• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק ותוכנית הגעה לעצמאות כלכלית שלי - אל תרחמו עליי:)

• פותח הנושא פותח הנושא FIYaacov
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
זה אומר שאתה חוסך כ 70% מההכנסה. סחטיין
תודה, אבל זה טיפה פחות
ב-12 חודשים האחרונים זה עומד על 59.6%, וזה כולל הכל (הפקדות לפנסיה והשתלמות, הפשרות RSU)

רוב התיק אצל אשתי באיריות
הסתמכתי על מה שכתבת:

פחות סביר בגלל שאם עדיין אעבוד לא ארצה לספוג את המס הגבוה.
אמרת לי בעבר שאתה מממש במקרים של הקצאה שחרגה מהאחוז שהקצת.
בהתחשב בעליות של אינטל בשנה האחרונה, זה לא מופרך.

הסתמכתי על מה שכתבת
אפילו אני לא זכרתי :)
בזמנו אשתי הייתה עם ITIN והיה לנו תיק אמריקאי על מלא.

אמרת לי בעבר שאתה מממש במקרים של הקצאה שחרגה מהאחוז שהקצת.
בהתחשב בעליות של אינטל בשנה האחרונה, זה לא מופרך.
זה נכון :) האמת שאני מאוד קרוב לנקודה כזו. בדיוק הוספתי טאב לגליון עם כל השכבות וחישוב מס יותר מדויק, וכשהנטו מהמכירה יעבור 10% מהשווי הנקי, תתבצע מכירה שתוריד את זה ל-9% (הורדת סיכון שעדיין משאירה מקום לצמיחה). כרגע זה על 9.8%.

פשוט אם זה לא יהיה מעל 10% כנראה אעדיף משהו יותר יעיל מיסויית אם וכאשר אצטרך לבצע שינוי שכזה שלא מכסף חדש.

זה נכון :) האמת שאני מאוד קרוב לנקודה כזו. בדיוק הוספתי טאב לגליון עם כל השכבות וחישוב מס יותר מדויק, וכשהנטו מהמכירה יעבור 10% מהשווי הנקי, תתבצע מכירה שתוריד את זה ל-9% (הורדת סיכון שעדיין משאירה מקום לצמיחה). כרגע זה על 9.8%.

פשוט אם זה לא יהיה מעל 10% כנראה אעדיף משהו יותר יעיל מיסויית אם וכאשר אצטרך לבצע שינוי שכזה שלא מכסף חדש.
אבהיר, כי בעבר ציינתי מספר של 20%.

אני לוקח 10% כתקרה עליונה של חלק "משחקים" בתיק. בפועל אני לא משחק ולא מהמר על אף מנייה בודדת.
החריג לכלל הזה זה מניות ה-RSU שאני מקבל מהמעסיק.

אז למי שתוהה למה אז 20% ועכשיו 10%, זה שקול, אז דיברתי על 20% ברוטו (כולל המס שאצטרך לשלם בפדיון), וכיום 10% נטו אחרי מס.
פשוט מאז אותו יום, עשיתי טאב נוסף עם פירוט מפורט של השכבות וחישוב המס האמיתי עליהם, במקום להניח אצבע לרוח שהמס הוא 50% (ולכן הברוטו פי 2).

בפועל יוצא שזה פחות מ-20% ברוטו כי המס לא 50% אלא 47% (לפי ההכנסות שלי היום) על החלק הפירותי, ו-25% על ההוני.

בסוף ה-10% זה די שרירותי לבטא סיכון של מניה בודדת או מה שנקרא החלק של ה"משחקים" בתיק.

אם לא יספיק, אבדוק מה אני יכול לעשות שלא יגרור אירוע מס (שינוי המסלול בפיצויים אולי, שכן אני מתכנן למשוך אותם מוקדם).
אפשר לשנות רק את המסלול רק בכספי הפיצויים?
אתה מחשב את זה בברוטו או ברוטו פחות פירותי או נטו?

אפילו הגדלתי ל-40% בתוכנית.
לפי המאמר הזה.
מעניין מה יקרה במקרה ההפוך, כלומר הבורסה תהיה במגמת עליה כשאתה פורש, נקרא לזה U הפוך, לפי המאמר שנתת,

כדאי לשים לב לפיסקה האחרונה,

נתיב הגלישה 60->100 שנתן ביצועים מרשימים בכל אסונות סיכון רצף התשואות, ישיג תשואות חסר אם שוק המניות יעלה בשנים הראשונות לפרישה

לפי זה אם אתה בונה תיק לפי U אבל בעצם המצב הוא U הפוך, המצב שלך לא יהיה טוב. כלומר להתכונן ל U זה בעצם לומר ש U הפוך לא יקרה. והשארת פתח לסיכון לא קטן.

