• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

התייעצות: מעבר למדדי מניות ואגחי"ם

• פותח הנושא פותח הנושא זאב יטרף
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

זאב יטרף

משתמש רשום
דירוג
2
שלום,
אני שנים עוקב אחר הפורום, ומחכים.

נכנסתי לשוק ההון בקורונה, והשקעתי בקבוצת דלק אחרי הנפילה הגדולה שלה,
בימים האחרונים מכרתי את המניה, כיון שלדעתי כבר אין בה הרבה "בשר".
בעיקרון תכננתי להשקיע רק במדדים, אבל בפועל הייתי במניה ספציפית (למפרע, טוב שכך, כי הרווחתי עליה מאות אחוזים).
כעת אני רוצה לחזור לתכנון המקורי, השקעה במדדים
כי אין בי את הכח והיכולת לנתח חברות ולהשקיע במניות ספציפיות.
מצד שני המדדים בגבוה שלהם.
אני מדבר על מדד ת"א ועל S&P, שאני רוצה לחלק את ההשקעה בין שניהם.

השאלה היא:
לנסות להמתין אולי תבוא נקודת כניסה נמוכה יותר?
להכנס בלי משחקים, בכל הכסף?
במנות - נניח פעם בחודש על פני שנה?

מצד שני המדדים בגבוה שלהם.
ביחס לעתיד?

אני מדבר על מדד ת"א ועל S&P, שאני רוצה לחלק את ההשקעה בין שניהם.
לפי היחס של המשקל של כל אחד בעולם, החלוקה הרצויה היא 99.54% ל-SP500 ו-0.46% לישראל.

היסטורית לא השתלם להמתין, מלבד בנקודות ספורות, וגם את זה ידעת רק בדיעבד.

היסטורית, לרוב יותר השתלם להיכנס במכה.
עם זאת, אתה מכיר את עצמך הכי טוב.
קח בחשבון שכניסה במנות רק דוחה את הסיכון, היא לא מבטלת אותו (בסוף התקופה אתה "אול אין" ויכול להיות שבאותו רגע השוק יחווה את אחת הנפילות שלו).

לפי היחס של המשקל של כל אחד בעולם, החלוקה הרצויה היא 99.54% ל-SP500 ו-0.46% לישראל.
צריך לתת משקל לזה שהפעילות הכלכלית שלנו בישראל. אם ארה"ב תרד וישראל תעלה אז חוסך לפרישה עם הוצאות בישראל יהיה במצב פחות טוב אם לא השקיע בישראל.

צריך לתת משקל לזה שהפעילות הכלכלית שלנו בישראל
בדיוק, ההכנסה שלך מעבודה והנדלן שלך תלויים מאוד בכלכלה הישראלית.
מומלץ לגוון בהוני.

מלבד זאת, מניות הינן נכס ריאלי, כלומר מנותקים מכל מטבע שהוא (כולל השקל וכולל הדולר ושאר המטבעות), אז אין שום דבר שתרוויח מזה שתצמצמם את ההשקעה שלך על מניות שהמשרד הראשי שלהן נמצא בישראל.

מלבד זאת, מניות הינן נכס ריאלי, כלומר מנותקים מכל מטבע שהוא (כולל השקל וכולל הדולר ושאר המטבעות), אז אין שום דבר שתרוויח מזה שתצמצמם את ההשקעה שלך על מניות שהמשרד הראשי שלהן נמצא בישראל.
לא דיברתי על הצמדה למטבע אלא הצמדה לכלכלה המקומית. היכולת הכלכלית של אדם הוא בעיקר ביחס לשוק שבו הוא נמצא

היכולת הכלכלית של אדם הוא בעיקר ביחס לשוק שבו הוא נמצא
אמרה לא ברורה בכלל.
היכולת הכלכלית של אדם הוא ביחס למוצרים שהוא קונה. הכלכלה הישראלית היא יצואנית ברובה, והצריכה יבואנית ברובה.

הכלכלה הישראלית היא יצואנית ברובה, והצריכה יבואנית ברובה.
לפי ויקפדיה היצוא 165 מיליארד דולר והיבוא 75 מיליארד דולר והתמג 539 מיליארד דולר בישראל. כלומר רוב הפעילות הכלכלית היא בתוך המדינה. גם לי ברמה האישית רוב ההוצאות הן בתוך המדינה.

כמו דלק? אלקטרוניקה?
יש לי הוצאות יותר גדולות כמו מיסים חינוך ומגורים. וגם רוב עלויות המזון תרבות ותרומות.
גם עלות של מוצר מיובא כוללת הרבה הוצאות בארץ כמו שכר שכירות ומיסים.

יש לי הוצאות יותר גדולות כמו מיסים חינוך ומגורים. וגם רוב עלויות המזון תרבות ותרומות.
גם עלות של מוצר מיובא כוללת הרבה הוצאות בארץ כמו שכר שכירות ומיסים.
סבבה, ואיך המניות שבמדד ת"א 125 מגדרות את זה?

סבבה, ואיך המניות שבמדד ת"א 125 מגדרות את זה?
מניות של חברות שאני קונה מוצרים שלהם או של המתחרים שלהם מגדרות את ההוצאות. למשל חברות נדל"ן ומסחר בישראל.

מניות של חברות שאני קונה מוצרים שלהם או של המתחרים שלהם מגדרות את ההוצאות. למשל חברות נדל"ן ומסחר בישראל.
מצטער, אני לא רואה איך ת"א 125 עושה את זה יותר טוב ממדד רחב ובטוח יותר, בנטרול הסיכון של שוק מאוד מאוד קטן.

מצטער, אני לא רואה איך ת"א 125 עושה את זה יותר טוב ממדד רחב ובטוח יותר, בנטרול הסיכון של שוק מאוד מאוד קטן.
נכון מדד ת"א 125 לא עושה את זה. השקעה ספציפית יותר בתחומים שבהם מוציאים כסף כן. למשל כשהפסיקו הטיסות בתחילת המלחמה השקעתי במניות של סופרמרקטים ויצרניות מזון כדי להגן על ההוצאות שלי וגם מתוך הבנה שיהיו להן יותר הכנסות כשיש פחות טיסות.

לא אמרתי לשים יותר מאחוז אחד מהתיק על מניה בודדת. רק הצעתי שחלק מהתיק יהיה גידור מותאם אישית להוצאות. זה מתפרס על הרבה מניות מייצגות. נגיד לקנות באופן שווה את כל מניות הסופרמרקטים בישראל ב1 אחוז מהתיק. לא ממליץ.

זה מתפרס על הרבה מניות מייצגות. נגיד לקנות באופן שווה את כל מניות הסופרמרקטים בישראל ב1 אחוז מהתיק. לא ממליץ.
מיותר, זה חסר משמעות.
לכל היותר ריפוי בעיסוק.

הצחקת אותו.
Time in the market beats timing the market.

אתה שואל אותנו?...

DCA... הרבה דובר עליו פה.
אבל בסופו של דבר הוא לא כזה ואוו בכלל.
אני אישית כן עושה DCA וקונה קרן אירית במנות בכסף שכבר יש לי בתיק ההשקעות (שכבר עבר מהעו"ש בבנק לתיק ההשקעות באקסלנס טרייד בהעברה בנקאית).
קונה רק פעם בחודש, במספיק כסף כדי שעמלת הקניה בש"ח תצא בדיוק 16 ש"ח כדי שלא לשלם את העמלה החודשית של ה- 15 ש"ח באקסלנס טרייד - התשלום החודשי לאקסלנס טרייד מתקזז עם עמלת הקניה (עמלת הרכישה שלי היא 0.08%).
למה ככה תימני?
ככה.

מיותר, זה חסר משמעות.
צודק, זאת דוגמא לא משמעותית, בטח באחוז בודד מהתיק. גידור זה חשוב כשיש סיכון משמעותי שהוא מסייע להוריד. נגיד השקעה משמעותית בנדל"ן או מניות נדל"ן כשיודעים שעומדים להוציא כסף על קנייה למגורים.

אני עדיין חושב שיש לאדם הרגיל הגיון שחלק מסויים בתיק יהיה במניות של החברות שמהן הוא קונה מוצרים. ככה גם יש לו גידור וגם סוג של מידע פנים.
על גידור בדרך כלל משלמים בתוחלת תשואה נמוכה יותר אז זה פחות מתאים למישהו שמשקיע רק לטווח ארוך ואין לו סיכון של הוצאות גבוהות לעומת ההכנסות.

גילוי נאות אני קונה מניות ספציפיות רק איזה 1-3 פעמים בשנה ושוכח מהם עד שאני צריך לממש.

היה איזה שבוע במילואים שלא עשינו כלום ואז באמת זה היה תחביב של כמה דקות ביום להסתכל על הבורסה ולחשוב מה לקנות. חבר שלי במילואים צחק עלי ואמר למה לא פשוט לשים הכל במחקה מדד עולמי. אמרתי לו שזה בהחלט נכון. פשוט יש לי יצר סקרנות אז אני חוקר תחומים בלי קשר לכסף, אבל לפעמים אני מבין מתוך המחקר הזה שיש הזדמנות. למשל שפרצה המלחמה באוקראינה אז התעניינתי בה הרבה ומתוך העניין הזה קניתי מנייה של חברה שמייצרת מרעומים כי הבנתי שזה המוצר הכי נדרש במלחמה.

