• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

התיק ותוכנית הגעה לעצמאות כלכלית שלי - אל תרחמו עליי:)

• פותח הנושא פותח הנושא FIYaacov
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך
עבור 10% מהשווי שלך המידע ההיסטורי של השוק הרחב לא רלוונטי, ולכאורה הם יכולים לרדת מחר לאפס. האם אתה מתיחס אליהם שונה מבחינת הכללת השווי שלהם? באפר נוסף?
אכן מתייחס שונה בזה שאני מגביל את זה ל-10% מהשווי :)
כדי שאם באמת זה ירד לאפס (ובאינטל היה נראה שזה קורה איזה תקופה), זה מוגבל רק ל10% מהתיק שלי וישפיע בצורה מינורית.

כפי שגם כתבתי בעבר, אני לא עושה את זה עבור סתם מניות שבא לי לבחור, הסיבה היחידה שאני עושה את זה כי מכירה מיידית הוא הפסד *ודאי* של המס, ולכן מוכן לקחת את הסיכון.

אני סקרן לגבי ניהול הסיכונים שלך ב- RSU. אני אסביר-
רוב הנכסים שלך במדד עולמי. יש לך אסטרטגיה למשיכת הכסף שכוללת התיחסות לירידת ערך במדד לפי תשואות עבר (ראיתי שאתה מתכנן U, לא עקרוני לשאלה שלי). האסטרטגיה הזאת מכסה ירידת ערך במדד בעזרת סימולציות של מקרי עבר, בהסתברות מסויימת.

עבור 10% מהשווי שלך המידע ההיסטורי של השוק הרחב לא רלוונטי, ולכאורה הם יכולים לרדת מחר לאפס. האם אתה מתיחס אליהם שונה מבחינת הכללת השווי שלהם? באפר נוסף?
יעקב ענה לך, אבל אוסיף על התשובה שלו -

שים לב שמדובר ב10% נטו ובערך 20% בברוטו. יותר קל לדבר במספרים אבסולוטים אז תחשוב 2 מליון ברוטו ומליון נטו. ונניח שערך המנייה קבוע לרגע.

החישוב של הנטו מתבסס על 50% מס! אז בזמן פרישה, עם אופטימיזציית מיסוי, הוא אמנם ישלם על תקורות (מס הכנסה מזערי פלוס ביטוח לאומי, רווחי הון), ולמעשה פחות, לשם פשטות בוא נאמר שאין מיסוי כלל.

כלומר הסכום שהוא יוכל למשוך יהיה כמעט שני מליון - הוא יקבל את הברוטו ולא את הנטו.

כך שבמקום לספור את שני המיליון היום - שזה המספר הנכון עבור המשיכה בפרישה, הוא סופר רק מליון - שקול לירידה אפשרית של 50% בשווי המנייה.

הוא סופר רק מליון - שקול לירידה אפשרית של 50% בשווי המנייה.
נכון, אבל אני עושה את זה בגלל המס לא בגלל האפשרות לירידה.
כיום (כאשר מתחשבים במס האמיתי ולא סתם מניחים 50%), זה יוצא בערך 15% ברוטו ו-10% נטו.
אם וכאשר מדרגות המס שלי ירדו, המחשבון שלי גם יתחשב בזה בחישוב הנטו, והנטו יהיה קרוב יותר לברוטו ולכן "יאפשר" לי להחזיק פחות כי ישתלם לי לפדות במיסוי הנמוך.

נכון, אבל אני עושה את זה בגלל המס לא בגלל האפשרות לירידה.
כיום (כאשר מתחשבים במס האמיתי ולא סתם מניחים 50%), זה יוצא בערך 15% ברוטו ו-10% נטו.
אם וכאשר מדרגות המס שלי ירדו, המחשבון שלי גם יתחשב בזה בחישוב הנטו, והנטו יהיה קרוב יותר לברוטו ולכן "יאפשר" לי להחזיק פחות כי ישתלם לי לפדות במיסוי הנמוך.
מסכים. הצעתי שהסתכלות על הסכום כיום לפי הנטו ולא לפי הברוטו זה סוג של הנחה שמרנית על השווי, כי בפרישה (בהיעדר הכנסה מיגיעה אישית) הסכום יהיה קרוב יותר לברוטו.