למה אתה רק מתכונן ל U ולא ל U הפוך ? כלומר למה אתה חושב שהסיכוי ל U יהיה גדול יותר מהסיכוי ל U הפוך בשעת הפרישה שלך ?

נערך לאחרונה ב:
מעניין מה יקרה במקרה ההפוך, כלומר הבורסה תהיה במגמת עליה כשאתה פורש, U הפוך, לפי המאמר שנתת,
ה-U לא קשור לבורסה, אלא לצורה של אחוז המניות בתיק בשנים שלפני ואחרי הפרישה.
לפי התכנון שלי כ-3 שנים לפני הפרישה אני מתחיל להוריד את אחוז המניות בתיק מ-100% ל-60%, לאחר הפרישה במשך 10 שנים אני מעלה את אחוז המניות מ-60% בחזרה לכיוון ה-100% (אין לי מושג מה תהיה סיבולת הסיכון שלי אז, ייתכן ואעצור ב-80%-90%).

נתיב הגלישה 60->100 שנתן ביצועים מרשימים בכל אסונות סיכון רצף התשואות, ישיג תשואות חסר אם שוק המניות יעלה בשנים הראשונות לפרישה
נכון, תקופת עשר השנים הראשונות בפרישה היא תקופה להיות קצת יותר שמרניים בו, ולכן אני מתעדף הגנה מאירוע ירידה שתהרוס לי את הפרישה. במקרים של עלייה, אם ישאר פחות כסף ליורשים שלי אני לא דואג.

כלומר להתכונן ל U זה בעצם לומר ש U הפוך לא יקרה. והשארת פתח לסיכון לא קטן.

למה אתה רק מתכונן ל U ולא ל U הפוך ? כלומר למה אתה חושב שהסיכוי ל U יהיה גדול יותר מהסיכוי ל U הפוך בשעת הפרישה שלך ?
שוב אין קשר בין U לאיך שאני צופה שהבורסה תתנהג.
מציע לך לקרוא שוב את המאמר כי נראה שלא הבנת אותו.

שוב אין קשר בין U לאיך שאני צופה שהבורסה תתנהג.
מציע לך לקרוא שוב את המאמר כי נראה שלא הבנת אותו.
כנראה לא הבנתי,

אני חשבתי שהמאמר מראה שהמשחק באג״חים, כלומר הכנת התיק ל 40% אג״ח בשעת פרישה (לא משנה איך אתה מגיע לאחוז הזה) ולאחר מכן הורדת אחוז האג״ח, בא להגן עליך מפני בורסה יורדת בשנים הראשונות (כלומר התנהגות בצורת U של הבורסה) . ועניין אותי לדעת מה יקרה לשרידות התיק במקרה ההפוך, אם הבורסה תעלה בשנים הראשונות וההתנהגות תהיה כמו U הפוך ( כמו ח) .

כלומר אם אתה מתכונן ל U אתה בעצם מתכונן לבורסה יורדת בשנים הראשונות ולאחר מכן עולה. כלומר אתה מתכונן להתנהגות בורסה מאוד מסוימת.

נערך לאחרונה ב:
אני חשבתי שהמאמר מראה שהמשחק באג״חים, כלומר הכנת התיק ל 40% אג״ח בשעת פרישה (לא משנה איך אתה מגיע לאחוז הזה) ולאחר מכן הורדת אחוז האג״ח, בא להגן עליך מפני בורסה יורדת בשנים הראשונות (כלומר התנהגות בצורת U של הבורסה) . ועניין אותי לדעת מה יקרה לשרידות התיק במקרה ההפוך, אם הבורסה תעלה בשנים הראשונות וההתנהגות תהיה כמו U הפוך ( כמו ח) .
בכלליות נהוג לחשוב ש-10 השנים הראשונות לפרישה הן הכי מסוכנות בהיבט של ירידה משמעותית בשנים אלו יכולות להרוס לך את תוכנית הפרישה עד כדי הצורך לחזור לעבוד או הורדה משמעותית של רמת החיים. ירידה לאחר 10 השנים הראשונות, לאחר שבהתחלה היו עליות הוא משמעותית פחות מסוכן, ואף אחד מתרחישי הכשלון בעבר לא נכשל כאשר הבורסה התנהגה בצורה כזו בשנות הפרישה.