נערך לאחרונה ב:
אני עדיין חושב שיש לאדם הרגיל הגיון שחלק מסויים בתיק יהיה במניות של החברות שמהן הוא קונה מוצרים. ככה גם יש לו גידור וגם סוג של מידע פנים.
פסיכולוגי לחלוטין. אין משמעות פרקטית לזה בגלל ההיקף העצום שתצטרך להקצות למניות בודדות ולהגדלת הסיכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S התייעצות - מעבר ל-IRA (קרן השתלמות + קופת גמל) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
T התייעצות לגבי מעבר מארה"ב לאירופה (לא אזרח אמריקאי, לא תושב ישראל, כן אזרח של מדינת באיחוד האירופי) אוף טופיק 1
C התייעצות לגבי מעבר מאקסלנס לIB כדי להשתמש בשירותי המרת מט"ח ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
ש התייעצות זוג נכים מעבר לשיפור רמת החיים מקרית גת לאשדוד. צרכנות פיננסית 12
Y התייעצות - מעבר מקופת גמל (30 שנה) בפסגות ל- אלטשולר צרכנות פיננסית 6
R התייעצות לגבי הפקדה לקרן פנסיה לשכיר מעבר לכספים שהמעביד משלם שוק ההון 0
S התייעצות רכישה יד 2 או מקבלן 25 75 ללא הצמדה נדל"ן 2
Octopus התייעצות על מחזור משכנתא נדל"ן 7
M התייעצות על השקעה בפורטו שבפורטוגל נדל"ן 0
א התייעצות מוזרה, לגבי קרובי משפחה מסובכים כלכלית והשוק השחור אוף טופיק 8
מ התייעצות קיזוז מס ריווחי הון עם הפסד שוק ההון 7
ה התייעצות: לחכות לפינוי בינוי או לשפץ? נדל"ן 11
N התייעצות פנסיה ביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Cat כששני הורים בהייטק - התייעצות על מצב נתון התפתחות אישית 24
G מימון רכישת אופציות בעת עזיבת סטארטאפ - התייעצות / חיפוש בנצ׳מרק צרכנות פיננסית 17
ח התייעצות: כדאיות המשך החזקת דירה נדל"ן 2
D התייעצות - האם הון מספיק להשקיע בנדלן? נדל"ן 11
A התייעצות: מה לעשות עם כסף בקופת גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
א התייעצות לקניית שטח + בניית בית נדל"ן 15
T התייעצות קניית דירה נדל"ן 22
A בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך התפתחות אישית 8
A התייעצות - החזר משכנתא מתוך הון צבור בכספית נדל"ן 5
T מחיר למשתכן - התייעצות לפני כנס זוכים נדל"ן 5
S עסקת פרייסייל- התייעצות נדל"ן 11
ר התייעצות לגבי דירה המיודעת לפרוייקט תמ"א 38 (יפו-בת ים) נדל"ן 12
ס התייעצות האם לקנות רכב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
S התייעצות לגבי רכישת דירה "פינוי בינוי" והיטל השבחה נדל"ן 11
חובב_פנסיה2022 התייעצות אתכם לקראת לקיחת משכנתא נדל"ן 8
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
B התייעצות בין חלופות נדל"ן 7
S התייעצות בנוגע להשקעה בקרן אגח אקטיבית שוק ההון 3
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
Y התייעצות לתיק השקעות שלי שוק ההון 3
ד הרעת תנאים בהייטק - התייעצות אוף טופיק 13
B התייעצות האם להמיר קרן ישראלית לאירית שוק ההון 8
L התייעצות בנוגע למעבר ממסלול מניות ל-sp500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
G התייעצות איך למנף את הדירה הנוכחית שלי נדל"ן 1
M התייעצות החלפת קרן מחקה sp500 של בלאקרוק בסכום כניסה קטן יותר שוק ההון 11
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 3
ק התייעצות חשובה לכיוון קריירה בתחום הכלכלי/פיננסי התפתחות אישית 1
A התייעצות: לפדות קרן השתלמות + קופת גמל לסגור חלק מהמשכנתא וההלוואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
י התייעצות להשקעה שוק ההון 2
סנופקין התייעצות רכב: השלב אחרי ליסינג פרטי צרכנות פיננסית 3
R התייעצות נדל"נית לאור שינוי משפחתי - למכור ולקנות או מה לעשות? נדל"ן 9
T התייעצות כללית לפני לקיחת משכנתא נדל"ן 7
S התייעצות בנושא מימון שדרוג נכס (הלוואת בלון ועוד) נדל"ן 1
M התייעצות על ויתור על אזרחות אמריקאית מיסים 1
ח תיכנון תיק | התייעצות שוק ההון 3
S דירה להשקעה- התייעצות נדל"ן 17

נושאים דומים

Back
למעלה