההון 16
A השקעה חודשית לבחורה צעירה שוק ההון 11
Y השקעה בזהב שוק ההון 2
ב לקיחת הלוואה לטובת השקעה שוק ההון 4
ש קרן חירום (השקעה לטווח קצר) שוק ההון 13
ת תהיות לגבי השקעה עיקרית ב-Nasdaq על פני מדד שוק רחב שוק ההון 1
מ השקעה בשוקולד פנדה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
עידו ג השקעה בבנק / בבית השקעות עבור ההורים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
F משמעות השקעה בETF שרשום / domiciled בשוויץ שוק ההון 9
E השקעה סולידית חשבון דולרי שוק ההון 5
ת חששות לגבי השקעה ראשונית בבורסה בימים אלו שוק ההון 18
ל אזרח ישראלי-אמריקאי מתלבט: דירה ראשונה בארץ, בארה״ב – או המשך השקעה בשוק ההון? נדל"ן 14
I יעילות השקעה בעקיבת NTR שוק ההון 7
B קרן השתלמות פטורה ממס לעצמאי (עד גובה תקרת המיסוי) או השקעה עצמאית בבורסה עם אותו הסכום? שוק ההון 9
C השקעה 70 אלף שקל לבן 55 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
א השקעה בשוק הישראלי שוק ההון 4
Y השקעה צמודת דולר קנדי שוק ההון 2

נושאים דומים

Back
למעלה