אגב, אם אני מבין את המספרים, המס הממוצע שלך על כל הRSU הוא 33%. יש שיעור מס אפקטיבי שבו תחליט למכור חלק מהיחידות גם תוך כדי עבודה?

ב 28% (תיאורטי כמובן) זה די דומה להחזקה של המנייה בחשבון הפרטי. בטח חלק מההענקות שקיבלת קרובות יותר ל 30%...

אגב, אם אני מבין את המספרים, המס הממוצע שלך על כל הRSU הוא 33%. יש שיעור מס אפקטיבי שבו תחליט למכור חלק מהיחידות גם תוך כדי עבודה?
כן, כבר ציינתי:
והנטו יהיה קרוב יותר לברוטו ולכן "יאפשר" לי להחזיק פחות כי ישתלם לי לפדות במיסוי הנמוך.
כלומר הסכום נטו יהיה יותר גבוה ביחס לשווי הנקי שלי ויכריח אותי למכור (ככל וזה גורם לזה לעלות מעל 10%).

ב 28% (תיאורטי כמובן) זה די דומה להחזקה של המנייה בחשבון הפרטי. בטח חלק מההענקות שקיבלת קרובות יותר ל 30%...
לא בטוח שהבנתי. בתיק פרטי אני משלם מס 25/28/30 רק על הרווח. פה זה 33% על כל הצבירה.

לא בטוח שהבנתי. בתיק פרטי אני משלם מס 25/28/30 רק על הרווח. פה זה 33% על כל הצבירה.
מסכים, אני רוצה לעשות ולידציה למדיניות שלנו - אסביר.

נניח שיש מנייה ששווה היום 95, והשווי בעת ההענקה לעובד הוא 20.

אז המס האפקטיבי שלו הוא 32% (מס שולי של 50% על שווי ההענקה ועוד 28% מס על ההפרש).

אם מחיר המנייה מוכפל ל 190, הוא ישלם מס של 57.6. כלומר מס אפקטיבי של 30% על כל הסכום.

במידה והעובד קנה את המנייה בחשבון הפרטי ב 20 והוא מוכר ב 190 (ללא מס יסף), ישלם מס של 42.5. כלומר מס אפקטיבי של 22% על כל הסכום.

ככל שמחיר המנייה יעלה, המס הראשון ישאף ל 28% מלמעלה (מס רווח הון פלוס יסף, כי יש הכנסות מיגיעה אישית) והשני ישאף ל 25% מלמטה (רק מס רווח הון).

אז הנה המדיניות - כאשר המס האפקטיבי מגיע ל(למשל) 30% על איזשהו הענקה - מוכרים. ההגיון הוא שככל שמחיר המנייה עולה פרופורציה גדולה יותר מהכסף "שלי" ולא של רשות המיסים, ולכן אני מעוניין להסתכן פחות.

מסכים, אני רוצה לעשות ולידציה למדיניות שלנו - אסביר.

נניח שיש מנייה ששווה היום 95, והשווי בעת ההענקה לעובד הוא 20.

אז המס האפקטיבי שלו הוא 32% (מס שולי של 50% על שווי ההענקה ועוד 28% מס על ההפרש).

אם מחיר המנייה מוכפל ל 190, הוא ישלם מס של 57.6. כלומר מס אפקטיבי של 30% על כל הסכום.

במידה והעובד קנה את המנייה בחשבון הפרטי ב 20 והוא מוכר ב 190 (ללא מס יסף), ישלם מס של 42.5. כלומר מס אפקטיבי של 22% על כל הסכום.

ככל שמחיר המנייה יעלה, המס הראשון ישאף ל 28% מלמעלה (מס רווח הון פלוס יסף, כי יש הכנסות מיגיעה אישית) והשני ישאף ל 25% מלמטה (רק מס רווח הון).

אז הנה המדיניות - כאשר המס האפקטיבי מגיע ל(למשל) 30% על איזשהו הענקה - מוכרים. ההגיון הוא שככל שמחיר המנייה עולה פרופורציה גדולה יותר מהכסף "שלי" ולא של רשות המיסים, ולכן אני מעוניין להסתכן פחות.
1. אל תשכח שאם כל הכנסות ההוניות שלך בשנה מסוימת עוברות 721,560, יש גם מס יסף נוסף של 2% על הכנסות הוניות שמעל התקרה.
2. נשמע מאוד הגיוני בסך הכל וגם די תואם לגישה שלי (שהרי אם מחיר המניה תעלה בהמון היא תעלה כנראה מעל 10% מהשווי הנקי שלי). אני פשוט קושר את זה ליחס מכלל הנכסים שלי ואתה לא.

