למה לא להפקיד את הכסף הזה בפק"מ/כספית בנתיים שיעבוד ולא יאבד ערך?
לרכוש נכס פעמים לדעתי זה רעיון גרוע שבהכרח יגרור זריקת כסף (וזמן) רב לפח.
כנראה לא הסברתי מספיק טוב,לצערי ההורים קצת מיושנים ולא מוכנים אפילו לזה (זה מה שרצינו לפחות שהערך לא ייפול בפק"מ\קרן כספית).אבל הוא פשוט בעובר ושב כבר שנתיים אצלהם, סוג של דירבון אולי לקנות דירה,אכן הרציונל פה הוא לא המניע המרכזי, מערכים מאוד את העזרה שלהם ומודים להם כי זה לא מובן מאליו עוזר לנו עם העומס הכלכלי שעומד על זוג צעיר בישראל, בגלל שהמצב פה קשה אנחנו מנסים להוציא מזה את המיטב ולא סתם להפסיד את הערך בצורה חכמה.
*גילוי נאות אני אישית מעריך את דעתך, עוקב גם אחרי הידע שלך בתחום הנדלן ועצם זה שאתה מעריך שתהיה ירידה במסויימת לפחות להבנתי לפי הפוסט הזה.
לפי הפוסט הזה
https://www.hasolidit.com/kehila/threads/האם-מחירי-הדירות-באמת-בירידה-מה-9-22.33882/
מראה שכיוון החשיבה שלי הוא סך הכל הגיוני, כל משקיעי הfomo שמתחילים להיקטן , כל מימוני ה90-10 שמעידים על ירידה פשוט בדרך שפחות ברור לציבור אבל זו ירידה לכל דבר כי הקונה משלם פחות , היצע שגדל כל שנה יותר ויותר ,ביקוש יורד,
המלחמה,המימון שנהיה יקר משמעותית
נראה לנו שבטווח הקצר נגיד 2-3 שנים צפי לירידה ,שוב כמובן אין כדור בדולח.
אני מסכים גם שאם נקנה בפרייפריה אז אם במרכז ירד זה אכן אינדקציה חזקה לירידה בפריפרייה ,אנחנו מנסים לחשוב איך אנחנו יכולים לעשות מהלך חכם ולקבל את המתנה בצורה שבה נוכל להניב ממנה ושהיא לא תישחק....
אם אתה מקבל 50% לפחות ממחיר הדירה הנרכשת במתנה ולא גר בדירה יש לך תקופת צינון של ארבע שנים עד שתוכל למכור אותה בפטור ממס.
לא מהווה יעוץ משפטי או יעוץ מס.
אל תאמין לאף אחד באינטרנט.
לא בדיוק הבנתי איך האסטרטגיה הזאת כן מסייעת וכדאית לשימוש ב500 אלף ש"ח בהינתן ההנחה שבטווח הקצר שנתיים הקרובות המחיר ירד,מוודא שלא פספסתי משהו
מזכיר לי איזה שרשור מהפייסבוק על בחור שגר בחו"ל וההורים שלו הציעו לו דירה שלמה בתנאי שיחזור לארץ.
התפתח שם דיון די ארוך ומעניין כאשר הדעה הרווחת הייתה שלא כדאי לקבל התניות כאלה מההורים, בפרט אם המשמעות היא פגיעה באיכות החיים.
אני לא מצליח לייצר קישור, אז אם מעניין אותך זה בקבוצה "רילוקיישן מישראל החוצה" בתאריך 1 ליוני השנה.
היי תודה על המענה,ניסיתי לחפש בפורום תחת בפורום ולא מצאתי תחת הציטוט שרשמת ,אני חושב שלא ירדתי לסוף דעתך איפה לחפש איפה "בקבוצה" אז ניסיתי לחפש בחיפוש בפורום, המקרה קצת שונה למרות שאשמח להעבור על השרשור, כי כאן מקבלים 500 אלף ש"ח בלי התניה לחזור לארץ כי אחננו גרים פה אז בעיקרון המצב רק מטיב איתנו.... רוצים פשוט לנצל את המצב להתקדמות כלכלית עבור המשפחה שאנחנו בונים ולא הפוך.
להניח שהמחירים במרכז ירדו ואילו בפריפריה לא זו הנחה בעייתית מאוד
מסכים,לכן האסטרטגיה היא לא טובה ואני אשמח לשמוח לאסטרטגיה אולי שהיא חכמה בהתאם למצב שלנו אין אנחנו מנצלים את השימוש של ה500 אלף
ולא מפסידים את הערך שלו בהנחה ריאלית למצב השוק שהוא נראה אכן בירידה בטווח הקצר שנתיים 2-3 , כמו שרשמתי
הסיבות לדעתנו לירידה :
כל משקיעי הfomo שמתחילים להיקטן , כל מימוני ה90-10 שמעידים על ירידה פשוט בדרך שפחות ברור לציבור אבל זו ירידה לכל דבר כי הקונה משלם פחות , היצע שגדל כל שנה יותר ויותר ,ביקוש יורד,
1. הנסיון לתזמן את השוק בשוק ההון כמו בנדל"ן, הוא עקר ולרוב מביא לעוגמת נפש שבדעבד.
2. הרצון להמנע מעיסקה ולהשאר על הגדר, ומצד שני שהכסף "יעבוד" בפריפריה, זה פתח לטעות חמורה ממש. השקעה בפריפריה היא הרבה יותר מסוכנת מהשקעה במרכז.
3. במידה ואתם מתעקשים על הנחת המוצא של לחכות לירידת מחירים, זה הכיוון.
4. כשאתם קונים דירה, אתם לא קונים מדד. תפשילו שרוולים ותקנו עיסקה טובה.
1. את אכן צודקת ובדרך כלל זה גורם להישאר על הגדר, עם זאת אני חושב שהשינויים בשנתיים שלוש האחרונות הם מאוד גדולים, מעתיק את מה שרשמתי הסיבות לדעתנו לירידה, זה מעבר לדעתי לגורם אחד או 2 אלה מספר שינויים גדול שנראה שלא היה לפני,אבל כמובן לדעת מתי ואיך אף אחד לא יודע רק השערה מושכלת....
ציטוט של מה שרשמתי על דעתנו למה ירד.
כל משקיעי הfomo שמתחילים להיקטן , כל מימוני ה90-10 שמעידים על ירידה פשוט בדרך שפחות ברור לציבור אבל זו ירידה לכל דבר כי הקונה משלם פחות , היצע שגדל כל שנה יותר ויותר ,ביקוש יורד,
2. את צודקת, גם התגובה שרשם ADAM לפניך נכונה,אם ירד במרכז בסיכוי גבוה ירד בפרייפריה,אנחנו מנסים לחשוב על אסטרטגיה חכמה נשמח לשמוע כיווני חשיבה חדשים,מכל מלמדי השכלתי.
3. חשבנו שאולי יהיה כיווני חשיבה שונים לחברי הפורום אולי דרך אחרת שיא חכמה בצורה כלשהי, או דרך יותר "יצרתית" להשתמש בכסף בצורה יותר חכמה עקב המצב.
4.מסכים