adamshalev
מודרטור
- דירוג
- 23,123
אחרי לא מעט מחקר ותכנון, התיק הסופי שלי הולך להראות כך:
45% - תיק "עוגת דובדבים" (כפי שתואר כאן)
20% - תיק בסגנון Wellesley של וואנגארד.
25% - תיק 50\50 ללא חשיפה למט"ח.
10% - ניהול אקטיבי שלי.
הפירוט המלא:
עוגת דובדבנים
- 10% US Small Cap Value
- 10% Small Cap International
- 10% Emerging Markets
- 10% REIT
- 10% US GOVT Long bonds
- 10% Gold
- 40% TBills 5-year
תיק בסגנון Wellesley *
- 65% אג"ח בדירוג השקעה בארה"ב. במקום זה, בחרתי:
- 13% (20% מ-65%) כלל אג"ח ממשלתי אמריקאי.
- 52% (80% מ-65%) אג"ח קונצרני אמריקאי עם דירוג A ומעלה.
- 35% מניות עם תשואת דיבידנד גבוהה בארה"ב.
* זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לבנות לקרן נאמנות Wellesley של וואנגארד, שמשקיעה לפי 65% אג"ח בדירוג A ומעלה בארה"ב ו35% מניות עם דיבידנד גבוהה בארה"ב. ה-20%\80% אג"ח ממשלתי לעומת קונצרני עוקב במדויק אחר החלוקה ב-Wellesley.
תיק 50\50 ישראלי
- 50% קרן נאמנות כל האג"ח הממשלתי (צמוד ושקלי)
- 40% קרן נאמנות מחקה S&P500 מגודרת מט"ח
- 10% קרן נאמנות מחקה תא 100.
השיקולים שלי בבחירת מבנה זה ספציפית:
למה עוגת דובדבנים ?
- עוגת דובדבנים זה התיק שאני הכי מרוצה מהמבנה שלו ומהביצועים שלו מבין כל תיק אחר שחקרתי.
למה תיק בסגנון Wellesley ?
- למקרה שביצועי התיק עוגת דובדבנים בעתיד לא יעמדו בקנה אחד עם ביצועיו בעבר, אני "מחזק" אותו עם תיק בסגנון Wellesley ביחס של בערך 1:2 - לפי הבדיקות שלי זה יוצר תיק משולב שנמצא על אותו עקום-יעיל כמו תיק עוגת דובדבנים לבד, אך מפזר את הסיכון של כשלון הביצועים על שני ניירות נוספים שונים משמעותית.
למה תיק 50\50 ישראלי ?
- אני לא רוצה להיות חשוף ב-100% למט"ח, ולא רוצה להכניס עיוותים בצורת ערבוב בין ני"ע ישראלים ל-ETF-ים זרים לתיק עוגת דובדבנים, לכן החלטתי ש-25% מהתיק יהיה תיק ישראלי פשוט ככל הניתן.
- מכיוון שאני לא מוכן להחשף לתא100 יותר מדי (2 מניות מהוות 20% מהמדד), רוב הפלח המנייתי הולך ל-S&P500 מגודר.
- שקלתי לגוון ע"פ חלקים נרחבים יותר מהעולם, אבל החלטתי שלא כי רציתי לשמור על דמי ניהול אפסיים ורציתי להמנע מתעודות סל ומקרנות נאמנות מוזרות.
למה 10% ניהול אקטיבי ?
- כי אני מוצא הנאה ואתגר אינטלקטואלי בניסיון לנצח את השוק.
- כי אם לא ארשה לעצמי לשחק עם זה, יגרד לי לשחק עם החלק הפסיבי.
אשמח לשמוע הערות לגבי מערכת השיקולים שלי. שימו לב שאתם לא עוברים על חוקי הפורום.
גילוי נאות: אני מחזיק חלק ומתכנן לקנות את כל הנכסים הנ"ל.
45% - תיק "עוגת דובדבים" (כפי שתואר כאן)
20% - תיק בסגנון Wellesley של וואנגארד.
25% - תיק 50\50 ללא חשיפה למט"ח.
10% - ניהול אקטיבי שלי.
הפירוט המלא:
עוגת דובדבנים
- 10% US Small Cap Value
- 10% Small Cap International
- 10% Emerging Markets
- 10% REIT
- 10% US GOVT Long bonds
- 10% Gold
- 40% TBills 5-year
תיק בסגנון Wellesley *
- 65% אג"ח בדירוג השקעה בארה"ב. במקום זה, בחרתי:
- 13% (20% מ-65%) כלל אג"ח ממשלתי אמריקאי.
- 52% (80% מ-65%) אג"ח קונצרני אמריקאי עם דירוג A ומעלה.
- 35% מניות עם תשואת דיבידנד גבוהה בארה"ב.
* זה הדבר הכי קרוב שהצלחתי לבנות לקרן נאמנות Wellesley של וואנגארד, שמשקיעה לפי 65% אג"ח בדירוג A ומעלה בארה"ב ו35% מניות עם דיבידנד גבוהה בארה"ב. ה-20%\80% אג"ח ממשלתי לעומת קונצרני עוקב במדויק אחר החלוקה ב-Wellesley.
תיק 50\50 ישראלי
- 50% קרן נאמנות כל האג"ח הממשלתי (צמוד ושקלי)
- 40% קרן נאמנות מחקה S&P500 מגודרת מט"ח
- 10% קרן נאמנות מחקה תא 100.
השיקולים שלי בבחירת מבנה זה ספציפית:
למה עוגת דובדבנים ?
- עוגת דובדבנים זה התיק שאני הכי מרוצה מהמבנה שלו ומהביצועים שלו מבין כל תיק אחר שחקרתי.
למה תיק בסגנון Wellesley ?
- למקרה שביצועי התיק עוגת דובדבנים בעתיד לא יעמדו בקנה אחד עם ביצועיו בעבר, אני "מחזק" אותו עם תיק בסגנון Wellesley ביחס של בערך 1:2 - לפי הבדיקות שלי זה יוצר תיק משולב שנמצא על אותו עקום-יעיל כמו תיק עוגת דובדבנים לבד, אך מפזר את הסיכון של כשלון הביצועים על שני ניירות נוספים שונים משמעותית.
למה תיק 50\50 ישראלי ?
- אני לא רוצה להיות חשוף ב-100% למט"ח, ולא רוצה להכניס עיוותים בצורת ערבוב בין ני"ע ישראלים ל-ETF-ים זרים לתיק עוגת דובדבנים, לכן החלטתי ש-25% מהתיק יהיה תיק ישראלי פשוט ככל הניתן.
- מכיוון שאני לא מוכן להחשף לתא100 יותר מדי (2 מניות מהוות 20% מהמדד), רוב הפלח המנייתי הולך ל-S&P500 מגודר.
- שקלתי לגוון ע"פ חלקים נרחבים יותר מהעולם, אבל החלטתי שלא כי רציתי לשמור על דמי ניהול אפסיים ורציתי להמנע מתעודות סל ומקרנות נאמנות מוזרות.
למה 10% ניהול אקטיבי ?
- כי אני מוצא הנאה ואתגר אינטלקטואלי בניסיון לנצח את השוק.
- כי אם לא ארשה לעצמי לשחק עם זה, יגרד לי לשחק עם החלק הפסיבי.
אשמח לשמוע הערות לגבי מערכת השיקולים שלי. שימו לב שאתם לא עוברים על חוקי הפורום.
גילוי נאות: אני מחזיק חלק ומתכנן לקנות את כל הנכסים הנ"ל.
נערך לאחרונה ב: