• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

בוגר תואר שני במדמ"ח, התייעצות לגבי ההמשך

• פותח הנושא פותח הנושא askingaquestion
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

איך הייתם ממשיכים במקומי?

• ממשיך בדאטה סיינס ועובד קשה כדי לשנן את מה שצריך.

• עובר להיות אנליסט או מתכנת.

• אחר (תגובות).

• imposter syndrome?

Results are only viewable after voting.

askingaquestion

משתמש רשום
דירוג
0
היי, אני יודע שיש פה הרבה אנשים חכמים וגם אנשים מהתחום - אז אני אשאל.

סיימתי לא מזמן תואר שני במדמ"ח. עשיתי תואר ראשון באונ' הפתוחה תוך כדי עבודה ותואר שני באחת האונ' (עם תזה), את שניהם סיימתי בממוצע מעל 90.
יש לי באיזור ה-5 שנים ניסיון של פיתוח ודאטה סיינס חוץ מהניסיון מהאקדמיה, אבל הניסיון שלי לא מחברות "מובילות".

הבעיה שלי היא שאני כרגע בלי עבודה ואני מרגיש לא תחרותי, השוק הזה מחפש כוכבים ו/או אנשי מכירות. לצורך העניין, אין לי מאמרים ב-NeurIPS, אני לא מכיר תאוריה של ML בעל פה, ולא יודע לדקלם משפטים שקשורים לתאוריה סטטיסטית או ל-MDPs. התחלתי להתראיין לאחרונה, אני מקבל ראיונות אבל לא ברור לי שאני באמת נמצא במקום הטבעי שלי - לדעתי אני צריך לעבוד במשהו פשוט יותר. אני כן פותר בעיות ומדלבר בצורה טובה (אני חושב) אבל אין לי את היכולת לנווט בתחום הזה בצורה מוצלחת כי אני מתקשה לאחסן את כל הידע שמצופה ממני או להכיר כל מאמר חדש שיוצא. יש לי אינטיליגנציה גבוהה בהקשר של עיבוד ואחסון מידע לטווח קצר אבל פחות דיסק או יכולת חרטוט וורבלית (מאד חשוב בהקשרים של דאטה, נראה שלאנשים לא אכפת אם המודל על הפנים או האנליזה לא נכונה אם אתה מדבר או כותב יפה ומכיר את כל ה-buzzwords).

האם לדעתכם יש דרך לעבור לפיתוח תוכנה? אולי לעבודה בתור אנליסט? אולי אופציות אחרות? קשה לי לעמוד בציפיות של המקצוע שאני נמא בו - זה לא היה קורה לי בפיתוח כי זה פחות מקצוע של שינון והצגת "מומחיות" אבל אני כמובן כבר לא חד מספיק על פיתוח, בעיקר מבחינת קו"ח, כדי להתקבל למקום טוב.

האם יש מישהו שהיה במצב דומה? מה עשיתם? מרגיש לי שהתגלגלתי במקרה למקום שלא הולם את המידות שלי. כן חשוב להגיד שאני מתעניין במקצוע, אבל לחץ והרגשת ה-incompetence הורגים לי את זה.

המטרה הראשונית שלי היא עניין ויציבות תעסוקתית, והמשנית היא להרוויח כמה שיותר.

יש פה כמה נקודות חשובות:

1. מה הייתה ההתמחות בתואר השני?
אתה מנסה לגשת למשרות שהם תחום ההתמחות שלך?

2. מבחינת אלטרנטיבות - האם יש ניסיון תעסוקתי אחר? אתה יכול לשמש בתור Full Stack Developer? זה אופציה מבחינתך? זה מעניין?
לחילופין - המשך דרך אקדמית - דוקטורט זה מעניין?

3. איך אתה ניגש לרעיונות - איך כתבת קורות חיים? איפה אתה מחפש עבודה? בלינקדאין או דרך מכרים? ביקשת ממישהו עזרה בלעבור ראיונות? מה החומרים בראיון שאתה לא יודע? אולי שווה לעבור עליהם שוב?

אני לא מתחום הדאטא סיינס, אבל בוא נניח שזה דומה למקצועות טכניים אחרים.
אני לא חושב שיש ציפייה מעובד לדעת משפטי הוכחה בעל פה (או לדקלם אלגוריתמיים על בוריהם), את זה צריך באקדמיה.
כן יש ציפייה לדעת איך אלגוריתם עובד.
לא הייתי עוזב מקצוע שמעניין אותי רק בגלל שאני חושב שאני לא תחרותי, איך הגעת למסקנה הזו מלכתחילה?
בלי קשר השוק השתנה, למשרות בדרגה התחלתית כבר לא מספיק להיות בוגר קורס ולמשרות סניור מחפשים באמת סניורים… לכולם קשה להתקבל, לא רק לך, אני שומע סיפורים כאלה הרבה לאחרונה.

