שווי השמאות נמוך משווי השוק בשמאות שהם עשו ב2024 לא החשיבו את הפינוי בינוי ורק לאחרונה נמכרה דירה שכלולה בפינוי בינוי זה ב2.9 מיליון שהשמאות שלנו הייתה 1.7 מיליון, הדירות זהות במ"ר, לצערי המשפחה לא מעוניינת בשלום היא הרסה את המשפחה, סיפור מורכב תודה רבה אבדוקשמאות מ2024 לא רלוונטית כבר גם כי היא ישנה וגם כי הפרויקט התקדם מאז.
בסוף הדודה מחזיקה ברוב הנכס. 300 אשח משקף שווי של 1.8, ו400 אשח משקף 2.4.
כלומר הדלתא שאבא שלך יקבל הוא לכל היותר 100 אשח הבדל.
מציע לעשות שמאות חדשה ועל בסיסה פלוס מינוס לקבוע את התמורה. אם היא לא תסכים תוכלו לנסות למכור בשוק החופשי, אבל נשמע שהיא רוצה את הנכס עבורה.
למען שלום המשפחה הייתי משתדל כן לנסות למכור את החלקים לדודה אבל אחרי הערכת שווי קצת יותר מעודכנת.
קח בחשבון ששווי שמאות יכול להיות נמוך משווי שוק.
זה יכול לקחת מלא זמן ומדובר באנשים מבוגרים בנוסף יש הרבה הוצאותנשמעת לי הצעה מצויינת, בניגוד לתדמית המקובלת כינוס נכסים מניב לרוב את שווי השוק האמיתי ולפעמים אפילו יותר. אם הדודה כל כך רוצה את הדירה אז מותר גם לה להשתתף בהתמחרות.
אם דירה בשוק החופשי שכלולה בפרויקט הפינוי בינוי הזה, שזהה בפרמטרים לדירה שלהם נמכרה ב2.9 מיליון לעומת 1.7 מילון בשמאות של 2024 לא כדאי לנסות בשוק החופשי לפני?לא. דרך המלך היא פשוטה:
לוקחים שמאי שיקבע את ערך הדירה (מוכר מרצון אל מול קונה מרצון) ומוכרים לדודה במחיר שהוא קבע.
אם ממש רוצים אפשר להביא 2 שמאים ולמכור במחיר הממוצע.
הריב הוא לא על זה יותר על מה שהאחות עשתה למשפחה בשביל הכסף היא גנבה חלק של אח שנפטר לפני 30 שנה ורק כשחתמו על פינוי בינוי גילו את זה בטאבו, ואז היא לקחה אח מבוגר אלמן ללא ילדים תחת חסותה וריחקה אותו משאר המשפחה רק בשביל החלק שלו גם, ואז היא ניצלה מצוקה של בן יחיד של אח שנפטר וקנתה בגרושים את חלקו, אכפת לה רק מכסף ואבי ואחותו לא רוצים לתת לה אותומצד שני
גם בשביל שלום המשפחה וגם בגלל שההבדל כאן לא מטורף… לא הייתי נכנסת לריבים על זה…
(אישית כמובן)
על מנת למכור את הדירה בשוק חופשי?במקרה של הליך פירוק שיתוף הדבר הראשון שהעורך דין יעשה זה להביא שמאי להערכה עדכנית. מה בכלל רלוונטית הערכה מ-2024...
וכן, העלויות לא קטנות, סביבות 4% לעורך דין שהמטפל במכירה של הדירה.
קיצר, תביאו שמאי או שלושה או כמה שבא לכם ותקבעו מחיר עדכני מוסכם.
היא לא יכולה לקנות בתהליך כזה את הדירה בעצמה?גם אם נניח שפירוק שותפות גורר הפסד בגלל מחיר נמוך בכונס נכסים ועלויות התהליך - למה שהדודה תרצה ליזום דבר כזה, הרי ההפסד שלה יהיה גדול פי 4 מזה של אבא שלך.
לא נשמע כמו איום אפקטיבי וכך או כך נראה שהוא ריק מתוכן.
ההצעה נמוכה זה ברור לי ראיתי דירות באותו הפרויקט שחלקים דומים שלהם נמכרו ב500 אלף במידע נדלןתציע לדודה לקנות את החלק שלה ב-1.32 מיליון ש"ח, ההצעה שלה + 10%
אם היא מסרבת סימן שההצעה שהיא נתנה לך נמוכה מדיי