לגבי השאלה שלך הוא מתייחס לזה במאמר. אתה תרוויח פחות מתיק שהוא למשל 80/20 קבוע, אבל זה חלק מהעניין. אתה מגן על תרחיש לכשלון, על ידי זה שאתה מוותר על חיים מעל רמת החיים שתכננת במקרה שהבורסה הולכת לכיוון חיובי בתחילת הפרישה.

כלומר אם אתה מתכונן ל U אתה בעצם מתכונן לבורסה יורדת בשנים הראשונות ולאחר מכן עולה. כלומר אתה מתכונן להתנהגות בורסה מאוד מסוימת.
אני מתכונן לכל המצבים. אבל אני שם יותר משקל על הגנה מכשלון במקרה שהבורסה תרד בתחילת הפרישה.

לגבי השאלה שלך הוא מתייחס לזה במאמר. אתה תרוויח פחות מתיק שהוא למשל 80/20 קבוע, אבל זה חלק מהעניין. אתה מגן על תרחיש לכשלון, על ידי זה שאתה מוותר על חיים מעל רמת החיים שתכננת במקרה שהבורסה הולכת לכיוון חיובי בתחילת הפרישה.

אני מתכונן לכל המצבים. אבל אני שם יותר משקל על הגנה מכשלון במקרה שהבורסה תרד בתחילת הפרישה.
הדילמה הזו מעניינת,

וויתור על רמת החיים שתיכננת במקרה של עליות, כלומר אתה מוכן לרדת ברמת החיים במקרה כזה כדי למנוע כשלון של התיק לאורך זמן ?

למה זה שונה מירידות בתחילת הפרישה ? לדוגמא בתיק של 80/20 קבוע, אתה יכול לרדת ברמת החיים במקרה של ירידות בתחילת הפרישה ולמנוע את כשלון התיק.

מעניין למה אתה מוכן לוותר על רמת חיים במקרה שבורסה עולה בתחילת הפרישה ולא מוכן לעשות זאת במקרה של בורסה יורדת בתחילת הפרישה. נראה לי שהסיכון לכשלון התיק יהיה דיי דומה.

וויתור על רמת החיים שתיכננת במקרה של עליות
לא.
תקציר מחקר טריניטי: משיכה של 4% לשנה בהנחה של הקצאה סטטית של מניות ואג"ח (הם בדקו 100/0, 75/25 ו-50/50), בהנתן משיכה קבועה ומותאמת אינפלציה (כלומר שמירה על רמת חיים רצויה).
הכשלון היה ב-4% מהמקרים שנבדקו, כאשר במקרים שהצליחו, בתום שלושים שנה לא רק שהתיק לא ירד אגב המשיכות, הוא גם עלה והרמה החציונית שלו הייתה 1.2 פעמים הרמה ההתחלתית (במובנים ריאלים, במונחים נומינליים התיק צמח לפי 2.7).

אז אני לא מוותר על רמת חיים שתכננתי, אני פשוט איהנה "פחות" מעלייה ברמת חיים במקרים שהתיק מתפוצץ (למשל מישהו שפרש במחצי השנייה של 2009).

כלומר אתה מוכן לרדת ברמת החיים במקרה כזה כדי למנוע כשלון של התיק לאורך זמן ?
כאמור אני לא ארד ברמת החיים.

למה זה שונה מירידות בתחילת הפרישה ? לדוגמא בתיק של 80/20 קבוע, אתה גם יכול לרדת ברמת החיים המקרה של ירידות בתחילת הפרישה ולמנוע את כשלון התיק.
נכון, אבל בגלל שבשיטת U אני ב-60% בתחילת הפרישה, אני הרבה יותר מוגן מתיק 80%.

לא.
תקציר מחקר טריניטי: משיכה של 4% לשנה בהנחה של הקצאה סטטית של מניות ואג"ח (הם בדקו 100/0, 75/25 ו-50/50), בהנתן משיכה קבועה ומותאמת אינפלציה (כלומר שמירה על רמת חיים רצויה).
הכשלון היה ב-4% מהמקרים שנבדקו, כאשר במקרים שהצליחו, בתום שלושים שנה לא רק שהתיק לא ירד אגב המשיכות, הוא גם עלה והרמה החציונית שלו הייתה 1.2 פעמים הרמה ההתחלתית (במובנים ריאלים, במונחים נומינליים התיק צמח לפי 2.7).

אז אני לא מוותר על רמת חיים שתכננתי, אני פשוט איהנה "פחות" מעלייה ברמת חיים במקרים שהתיק מתפוצץ (למשל מישהו שפרש במחצי השנייה של 2009).
האם זה לא עקבי ?