1. אל תשכח שאם כל הכנסות ההוניות שלך בשנה מסוימת עוברות 721,560, יש גם מס יסף נוסף של 2% על הכנסות הוניות שמעל התקרה.
באופן אישי לא בונה על הוצאות של מעל 40 בחודש, אבל לא מן הנמנע שהתקרה תרד/המס יעלה.
2. נשמע מאוד הגיוני בסך הכל וגם די תואם לגישה שלי (שהרי אם מחיר המניה תעלה בהמון היא תעלה כנראה מעל 10% מהשווי הנקי שלי). אני פשוט קושר את זה ליחס מכלל הנכסים שלי ואתה לא.
נכון. אני צריך לחשוב על זה קצת, נשמע שהסתכלות הוליסטית יותר נכונה פה.

באופן אישי לא בונה על הוצאות של מעל 40 בחודש, אבל לא מן הנמנע שהתקרה תרד/המס יעלה.
כן, אבל לפי השיטה אתה עלול להדרש למכירות גבוהות הרבה יותר מההוצאות שלך.

אז בוודאי שיש סיכוי לעבור תקרות מס יסף.
או להחליט שמוכנים לסכן יותר מ-10%…
אל תשכחו שבסופו של יום אם המניה עולה הרבה מעל המצופה, אז לא רק שהיא עוברת את האחוז המסוים שתכננתם לתיק ההוליסטי, אלא שהתיק ההוליסטי עולה מעל המצופה…
בשלב מסוים אולי תחליטו שזה בסדר מבחינתכם להגדיל את האחוז הזה (בגלל שסיבולת הסיכון שלכם תעלה ו/או התלות שלכם, בסכום הצבור במניה, תרד)

או להחליט שמוכנים לסכן יותר מ-10%…
אל תשכחו שבסופו של יום אם המניה עולה הרבה מעל המצופה, אז לא רק שהיא עוברת את האחוז המסוים שתכננתם לתיק ההוליסטי, אלא שהתיק ההוליסטי עולה מעל המצופה…
בשלב מסוים אולי תחליטו שזה בסדר מבחינתכם להגדיל את האחוז הזה (בגלל שסיבולת הסיכון שלכם תעלה ו/או התלות שלכם, בסכום הצבור במניה, תרד)
אולי :)
בינתיים אני אוהב את המנגנון של האיזון. אני מוריד סיכון מחד (בתשלום מס כואב), אבל משאיר מקום לפריצה מאידך.

אבל נראה לי שהנקודה הכי חשובה, זה שזה לא נורא למכור את כל ה-RSU במכה. בסוף זה רק המס שמחזיק אותי, אם זה היה דומה ל-ESPP אין לי ספק שהייתי עושה quicksale (וכך עשיתי כשהייתי באינטל).

בסוף זה רק המס שמחזיק אותי
רק שים לב שהמס (הפירותי) שמחזיק אותך הוא לא בעצם הונאה עצמית לזה שאתה לא רוצה לראות את ה25% רווחי הון יורדים מהאקסל
מניסיונם של אחרים :roll:

רק שים לב שהמס (הפירותי) שמחזיק אותך הוא לא בעצם הונאה עצמית לזה שאתה לא רוצה לראות את ה25% רווחי הון יורדים מהאקסל
מניסיונם של אחרים :roll:
האמת שנעשה איזון ביום שישי, ועוד לא עלה מספיק מאז (כי גם שאר התיק עלה)
אבל מסכים איתך שאחד הדברים הכי קשים למשקיע זה לדבוק בתוכנית שלו.

אבל מסכים איתך שאחד הדברים הכי קשים למשקיע זה לדבוק בתוכנית שלו.
אבל מנגנון ה10% זאת גם התוכנית ליום שאחרי העבודה? או ששם יש תכנון לתהליך מואץ של נטישת הRSU?
בהערה שלי יותר התכוונתי ליום שאחרי, שלכאורה המצב נהיה יותר אטרקטיבי לממש את האחזקות לעומת מתי שעובדים, אבל התמריץ הוא בעצם לממש כמה שיותר לאט

אבל מנגנון ה10% זאת גם התוכנית ליום שאחרי העבודה? או ששם יש תכנון לתהליך מואץ של נטישת הRSU?
כשצריך כסף להוצאות, ה-RSU זה הראשון ללכת.

בהערה שלי יותר התכוונתי ליום שאחרי, שלכאורה המצב נהיה יותר אטרקטיבי לממש את האחזקות לעומת מתי שעובדים, אבל התמריץ הוא בעצם לממש כמה שיותר לאט
מכיר את הדילמות, אין לי יותר מדי מה להגיד על זה. פסיכולוגיה לרוב לא משחקת מרכיב בתיק ההשקעות שלי.
כל החיים הפיננסים שלי מוכווני חוקים ותהליכים, מאמין שאדבוק בזה.

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
אני מקפיד למכור כל rsu שמבשיל כדי לא להיתפס לפסיכולוגיה. הגעתי למסקנה שאני מתייחס לזה כעוד רכיב במשכורת ואז אין הבדל מבחינתי מespp ששם אני עושה quicksell. רק ששם זה על כסף שכבר מוסה.

לא הכי יעיל מיסויית, אבל עובד לי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל דרישה של הברוקר הישראלי לסגור את התיק עקב מעבר לחו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
ר האם למכור כעת את התיק ולקנות מחדש? לצורך מס שוק ההון 19
מ התיק של האמיץ שוק ההון 42
S התלבטות לגבי השקעה ביורו בפלח הסולידי של התיק שוק ההון 0
sharon החלק הסולידי של התיק לא מסתדר לי מול האינפלציה האישית שלי שוק ההון 9
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2025? שוק ההון 76
F בנייה מחודשת של החלק הסולידי של התיק עקב פירעון של פיקדון בנקאי שוק ההון 8
ר פירוט התיק שלי בהשקעות, בת 26, האם יש משהו שכדאי לשנות מבחינת הפיזור ? שוק ההון 103
ב התיק של טריגו - הארי בראון גלובאלי (ולא רק אמריקאי) שוק ההון 25
V גובה התיק אינו תואם ביחד עם "שינוי מעלות" שוק ההון 7
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 17
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2024? שוק ההון 36
NeonDrift התיק של NeonDrift, שאלות ומבט לעתיד שוק ההון 15
ח התיק של חיפאי (שאינו באמת חיפאי יותר) שוק ההון 0
2 IB - Interactive Brokers - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ה התיק של המצבר שוק ההון 14
P שאלה לגבי התיק השקעות שוק ההון 1
א שינוי בהרכב התיק שוק ההון 68
? תעזרו לי להבין איך לבחור מדד - עברתי לאיטליה וקונה את התיק מחדש פה שוק ההון 18
ס התיק של סולידי אופנסיבי שוק ההון 12
מ שוקל העברת תיק השקעות לIB, העברה של קרנות שקליות ותהיות לגבי התיק שוק ההון 7
S התיק שלנו שוק ההון 7
א קלאסיקה זולה - התיק שלי שוק ההון 5
V התיק של VINCENT שוק ההון 4
guesto מה עשה התיק שלכם בשנת 2023? שוק ההון 25
S הלוואה כנגד התיק לצורך משכנתא? צרכנות פיננסית 9
מ מעביר את התיק השקעות ממיטב דש לאינטראקטיב ברוקר האמריקאי שוק ההון 23
identitybridge חווות דעת בתשלום על התיק ביטוח לעצמאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R אשמח לחוות דעת על התיק שאני בונה שוק ההון 23
ב איך אתם עוקבים אחרי התיק שלכם? שוק ההון 17
א משקיע חדש-שאלה על הרכב התיק. שוק ההון 3
א התיק של אחד שמבין שוק ההון 19
א האם התיק שלי מפסיד כתוצאה מפיחות השקל? שוק ההון 6
fizban התיק של Fizban (מדדים - 93%, מניות - 7%) שוק ההון 25
J חלוקת התיק בין איריות לאמריקאיות? שוק ההון 17
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US פוסטים מאיכות נמוכה 2
נ העברת התיק\ יתרה דולרית מאקסלנס לIB-US שוק ההון 1
א האם זהו התיק המנייתי הפאסיבי הזול ביותר? שוק ההון 18
M האם יש סכום שממנו ״כדאי״ לפצל את התיק? שוק ההון 21
Echelon כדאיות השקעה בחלק הסולידי של התיק שוק ההון 19