יש פה כמה נקודות חשובות:

1. מה הייתה ההתמחות בתואר השני?
אתה מנסה לגשת למשרות שהם תחום ההתמחות שלך?

2. מבחינת אלטרנטיבות - האם יש ניסיון תעסוקתי אחר? אתה יכול לשמש בתור Full Stack Developer? זה אופציה מבחינתך? זה מעניין?
לחילופין - המשך דרך אקדמית - דוקטורט זה מעניין?

3. איך אתה ניגש לרעיונות - איך כתבת קורות חיים? איפה אתה מחפש עבודה? בלינקדאין או דרך מכרים? ביקשת ממישהו עזרה בלעבור ראיונות? מה החומרים בראיון שאתה לא יודע? אולי שווה לעבור עליהם שוב?
תודה רבה על ההתייחסות! ההתמחות הייתה רלוונטית אבל גם רוב הניסיון המקצועי שלי. אני יכול לשמש פול סטאק אבל אני עם ניסיון פחות חזק לזה בשלב הזה. דוקטורט מרגיש לי כמו להכנס עמוק יותר לבור... אני בינתיים עובר על החומרים שאני לא יודע טוב, זאת עצה טובה, ממש משנן את זה כאילו זה מבחן באונ'.

אני לא מתחום הדאטא סיינס, אבל בוא נניח שזה דומה למקצועות טכניים אחרים.
אני לא חושב שיש ציפייה מעובד לדעת משפטי הוכחה בעל פה (או לדקלם אלגוריתמיים על בוריהם), את זה צריך באקדמיה.
כן יש ציפייה לדעת איך אלגוריתם עובד.
לא הייתי עוזב מקצוע שמעניין אותי רק בגלל שאני חושב שאני לא תחרותי, איך הגעת למסקנה הזו מלכתחילה?
בלי קשר השוק השתנה, למשרות בדרגה התחלתית כבר לא מספיק להיות בוגר קורס ולמשרות סניור מחפשים באמת סניורים… לכולם קשה להתקבל, לא רק לך, אני שומע סיפורים כאלה הרבה לאחרונה.
אני תוהה אם זה מרגיע אותי לשמוע. ז"א, צרת רבים נחמת יחיד אבל בכל זאת אני לא רוצה לרדוף אחרי עבודה כל החיים :) אני מרגיש לא תחרותי עם עצמי ובהשוואה להרבה קולגות אבל לא קיבלתי איזשהו פידבק כזה באופן ישיר. תודה על ההתייחסות!

תודה רבה על ההתייחסות! ההתמחות הייתה רלוונטית אבל גם רוב הניסיון המקצועי שלי. אני יכול לשמש פול סטאק אבל אני עם ניסיון פחות חזק לזה בשלב הזה. דוקטורט מרגיש לי כמו להכנס עמוק יותר לבור... אני בינתיים עובר על החומרים שאני לא יודע טוב, זאת עצה טובה, ממש משנן את זה כאילו זה מבחן באונ'.

נשמע לי שאתה יודע מה מתאים לך מבין כל האופציות שסימנת למעלה. אתה לא בראש לעבור לנושא אחר. אני גם לא יודע אם זה תסמונת המתחזה, עוד לא התקבלת…
לא נשמע לי שחסרות תעודות, עם תואר שני ותזה זה אמור להספיק.
אתה רק צריך לשאול את עצמך למה אתה לא מתקבל לראיונות ולפתור את הבעיה הזו. יש בך את היכולת הזו, והרי הגעת עד לאיפה שהגעת.

המון בהצלחה!

יש לך שני תארים בתחום הרלוונטי עם ממוצע 90+ בשניהם ועוד 5 שנים של ניסיון תעסוקתי באותו תחום.
קשה לי לדמיין מועמד יותר אטרקטיבי מזה.
נראה לי שהדבר היחיד שחסר לך זה ביטחון עצמי (ואולי הבנה טובה יותר איך לעבור ראיון עבודה).

