איך אתה מקבל החלטה להתמנף בסכומים קטנים, מהו הסכום / אחוז המינימלי שנכון לך לקחת בשביל התשואה העודפת? ולאילו נכסים אם יורשה לשאול?
המינופים הקטנים הם חלק מאסטרטגיית ההשקעות שלך?
איך אתה מקבל החלטה להתמנף בסכומים קטנים, מהו הסכום / אחוז המינימלי שנכון לך לקחת בשביל התשואה העודפת? ולאילו נכסים אם יורשה לשאול?
המינופים הקטנים הם חלק מאסטרטגיית ההשקעות שלך?
אני לא מכליל את דירת המגורים בתיק ההשקעות. אני לא יודע מה הערך שלו והוא לחלוטין לא נזיל ב-20 השנים הבאות. בהשקעות אני יכול לעשות מה שאני רוצה, בבית המגורים אני נעול.
זה לא רלוונטי שהנכס נעול, עדיין יש לו ערך והוא שלך. אנחנו משוחחים כאן בפורום על תכנון חיים לעשרות שנים כולל פרישה, כך שהנכס וערכו רלוונטיים מאד לפרופיל הסיכון הנוכחי והעתידי כאחד.
1. Cloudflare (קניתי ב- 18$ בסמוך להנפקה, עלתה ל- 200$ בערך ועכשיו היא 40$...). אני בעצמי גם לקוח של החברה מסביבות 2014
2. Datadog עובד עם המוצר ולדעתי הוא פשוט מעולה ומוביל שוק
האמת שאין לי מושג - אבל זה מסביר את הירידה של ה- 80%, אני רק יודע שאני לקוח *חינמי* שלה מ- 2014, והיא הוסיפה טונות שירותים מאז, ואם היא תתחיל לגבות ממני כסף אני כמובן שאשלם
אני משקיע בחברה שמביאה ערך שאני מכיר אישית ולקוח שלה, ואני גם יודע שהם יכולים להפוך אותי (ועוד מאות אלפים אחרים) מלקוח חינמי ללקוח בתשלום.
האמת שאין לי מושג - אבל זה מסביר את הירידה של ה- 80%, אני רק יודע שאני לקוח *חינמי* שלה מ- 2014, והיא הוסיפה טונות שירותים מאז, ואם היא תתחיל לגבות ממני כסף אני כמובן שאשלם
אני משקיע בחברה שמביאה ערך שאני מכיר אישית ולקוח שלה, ואני גם יודע שהם יכולים להפוך אותי (ועוד מאות אלפים אחרים) מלקוח חינמי ללקוח בתשלום.
אז את משקיע בחברה שאתה אוהב את המוצר שלה אבל אין לך מושג מה ההכנסות שלה, מה ההוצאות שלה מה שולי הרווח שלה ומה המודל העיסקי שלה.
לדעתי זה רעיון די גרוע.
אז את משקיע בחברה שאתה אוהב את המוצר שלה אבל אין לך מושג מה ההכנסות שלה, מה ההוצאות שלה מה שולי הרווח שלה ומה המודל העיסקי שלה.
לדעתי זה רעיון די גרוע.
אני לא רוצה לחטוף את השרשור אבל עונה לשאלות -
* הנתונים אומרים אחרת, רווח של 121% (היום) שהיה 400%
* ממה לא אכפת לי מה ההכנסות, הוצאות, שולי רווח, יש אנשים אחרים בחברה שהתפקיד שלהם הוא לדאוג שהערכים האלו יעלו, ואם אני בתור לקוח מוכן לשלם עבור המוצר יותר ממה שאני משלם עכשיו, אני מאמין שהם יכולים להגדיל את הערכים הללו במידת הצורך - לכן זה לא דברים שאני חושב להסתכל עליהם
אבל עד כמה? עד אינסוף? אם יתחילו לגבות ממך 10 דולר, תשלם? ו-100? ו-1,000? נגיד 100. כמה לקוחות כמוך יש? איזה הוצאות זה יגרור שזה לא גורר היום? פרסום ושיווק? מוקד תמיכה? ובמקרה הזה, כמה החברה שווה? 10 מיליארד? 50? 200? 500? טריליון? לא ברור לי איך השאלות האלו לא מעניינות מישהו שמשקיע בחברה
ממה לא אכפת לי מה ההכנסות, הוצאות, שולי רווח, יש אנשים אחרים בחברה שהתפקיד שלהם הוא לדאוג שהערכים האלו יעלו, ואם אני בתור לקוח מוכן לשלם עבור המוצר יותר ממה שאני משלם עכשיו, אני מאמין שהם יכולים להגדיל את הערכים הללו במידת הצורך - לכן זה לא דברים שאני חושב להסתכל עליהם
אוקיי.
יש המון סיבות אפשריות שכבר עלו כאן. אם אתה בוחר להתכחש להן זו זכותך וזו גם כנראה שאתה כל כך טוטאלי בהשקעה הזו. מקווה בשבילך שאכן כל התרחישים האופטימיים הם אלו שיתממשו.
אני גם לא רואה סיבה להתרגש מכמה ימים. לדעתי ככל שהתחתית נמוכה יותר כך הסיכוי שהבטא תלך לעזאזל לאחר ההתאוששות. יתכן שהגענו לתחתית והבטא נשמרה אבל זה ממש ממש לא בטוח.
אוקיי.
יש המון סיבות אפשריות שכבר עלו כאן. אם אתה בוחר להתכחש להן זו זכותך וזו גם כנראה שאתה כל כך טוטאלי בהשקעה הזו. מקווה בשבילך שאכן כל התרחישים האופטימיים הם אלו שיתממשו.
אני גם לא רואה סיבה להתרגש מכמה ימים. לדעתי ככל שהתחתית נמוכה יותר כך הסיכוי שהבטא תלך לעזאזל לאחר ההתאוששות. יתכן שהגענו לתחתית והבטא נשמרה אבל זה ממש ממש לא בטוח.
אני לא בונה על זה שאדע מתי זה התחתית. לכן אני פשוט קונה בירידות חדות וזהו. Averaging down.
הדיון על התחתית הוא בעיקר בהקשר של מה יקרה אחרי שנגיע לשם, וההנחה שלי שנכסים מסויימים יעלו הרבה יותר מסנופי כאשר נגיע לשם (בדיעבד נדע את זה).