כלומר אתה סומך על טריניטי במקרה של עליות. אבל לא סומך במקרה של ירידות ? גם במאמר ששלחת יש התייחסות למקרה של עליות בהתחלה (פסקה אחת לפני המסקנות) שאומר שתהיה בעיה במקרה כזה.

האם זה לא עקבי ?

כלומר אתה סומך על טריניטי במקרה של עליות. אבל לא סומך במקרה של ירידות ?
אתה מניח המון דברים לא מחויבי המציאות. להערכתי כי לא התעמקת והבנת עד הסוף מה ה-U עושה ביחס להקצאה סטטית.

גם במאמר ששלחת יש התייחסות למקרה של עליות בהתחלה (פסקה אחת לפני המסקנות) שאומר שתהיה בעיה במקרה כזה.
תקרא מה הבעיה, ואם היא מהותית.
לי אישית זה נשמע שאתה קורא בחצי כוח, ובא לפה לאתגר על בסיס אותה הבנה.

אז למי שתוהה למה אז 20% ועכשיו 10%, זה שקול, אז דיברתי על 20% ברוטו (כולל המס שאצטרך לשלם בפדיון), וכיום 10% נטו אחרי מס.
יש!
סוף סוף עברת לחישוב לפי נטו :>

היום 27/4/2026 מניית אינטל נסחרת סביב 85 דולר למניה. מי היה מאמין...
93
(טפו טפו חמסה שום בצל)

היי @FIYaacov , אם לא פספסתי משהו - התיק שלך מכיל RSU שאתה מייעד לפדות בפרישה.
כיוון שמניה אחת יחסית מסוכנת, אני מניח שאתה לא בונה על זמינות של כל הסכום (נשאיר בצד עינייני מיסוי שאפשר לחשב מראש).
מהן השולי ביטחון שאתה לוקח על ה RSU?
ובאותו נושא, האם אתה מנהל סיכונים בצורה דומה בהתאם לנכס או עבור כל התיק ביחד?

שיתוף מעניין

אם לא פספסתי משהו - התיק שלך מכיל RSU שאתה מייעד לפדות בפרישה.
כיוון שמניה אחת יחסית מסוכנת, אני מניח שאתה לא בונה על זמינות של כל הסכום (נשאיר בצד עינייני מיסוי שאפשר לחשב מראש).
מהן השולי ביטחון שאתה לוקח על ה RSU?
עניתי על כך כאן:
אבהיר, כי בעבר ציינתי מספר של 20%.

אני לוקח 10% כתקרה עליונה של חלק "משחקים" בתיק. בפועל אני לא משחק ולא מהמר על אף מנייה בודדת.
החריג לכלל הזה זה מניות ה-RSU שאני מקבל מהמעסיק.

פשוט מאז אותו יום, עשיתי טאב נוסף עם פירוט מפורט של השכבות וחישוב המס האמיתי עליהם, במקום להניח אצבע לרוח שהמס הוא 50% (ולכן הברוטו פי 2).

בפועל יוצא שזה פחות מ-20% ברוטו כי המס לא 50% אלא 47% (לפי ההכנסות שלי היום) על החלק הפירותי, ו-25% על ההוני.

בסוף ה-10% זה די שרירותי לבטא סיכון של מניה בודדת או מה שנקרא החלק של ה"משחקים" בתיק.

ובאותו נושא, האם אתה מנהל סיכונים בצורה דומה בהתאם לנכס או עבור כל התיק ביחד?
לא בטוח שהבנתי את השאלה.
מלבד ה-RSU החלק המנייתי של התיק שלי זה מדד מניות עולמי (אין כרגע אג"ח מלבד אג"ח מיועדות בפנסיה).

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני סקרן לגבי ניהול הסיכונים שלך ב- RSU. אני אסביר-
רוב הנכסים שלך במדד עולמי. יש לך אסטרטגיה למשיכת הכסף שכוללת התיחסות לירידת ערך במדד לפי תשואות עבר (ראיתי שאתה מתכנן U, לא עקרוני לשאלה שלי). האסטרטגיה הזאת מכסה ירידת ערך במדד בעזרת סימולציות של מקרי עבר, בהסתברות מסויימת.

עבור 10% מהשווי שלך המידע ההיסטורי של השוק הרחב לא רלוונטי, ולכאורה הם יכולים לרדת מחר לאפס. האם אתה מתיחס אליהם שונה מבחינת הכללת השווי שלהם? באפר נוסף?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19