באופן כללי נשמע לי שאתה קצת ממורמר על אופי העבודה בתחום מחקרי, שאכן דורש לפעמים לזכור בעל-פה משפטים/מושגים/מאמרים/מודלים וכו. לא אמורה להיות לך בעיה לעבור לעבוד בפיתוח, מעסיקים יקבלו אותך בזרועות פתוחות, אבל קח בחשבון שדברים אחרים שהתמרמרת עליהם תקפים גם לעבודות פיתוח (כמו היכולת להתעדכן מהר בכל מה שחדש בתחום והיכולת לחרטט בצורה משכנעת ולהשתמש ב-buzzwords).

מידע לטווח קצר אבל פחות דיסק או יכולת חרטוט וורבלית (מאד חשוב בהקשרים של דאטה, נראה שלאנשים לא אכפת אם המודל על הפנים או האנליזה לא נכונה אם אתה מדבר או כותב יפה ומכיר את כל ה-buzzwords).
קודם כל צריך לקבל את העובדה שזכרון זה נכס יקר שעוזר לאנשים מסויימים יותר מלאחרים.
יש לי חבר שטכנית ומחקרית הוא לא יותר חזק ממני והגיע יותר רחוק ממני בקריירה בין השאר בזכות זה שיש לו זכרון פנומנלי ובכל שיחה הוא יכול לזרוק לחלל האוויר פרטים מכמעט כל מאמר שהוא אי פעם קרא - זו יכולת מאוד מרשימה שנותנת לו המון ולי פשוט אין אותה.
אחרי שקיבלנו את זה שהעולם הוא לא מקום הוגן צריך לראות איפה אתה יכול להשתפר כדי לעבור ראיונות.
לדעתי אתה לא חייב לשלוט בכל צ'ופצ'יק קטן שמשתנה בתעשיה אבל כן כדאי לנסות לזכור בע"פ את האסטרטגיות המרכזיות לפתרון בעיות בדומיין שאליו אתה מתראיין, הדרך שלי לעשות את זה היא להסתכל על קוד רלוונטי ולנסות "לשחק איתו" ולהבין אותו, אני זוכר ככה הרבה יותר טוב מאשר מקריאת מאמרים אבל יש עוד הרבה אסטרטגיות, צריך למצוא מה עובד בשבילך.
האם לדעתכם יש דרך לעבור לפיתוח תוכנה? אולי לעבודה בתור אנליסט? אולי אופציות אחרות
אני מניח שמה שמעניין אותך זה אלגוריתמים ולמידת מכונה ובסיטואציה כזו אתה עשוי להיות מתוסכל בתפקידים שהזכרת, אני אישית הייתי מנסה קודם בכל הכוח להשתפר בראיונות ורק אחרי זה חושב על הסבות למינהן.

נערך לאחרונה ב:
קודם כל צריך לקבל את העובדה שזכרון זה נכס יקר שעוזר לאנשים מסויימים יותר מלאחרים.
יש לי חבר שטכנית ומחקרית הוא לא יותר חזק ממני והגיע יותר רחוק ממני בקריירה בין השאר בזכות זה שיש לו זכרון פנומנלי ובכל שיחה הוא יכול לזרוק לחלל האוויר פרטים מכמעט כל מאמר שהוא אי פעם קרא - זו יכולת מאוד מרשימה שנותנת לו המון ולי פשוט אין אותה.
אחרי שקיבלנו את זה שהעולם הוא לא מקום הוגן צריך לראות איפה אתה יכול להשתפר כדי לעבור ראיונות.
לדעתי אתה לא חייב לשלוט בכל צ'ופצ'יק קטן שמשתנה בתעשיה אבל כן כדאי לנסות לזכור בע"פ את האסטרטגיות המרכזיות לפתרון בעיות בדומיין שאליו אתה מתראיין, הדרך שלי לעשות את זה היא להסתכל על קוד רלוונטי ולנסות "לשחק איתו" ולהבין אותו, אני זוכר ככה הרבה יותר טוב מאשר מקריאת מאמרים אבל יש עוד הרבה אסטרטגיות, צריך למצוא מה עובד בשבילך.

אני מניח שמה שמעניין אותך זה אלגוריתמים ולמידת מכונה ובסיטואציה כזו אתה עשוי להיות מתוסכל בתפקידים שהזכרת, אני אישית הייתי מנסה קודם בכל הכוח להשתפר בראיונות ורק אחרי זה חושב על הסבות למינהן.
אני אנסה לעשות את מה שכתבת ואראה אם אני מצליח להיות חד יותר אחרי זה, באמת לפני שאני מוותר על התחום.

מעבר לזה, תודה רבה לכולם! העלתם הרבה נקודות שעוזרות לי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
C בוגר מדמח - איך להשתפר מפה? התפתחות אישית 8
I למה הייטקיסט צריך להפקיד לפנסיה בגיל בוגר יותר ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
R בוגר מדמח בבין תחומי?? התפתחות אישית 1
M עם איזה חסכון יוצא עתודאי בוגר יח' מודיעין/טכנולוגיה? אוף טופיק 31
adamshalev סקר: כמה אתם מוציאים בחודש (לאדם בוגר במשפחה) ? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 10
ש התלבטות לגבי תואר שני במדעי המחשב - האם יש לי את הסיבות הנכונות? התפתחות אישית 5
T תואר שני טיפולי בארה"ב אוף טופיק 2
צור יונתן תואר צבאי - האפשרי או רעיון שעדיף לגנוז? התפתחות אישית 15
ל ייעוץ לגבי תואר בהנדסת חשמל התפתחות אישית 18
עידו ג אופק תעסוקתי ללא תואר ראשון יזמות והגדלת הכנסות 20
M תואר בסטטיסטיקה ומדעי הנתונים התפתחות אישית 7
I האם לעשות תואר במדעי המחשב או קורס/ים בגיל 29 התפתחות אישית 1
stevexcx תואר ראשון- מערכות מידע אוף טופיק 0
ס לכמה זמן לפרוס תואר במדעי המחשב? התפתחות אישית 12
ס "אל תלמד תואר במדעי המחשב,בינה מלאכותית תחליף אותך בקרוב" אוף טופיק 57
I התלבטות לגבי התחלת תואר במדעי המחשב בגיל 29 – האם זה הצעד הנכון? התפתחות אישית 10
ס קורסים מדעי המחשב תואר ראשון התפתחות אישית 1
ETF Shark דילמה כלכלית לגבי תואר בבאר שבע. התפתחות אישית 13
G תואר ויחידה טכנולוגית התפתחות אישית 10
י רילוקיישן כמשרה ראשונה/תואר שני? אוף טופיק 4
V תואר שני בהנדסה ללא מהנדסים התפתחות אישית 1
Elliott ממוצע 83 מדעי המחשב מהאוניברסיטה הפתוחה צריך עצה + שאלה על בן גוריון תואר שני התפתחות אישית 12
O תואר שני בהנדסת תעשיית וניהול עם התמחות בדאטה סיינס. התפתחות אישית 0
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
L תואר בחשבונאות/סטטיסטיקה התפתחות אישית 9
A תואר שני - Data science התפתחות אישית 6
O נקודת זיכוי בגין תואר אקדמי שלא נוצלה מיסים 3
ETF Shark צעדים ראשונים בתחום ה-Data Science: תואר ראשון והתחבטויות התפתחות אישית 9
G תואר בגיל מאוחר במדעי המחשב (פתוחה) התפתחות אישית 43
ב תואר במדמ"ח בפתוחה לרגל המצב התפתחות אישית 18
י תואר שני בכלכלה התפתחות אישית 3
R תואר שני מדעי הנתונים התפתחות אישית 5
N תואר ופרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 33
Y תואר בפיזיקה או בחשמל התפתחות אישית 4
T מסיים תואר בהנדסת חשמל. מדוכא, מפוחד, ומוטרד מהעתיד, צריך עצות. (פוסט ארוך) התפתחות אישית 16
M איך להציג תואר שנמרח בקורות חיים? התפתחות אישית 10
י לא מצליח למצוא עבודה (בעל תואר ראשון בכלכלה חד חוגי) התפתחות אישית 25
L תואר ראשון התפתחות אישית 23
@ תואר שני - הנדסת מכונות התפתחות אישית 5
לאץ' תואר בגיל מאוחר התפתחות אישית 27
א חיפוש משרות שלא דורשות תואר ראשון התפתחות אישית 2
A תואר שני בסטטיסטיקה, כדאי? התפתחות אישית 2
י סיום תואר ראשון בכלכלה (חד חוגי) וחיפוש עבודה התפתחות אישית 11
S להמשיך לתואר שני בארכיטקטורה או לעשות תואר ראשון נוסף במדעי המחשב? התפתחות אישית 4
A תואר שני במדעי המחשב- בחירת תחום התמחות (נושא לתזה) התפתחות אישית 5
AsMachined הסבה להייטקס - bootcamp או תואר שני? התפתחות אישית 15
C תואר שני במדעי המחשב התפתחות אישית 27
T תואר במנהל עסקים התפתחות אישית 2
ס מה אתם הייתם עושים ? דחיית תואר בשנה למען מקום טוב יותר אוף טופיק 13

נושאים דומים

Back
למעלה